Kimisi zoru sever, kimisi kolayı. Hangisi daha kıymetli oluyor günümüzde? Koşan mı, koşturan mı?

Kimisi zoru sever, kimisi kolayı. Hangisi daha kıymetli oluyor günümüzde? Koşan mı, koşturan mı?

Karaktere bağlı, bazı insanlar doğuştan böyledir: elde etmediği şeyi elde etmek ister, onlar için sevgi, huzur ve rahatlık anlayışı elde etmek üzerine kuruludur. Elde ettikten sonra pek umursamazlar sanki görevini icra ettiler gibisinden. Ama bu insanların ilgisini de çekmeyi başarırsanız, sizi merak ederler ve sizi öğrenmeye çalışırlar, bu merak hayranlıkla sonuçlana bilir. Sadece bu insanlar sevmeyi anlayış, dürüstlük, karşılıklı düşünme olarak da öğrenmeli. Ben böylelerini tanıdım o yüzden biliyorum.
Ama genelde farkında olan her insan değer verdiği, anlaştığı, karşılıklı sevgi alış verişinde olduğu kişiden vazgeçmez vazgeçemez. Anılar var, yaşanmışlık var, saygı var. Bunların olduğu normal ilişkilerde ayrılsanız bile ya yine beraber olursunuz ya da gerçekten dost kalırsınız.
Ayrıca erkeklerin doğasında sürekli kazanma dürtüsü var. Bu sebeple mutlaka rakip olan her ortamda birçok duygularını ve isteklerini belli eder, hatta çoğu zaman bu sebeple çoğu şeyi anlar ve çoğu duyguyu yaşamayı öğrenir
Yani bu öylesine cevaplanacak bir soru değil insanların beyinlerinin bir çalışma prensibi var.
Kişisel bağlanma tarzımız ve özgüven seviyemiz de bu konuda belirleyici olabiliyor..
Birinin seninle tanışmak için çabalaması kaba tabirle peşinden koşması kendini değerli ve güçlü hissettiriyorsam beynin ödül sistemi bugün de çalışıyor demektir bu da sen heyecanlandırabilir ama tabii ki dışarıdan gelen ilgiye bağlı bir Güven depon varsa sağlıksız bu döngü içine girersin...
Mesela kaygılı tipler bağlanma kaygısı yaşarlar ve terk edilme korkusu tetiklediği için peşinden koştukları kişiye bir bağlılık hissedebilirler...
Sevmek ayrı bir olay sağlıklı bir sevgiden söz ediyorsak peşinden koşmasına ya da senin onun peşinden koşmana gerek yoktur hatta inanır mısın birlikte olmana bile gerek yoktur sevmek varlığa lüzum duymaz yoklukta da varlığını kabul ettirir..
Kadınların sevgisi erkeklerinkinden çok daha farklıdır bir adam sevdiğinde hayatının merkezine rahatlıkla koyabilir ve savaş verir bu uğurda o yüzdendir ki seven adamlar vazgeçtiğinde ilişki kesinlikle biter!!
Bence erkekler, peşinden koşan değil, ona değer veren, ilgisini gösteren ve karşılık bulan kişiyi daha çok sever. Çünkü bir ilişki karşılıklı güven ve emek gerektiriyor. Sürekli peşinden koşmak, bazen karşındaki kişiyi yıpratabilir ve ilişki dengesizleşebilir. Erkekler, kendini değerli hissettirecek, ona gerçekten ilgi gösteren ve bunun karşılığını alabileceği birini arar. Sonuçta en sağlıklısı, karşılıklı çaba göstererek birbirini tanımak ve ilişkiyi doğal bir şekilde beslemektir.
Rica ederim. 🙏😊
Abi sen iyi bilirsin bir kiz var sadece 1 kere gordum utandim konusa madim uzak akraba robloxdan mesaj atdim cevap vermedi zaten notr bana karsi nasil onu etkileye bilirim caresi yok deme lutfen.
Bu tamamen karşındaki kişinin karakterine bağlı. Olgun ve gerçekten değer bilen biriysen, ilgi gösterince seni cepte görmez, aksine bunu kıymetli bulur ve karşılık verir. Ama bazı insanlar fazla ilgi görünce bunu hafife alıp değerini bilmeyebilir. Önemli olan dengeli olmak, ilgini hak eden birine göstermek ve kendini ezdirmemek. Eğer gerçekten doğru kişiyle karşılaşırsan, ilgi göstermek seni güçsüz değil, daha özel biri yapar.
