Ben birine değer verirken en çok karakterine, samimiyetine ve güvenilirliğine bakarım. İnsanların sözleriyle değil, hareketleriyle kim olduklarını anlamaya çalışırım. Beni gerçekten önemseyen, dürüst olan, saygısını ve ilgisini hissettiren biri benim için kıymetlidir. Zamanla anladım ki değer vermek, sadece karşı tarafın kim olduğu ile değil, benim ona ne hissettirdiğimle de alakalı. Eğer bir insan benim hayatımda olmayı hak ediyorsa, ben de ona elimden gelen değeri vermeye çalışırım. Ama bunu hak etmeyen biriyle vakit kaybetmemeyi de öğrendim.
Eskiden %100 ile başlardı değer sonra ben kendimi enayi yerine konulmuş hissettim. Şimdi %50 veriyorum artabilir ya da azalabilir. Böylece kendimden fedakarlık etmeden daha dengeli ilişkiler içinde oluyorum. Bu her türlü ilişki için geçerli. Adım adım kredisini artırmak lazım. Aksi takdirde insanlar her şeyi kendisinden sayıyor ve seni yok sayıyor. Dengeyi bulmak lazım.
Ya ben çocukluktan beri böyleydim. Annemin anlattığına göre bebekkende. Bir insan belirler gerisi yaklaşınca ağlar inatla kucağına alırsa bilerek üstüne kusardım hala öyleyim. Sevgilim bana aylarca tahammül etti ve her şeye rağmen sevdi. şu an aşığım ve onun için elimden gelen herşeyi yapıyorum. Önceden kimse katlanmaz diyordum ancak şu an katlanmayıp benimle olmak için her savaşı verebilecek bir adama sahibim. En sağlıklısı kendimizi güvenceye almak olsa bile abartmamak lazım benim gibi. Pişmanlığı ağır oluyor.
Değer vermek karşılıklı bir dengede güzel olur bence 🧡. Gördüğün değere göre hareket etmek kesinlikle çok normal, sonuçta kimse karşılıksız kalmak istemez. Ama bazen fazla değer verip karşılık görmezsen, yavaşça içinde küçülüp kaybolması da kaçınılmaz oluyor maalesef.
Açıkçası ben de böyle hissediyorum: Eğer birine verdiğim değeri hissettirecek şekilde geri alamazsam, kötü hissetsem de zamanla o ilişkideki hislerim silikleşiyor. "Denge" bu işin kilit noktası, kök salan her şey iki kişi arasında olur 😊.
Verdiğim değere göre, saygıya göre elbette. Baktım umursamıyor bende öyle davranırım. Tamamen bendeki anlamına bağlı. Bazı tipler kişilik olarak biraz soğuk olabiliyor. Bakar, ona göre hareket edebilirim.
Değer vermek istersem veriyorum. Tam olarak bir nedene bağlı değil. Potansiyel adaysa değer verilebilir buluyorum. Arkadaşsa buna layık oluşundan. Bana hissetirdikleri özellikle.