7 aydır nişanlıyız anam babam yok. Benden 100 gr bilezik istediler bide anne hakkı 120 gr. Ben 80 gramını yapıp verdim. altın yüzük alyans pırlanta hepsini de yaptım. Durumumdan dolayı sevdiğim kız da düğünden vazgeçti. Bu yaz evlenmek istiyoruz ve şuana kadar 300 bin tl harcadım ve eksik olan 1 bilezik altın kolye. altın küpe eksik. ev eşyası vs daha almadık. Ben nişanlıma yaza evlenmek istiyoruz ama görüyorsun yaza kadar hazirana kadar yani 250 bin tl daha biriktirebilmiş olurum. Sence daha fazla altın almasak mi? Sana bitane altın kolye alsam zincirli ortasında ata cumhuriyeti olan yani 50 bin tl lik kolye alsam da diğer bileziği iptal etsek küpeyi de alsam ve biz gelinlik ev esyasina odaklansak dedim. oda bana kalan son bileziği altın kolyeyi ve altın küpeyi olursa altın saatti de yapalım ondan sonra ev eşyası bakalım bak düğün de istemiyorum senden dedi. Bende ona ozaman yaza kadar nasıl evlenecegiz daha 500 bin tl daha vermemiz gerekiyor sırf daha çok altın almak için zaten sana 80 gr altın. 50 binlik altın kolye ve küpe alacağım yetmez mi dediğim de. hayır ben son bileziği de istiyorum dedi. dün iş yerinden toplu şekilde maaş dışında 13 bin tl pirim aldı ama sevgililer gününde hediye beklemem normalde ama 1 çikolata bile almaması üzücü geldi. sizce abartıyor muyum. bugün dışarıda iken çok kavga ettik hem düğün masrafları hem genel manada. Her kararı o veriyor. diyorum şurada yemek yiyelim hayır o ben sevmiyorum diyor iyide diyorum ben seviyorum uzun zamandır yemedim özledim gel beraber oturalım sen yeme sonra senin istediğin yere gidelim hayır diyor. gel diyor pantolon bakalım diyorum benim ihtiyacım yok halim ds yok gitmek istemiyorum sırf onun istediğini red ediyorum diye tavır alıyor. Sizce benmi abartıyoru
1 yılHerkes ayrıl demiş ama ayrılacağını düşünmüyorum seviyorsun muhtemelen, orta yolu bulmaya çalıştığın için böyle davranıyor. Prenseslik ediyor aklınca. Ailesinden de baskı görüyor muhtemelen altınlar sebebiyle. Elinden geleni yapmışsın. Sevgililer gününde hediye beklemem demişsin ama insan bir özel hissettirilmek ister erkek olsun kadın olsun farketmez. Bana saygısızlık yapıyor gibi geldi.
tavsiyem; bu kadar verici olmayın ilişkide.
Ve kararlı net olun. Ona bırakmayın her durumu. En basitinden yemek ben bunu yemek istiyorum benim için buraya gideceğiz bir kere de böyle olacak deyin.
Sizinle bişeyler yapmak istemeyen biriyle ömür nasıl geçireceksiniz. Annem babam yok demişsiniz lütfen bağışlayın söylediğimi, incinmeyin, sevgi gördüğünüz için bu kadar kendinizi teslim etmişsiniz duygusal anlamda.
maddi anlamda sadece ben mi seninle evlenmek istiyorum, ben bu kadar yapabiliyorum. Sıkıntısız bir evlilik yaşayalım diye çabalıyorum sende biraz elini taşın altına koymak zorundasın diyin dik durun lütfen.
hakkınızda hayırlısı olur umarım10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılÇocukluğum'un 7. yaşına kadar ailece fakirlik çekerek yaşamak, Allah'ın bir lütfuydu. Olumlu anlamda fakirliğimiz bizleri tecrübe sahibi yaptı. Şu geçici hayat'a bakış açımızı esas doğrular üzeri olarak bize yansıttı. İyi niyetli, kanaatkar, vefalı, anlayış ve hoş görülü, empatili, yardımlaşma ile paylaşmanın önem ve değerini anlayıp iyi niyetli ama tedbirli vede bilinçli insanlar olmamıza sebep oldu. Sonra'ki 6-7 yıl içinde maddi durumumuz düzeldi, evimiz ve arabamız oldu, sonraki 3-5 sene içinde Allah'a şükür 2. evimizi'de aldık.26. yaşım'dan bu yana , karşılık'lı olarak sağlam ve de ömürlük huzurlu geçim ehli olarak beraber yaşamak üzere yuva kuracağım eş arayışındayım. Yaklaşık 26 ayrı bayan ile yüz yüze görüştüm, bu bayanlar'dan 3'ünün yuva kurma üzeri ben'den beklentilerini buraya yazsam? '' ticari şirket ortağımı? yoksa eş olacak insan'mı? ya da kendine hizmet edecek kölemi arıyor anlayamadım diye bana cevap yazan site sakini insanlar olabilir. Boyumun uzunluk olarak santimini soran, kendi şehrine gelmemi ve işimi bırakıp başka sektörde iş bulmamı isteyen, ev+araba+senede 1 kez otelde tatil+evlendiği an işi bırakıp akabi emekli olana kadar onun sigortasını'da ödememi isteyen, yüksek maaşlı olup olmadığımı veya çalıştığım iş üzerine dükkanın'mı var yoksa maaşlı işçimisin vb. soran bayanlarla'da muhattap oldum. Bahsettiğim bayanlara nasip değilmiş ileriye dönük gidişatımız deyip uzaklaştım. Ancak kendim eş arayışım'da asla bayan'ın kendine ait evi, arabası, işi olsun, ailesi zengin'mi, evin tek kızı olsun'da ilerde ailesi vefat ederse mirası bölünmesin vede ilerde çalışma hayatı bitimi emekli'de olsun rahat geçinirim vb. düşüncem ile niyetimde olmadı :). Fabrika sahibi bir kız babası ; Aracı göndererek yuva kurma üzeri kızımla görüşmemi rica etti, o zaman evliliğe maddi açıdan hazır olmadığım için olumsuz cevap verdim.
Netice olarak cevabım ; Maddiyatta zorlayan bayana bu isteğin'in kendisinemi yoksa ailesin'den bu şekilde istekte bulunması üzerimi talebi'nin olduğunu öğrenmek gerek. Hayatta insanın başına ne zaman ne geleceği ve ekonomik olarak'ta israfa gösterişe ve haracamalara girerek ev için eşya alıp düğün yapmak sonrası, borçlanma'nın vereceği huzursuzluğu ve acil masraf çıkarsa borç bulmanın zorluğu hastalık vb. olup geçici çalışamamak, ameliyat için özel Dr. yegidip 100 bin TL. ve üzeri para vermek vb. durumlar yaşanırsa çıkacak zorluklar vede düğün borçlarını ödemek için 2-3 yılı sitres ve çok çalışmak izin kullanma'mak ve israfın Allah katında'da hesabı olacağı vb. karşı tarafa uygun bir üslub örneklemeler ile anlatılmalı. Sonrası oluruna bakılmalı.
