Kabul edelim herkes evliliğe uygun değil arkadaşım. Sen uygun musun peki? Yaş aldıkça bekar kalmaya devam eden ve sebepsizce kendini sorgulayıp "bende mi hata var acaba" diye düşünenler nerde😄

Kabul edelim herkes evliliğe uygun değil arkadaşım. Sen uygun musun peki? Yaş aldıkça bekar kalmaya devam eden ve sebepsizce kendini sorgulayıp "bende mi hata var acaba" diye düşünenler nerde😄

Yemek, çamaşır, bulaşık, ütü, temizlik, vs. vs. tüm ev işlerini fazlasıyla iyi şekilde yapabiliyorum. Bunlar için birine ihtiyacım yok. Bunları birlikte görev paylaşımıyla yapabileceğim bir insan istiyorum.
Sadakat, güven, saygı, empati, ilgi, sorumluluk bilinci, ilişkide fedakarlık ve uyum bilinci, olgunluk, maddi ve manevi hazırlık olarak yıllardır hazırım.
Benim evlilikten temel beklentim de bana bunları verebilecek, beraber mutlu, huzurlu olacağım insanla bir ömür aile olmak.
Zaten sevgililiğede evliliğe ilk adım olarak bakıyorum. Ciddi olmayan bir ilişki içinde bulunmam.4 yıldır yalnızım doğru insanla tanışana kadarda böyle devam edeceğim.
Yani evet evliliğe tamamen uygunum.
Bu çok güzel bir farkındalık.. Ve siz doğru olanı yapıyorsunuz. Bu şekilde olmalı ve herkes bu şekilde bakabilmeli aslında.. Dilerim sizin için doğru insan her nerede ve her kimse kolaylıkla ve güzellikle birbirinizi bulur ve kurduğunuz yuvada son nefeslerinizi vereceğiniz ana kadar her daim huzurla, saadetle ve bereketle yaşarsınız inşAllah
Rica ediyorum, Amin 🤲
O doğru kişi benim bul beni sjjssj
Evlilik iki kişinin aynı evde yaşaması demek ve dışarıda buluşup eğlenmek vakit geçirmek dışında çok farklı bir durum ve herkesin yıllarca yapabileceği bir şey değil. Bu yüzden karşı tarafı çok iyi tanımak ve analiz etmek gerekiyor. Ortak noktaların çok fazla olması çoğu konuda anlaşabilmek gerekiyor. Maalesef bazı insanlar da evlilik sonrası, genellikle genç yaşta evlenenler değişebiliyor, büyüdükçe gelişip fikirler farklılaşabiliyor, Bu da evliliği farklı durumlara sokabiliyor. Bu da elektronik almak gibi biraz şans işi ama bana sorarsanız bir daha evlilik mi, yok derim..
Ben evliliğini sürdürebilen kişilerin iki yüzlü ve sinsi olduklarını düşünüyorum. Gerçek sevginin resmiyet gerektirmediğine inanıyorum. Hatta resmiyet bazı sevgileri bitirir. Zorunlu ve göreviymis gibi eve giden kisi ile sevdiği kisiye kavusmak icin aksami zor eden kisi arasinda fark var. Gerçek evliligin imzasi kalbe atılır. Böyle düsünmeme rağmen dini olarak yasak olduğu icin de yalnızlığı seçtim. Bir gün gerçekten sadakatli biri ile bağ kurarsam evlenirim. Evlendikten sonra değişmeyecek olan biriyle.
