Misafirlik Adabı?

Arkadaşlar merhaba ben 1 senelik evliyim hemen hemen. 3 senelik de bi arkadaşım var, eşim gece calistiği zamanlarda gelip bende kalirdi. Benim büyüdüğüm kültürde bize misafir gelince annem asla tek başina iş yapmamiştir. Yemek yendikten sonra herkes anneme yardim eder ki iş hemen bitsin bulasik vs yikansin herkes otursun. Neyse arkadaşim geliyor yemeğini her seyini güzelce hazirlarim, ama elini bi bardağa değmiyor. O gittikten sonra ev savaş alanina dönüyor cunku benim yaptiğima da söyleniyor bırak yaparsin diye. Calisan biriyim. Sonra salona yatak hazirliyorum, ben asla hayatimda baskasinin evinde yatağimi birakip gitmedim. Defalarca yatak yaptim ona hicbirinde de toplamadi, hep gittikten sonra ben topladim. Mutfaktan su aliyor bardagi icerde birakiyor. Yemek yiyor tabak içerde. Kendi evinde pis olabilirsin ama sen benim dostumsun ben bunu tolere edemiyorum. Yabanci olsa neyse. Yuzune de bisey diyemedim cunku hemen göz devirip anlayissiz yaklasacak. Bi de benden kendisi 3 yas buyuk dusunebilmesi lazim. Neyse bende bi depresyon sürecindeyim su aralar, arkadasima ses attim, yumuşak yumuşak kendimi cok kotu hissettiğimi bu sürecte ondan yardim beklediğimi, boyle olmasina kirildiğimi falan söyledim. Sen neden kotu hissediyorsun bile demedi, boyle biseyi nasol dersin yuzume soylesen neyse ama wpden yazinca olmadi diye sesler atmis aglamis falan. Konusmuyoruz bende yazmadim. Sizce doğru mu yapmisim?
Güncellemeler
1 yıl
Nisanimda evime geldi ve o koşuşturmada sonradan öğrendim ki hiçbir şeye elini sürmemiş benim odamda yatmiş.
Misafirlik Adabı?