10 Yorumla
1 yılBu ilişkiyi yürütmeye çalışan, dengeli bir şekilde ilerlemek isteyen taraf sizsiniz gibi görünüyor, ancak nişanlınızın beklentileri maddi anlamda sizi ciddi bir yükün altına sokuyor. Öncelikle, evlilik bir ortaklık ve bu ortaklık içinde her iki tarafın da fedakarlık yapması gerekiyor. Siz zaten şimdiye kadar elinizden geleni yapmışsınız, 300 bin TL harcamışsınız, 80 gram altın almışsınız, pırlanta, alyans gibi tüm geleneksel gereklilikleri yerine getirmişsiniz. Ama hala fazlası bekleniyor ve ev eşyası gibi temel şeylerden önce altın alınmasını istemesi sağlıklı bir yaklaşım değil.
Burada şu soruyu kendinize sormalısınız: Nişanlınız sizinle gerçekten bir hayat kurmak mı istiyor, yoksa evlilik sürecini kendi istekleri doğrultusunda, maddi anlamda bir kazanç sağlamak için mi kullanıyor? Sizin maddi durumunuzu göz önüne almadan sürekli daha fazlasını talep etmesi, fedakarlık yapmaya yanaşmaması, hatta sizin özel günlerde küçük şeyler beklediğinizde bile karşılık vermemesi, ilişkinin dengesiz olduğunu gösteriyor.
Ayrıca, sadece maddi meseleler değil, günlük hayattaki kararları da tamamen kendisinin vermesi, sizin fikirlerinizi önemsememesi ve sürekli kendi isteklerini ön planda tutması ileride daha büyük sorunlara yol açabilir. Siz yemek konusunda orta yolu bulmaya çalışıyorsunuz ama o reddediyor. Siz "Bunu önce halledelim, sonra şunu yapalım" diyorsunuz, ama o yine kendi dediğinin olması konusunda ısrar ediyor. Bu, sağlıklı bir iletişim dinamiği değil.
Evlenmeden önce bu tür konulara dikkat etmek çok önemli. Evlilik sürecinde ve sonrasında da her zaman maddi sorumluluklar olacak, ama şu anki tavrı, ileride de kendi istekleri için sizi zorlayabileceğini gösteriyor. Sizin duygularınızı, maddi durumunuzu ve düşüncelerinizi gerçekten önemsiyor mu? Eğer her konuda onun dediği oluyorsa, siz evlilikte ne kadar söz hakkına sahip olacaksınız? Şu an yaşadıklarınız, ileride evliliğinizin nasıl olacağına dair ciddi bir işaret olabilir.
Kendi değerinizin farkında olun ve sırf evlilik süreci ilerlesin diye, kendinizi maddi ve manevi anlamda tüketmeyin. Evlilik, eşitlik ve karşılıklı fedakarlık gerektirir, tek taraflı beklentilerle sağlıklı bir gelecek inşa edilemez. Eğer bu konuşmaları yapmanıza rağmen hâlâ sizi anlamıyorsa, belki de bu evliliği tekrar gözden geçirmeniz gerekebilir.
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBurada yazan kadınlar sadece altına takmış kafayı. Altın istemez falan filan demişler bunlar kıskanç insanlar çünkü kendilerinden daha fazla altına sahip bir kadın istemezler hasetlenirler, buradaki ağzı sürekli altın neden istemiş diyen kadınlar sana karşı tavrına hiç değinmemiş pantolon ihtiyacına ya da cafede sevdiğin yemeği reddetmesinden bahsetmemiş bu yüzden ayrıl dememişler sana,
ALTIN İSTEDİĞİ İÇİN AYRIL DEMİŞLER. Çünkü kendilerini düşünüyorlar çok altına sahip bir kadın hiç hoşlarına gitmez ben istemedim başkasının tanımadığı insanında olmasın derler. Kadınlar çok kıskanç burada bile sana destek olmak fikir vermek yerine nişanlın kendilerinden daha fazla altına sahip olmasın istemişler. Altın istiyor ayrıl anası kendisi adına utanıyorum demişler. Birisi bile dememiş ki senin sevdiğin yemeği aç olduğun halde reddedip bencillik yapıp kendi ağız tadını düşünüyor ayrıl dememiş. Buradaki kadınlara helede altın istiyor ayrıl diyenlere aldırma senin sevdiğin şeye değer vermemiş bu yüzden ayrılman daha önemli.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Öncelikle bu kadar ayrıntılı bir şekilde duygularını ve yaşadıklarını paylaşman, konunun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Sevgilinle aranızdaki bu iletişimsizlik ve anlaşmazlık sizi çok yormuş belli ki. Maddi konular, ilişki içinde gerçekten karmaşık bir mesele olabiliyor. Maddiyat ve kişisel tercihler, evlilik öncesinde ilişkide baskı yaratabiliyor. Ama burada önemli olan beklentilerinizi ve sınırlarınızı belirlemek.
Evlilik hem maddi hem de manevi bir yolculuk. Sürekli tek taraflı gittikçe yoruluyorsun gibi hissetmişsin ve bu oldukça insanı yıpratan bir şey. Sevgilinle bu konuda açık bir şekilde duygularını, kaygılarını konuşman belki de önemli bir adım olacaktır. Bir çift olarak ortak bir noktada buluşmadan ilişkinizi dengede tutmak çok zor olacaktır. 👰💍
Sana hitap eden bir partnerin olması, ne maddi ne manevi hiçbir konuda seni tam anlamıyla düşünmüyorsa, "Bu ilişki beni mutlu edecek mi?" diye sorgulaman gerekebilir. Empati ve ortak karar alma önemlidir. Bu konuyu sakin bir şekilde oturup kendisiyle konuşmayı denemeni öneririm. Umarım çözüm bulabilirsiniz.213 Yorumla- 1 yıl
Ne iş yapıyorsun
- 1 yıl
@Leylişleyliş robot o robot konusur
- 1 yıl
@birYalniz90 robot 😂
- 1 yıl
@scorpiongirl429 duygularını incitmeyelum
- 1 yıl
@birYalniz90 ahagah 😄
- 1 yıl
@scorpiongirl429 ya ben ona demedım😄
- 1 yıl
@Leylişleyliş ama efso cevap bence, robot o robot konuşur 😂😂😂
- 1 yıl
@scorpiongirl429 çok güldüm ben de😀
- 1 yıl
Aşko bir diyormuş boş yapmayın 🤣
- 1 yıl
@GereksizBilgi80 çocuğa üzüldüm ama yani. Kızın amacı sadece para gibi görünüyor. Bari zengin birini bulsa vizyonsuz 😅 ne istiyorsun yani bu çocuktan, zaten annem babam yok diyor. Belli sevmiyor yani..