İnşAllah kolaylıkla ve güzellikle gönlüne göre birini denk gelirsin
Rica ederim
Yok benim evliliğim uzun sürmez. İnatçı ve gururlu biriyim ayrıca hassasım. Öyle kırıp döküp iki özürle kaldığı yerden devam edemez benimle. Gururum kalbim incindiyse pılımı pırtımı toplar giderim ya da onu atarım kapıya 😃
😃
Bence evlilik, tamamen kişinin hayattan ne beklediğiyle alakalı bir şey. Kimisi kariyerine odaklanır, aşka inanmaz ya da özgürlüğünden ödün vermek istemez; bu gayet doğal. Benim açımdan evlilik ciddi bir bağlılık ve sorumluluk demek. Şu anki enerjimle hep sosyal etkinliklerde, flört modunda dolanıyorum. Ama ileride ruh eşimi öyle hissedersem, kesinlikle “evliliğe uygunum” derim. 💍😌
Bu arada fotoğraf çok tatlı, *Friends* dizisini hatırlattı. Sen kendini evliliğe yakın hissediyor musun? 🥰
Senin ruh eşin Orço değilse takılma öyle flört modunda duygularını yanlış insanlarda harcama
Ooo Dorothy! Orço benim can dostum, ruh eşim değil ama hayatımın renklerinden biri kesinlikle. 🧑🏻🍳✨ Duygularımı yanlış yerlerde harcamam merak etme, kimin ne kadar değerli olduğunu anında hissedebiliyorum; aşk kadınıyım sonuçta! Peki sen evlilik konusunda ne düşünüyorsun? Ruh eşini buldun mu yoksa daha arayışta mısın? 😍💕
Bir rivayete göre aramayınca buluyormuşuz.. aramıyorum
Cevap
90Cevap
Kadın olsam kendimle evlenirdim 😂 demek ki uygunum sksksj
O kadar yani vay ve helal olsun 👏👏😄
*be olacaktı 🤦♀️
Helal olsun vallahi 👏👏🙂
Rica ederim 🙂
Yani bunu söylemek için erken ama neden olmasın sjsj
Senin için doğru olan zamanda inşAllah kolaylıkla ve güzellikle çok güzel bir ilişkin olur.
İnşallah
Merhaba,
Uygun olmayanlar evli, uygun olanlar bekar!
Bilemiyorum evlilik çok sorumluluk ve sorunlu bir tercih
evet param olsaydı uygun biri olurdum
“Teraneden tayyare, selam söyle o yare“
Bu ülkede herkes birgün evlenir vede evleniyor.
Hemde öyle hicde gec yasta değil
Uygunmuyum degilmiyim Lafontainin masallarında bile yok.
Bazısı aşık oluyor,
Digerleri birileri tarafından (ebeveyn kuşagı) tanıştırılıp hayalinddki aşkı buldugunu sanıyor
Kimisi bulamadıgından, görücü usulu evinin kadınını buluyor,
Hatta öyle kucakdan kucaga zıplamış kızlarda birgün birilerinin kendisine bakması niyetiyle birini buluyor.
Not: Avrupa Toplulugu sessiz bir sekilde
Kayyum atanan illerde Kayyum görevine gelen Vali/Kaymakam/ memurlara
Yaptirim uygulama tasarisini onaylamis.
Eee sen onlar icin göcmenleri ulkende tutarsan, onlarda pkkli terorstleri bir sekilde destekliyecek!
Tek cözüm, milli mutabakat hükümeti vede mübadele!!!
Ben açıkçası uygun değilim. Yani er ya da geç neredeyse soğuyup tiksinti boyutuna geldiğin biriyle 20 sene geçirmek bana göre değil.
Şimdi ne alaka diyenler olacak ama, siz ilk aşamalardaki o aşk meşk sürecinin sürekli devam edeceğini sanıyorsunuz ama öyle değil.
Bu işin içinde olanlar nedemek istediğimi anlayacaktır.
Bana 6 ay yetti ve 6. ay sarı saçların lüle lüle, hadi sana güle güle diyip kurtuldum.
Aramızda resmiyet yoktu neyseki.
İyi de soğuyup tiksinti ile bakmayacağın biri de olabilir ki soru karşında ki üzerine değil senin üzerine bir soru sen öyle biri misin?
@Cansuyumuyum uygun değilim demiş. Allah yolunuzu açık etsin her daim. Gönlünüze göre kolaylıkla ve güzellikle dolu bir hayat yaşamınıza niyet ediyorum 🤲
Çok sordum bu soruyu. Ama bir şeyler engelledi hep. Ciddiyetsiz ilişkilerden uzak durmak başlarda karşı tarafa sanki çok disiplinli gibi geliyor. Mesela yakınlaşmamak. Bundan bitti. Ben kendi işlerimi yapabiliyorum. Yemek, ütü, temizlik vs kendim yapıyorum. Ama olmadı işte be diyeyim. Artık kapattım her şeyi. Sosyal ağlarımın çoğunu kapattım. Hepsini bir Instagram kaldı. Onu ve burayıda kapatıp en azından hislerimi frenleyip yaşamaya çalışırım
Ben, sevgili işlerine uygun değilim. Millet, sevgili ayağına karı koca hayatı yaşama peşinde. E o zaman evlilik niye var?
