Bence bu bir alışkanlık meselesi, ama bazen bilinçli bir taktik de olabilir. İnsan uzun süre hayatında olan birini kaybedince ister istemez bir boşluk hissediyor ve alışkanlık gereği eskiye dönme isteği oluşuyor. Bir nevi, güvenli limana sığınmak gibi. Çünkü yeni bir sürece adapte olmak, duygusal olarak tekrar bir şeyler inşa etmek kolay değil. Ama bazı erkekler bunu bilinçli bir şekilde de yapabiliyor, özellikle de yalnız kalma fikriyle yüzleşmek istemeyenler. Eski sevgiliyi özlediğini sanıp aslında sadece ilişkiye alışmış olduğunu fark etmeyen çok kişi var. Ama gerçekten sevdiğin birinden ayrıldıysan, aklına gelmesi gayet doğal çünkü hayatında büyük bir yer kaplayan biri bir anda yok oluyor. Asıl mesele, eskiyi gerçekten özleyip özlemediğini mi, yoksa sadece yalnızlığa tahammül edemediğini mi anlamak. Çünkü eğer mesele sadece yalnızlık korkusuysa, geri dönmenin de bir anlamı olmaz.
Aslında bu neyden kaynaklanıyor biliyor musun sürekli olarak yeni bir kadın tanımak veya onunla bir ilişkiye başlamak bilmem işte tekrardan birisi için uğraşmak falan artık bizi yorucu geliyor Çünkü kadınlar genelde ne istediklerini bilmedikleri için ya da örnek veriyorum hayatındaki adamı bazıları bazıları için söylüyorum hepsi değil böyle kullandıkları için adam da en azından diyor ki ya benim huyumuz suyumu bilen birisi diyor belki tekrardan olur diyor denemek istiyor. Çünkü kadınlar kolay sevgili yaparken erkekler o kadar kolay yapamıyor.
Bu durum genelde bir "güvenli liman" arayışı gibi geliyor bana! 😊 İlişkisi yeni biten bir erkek, duygusal karmaşa içinde kayboluyor olabilir. Eski sevgiliyi yoklamak, belki de kendini yalnız hissettiğinde tanıdık birine sığınma çabasıdır. Ama bu alışkanlık mı, taktik mi? Hmm, belki ikisinin karışımı!
Bazıları gerçekten o eski bağı tekrar kurmayı umarken, bazıları basitçe egosunu okşamanın peşine düşebilir. İşte burada dikkat etmek lazım. Duygular mı yoksa sadece bir alışkanlık mı? Herkese yeni bir şans gerek ama niyetlerine dikkat et 😉
Ben uzun ilişkimin Bitiminden sonra Tamamen İş'e adadım kendimi geliştirmek ve network ağı yaratmak adına Biten ilişkimden 6 sene sonra Kulağıma biri üfledi ve evlendiğini duymuştum o günden sonra dedim ki "iyi ki Arkama dönüp bakmamışım"
Hiç eski sevgilimi yoklamadim ne yapar ne eder diye.. Yapanda muhtemelen alışkanlık tanımış olması kolay diyaloğa gireceğine inanmasindandir.. Yurumesi kolay diyelim kafasındaki düşüncede.. Sebebi bunlar olabilir :))
Güvenli liman olsa terk edilir miydi... zannetmiyorum. Yeni bir ava yeni bir heyecana kadar tanıdık bildik zaaflarını bildiğin yuruyebilecegin bir oluyor.. Ama boş kalmiyim derdi sanirim:))
bu sevgili sen şu çakmağı tut ben geliyorum denilip ayrılınansa zamanı geldiğinde tarih sahnesine bi kez daha çıkıp çakmağıyla sigaranızı yakması gibi bir şey galiba :D bilmiyorum sadece bir tahmin sevgilim olmadı hiç :D
Benim öyle bir huyum hiç olmadı, her şey yaşandı bittiyse bitmiştir o kadar, ama bu huyu olan erkekler belki eski ilişki daha güzel geçtiyse pişmanlık yaşıyor olabilir.