- 1 yıl
Daha kötü senaryo ise hocam düğün sonrası bırakma riski
- 1 yıl
Onu bilmeden çok yorum yapmak doğru değil. Ama hoş değil yani çocuktan maddi beklentileri.
- 1 yıl
Sadece risk tabi ama büyük bir risk
ya olmuyor ben yapamıyorum sürmüyor evlilik vs
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
92Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 7,7b cevap paylaştı.
u 1 yılAcil ayrıl yoluna bak...
Anne hakkı nedir yaaa?
Yazdıklarını okuyunca sinirden yerimden kalktim. Seni kullanıyor ve bu ilişki baştan böyleyse yürümez.
Durumun ortada seni sevseydi beraber her şeyi yapalım ve evlenelim derdi. Altın dersine düşmezdi. Evlenince hzirun olmaz böyle biriyle ve evliliğin fazla sürmez.
Yol yakınken ona verdiğin altınları geri al ve ayrıl.
He üzülürsün ama zamanla geçer. Böyle biriyle evlilik cehennem olur. Vazgeç...
131 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Hayır olmaz. Kolayı zor zoru kolay eden kişilerdir..
Kolaylaştırınız güçleştirmeyiniz müjdeleyiniz ve nefret ettirmeyiniz, hadis-i şerif!
Canı cehenneme!
Kız'ın istediği, sen ya da yuva kurmak değil!
Adetler gelenek görenek paranı yemek!20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.
1 yılMaddiyatta zorlayan kızdan eş olmaz çünkü seninle olan kız senin az çok maddi imkanlarının sınırlarını bilir ve seni seven kız buna göre davranır ayağını senin maddi imkanlarına göre yorganına uzatır yani en azından ben bu şekilde düşünüyorum çünkü seven insan zora düşürmemeye çalışır
01 Yorumla
Soran1 yılBugün yine kavga ettik bana diyor ki. durumun yok düğün yapmayacağız gerekirse kına gecesi de yapmayacağım. Daha ne istiyorsun? Ben böyle yaptıkça sen beni ezmeye çalışıyorsun dedi. Bende dedim benim tek derdim mutlu bir yuvamız olsun ama daha altınları almaktan ev tutmaya dizmeye paramız yetmiyor diyince. İyi kolyeyi altın saati bilekliği alalım ondan sonra ev eşyası vs yaparız
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
1 yılSenin durumunu bildiği halde seni bu kadar zora sokuyorsa pek de seni seviyor diyemeyeceğim maalesef seven insan bir şey beklemez eğer ki senden bir şeyleri utanmadan hele ki senin halini bilerek talep edebiliyorsa bir daha düşün bence.
50 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 261,1b cevap paylaştı.
u 1 yılolmaz tabi ki de
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKardeşim sonuna kadar okuyamadim bile tahammül edemedim. bu altın işini çok buyutuyorlar. iki bilezik bir taki seti bir alyansla evlendim. birde yatak odam vardı 1 yıl borç bitene dek ailesinle yaşadım. kiraya çıktık eski ikinci el eşyalarla çıktım. yavas yavas koltuk çamaşır makinesi aldık maaşla. öyle bir destek olanda olmadı. sonra köye yine ailesinin yanına ev yaptık. bende olan takıları verdim. üzerine taksitle biseyler yaptık. ozaman sıfır eşyalarım oldu yavas yavaş. yaklaşık üç yıl sonra. simdi niye her şey dört dörtlük olsun. yok şu eksik bu eksik. her şey lux isteniyor. hiçbir şeyi emek vermeden elde edemedim. ailemin durumuda yoktu fazla bişey yapamadı. usulen bişey takilir. durumu müsait Olan yapar ama olmayana bu kadar yükleniyor lar sonra borçlcu nasıl odeyecem diye erkekler kafayı yiyor. hersey çok pahalı. soruna gelince ılımlı yaklasiyorsun ama gerçekten iyi niyetini suistimal ediyorlar sa zannimca hiçbir zaman bencil insanin gözünü doyuramassin. dikkatli ol sonra boşanmak istediğinde bütün emekler heba oluyor
20 YorumlaDostum eğer aklın varsa verdiğin altınları geri al ve arkana bile bakmadan KAÇ DİYORUM SANA.. Yoksa olur da bir hata yapıp bu kızla evlenirsen hayatının hatasını yapmış olursun o kadar söylüyorum...
241 Yorumla- 1 yıl
Aynen. Katılıyorum
1 yılBana göre, maddiyat bir ilişkinin temeli olmamalı, ama hayatın bir gerçeği olarak önemli bir rol oynar. Eğer biri maddiyat konusunda sürekli zorlayıcıysa ve bu, ilişkideki dengeyi bozar hale geliyorsa, bu uzun vadede sıkıntı yaratabilir. Evlilik, yalnızca maddi değerler üzerine kurulamaz; sevgi, saygı ve ortak değerler daha belirleyici olmalı. Birisi maddi olarak sürekli baskı yapıyorsa, bu ilişkinin sağlıklı olup olmayacağına dair soru işaretleri yaratabilir. Evlilik, dengeyi bulabildiğinizde anlamlı olur, ama bu dengeyi maddiyatla değil, karşılıklı anlayışla sağlamak daha önemli.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 465 cevap paylaştı.
1 yılKardeşim bence zorlama kendine yazık edersin. Herşeyin oluru vardır ama bu düpedüz dayatma. Seni sevecek olan huyuna bakar cebine sana gündelik nasıl dayatma yapsam diye yormaz. Bu daha öncesi sonrası allah bilir gönlüne göre olsun. Sevgi diye kendini paralama paralatma. Bunun diğer manası vicdansızlık bu töre falan değil bildiğin evlilik terörü. İnceldiği yerden kopart kendini geri cek severse uğraşır illa herseyi erkek üstlenecek diye bişey yok. Ayrıca mal almıyorsun hayat arkadaşı seçiyorsun kendine
40 Yorumla
1 yılAslında iki tarafı da düşünerek ve anlayışla yorum yazan biriyim, ancak bu durumda pek anlayışla yaklaşmam doğru olmaz...
Bu kadın net olarak siz kullanıyor. Altın istemesinin nedeni ise, altınların kadında kalacağı, yani kadının hakkı olacağı için; maddi olarak kendini sağlama almak ve sizin üzerinizden bedava paralar kazanmak istiyor. Bu tip insanlarla kesinlikle muhatap olmamanız gerekli. Yarın - öbür gün bu kadın, sizden ayrılıp nafakayla hayatını sürdürecek ve olan size olacak...