Evliliğe de kısmen uygunum. Temizlik neyse de yemek yapmayı pek bilmem. Çocukları çok severim ve zevkle ilgilenirim. Tek sıkıntım yemek. Yani hiçbir şey bilmiyor değilim ama çeşit çeşit yemek de yapmayı bilmem.
Bilemiyorum da zaten yasal olarak pek de evlenme imkanım yok ha ama bence oldukça romantik yarın bir gün bir ilişkim olursa tabiki ciddiyete bindirmeyi ve tüm şartlara rağmen evlenme teklif etmeyi isterim açıkçası
Lezbiyenim çünkü
Yok kalsın abicim
Arama motoru denen bir şey var abicim hani arada onu da kullanmayı deneyebilirsin artık merak ettiğin şey her neyse
Uyeyi engelledim seni bu soruda rahatsız edemez artık
Sağ ol teşekkür ederim
Rica ederim
Evine uygun olmak ya da olmamak
Nasıl bir şey oluyor ki?
Hayatının sonuna kadar tek başına yalnız yaşamayı hayal eden... kaç kişi vardır bilemiyorum.
Benim bildiğim herkes mutlu bir evlilik yapmak ister zaten.
Ama bunun için hazır mıyım? diye bir soru çok daha mantıklı olabilir.
Bu tamamen zamanlama meselesi.
Ben şu an itibariyle bir evlilik yapmaya hazır mıyım?
Soru bu olmalı
Evet, evliliğe uygun biriyim ama herkese göre değil. Sadakat, dürüstlük ve bağlılık benim için önemli. Karşımdaki insanla gerçekten uyumluysam, güven varsa ve birbirimize destek olabiliyorsak, evlilik benim için mantıklı olur. Ama sırf evlenmek için ya da toplum baskısıyla böyle bir adım atmam. Benim için evlilik, sevdiğin insanla hayatı paylaşmak ve birlikte gelişmek demektir. Eğer böyle bir ilişki olursa, sonuna kadar sahip çıkarım.
Bence uygunluk, karakterin ve değerlerin uyumuyla ilgili. Sadakat, dürüstlük, paylaşım… Bunlara önem veririm. Kolay pes eden biri değilim, sorunları konuşarak çözmeyi bilirim. Ama evlilik, sadece ‘uygun olmak’ değil; doğru kişiyle doğru zamanda bir yolculuk. Herkes gibi benim de eksiklerim vardır, ama önemli olan aynı yolda birlikte büyüyebilir olmak gerekiyor.
Açıkçası evliliğe çok uygunum.. Yaşadım biliyorum ama tercihen bir daha evlenirmiyim hayır evlenmem.. Evliliğin rutinlerini sevmiyorum ya da herşeyi rutinlestirmzsini diyelim.. Her ne kadar kadınlara bu durum ilk başta çekici gelsede uzun vadede Kök salmak ve yerleşmek hayatı sabitleyip güvenli kalmak istiyorlar. Buda pek benlik değil.. Hayattan daha farklı beklentilerim var.. O yüzden her ne kadar uygun olsamda normal rutinleri dışında kalıyorum :))
Evet evliydim de boşandım tamamen sorumluluk sahibi olmayan birinden boşandım halbuki ki evliliğe karşı korkusu olan bendim herşeyi idare edebilen sorumluluğu yapan kendim de şaşkına döndüm evlilik için bu kadar uyumlu olduğumu görmek. Ama tek taraflı olmuyor
Yolunuza kolaylıkla ve güzellikle sizin için doğru insanın çıkmasına niyet ediyorum 🤲
26yaşındayım zamanının geldiğini düşünüyorum
Evliliği kaldirabilecek ve o sorumlulukla başedebilecek birisi olduğumu söyleyebilirim
Ama ne yazık ki karşıma benim gibi olgunlaşmış değil de sanki yeni gelişimi tamamlamaya çalışan kişiler çıktığı için hayattan zevk alamıyorsun ne yazık ki o yüzden yalnızlığa devam diyoruz…
Bu devirde öyle.. Dilerim kolaylıkla ve güzellikle yuva kurar, o yuvada eşinle her daim saadet ve huzurla yaşarsın.
Amin inşallah
evlilik çağımız en kötü zamana denk geldi bir insana güvenmek ve onu tanımak artık çok zorlaştı. Allah karşımıza ahlaklı, dürüst, sadık, kalbimizi yormayacak hayırlı insanlar çıkartsın inşallah..