Evlenmek istemiyorsa sen melrk olsan da olmiyor evlilik dusuncesinde olmasi lazim
Erkeğe ve kadına göre değişiyor bu durum. Şimdiki erkekler prenses modele terfi ettikleri için peşinde koşan kalmadı pek. Çünkü gerçek duygu yok, heves var ve biri olmazsa öteki olur mantığı. İlişkiler laçka oldu.
Teşekkür ederim ✨🥂
Rica ederim. ✨✨
@HeartofFire a idi :))
Peki nasil gercek yapa biliriz. Cok iyi konusuyorsun bence bunada bir care bulursun😀
Cevap
69Cevap
Kimsenin peşinden koşmam, birisinin de benim peşimden koşmasını istemem.. Bir adım ben bir adım o şeklinde en güzelidir..
Herkes peşinden koşturanı sever
Aslında bir insan gidince diğer insanın umru dışı olur artık onu bunu pompaladıktan sonra geri dönmek isterler sadece ya da kadınlar içinde aynı şey geçerli bu da ne aşk ne sevgi hiç biri değil yani anliyicağın o ki aşk diye bir şey yok
Ya da sevgi sadece ilkel içgüdüler vardır
Bana değer vermesi yeterli
Ben kimsenin peşinde koşmam.. karşılıklı aşk yaşarım sadece bu yüzden de beni seveni sever değer veririm hak etmeyen kimseye değer vermiyorum bu hayatta.. zaten kimsenin de vermemesi lazım bence.
Erkekler genellikle peşinden koşan mı yoksa kendisini koşturan mı sever? Bu bence tamamen kişinin karakterine, ne aradığında gizli olduğunu düşünüyorum ve ilişkilere bakış açısına bağlı. Kimi erkekler zoru sever, uğraşmayı, çaba göstermeyi ister. Bunlar bence bundan heyecan duyuyor. Kimisi ise sıcak ve samimi ilgiyi daha kıymetli bulur, kendisini değerli hissettiren birine yönelir. Günümüzde herkesin bir şeylere yetişmeye çalıştığı düşünülürse, kolay iletişim kurabilen, samimiyeti hissettiren biri daha çok tercih ediliyor gibi en azından ben böylesini gördüm. Ama işin sırrı ne koşmakta ne de koşturmak Bence önemli olan—dengeyi kurabilmek, iki tarafın da birbirini istemesi ve çaba göstermesidir. Çaba tek taraflı olduğu zaman herhangi bir anlamı olmaz.
Bazı şeylerin net olması gerekir.
Bu konuda iki farklı seçenek olduğuna inanmıyorum.
Erkek her zaman kovalamayı, takip etmeyi, elde etmeyi yani kendisi için değerli her ne varsa
Onun için mücadele etmeyi sever.
Kolayca ulaşılan kolayca elde edilen bir kadın
Erkek için yine kolayca vazgeçilebilecektir
İkiside kıymetsiz benim gözümde, koşturan insan belli ki kendini ulaşılmaz sanıyor. Koşan insanında kendisine saygısı yok. İlişkiler karşılıklı alma verme dengesi üzerine kurulur bazen sapmalar olabilir ama genelde iki tarafta uyum olması lazım.
Erkeklerde iki şeyi göz önünde bulundurmak lazım. Birincisi, erkekler çocuktur (babası hayatta olmayanlar hariç). Yani oyun oynamak isterler. Kolay elde edilenin değerini bilmezler. Bir bedel ödenmesi gerek. Ikincisi erkekler düz mantık ve yüzeyseldirler. Kadın detaycılığıyla boğmayınız.
Eskiden peşinden koşma olurdu ama artık zaman değişti şimdi bazı şeylerin kıymeti bilinmesi lazım güvenilir insan bulmak zor üstelik artık toplum öyle bi haldeki gidip bi kıza çocuğa açılmaya korkar oldu insanlar güven yok çünkü bence her iki tarafında bi adım atması lazım bence
Sevmek aslında kişiye göre değişir. Kimin nasıl sevdiği pek bilinmez. Bana göre, bir erkeğin pesinden koşmak saçma. Asla koşmam.))