Aldıklarınızı geri isteyip istememek size kalmış, ancak kesinlikle ilişkinizi sonlandırın!30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılOkurken bile midem bulandı. Bu ne biçim sevgi.. bu nasıl sevmek. Kardeşim.. sen bu kız tarafının ekonomik anlamdaki beklentilerinin bu kadar yüksek ve seviyesiz olduğunu.. bu uyum sorununu ilk bastan gôremedin mi? Evlenme sakin. Allah korusun evlenicen galiba. Elini kaptirmissin.. bari kolunu kurtar. Aldığım tüm takıları vb. istiyorum.. bana müsade de. Zararın neresinden dönersen kardir.. Gerçekten.. yürekten seven... sana beni sevmenin bedeli şu demez.. ne utanmaz kiz ve kız tarafı imiş onlar. Bu gerçek bir sevgi değil.. benden sôylemesi. Senin gibi dürüst adama kız mı yok.
20 Yorumla Olmaz insan sevdiğinin durumunu bildiği halde maddi yönden zorlaması gerçekten de çok bencilce geliyor bana
90 Yorumlaaltın saat Alicak paran olduğunu zannetmiyorum aptal olma böyle bir kızla evlenme benim kuzenim evlendi bide çirkin bir kız onu geçtim
ilk önce seni herseyinle kabul ediyorum dedi nisandan SONRA istedi de istedi teyzem almayacaktı oğluna oğlu intihar ederim dedi
evlendiler 2 yıl boyunca hiç çalışmadılar teyzemin evinde yaşamadilar ayrı eve çıktıkları tüm mobilyalar en pahalısından borç alıp geline altın aldılar teyzem kiralarını ödedi küçük erkek kardeşinin paralarını yedi o ile karsı 20 milyon TL borç yaptılar 19 yaşındayım her hafta bu erkek kuzenim beni arıyor 100 bın tl gönder işte 50 bin tl gönder dedim defol git pic
teyzemin kuzenlerimi iflasa sürekledi
annesine kızıyor karsina bir şey söylese
seninkisi seni sevmiyor seni enayi yerine koyuyor
uyarıyorum evlenme10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 867 cevap paylaştı.
1 yılŞimdiden bu kadar tepene çıkarma derim ben hiç ablamam şu bileziği al onu al bunu al demek bana çok baya geliyor Allah var yukarda asla da istemedim eşimden düğün istemedim otelde yaptı altın istemedim ziyadesi ile taktı istemek çok ayıp bence ne biliyim ki ben kınamı da otel de yaptım nişanıma 11 sene önce acayip iyi bir şekilde yaptım eşime iyi bir markadan saat aldım ve yatak odamı wengeden onunla beraber giderek aldım ki orada yatak odaları kallavi fiyattadır yani ben bunları böyle yaptım sende bana bunları yapacaksın diyebilirdim ama asla demedim aşırı itici geliyor mehir denilen bişey var dinen eşim bana bıraktı bende 100 gram olsn ya da sen söyle dedim kabul etti ama benim aileme gelen gelinlere 2 kg mehir verildi kalkıpta eşime bizde mehir böyle demedim asla da demem herkes durumuna göre tavuk kaza bakarsa bilmem neresi yırtılır biraz makul insanlarla olun böyle hayat geçmez millet
02 Yorumla- 1 yıl
Dünyanın en güzel pizzasını yapan arkadaşım yüzde yüz doğru tespit etmişin
- 1 yıl
- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
1 yılVerdiklerini geri al ve ayrıl. Evlilik, birbirini seven iki insanın hayatlarını birleştirip beraber yol yürümeye karar vermesidir. Erkeğin maddi durumundan bağımsız olarak, kız tarafının evlilik öncesi maddi talepleri çok Ortadoğu kokuyor. Varoşluk yani... Gelin adayına mal gibi maddi değer biçilmesi... İsterse Ali Koç'un oğlu olsun, daha evlenmeden 1 milyon liraya yakın altın vb. talep edilmez. İğrenç geliyor bana... Evlenmekten vazgeçip geri istesen üstüne de yatar bu çingene kızı... Ben bu ilişkide sevgi vs. görmüyorum, erkeği yolunacak kaz olarak gören tipik bir Türk kızı görüyorum.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Kardeş altına tapanlar var. Maddiyatta seni zorluyorlarsa bence uzak dur. Nice nisanliliklar maddi seyler yüzünden biter. Bir sekilde bileziklerini eline almaya çalış. Bu ne yaa 100gr karisina. 120gr anasina. Anasi daha mi kiymetli?
Hem senin anan baban yok, bunlarin hic mi acimasi yok. Resmen inek bulmuslar sagiyorlar. kardes kendini sagdirma. Bu kizdan da uzak dur. Maddiyat yuzunden senden huzur birakmazlar. Bosansalar da pesini birakmazlar. Akilli ol, aldiklarini da geri almanin planlarini yap bence.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBenim eski esimde kimsesi yok iken , annem bana sakin disarda onunlan yemek yeme. Gereksiz para harcatma dedi , bizden bes kurus yardim almak istemiyo zaten. Cok gururlu.. sende onu zorlama derdi hep. Ama o yine harcligimu falan verirdi..
Evlendik.. burnumdan getirdi.. kac defa aldatti.
Ben evde bes kurusun hesapini yaparken , sevgilisiyle yedi.
Kac defa susuz kaldim , elektriksiz kaldim..
Yani altan alsa kiz , ilerde burnundan getirmicegin ne malum.
ya da cok sevecegin ne malum..
Bilemedim421 Yorumla- 1 yıl
Senin gibi kadını bulamaz o adam şimdi pişman mı
- 1 yıl
Hiç kimsede seni bulamadığına
Cevap sahibi1 yılPisman.. su an surunuyo zaten
- 1 yıl
Yazık etmiş evliliğinize
Cevap sahibi1 yılYapacak birsey yok.. herkes icin hayirlisi olsun
- 1 yıl
Üzüldüm ikimizin hikayesine sağlık olsun
- 1 yıl
İkinizin*
Cevap sahibi1 yılTessekur ederim ♡
- 1 yıl
Rica ederim 💕
- 1 yıl
Bu sorunun ardından çok m*lca bir cevap olmuş
- 1 yıl
@AbdullahAydemir zoruna giden ne eski kocasının sürünmesi mi. Siz erkeklerin hayalidir evliyken başka kadınlarla olmak
- 1 yıl
@Kalplivceld zoruma giden hiçbir şey yok sorudaki arkadaşımız sıkıntısını anlatıyor yardım istiyor. Bu cevap yazan arkadaşımızda daha soru soranı tanımadan bilmeden, kendi yaşadığı bir olayı tüm erkeklere genelleyerek soru soranı suçluyor. Çamur atıyor ""Sen de yaparsan mış da sende ilerde sevmeyeceğin en malum muşta"" konu bu mu şimdi? Beni de tanımadan iftira atıyorsun sizin hayalinizmiş evliyken kadınlara ilişki vs. fırlama erkeklerle yaşadığın tatsız tecrübeleri tüm erkekler için genelleme olur mu?
Cevap sahibi1 yılHaklisin , ozur dilerim..