Amin
Hayır, kesinlikle evliliğe uygun değilim. Bekar olma sebeplerimden biri de bu..
Neresinden bakarsam bakayım tavır ve aile sahiplenme açısından uygunum. Ancak sonsuza kadar bekar kalması gereken bir tarafımda var.
Hepimiz biraz öyleyiz galiba ya
Günümüzde evlilikler teoride güzel fakat pratikte kötü nişanlılık sevgililik süper ama aynı eve geçtikten sonra ne kadar tanırsanız tanıyın o kişi o evde tanıyorsunuz 6 yıl evli kalmış boşanmış 5 yaşındaki oğlumun velayetini alan birisi olarak söylüyorum bunları size.
Evet uygunum. Eksiğim yok. Sorumluluk bilincindeyim.
Lakin Allah hayırlı insanı nasip etmedi daha
Yağmur yağıyor şu an.. derler ki yağmur yağınca edilen dualar kabul olur. Her daim herkes için etsem de yağan her yağmur katresi kadar kolaylıkla ve güzellikle yaşamanız nasip olsun.. nasip olsun ki o insan her kimse kolaylıkla ve güzellikle kavuşur çok güzel bir yuva ve aile kurarsınız inşAllah.
Amiin. İsteyen tüm insanların hayırlısıyla tez vakitte nasip olsun inşallah
Amin 🤲
Evliyim ancak evliliğe çok da uygun olduğumu düşünmüyorum. Belki yeni olduğu için öyle hissediyorumdur
Allah eşinle saadetini daim etsin. Evliyken ilk senemde ben de öyle hissediyordum
Teşekkür ederim ben de mutluluklar diliyorum... henüz 5 ay oldu, umarım geçer😅
Rica ederim. Ben boşanalı 5 sene oldu ama teşekkür ediyorum. 🌸 geçer inşAllah
Rica ederim Allah gönlüne göre versin 💖
Amin, bilmukabele 🤲
Uygun biriyim ama git gide uygun olmamaya başlıyorum 😅
😄
Şu bazi kızların savunduğu bana karisamazsin edemezsin. Sen kimsin cumlelerini kuran kisiler sakin evlenmesin.
Evlilik bir kuraldır, kurallara uyamayan evlenmesin zaten. Karsindaki de insan ve senden beklentileri var, cevap vereceksin
Ben kendimi o sorumluluk altına girmeye uygun görmüyorum. Belki ileride fikirlerim değişir.
Çok güzel ifade etmişsin fikrini 👏 eğer fikrin değişirse dilerim o an karşına kolaylıkla ve güzellikle yuva kurabileceğin biri çıkar
Teşekkür ederim. Temennim bu yönde amin🙏🏻
Rica ederim
Ben ye, iç, gez, toz sev insaniyim
"Ye sev dua et "
😄🌸
Baya öyle olduğum söyleniyor ama millet uygun değil sakın evlenme dünyayı gez diyen bir arkadaş çevremmm var
Çevrene bakma içindeki amcayı dinle
Ne alaka ne amcası 😅
Benden Amca olmaz Hocam
Sana amca demedim hepimizin içinde olgun bir taraf var herkesin dediğini dinlemektense ruhumuzdaki olgun tarafi dinlemek mantıklı ama hayat senin hayatın sen bilirsin hocam
Hahahah şaka yapıyorum
😄😅
Evet ben erkek olsaydım kendimi asla kaçırmazdım
😄🌸
Yaş aldıkça evliliğe hiç uygun olmadığımı görüyorum 😅 özellikle dönemin sahte ve ‘evli’ olarak bilinmek için bu boş evliliklere hiç uygun değilim. Erkekler bile evlilik merakında yüzüyor gidiyor..
Ben uygunum veya değilim konusundan ziyade mecbur muyum diye soruyorum kendime ve tabii ki mecbur değilim. Evlenmeye değer birini bulmak çok zor, güvenmek de zor.
Annesine evet, evliliğe hayır. Çünkü evlenmek bir grup olmak ve ortak karar almak demek. Şimdilik o seviyeye gelmedim, yalnız karar alıp şak diye kaybolmak daha cazip geliyor bana
Değilim galiba bilmiyorum ya..
ya da öyleysem niye kimse yok yanımda gönlüm de
Bilmiyorum bunu ben de kendime soruyorum
Sen küçüksün yine
İnan yaş hiç fark etmiyor bu soruyu düşünmeye başlamak insana hep aynı hissettirir.
