Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Misafirliğe nereye gittiğine bağlı olarak değişebilen bir durumdur. Yeri gelir eli boş gidilen yerler de olur yeri gelir eli dolu gidersen. Genel olarak baktığımızda misafirliğe giderken en azından bir içecek bile götürülür.
Cevap
6Cevap
Aslında bu bir kural ya da kanun olduğunu söylemek mümkün değil, ama genel olarak paylaşım içinde olmak için örf ve adetlerimiz gereği bunu yaparız vs güzel bir davranış olduğunu düşünüyorum.
Gidilmez, ilk defa da gidilse sık gidilen bir yerde olsa ufak bir şey alınır. Bu bir kek de olabilir meyve de olur. Pastada olur
Kime gidildiğine bağli...
Kuzenlerime gidince bi pasta yaparim veya yemekli vs olursa biseyler hazirlarim baskalara cikolata götürürüm.
gidilir baba paran yok belkı ılahı bısey almak zorunda degılsın yanı sala bos gıt shhshshs
Sürekli gidilen bir yerse gidilir ama ilk veya çok uzun zaman önce ise gidilmez yani keyfine kalmış
Bizim toplumumuzda gidilmez, yurt dışında gidilir nereye gittiğine bağlı olarak değişir
Sonuçta gittiğin yerde çay kahve içeceksin. Bir şey alıp götürmek güzeldir.
Ne kadar çok eli boş gidilmez diyen varmış. Hepsini bizim eve elinde bir porsiyon iskender hediyesiyle bekliyorum. Buyrun gelin arkadaşlar. Başımın üstünde yeriniz varr😋😂
Bazen denk geliyor aniden gittiğimizde sigara ikram ediyoruz hazırlıksız gitmeyiz 😂
jazhahbzab
Gittiğin yere göre değişir ama az gittiğin bir yerse birşeyler almanı tavsiye ederim
Hayir gidilmez, tatli alabilirsin giderken
Ben gitmem ama gelenden illa bir şey beklemem.
Hayır eli biş gidilmez
Gidilmez diye öğretildi ve eli boş gitmem.
bizde hoş görülmez
Gidilmez
Gidilmez
Gidilmez kral
hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?