- 1 yıl
@AbdullahAydemir yo kimseyle tecrübe yaşamadık şahit oluyoruz. Ülkede her erkekten 9u evliyken başka kadınlara bakıyor hatta bazıları burada çok eşliliği destekliyor senin hemcinsin anlatıyor kendini zaten
- 1 yıl
@AbdullahAydemir hemcinsin biz erkekler böyle isteriz dilince bende erkekleri öyle görüyorum haliyle
- 1 yıl
@Kalplivceld Hep fırlama erkeklerin çevresindeysen olabilir ki de burada gördüğün şeyleri bile genele yoracak kadar beyin sahibi olduğunu görüyorum. Biraz da efendi erkeklerin olduğu yerlere git kütüphane mesela.. ki bu kalıplaşmış yargını kırabilir, diğer dediğine bakılırsa ben de birçok kadından bizzat görüyorum evli olduğu halde başka erkeklerle yazışan, buluşan, evlerine giden (ki yatıp kalkmasa da evli olduğu halde bile evli olduğunu söylemeden sohbet etmek de aldatmaya girer) vs. ama demiyorum ki bütün kadınlar öyle. Sırf leş karakterdeki kadınlar var diye bütün kadınları aynı kefeye koymuyorum. Biraz farkındalığını geliştirmen lazım
- 1 yıl
@AbdullahAydemir dediklerin doğru kadınların çoğu böyle hatta genele yakın kısmı ben bunu inkar etmiyorum ama senin zoruna gidiyor erkeklerin çok eşliliği istemesini söylemem. Sende biliyorsun , hemcinslerinde söylüyor erkekler kendisine ilgi gösteren birden fazla kadın olunca kayıtsız kalamıyor. Çünkü erkekler bu konuda daha serbest olduklarını düşünüyor ataerkil düzenden dolayı.
- 1 yıl
Burcu ne Yay mı sürünen kocanizin
Cevap sahibi1 yılAslan
- 1 yıl
@Karanlığın_kölesi sen yay mısın
- 1 yıl
@Kalplivceld hayır
Gizli Üye(18-24)1 yılAllahtan düğün istememiş bir de istese ne olacaktı Allah bilir çok nankör ve paragöz birisi anlattığın kadarı ile insan bir tişört olsun almaz mı nişanlısına durumun ortada 80 gr altın almışsın böyle bir zamanda hala daha altın para derdine seven kız aşkım borç harç yapmadan evlenelim der bu seni daha çok zorluyor ben eşimin durumu olmasına rağmen bu kadar altın isteyemedim utandım ne gelirse elinden onu yap dedim şart koşan kız sevmiyordur bir de anne hakkı ne hangi devirde yaşıyoruz bilmiyorum ama bu kızdan eve kadın olmaz bu böyle gelmiş böyle gider senin hayatını yönetecek kendi istediği bir şey olmayınca kavga edecek baksana yemeği bile kendi istediği yer olmadı diye trip atmış bu kadın karakter gelişimini sağlayamamış
18 Yorumla
Cevap sahibi1 yılNaptın acaba güncel yaz
- 1 yıl
Bence düğünüde onun yerine altın isteyeceği için iptal etmiş
Cevap sahibi1 yılAma bu kadar da istenmez adamın durumu belli
Soran1 yılİsteklerinden vazgeçmedi dünde bana ayakkabı almış. Ama ben bilezik konusunu kafaya taktım ondan almak istiyorum bende dursun. bugün kolye küpe ve altın saat için kavga ettik önce onları aradan çıkaralım sonra evlilik için birikim yapalım diyor ev eşyası vs bende dedim 1 bilezikten vazgeç şu an sadece ev eşyası gelinlik için uğraşalım. Diyince oda bana sen benden ne istiyorsun düğün bile istemiyorum gerekirse gelinlik bile istemicem durumun yok diye ama hala altından kısmak istiyorsun vs diyince bende dedim tamam alicam
Cevap sahibi1 yıl@soran kardeşim bu kızdan sana yar olmaz yarın da bak bana düğün bile yapmadın diyerek kafana kakar hayat senin ancak iyi düşün derim
Soran1 yılBugün her şey bitti ve bendekileri aldım
- 1 yıl
İyi yaptın geçmiş olsun
Soran9 ayAyrılalı 1 ay oldu ama ben çok acı çekiyorum hayallerim gitti:
Gizli Üye(30-35)1 yılAltın işine bu kadar takan kızdan olmaz arkadaş , olmaz. Daha nişanlılıkta bunu yapan evlilikte ağzınıza şe eder. Ben de evliyim ve altın olarak ne alınacak diye tek bi şey söylemedik o zaman. Neye gücünüz yeterse dedik. Evlilik işini iyice mal alışverişine çevirdiler. Yuva kurmanın içine ettiler. Hemcinslerim ve analarından ben utanıyorum artık. Sırf başkalarına altınla hava atacak diye , akrabaya dosta “bana bu kadar altın yaptılar bakın “ diyecekler diye siz erkeklerin ağzını öpüyorlar (!). Benden sana tavsiye , seni düşünmeye kızdan olmaz olamaz. Sevgi bu değil. Saygı bile yok bu yazdıklarında. Evlenirsen ayrılmak daha da zorlaşır. Sen bu işi iki defa değil yüz defa daha düşün
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKardeş sen bunu terket, verdiklerini kuruşu kuruşuna geri al. Bunla ömür geçmez. Bi evin tek kızıyım, aileme adet gelenek altın nasıl oluyor diye sorduklarında buna erkek tarafı karar verir gücü yettiğince dedi ailem. Ben satılık değilim çünkü. Eşim de halen hatırlar o günü. Arkaya baktığında güzel anılar hatırlayamadığın bir aileden kız almamalısın. Mutlu olmak için çabala, mutsuz olmak için 500bin daha biriktirmeye çalışma. Bana da 4 bilezik alınmıştı bide kolye. şu an eşim sağolsun çok daha fazlasını alabiliyor.
10 Yorumla
1 yılBulmuşlar gariban çocuğu sömürelim demişler yazık günah ya böyle aile kurulmaz , benimkiler zengindi bir çöp isterseniz gebertirim demişti babam ana hakkı ne be , kendisi bir hediye inceliği göstermiyor neler istiyor , birisi seni strese sokuyorsa hayatına almanın mantığı yok
50 Yorumla
1 yılBuraya ayril yorumlari yazanlarin çogu on altın isteyen on altın takan insanlar ya da asla evlenemeyecek olan insanlar. Hahahaha gercekten insanlar neyin kafasini yasiyor acaba diyorum bazen. Cunku disarida herkes zaten bu sekilde evleniyor kizin istekleri gayet normal seyler. Eğer durumun yoksa uyarırsın sınırını çizersin. Ayrıl veya ayrilma bu senin kararın. Ama iliskide sınırını maddi konuda evlenmeden önce belirlemen gerekiyor kıza anlat bu durumu anlayisli olmasi gerektigini olmadigini gorursen ozaman karar senin
10 Yorumla
1 yılbu zamanda allah kolaylık versin. allah yardımcın olsun. şu an bunları okudumda şaşırdım biraz benim ailem hiç altın talep etmedi şart koşmadı. Karşı taraf kendi istediğini yaptı belli ölçüde😄 Anne hakkı olarak altın istenildiğini ilk defa duyuyorum. 🤷🏻♀️ iyi düşün bari şimdiden bazı olaylar patlak vermiş gibi duruyor hayırlısı olsun.