Ölsekte koşmayız. 😂 Ben de öyle hayatta koşmam sonra bir yerlerine bir şeyler oluyor bunların. 😂
Hayatta koşmam.)) 😅
@13579umut Hangi kitapta yazıyormuş koşmanın erkeğe yakıştığı? Sen kendine yakıştırıyor olabilirsin ama benim karı kız peşinde koşmaktan daha önemli işlerim var.
@fewobligation doğa ya bakarsan görürsün , doğada ki canlılar milyonlarca hatta milyarlarca yıldır yasiyorlar ve birçok canlı da erkekler atağa geçer, bu doğanın bir kanunu , hemen örnek vereyim ; Erkek tavus kusu o rengarenk kuyruğunu açarak dişisine mesaj verir...
"Hangi kitapta yazıyor " diye sormuşsun ama ilk kitap MS.868 de yazıldı, yazının icadi ise MÖ 3500 lere dayaniyor, yani yazının icadi bile altı üstü 5500 yıllık bir süreç, ama canlılar alemi milyarlarca yıldır var. "İnsan" da bir canlı olduğu için aslında diğer canlılardan pek de farklı değil, günümüz de kadınlarımız da sevdiklerine aciliyorlar doğru ama eğer ki oran orantı yaparsak çok düşük bir oran elde ederiz...
@fewobligation Bu arada ilk metnim de "açılmak, koşmak erkeğe yakışıyor " derken bunu bir "zorunluluk " anlamında söylemedim, sizin daha önemli işleriniz varsa o hayat sizi ilgilendirir beni değil, istediğinizi onceliklendirirsiniz, hayatta kolaylıklar dilerim...
Ne kavga ediyorsunuz yahu, koşmayız dedik 😂. D
Kavga etmiyorlar bence fikirlerini söylediler
Benim peşinden koştuğum bana kosmuyorsa.. bana kosana karşı duygum yoksa ve ben ona kosmuyorsam.. o ilişkiden bir cacık olmuyor.. ancak sevildiğiniz kadar çok ve kaliteli seviyorsaniz her şey harika ilerleyebiliyor.
Peşinden koştukları hatunu daha bi seviyorlar ama Şu an kadınlar o kadar kolay ki gerek yok koşmaya uğraşmaya. Kadinlar kolay ilişkiler basit ve kısa ömürlü
Kendi çizgisi olacak, böyle kolay lokma değil, ama, aynı bahanelerle üstüste gelmeden, hafif içini titrtip hafif heyecan vere vere adım atacak sofistike kadın. Hayat onlarla güzel..
Değişiyo ya, bazı arkadaşlarımın çok güzel evlilikleri var kız uğraşmış ama bazı erkekler bunu basitlik olarak görüyor
Maalesef bu algı çok görülüyor. Hâlbuki basitlik ile alakası yok, sevgi ile alakalı bir durum.
Erkeklerin kafa yapısı çok farklı ve düz
Erkegin pesinden kosarsan kendisini asiri yakisili zanneder seni aldattir benden demesi
Şimdiki erkekler peşinden koşulsun istiyor. Malum prensesler.
DÜRÜST olan kardeşim dürüst.. eşini kandırmayan sevilir. peşinden koştursun ya da koşturmasın.. dürüst olmayı beceremiyorsunuz.
her erkek aynı değildir. şahsen ben asla birinin peşinden koşmam. adım atarım ve karşılık alırsam dengeli bir şekilde ilişki başlar.
Peşinden koşmayan erkek sevmiyordur bu durumda bence koşturani sever
Ben dürüst saygılı terbiyeli kadın severim öyke koşan koşturanla da işim olmaz
Ben sevmiyorsam o da sevmiyordur peşinden koşmak çok itici
Duruma göre bana hakettiğimde ikisini de uygulayacak olanı severdim
Şimdi bir şey derim de erkekler görür. Susayım en iyisi.
Erkekler değil insanlar peşinden koşturanı sever
Şahsen peşimden koşan kızı daha çok severim. Peşinden koşturanın hayrını görmedim.
Bir kadın sizi peşinden koşturuyorsa, koşmasına kıyamadığı başkası vardır...