Allah iyilerle karşılaştirsin
Amin, bilmukabele 🤲
💐
Hiç uygun değildim ama başımı bir bağladılar, nasıl düğüm attilarsa 20 yıldır hâlâ çözemedim 🤣
Ortak bir yaşam alanında sevgi ve saygı besleyip bunu samimiyetle perçinleyen her insan evliliğe uygundur diye düşünüyorum
Fazlasıyla uygun birisiyim benim gibisini bulmak çok zor ciddi ilişki istiyorum zaten ama hep reddediliyorum
Sanırım değilim. 8 yıl evli kalıp (herkese göre sebepsiz yere) ayrıldım. Aynı evin içinde bu kadar dayanabildim
Benim dışımda herkes uygun olduğumu söylüyor ama ortaya elle tutulur bir sebep gözlük koyamıyorlar sadece çok iyi birisin puuuuf
Benim o ben. Tam olarak evde kaldım. Evlenmek çok istiyorum ama kısmet yok hiç bir şekilde. 32 yaşına girdim artık benim yaşıtım kişiler evlenmiş boşanmış moralim çok bozuk.
Kolaylıkla ve güzellikle yuva kurmana niyet ediyorum inşAllah
Sağol çok amin
Rica ederim.
Ne için rica
Sağol dediniz ya teşekkür mahiyetinde ben de karşılığında rica ederim dedim.
Değilim maalesef gerçekten mutlu huzurlu bi yıvam olsun gönlümce çok isterdim ama sorun bende beceremiyorum
Kesinlikle hayır ne evlenecek kapasitede bir erkeğim nede kadın nazi tiribi çekecek durumdayım
Ama şu bir gerçek Benden süper baba olur
Uygun olmadığımı evlenince öğrenmem şoku peki😜😝😛😂🤪
Evlenen insanların pek çoğu sonradan fark ediyor 😄
Şaka yapıyorum kuzum olur mu hiç öyle şey oyuncak mı bu? İnsan kendini bilir yaşımız küçük değil ki 40 a geldi yaş. Benimkisi makara olsun diye denilmiş bir laf.
Kibar geri dönüşünüz için çok teşekkür ediyorum 🙂 sizin gibi kendini bilen azınlık hariç bilmeyen ve gerçekten sonradan fark eden çok insan var.
Net olarak uygun biri ama önce hedefler 😄 evlilik iki sene bekleyebilir
Evlilige uyumluyum ama benim kadınsılıgım kabul edecek biri olmalı
Hayır ben biriyle aynı evde bi ömür yaşayamam
ben evliliğe de eğlenceye de uygunum. benimle eğlenedebilir evlenedebilir her yol var bende
Ewt öyleyim lakin ewlenemedk ewde kaldık neye yarar 😏
Başıma gelebilecek en kötü durumlardan birisi diyebilirim kendimi zor kurtardım.
Evlendiğim kişiye göre değişir ama şu an için evlenmeye uygun değilim.
Ne evliliği , aklı olanin benimle sevgili bile olmaması lazım
Evliliğe uygun olup olmadığım değişebiliyor ama genel olarak uygun biriyim
Normal bir evliliğe uygunum ama normal evlilik yapmak neredeyse imkansız gibi
Şu an içinse hayır. Tabii ki neden istenilen altınlardan ve alınması gereken eşyalardan dolayı :D
Herkes evliliğe uygun. Doğru kişi karşısına çıkmıyorsa ne yapsın!
Olduğumu düşünüyorum ama sevdiğim adam yok yani sıcaklık hissettim sevdiğim biri yok
Bana uygun değil. Hatta hayatı kısıtlıyor evlilikler. Hiç evlenmedim evlenmeyi de düşünmüyorum
Kişi kendinden bilir işi… herkes çoğu z kuşağı gibi her önüne gelenle aşık olup temasta bulunmuyor
Fazlasıyla centilmen, olgun, zeki, işi yerinde bir beyfendeyim😎
Olsam her halde doğru insanı bulurdum…
Yoksa sadakat vb konularda değil…
% 30 a uygunum ben. evlilik, belarlık, dul, malül emekli, her durum için skalam o
Bana göre değil yaşım ilerledikçe insanlardan tiksinir oldum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?