10 Yorumla
1 yılBence de ayrılmam gerek evlenmeden böyle olan evlenince sana neler yapar bana bırak 100 gramı 50 gram bile altın yapmadılar ben sevdim düğünde yapmadık sadece nikah ile evlendim seven insan maddiyata değer vermez tamam yine altın yaparsın ama bu kadar zorlaması ne kadar karaktersiz olduğunu gösteriyor. Evlendiğinizde de zora gelemez. Maddiyata çok düşkün olanı değil karakteri iyi olanı seç.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,9b cevap paylaştı.
1 yılYol yakınken dön derim insan sevdiğine kıyamaz diye bir laf hiç duymadın mı evlenirken iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta diye söz vericeksiniz ama o sözünü asla tutmucak emin ol kötü gününde yetiştiremediğin gününde akbaba gibi tepen de olucak çok açık söylüyorum alyansımı bile sattığım günler oldu sırf eşim kimseye avuç açmasın diye sonra toparlandık evliliğin dar günü de var bol günü de bu şekilde evlilik olmaz sevgi olmaz iyi düşün karar ver
10 Yorumla Abi selamlar, sen şu an bile hayattan memnun olmuyorsun, o kişiye yetemiyorsun, o kişi de arsız ve senden hep daha fazlasını istiyor.
Paragrafın aşağılarını okumaya tenezzül etmedim bile çünkü senin durumun belliyken bir şeyler isteyen insan, insan değildir bugün böylesiniz, yarın simit ayran yapalım desen tekmeyi vurur, her zaman böyle olacak; o kadın susmayacak.
Beni tanımıyorsun ama lütfen benim için ayrıl, ama hissettirmeden onlarda altın ya da verdiğin maddi bir şey varsa al, çünkü bu arkadaş öyle birisi gibi ki sen ayrılsan bile gurur yapıp onları vermez gider harcar.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 388 cevap paylaştı.
1 yılEğer severek ilerlenmiş bir yolsa senin maddi imkanlarını da bilmesi lazım maddi imkandan ziyade istediği şeyler bir şekilde yapılır ama sizin kendi içinizde anlaşabilmenizde çok önemli iki taraflı hareket edilebilmeli bunu kendisi ile konuş anlayış göstermiyorsa yoluna bak derim
00 Yorumla Ya sizi sevmeyen sadece paranız için sizinle birlikte olan şahısları nasıl hâlâ daha hayatınızda tutuyorsunuz anlam veremiyorum. Desteğini alacağın bir ailen olmadığını bilmelerine rağmen maddi-manevi anlamda seni bu kadar zora sokup birde bir şey istemiyorum ayaklarına yatıyor ya helal olsun gerçekten. Deccalden saliseler önce doğmuş bu şahıs. Bende benim ki bana 5 kuruş harcayınca mahcup hissederdim. Sonum aldatılmak oldu. Kendine biraz saygın ve sevgin olsun bu kişiyi bırak.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılEğer bu bahsettiklerin altın vs şuanda kızın elindeyse geçmiş olsun.
Sizdeki resmen evlilik pazarlığına dönmüş.
Seninle gerçekten bütün benliğiyle hayat kurmak isteyen kızla aksesuarcıdan aldığın bir yüzükle bile mutlu olur.
Bunların hepsini alıp bianda ortadan kaybolursa hiç şaşırma.
00 Yorumla
1 yılDaha evlenmeden bile karşıdakini düşünmeden bu kadar bencil davranan birisi evlendikten sonra nasıl burnundan getirir bir de böyle düşün, benim başıma gelse aldığım altınların hepsini alır kızla ilişkiyi tamamen keserdim, ama belki ilişki dinamiğiniz farklıdır, bilmediğimiz durumlar vardır bilemiyorum...
00 YorumlaGüzel insan Allah gönlünüze göre versin ama eğer bu maddi durumlarda evlenirseniz büyük ihtimalle izdivacınızın ilk yıllarını büyük malı külfet altında geçirir ve hiç keyif alamazsınız. Yakın zamanda şahit olduğum bir olay aynı senin gibi erkek tarafı kız için 1 milyon TL ye yakin altın aldı yani ne gerek?
1 milyon TL lik altın alana kadar güzel bir şekilde evlenir 1 milyon TL ye de eşimle yer içer gezerim yanii00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 344 cevap paylaştı.
1 yılDünyada kaç milyar insan var bir erkek olarak bu tavırda kadınlara saplanmaniz beni şaşırtıyor bir kız hiç bir şey istemese ona bu kadar tutunmazsiniz bence ayrilmalisin şimdi. Bunu yapan evlenince neler yapar paran cebinde dursun ve çok daha naif birini bulucana inaniyorum
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 765 cevap paylaştı.
1 yılALLAH RIZASI İÇİN BIRAK evlenme ya gidip dengiyle beraber olsun asla memnun olmaz ömür boyu seni sömürü burada 100 kişi sana bjrak femis sen hala guduo beraber olursan sen hayatını yakarsın pasif sünepe olma kararlarını ver kimsenin egosu senden değerli değil lafini dinlemiyor sadece mebdinj dusunuyir yalvarırım bırak şu kevaseyi ya
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılYani seni zorlamaları saçma olmuş anne baban yok hani arkanda bir destek için yoksa özellikle de. Şey taktigi de uyguluyor olabilir a babası yok benim her dediğimi yapsın diyor da olabilir normalde kötü düşünmem ancak bazı kadınlarda bu var ya şimdiden ipi eline almanın derdinde
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılSen sevildiğin biriyle değil bir sığıntıyla birliktesin. Verdiğin her şeyi geri al ve hemen kapının önüne koy bu kan emiciyi. Böyleleri yüzünden insanlar evlilik aşamasında büyük kavgalarla ayrılıyor. Adetler yerin dibine batsın. Zaten bu kadar zor bir dönemdeyken bir de ekstra ve çok külfetli masraflar çıkaran biriyle birlikte yaşamak kendi hayatını zehir etmekten başka bir şey olmaz. Nihayetinde karar senin elbette.