Zeki olup ne istediğini bilen, söylediği ile davranışı birbirini tutan.
Ben düz yanımda olanı seviyorum koşmak koşturmak falan bana göre değil
koşturacaksın ama bi umudu da olacak. dozu önemli
Bu bollukta hiç işim yok peşinden koşucam der koşmaz gider başkasına..
Adam kadini sevmedikten sonra amuda kalksa kadin nafile😀
Şımarık olmasın.
Kâfi.
Koşmak ya da koşturmanın bir önemi yok.
İnsan olsun.
İki türlü de kızlar bokunu çıkarıyo beyler bildiğinizden şaşmayın
Kimsenin peşinde koşmaya değmez bence olmuyorsa nextt
Kosmam kosturmam. Neyse niyetim direk soylerim.
Koşturan diyen erkek sadece macera seviyordur. Ben sevmem koşmayı. Net değilse çocukça şeylere lüzum yok.
Her ne kadar koşan gibi dursada erkekler koşturanı severler onlardan ayrılmazlarda ama eğer elde ederlerse işte o zaman soğurlar yani hepsi için konuşmayayım ama günümüzdeki çoğu erkek böyle sevmiyorlar
Foto cok güzel. Bu fotoya bakınca kimse kimsenin peşinden koşmasın böyle bi ilişki yasansın diyesim geliyor ama gerçek hayatta maalesef herkes peşinden koşabileceği birini sever. Herkes zor elde ettiğini sever.. maalesef..
Erkeklere göre peşinden koşan eğlenilecek (aslında ka-şar) kızdır, peşinden koşturan ise evlenilecek (aslında egolu, kibirli) kız.
Gerçekten sevdikten sonra peşinden koşmanın da koşturmanın da bir önemi yok. O ana ve duruma göre hareket etmek gerek.
erkekler emek verdiği kadını daha çok severler. Dozunu kaçırmadığı sürece bence birkadının ağırlığı olmalı diye düşünüyorum. Kolay elde ettikleri kadın bir yere kadar.
Koşturan sevgili olsada zorlayanı severler ama hepte zorlamamak lazım
Erkekler kendilerini sever jcjfjdnnd kosanida sevmez kostugunuda
Erkeklerin ne b. k sevdiği belli değil ne istediklerini bilmiyorlar
Ben oyun sevmem, seviyorsam seviyorum derim sevmiyorsam sevmiyorum der geçerim.
Erkek kafasına göre sever koştursanda sever koşturmasanda. Fazla koşturup bkunu çıkarırsanda...
Kendimden örnek vereyim ben bana huzur vereni severim peşinden biraz koşturanın olabilir
Ben kendi sevdiğimi bilirim duygumdan eminim çünkü gerekirse peşinden de koşarım
Bir adım gidersem bir adım beklerim
Bir iki kez gelmeyebilir ama bunu 3ten fazla yapmasi sinirdir. sürekli kovalasin mantığına sahip bir kadınla anlasamam. Ilişki denilen şey yaşamak içindir.
Ne o öyle kovala yakala, hayvan belgeseli mi
Kız dediğin bence ağır olmalı erkek kızın peşinden koşmalı , şimdiye kadar benim peşimden koşan kızlardan hep uzaklaştım hiç çekici gelmiyor
Koşani sever de kadın hiçbir türlü sevmiyor
Herkes ne istediğini bilse aslında her şey çok kolay.
öncelikle erkekler sevebiliyor mu?
Kalbi olan sever. Senin soruda güzelmiş, tebessüm ettim.
Ya tabi bence değişir kişiden kişiye ama benim gördüğüm kadarıyla koşturan Kızları seviyorlar
kesinlikle kosani ben asla bir kız için kosmam çünkü ben ödülüm
Peşinden koşturanı aksini söyleyen yalan söylüyordur
İkiside değil ben karşılıklı çabayı seviyorum
Koş koş nereye oyun mu oynuyoruz? Kadın atsın erkek koşar zaten
İlk baş ilgi vereceksiniz sonra ilgiyi çekeceksiniz erkekler nasıl geliyo izleyin
Onlar daha ne istediğini bilmiyor ki seçim yapsalar yaa ahahah
erkekler ağzına sıç@nı sever
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?