00 Yorumla Altına eşyaya tapan surekli kendi isteklerini yaptırmaya çalışan kadın ya da erkekle bir evlilik degil karşılıklı oturup sohbet bile edemezsin böyle birini hayatına asla sokma mutluluktan çok huzursuzluk getirir sana hayatını bile isteye mahvetme bırak kendi ederi birini bulur zaten hemen sen kendini kurtar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılAnne hakkımı o ne ya saçma şey. 😃 Kardeşimi daha bu ay nişanladım ama öyle bir şey söylenmedi bile. Her şeye o karar veriyorsa biraz sıkıntılı durum. Karşılıklı anlayış olmalı ilişkilerde. Sevgililer günü o isteği de sen abartan kardeşim ama sıkıntılı dönemler de tasarruflu olmayı birbirinize öğretin. Düğün bile istememesi güzel ama anne hakkı biraz saçma geliyor. Sanki mal gibi satılık durumu oluşuyor.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 832 cevap paylaştı.
1 yılKardeşim sakın üzülme ama senin istediğin veya senin seçtiğin kararlara uymayan birisiyle evlilik çok zor, yani bir de onca uğraşmışsın ama hani zararın neresinden dönersen o kadar iyidir diye bir şey de diyemem bu durumun için ama evlilik olmadan bu kadar zorluyorsa evlendikten sonra daha çok ileriye gitmesin kardeşim, çünkü birçok kız evlendikten sonra değişiyor ve para hırsı köle yapıyor bazılarını istedikçe istiyor ama İnşAllah bu raddeye düşmezsin.
00 Yorumla
1 yılSize bir hediye almaması, durumu olmasına rağmen çok düşüncesizce bence. Ama sizin durumunuz yokken bile sizden bu kadar çok şey istemesi o kadar bencilce ki, böyle bencil biriyle yani hep sizin bir şeyler vermeniz gereken hep sizden beklenilen fedakarlıklarla bir ömür geçirmek istiyor musunuz? Bence ben olsam kesinlikle tekrar düşünürdum farkındaysaniz dediğim dedik diyen biriyle berabersiniz sizin yemek konusunda bile ne düşünüp istediğiniz karşınızdakinin umurunda değil yani bence gerçeklerin siz de farkındasiniz. Ayrılmalisiniz. Yol yakinken. Yoksa bence siz daha Cook altın borç para ömrunuz yenecek. (Ve inanamıyorum ben asla böyle düşüncesiz biri değilim ama böyle olanlar daha mutlu oluyor her dediği yapılıyor vallahi ne diyeyim..)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKardeşim bu kadar güzel sevmeyi bilirsen sana kadın çok, yeter ki gözünü aç. Verdiğin altınları geri al ve bu kızdan kaçççç. Bir kız olarak söyluyorum. Bir kız sevdi mi altın al demez bakmaz, beklemez istemez. Yeter ki biz beraber olalım der. Hele ki bu kadar zorlanıyorsan bide desteğin yoksa.. bu kadar üzerine gelmesi vicdansızlık.. bu aşk değil sevgi de değil. Lütfen kendine bir iyilik yap ve ayrıl. Zor olacak ama ilerdeki hayatını kurtarmış olursun.
Bir bilezik için bu kadar dram yapan bir kadından ne bekliyorsun? İlerde ne olacak? Bırakamıyorsan da bunu yap : Sana daha bir şey alamam de bu kadar anca yapabildim de ve çekil bakalım ne olacsk. Trip atıyorsa da üzerine gitme bırak kavga ediyorsa alamam de ona. Bak ne olacak.
23 Yorumla
Soran1 yılBunları söyledim ve şu an ayrıldı git köyden kız bul dedi
- 1 yıl
Kendi yüksek sosyetenin şehirli kızımıymış haspam 😂😂 kendini ne olarak görüyorda köyden kız bul diyor Sabancıların kızıyla mi nişanlıydın
Soran10 ayBuradamisiniz?
Gizli Üye(36-45)1 yılHemen altınlarını işte ve defet başından. Yazdıklarını okudum sana bir çikolata bile almamasindan belli her şey. Senin başını yerler bunlar. Git kendine uygun aeolesi olamyan bir kız bul seni anlamıyor bile bu kız ama seni anlayacak onca kız var.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yıleğer aşkından ölmüyorsan herşeyi geri al kardeşim harbi daha iyilerine laik olduğunu düşünüyorum. Yaptığın fedakarlıklar bir yana sevgililer gününde boş geçmesi bile sana gram değer vermediğinin kanıtıdır. Tek başına bir aile kurmaya çalışırken ailen olmamasına rağmen onun için herşeyi yapmaya çalışmana rağmen hala eksik altınların derdine düşmüş bide anne hakkı nedir başlık parası gibi okuyunca ben sinirlendim.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBen buluşmada hesabı odettim. Sonra cafede de ben bir şeyler ismarladim. Sen öde deyince yüzü düştü.
Freud kadınların erkek düşmanlığı ile doğduğunu söyler ve haklıdır da. Çünkü kadınlar bizi sadece çocuk yapmak ve onları güvence altına almak için bir araç olarak görüyorlar. Kadının sevgi nesnesi degiskendir.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYiyici bir kız erkeğin cömerti kadının tutumlusu makbuldür. Bence sen ona verdiklerini ondan geri almaya bak direk isteme şüphelenmeyeceği şekilde al mesela yüzük aldıysan parmak bedeni veya kolye bilezik aldıysan ikisi uyumlu olsun verebilir misin tarzı al bir şekilde ve ayrıl.
Ayrıca ilişkide böyle şeyler karşılıklı olur o neden sana saat almamış mesel gümüş veya beyaz altın pahada değerli bir saat alması gerek o kadar gelenekselciyse
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAyrıl altınları al. Anne hakkı ne başlık parası istesinler direkt işte. Ben de evleneceğim ama yakın bir zamanda değil tabi uygun düğün yaparız abartısız, altın olarakta çok sevmem takmam zaten altını, ama yatırım oluyor aslında o yüzden 5 tane Ajda denen bilezik isterim tek düşüncem de bu. Bu Mehirde ne isteyecek yalı herhalde. Onu geçtim şimdi bu aldığın altınları evliliğinizde bozdurtacak mı zor zamanınızda onu bir sor zaten ayrılmayı o ister.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBöylelerini gördükçe bizler ne kadar hâlden anlayan gözütok insanlarmışız neler var diye şok oluyorum, ama işte böylelerinin her dedikleri yapılır bi dediği iki edilmez, el üstünde tutulur, bizim gibiler cepte görülür hiçbir kıymeti olmaz, ne denir bilmiyorum Allah herkesi iyi kıymet bilenlerle karşılaştırsın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence direk ayrıl evleniceksin de o neyapıcak pardon da sende söyle bana altın saat al de
Bence kız altınları alıp ortadan kaybolacak yani altın alıp en ufak bişeyde ayrılır gibi yok yakınken vazgeç bence aile olmak bu değil kaldı ki senin annen baban yok sana onlar destek olmalı maddi olmasa bile bişeyleri onlar karşilamalı sacmalama00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAh kardeşim senin ki yine insaflıymış. Benimki benden düğün için en az 1 milyon tl istedi. Sonra optisyenlik okuyor gözlükçü dükkanı açmak için 3 milyon tl yi gözden çıkar dedi. Senede 2 kez tatil yapıcaz falan dedi. Baktı ben baş edemiyorum bu durumla terk etti gitti. Sevgi aşk meşk hiçbir anlam ifade etmiyormuş. Onun yüzünden hep kendimi suçladım evdekilerle ters düşer oldum istemeye istemeye. Vardır bunda da bir hayır
06 Yorumla- 1 yıl
Allah'tan evlenmemişsin kral
Cevap sahibi1 yılBi de acı çekiyor ayrıldıktan sonra. Hem kendi terk ediyor sonra da mağdur oluyor
- 1 yıl
Sonra bide kendime bakıyorum yeter ki gelsin diyordum.. yeter ki sevsin sarılsın her şey beraber yaprız isteğim de yok beklentim de yok.. tek beklentim adam olmasını... Ne kadınmar varmış be.. Biz mi yalnış yaptık ds sevilmedik... Bu işi anlamadım :))
İyi ki ayrılmışsınız bu arada. Kadınlar sevdiği adsmı kıyamazlar.
Cevap sahibi1 yılBende senin gibi düşünüyordum ama karşındaki öyle düşünmeyebiliyor maalesef. Herkesi kendin gibi sanmamak gerekiyormuş maalesef acı bir tecrübe oldu bu bana. Artık bir arayışta değilim. Seven biri olursa mutlaka bulur
- 1 yıl
sen yine iyi bile dayanmışsın ben olsam direk yol veririm kabrisi mi? çekicem ben onun
1 yılEvleneceğin kadın çok kötü bencil birine benziyor maddiyatı geçtim sevgililer gününü bile kutlamamıs hep kendini düşünüyor ayrıl kurtul bak o zaman nasıl hafifleyeceksin
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 847 cevap paylaştı.
1 yılAnne Hakk mı o ne ya öyle. Daha evlenmeden bu kadar zorda bırakıyor ve Umursamıyor yol yakınken altınlarını al ve ayır yolları. Altını almadan ayrılma bana kalırsa anne hakkı isteyen altınıda kendine saklar
00 Yorumla
1 yılBence sen evlilik kararını bir daha düşün derim. Maddiyattı da es geçiyorum hadi senin isteklerini bile önemsemiyor. Tek taraflı bencilce bir durum var ortada. Böyle kişilerin olması üzücü şahsen...
00 YorumlaDüğünden sonra altınları almak için boşanmak isteyebilirfe özellikle bu kadar ısrarcı olup aynı zamanda sana hiç odaklanamıyor ise şüphelenmekte fayda var zira düğünde takılan tüm takılar kıza ait hukuken
00 Yorumla
1 yılToksik ilişki daha şimdiden ben seni mutlu etmeyecek saygı duymayacak empati yapmayacam diyor ben yaşadım bunu her yerden bağırıyordu mutsuz evlilik diye de ailem anlamadı sonuç evlenip ayrıldım
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 806 cevap paylaştı. Abartmıyorsun tabi ki ya. İnsan deger veriyorsa görmek de istiyor. Evet eblenilecekse para birikimi yapılmalı hazir olmadan o yola girilmez ama sıkışıldıysa bazı seylerden ödün verilir. İstiyorum diye tutturulmaz. Allah kolaylik versin.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 727 cevap paylaştı.
1 yılAyrıl kardeşim gerçekten ayrıl abartmıyorsun, karı sana değer vermiyor, değer verseydi isteklerine karşı duyarlı olurdu.
Kesinlikle evlenme, hayatını karartırsın.
Sonra da ömür boyu nafaka ödersin buna.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılGelenek görenek de bir yere kadar. İmkanın olsa zaten daha iyiyisini yapabileceğini biliyor olması gerek. Bence bencillik.
İlişkinizi gözden geçirmeni tavsiye ederim. Artısı ekşisi ne varsa düşün. Evlendikten sonra pişmanlık yaşama.00 Yorumla
1 yılBi kız olarak söylüyorum bundan olmaz kardeşim bence yol yakınken uzaklaş, zaten annen baban yokmuş Allah rahmet eylesin, kendi başına düğün yapacak olman bile büyük bir şey biraz anlayışla karşılayıp az altın isteselermiş bari. Bir de yazdıklarından anladığım kadarıyla biraz şımarık ve anlayışsız bir kız. Ne diyeyim Allah yardım etsin sana.
10 Yorumla
1 yılŞimdi şunu sormak istiyorum anne hakkı nedir? İkinciye gelince kızı seviyorsunuz ben bunu çok net anladım ama insanlar evlenirken her şeyi kabul ederek evlenirler ayrıca babanız yokmuş bu kadar zorlamak mantıklı mı yarın bu kız bir şeyler yapmak isteyecek siz borç dert içindeyken herşeyi ama herşeyi çok aşırı düşünmeniz lazım evlilik çok yükümlülük gerektiren bir kurumken şimdiden böyle davranan bir insan sizinle aynı yastığa başlayabilecek mi yoksa isteklerinin ardı arkadı kesilmezse o ilişki nasıl devam edecek?
12 Yorumla
Soran1 yılşu an ayrılık aşamasındayım yani nasıl bitirsem diye düşünüyorum bide verdiklerimi almak istiyorum
- 1 yıl
Zaten bakın bu büyük bir hata maalesef bir avukata ihtiyacınız var çünkü nişanlı iseniz takıları almanız mahkemelik olabilir bizde takılar nikahtan hemen sonra takılır benim bir yakınım bunu yaşadı 10 tane 25 gramlık bileziği alamadı evlenme vaadi ile takıldı dedikarşı taraf siz ilk isteyin tabiki kendinizi siz olduğunuz için seven birini mutlaka bulacaksınız fakat dediğimi yaparsanız daha iyi olur sizin açınızdan bir avukat ile görüşün takıları almaya çalışın ilk sakince isteyin olmazsa avukat ile bir yol bulun en azından 80 gramdan 50 60 alın bana kalsa koymayın derim ama koz tarafı biraz zor gibi adliyede çalışan biri olarak bunu söylüyorum bilginize
- Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı.
s 1 yılLütfen yol yakınken dön. Seni sevmiyor seninle altın için beraber. Bak bi kere mesela de ki ya küpeyi alamayacağım daha eşya falan alacağız, tepkisini gör
00 Yorumla Kendi ne alacakmış pardonda? Bu kızların erkeklerden sanki inek alıyormuşuz gibi bişeyler istemesi ne kadar alçakça ve basitçe bir durum ya. Sonra evlenecek erkek yok diye ağlıyorlar. Kardeş sen aldığın ne varsa geri iste. Benden sana tavsiye bu kişiyle kesinlikle mutlu olmazsın. Sana küçük bir hediye bile almayan kızla hiç olmaz. Sanki altından töbe ya. Anne parası nedir ya. şu an ben evli olmasam bu tarz ailelerle muhatap olmasam kesinlikle evlenmem. Dost hayatı yaşarım valla.
00 Yorumla- Devamını Gör (177)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat