Gizli Üye(30-35)1 yılKorkutucu demeyeyim ama zorlugu hamilelik ve dogum bana gore. Onun disinda bizim ulkede evliligin kadinin üzerine kurulması.
Erkekler cogunlukla sadece calisip para kazanirken kadinin aldigi ya da toplumda kadina verilen sorumluluklar cok fazla. Meslegi varsa calismasi ayni zamanda ev hanimi olmasi, anne olmasi, yemek temizlik gibi seyler yine ustunde olmasi. Sorumluluklarin cok buyuk kısmının kadinda olmasi.
Erkegin o evin yasayanıymis degil de otel gibi kullanmasi. Ye ic yat, pek cok seye el surme. Nasil olsa hallederler kafasinda olmak otelde kalmak gibi bence. Erkekler o evin bende bir bireyiyim dusuncesi yerine otel gibi kullaniyorlar cogunlukla.
Otelede veriyorlar ya parayi. Sonra her sey dahil ve hazir. Hizmet, yemek, kahvesi, yatilan yatagin yeni nevresimleri, tuvalet banyonun temiz olmasi vs. Baya otel gibi kaliyorlar yani maalesef.
Onun disinda ne kadar beraber de olsan bir insani tam anlamiyla taniyamamak. 10 yilda sevgili kalsan tanimayabilirsin. Baska baska huylari cikabilir ya da zamanla huylari degisebilir. Hicbirimiz gecen seneyle ayni kisiler bile degiliz. Iyi ya da kotu yil icinde degisiyoruz. Evde karsilastigimiz kisi bedenen, surat olarak ayni olsa da ruhen, dusunceleriyle psikolojik yapisiyla gecen seneyle ayni dahi degil. Duygulari degisebilir. Bu hepimiz icin gecerli.
Ya diger taraftan bence en can alici maddeyi sona sakladim. Evlendigin kisinin aklinda baska biri olmasi. 2024 yili icinde evli olupta akli, kalbi baskasinda olan iki kisinin bu itirafini duydum iki erkekten. Evli ve cocuklari var ama akli hala baskasinda. Birinin aklindaki lise aşkıymis. Ne kizdi ama, cok sevmistim ama olmadi dedi. Digeri de sevgilisini unutamamis. Ama bambaska kisilerle bambaska hayattalar.
Bu cok zor olsa gerek her acidan. Cok fazla istemedigin biriyle omur geciriyorsun, cocuk yapiyorsun ondan. O aklindaki kadina verecegin degeri yanindaki kadina veremiyor belki. Kadin tarafindan da kocam, cocuklarimin babasi dedigin, hizmetini ettigin, maddi acidan destekcolsun diye kocana sorumluluklarin ustune sorumlulum ekleyip calisip maddi destek sundugyn, ayni yataga girip en mahremini paylastigin adamin aklinda ve kalbindeki sen degilsin. Iki ucu... lu degnek. En zoru bu olsa gerek.
50 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılBence evlilik kelimesinin tek tek harflerinde korku var E: Aynı evi paylaşma düşüncesi: V: Benlikten çıkıp ben ve sen olma durumu, L: Literatürde evlilik aynı filmi başa sarıp izlemek gibiymis kaç kişi bunu yapabilir , İ: İki insanın aynı ev içinde yedi kat el gibi olması, L: Lira hesabı bugün ev için kaç lira harcadın işten ne kadar kazandın gibi, İ: Tüm incinecek noktalarının biri tarafından bilinmesi ve incinmen K: İlişkinin dostluk sevgi olmadan sadece karı koca bağları arasında yürütülmesi
00 Yorumla
1 yılEvliliğin en korkutucu yanı, birçok insan için güvenin sarsılması veya ilişki içindeki duygusal bağın zayıflaması olabilir. İlişkilerdeki iletişim eksiklikleri, zamanla hissettiğimiz yalnızlık veya ihmal, evliliğin zorlayıcı yanlarını ortaya çıkarabilir. Bu durum, özellikle de güven ve sevgiye büyük önem veren biri için oldukça endişe verici olabilir diye düşünüyorum.👍🏻👍🏻
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılaynı kadınla sürekli cinsellik. bundan korkmanın temel nedeni evlenince kadının ya da erkeğin fark etmez kendini salması.. eskisi kadar çekici gelmemesi.. öyle olunca insanın gözü aç tabi.. aynı kadınla ömür mü geçer diyor. o yüzden kendinize bakım yapıp, yediğinize içtiğinize dikkat etmelisiniz. şekerli yağlı tüketmeyip cildinizin ışıldamasını sağlamalısınız. biraz spor yapsanız zaten eşiniz size köpek gibi bağlı kalacak.. baksana diyecek bunun gibi hatunu nerden bulacağım diyecek.. iyice bağlı olacak. ama yok popon devirip anca yatmasını bilir yeni nesil kızların bi çoğu.
03 Yorumla- 1 yıl
Adam ne yapacak bu arada?
- 1 yıl
erkeklerde aldım gül gibi kızı diye kendini salıp dağdaki teröristlere benzeyecek di mi ağslxpslcpslc
- 1 yıl
Genelde kendini salan erlek oluyor kadın değil erkek göbek salıyor temizliğine dikkat etmiyor.
Yapay Zeka Cevapladı
Evlilik bir yandan sıcacık bir yuva kurmak demek olsa da, insana düşündüren bazı noktalar da var tabii. Mesela iki kişinin sürekli aynı çatı altında uyum içinde yaşaması her zaman kolay olmayabilir. Hayallerin, beklentilerin uyum sağlamadığı anlar olabilir ya da “acaba aşk biter mi?” korkusu. 😰 Ama bence doğru kişiyle evlilik korkutucu değil, aksine bir macera gibi olur! Sen en çok neden korkuyorsun bu konuda? 🥰
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.
1 yılEvliliğin en korkunç yanı karşıdaki insanla aranızda olmayan o ortak nokta konusunda tartışmaktır
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 43b cevap paylaştı.
1 yılEvlilik her bakımdan güzeldir korkutucu bir yani yoktur gadası
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 262,1b cevap paylaştı.
u 1 yılkorkutucu bir yanı yoktur
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı. Bence evlilik korkutucu değil. Korkutucu olan aynı kişiye yıllardır muhalif olabilmek, tolere edebilmek, özellikle çocuklardan sonraki evrelerde ilişkiyi ayakta tutabilmek biraz zorlayıcı özellikle günümüzdeki çağda.. şimdiki evlilikler yaşanan ilişkiler eskileri aratıyor maalesef. Şimdi evleniyorlar ama ekonomik yük altına girmemek adına tek çocukta kalanlar mi, doğurup babanne anneanne desteğiyle büyütülen yine bu desteklerle evin ekonomisini döndüren evlilikler mi, vücudum bozulmasin diye emzirmekten kaçınanlarmi değişik evliliklerle dolu etraf :)))
113 Yorumla- 1 yıl
vücudum bozulmasin diye emzirmekten kaçınanlar mı varmış. Oha ya
- 1 yıl
Trajikomik gerçekten.. öyleleri anne olmasın ya
- 1 yıl
gerçekten güzel yorum
- 1 yıl
asıl sana teşekkürler güzel insan
- 1 yıl
Daha niceleri var, hanım efendi çok küçük bir örneğini vermiş sadece
- 1 yıl
@Lavınıaaa_1903 Evet böyle evlilikler çok var ama evlilikte çok fazla fedakâr olan kadınlarımızda var.
- 1 yıl
fedakarlık yoksa zeferde yok
- 1 yıl
@serdarcihan5 Evet sonunda belki zafer olabilir ama bu durum kadını çok yıpratır sürekli erkeğin arkasını toplaması yere attığı donu çorabını toplaması ev işi çocuk falan kadın yıpranır.
- 1 yıl
@BiMAşMarket evet kesinlikle ve bence evliliği sürdürmenin tek yolu dengedir, fazla fedakarlık ya da hiç çaba olmadan sürdürmek sadece yıkımı getirir.
- 1 yıl
@Lavınıaaa_1903 Aynen her şeyde denge önemli doğru diyorsun.
- 1 yıl
Eline saglık
1 yılBirine tüm ruhunu açmak, en derinlerine dokunmasına izin vermek… Ama ya bir gün seni anlamamaya başlarsa? Ya tutkuyla baktığı gözleri soğursa, ya ellerini bıraktığında bir daha tutmazsa? En büyük korku, teslim olup kaybetmek...
721 Yorumla- 1 yıl
Aradığım yorum😅 içimdekileri dökmüssün..
sizden ilişki hakkında yorum alabilirmiyim takip ettim dösenerseniz çok mutlu olurum - 1 yıl
Ruhuna dokunmak isterim kraliçem
- 1 yıl
@Theodorrexq tanımadığın birinin ruhuna nasıl dokunabilirsin
- 1 yıl
Tanımak isterim seni.. bu gece benim kadınım olur musun
- 1 yıl
@Theodorrexq bu hızla gidersek sabah nikah masasında oluruz
- 1 yıl
Hazırsan neden olmasın
- 1 yıl
@Theodorrexq hızlı kararlar çabuk bozulur
- 1 yıl
Bazı kararlae hızla alınır ama ömür boyu sürer
- 1 yıl
@Theodorrexq garantisini kim veriyor
- 1 yıl
Risk almadan büyük kazanılmaz kralicem
- 1 yıl
@Theodorrexq kazanmak güzelde her oyuna girilmez
- 1 yıl
Bazı oyunlar kaçırılmaz belki de şans vermelisin
- 1 yıl
@Theodorrexq oyun dışıyım iyi şanslar
- 1 yıl
Seni istiyorum kraliçe benim olmanı istiyorum
Bi şans versen pişman olmazsın söz veriyorum ❤️🌺 - 1 yıl
@Theodorrexq pişman olmamak için bazen hiç baslamamak en iyisidir yavrum
Yazma daha sorunun sahibi rahatsız olmasin - 1 yıl
@ᖇaskolnikov bro bi el alsan
- 1 yıl
@Theodorrexq özelde devam edebilirsiniz..
- 1 yıl
@ᖇaskolnikov mesaj yazamıyorum ki😅
- 1 yıl
@Theodorrexq demek ki istemiyor. Zorlama sende
- 1 yıl
@ᖇaskolnikov şansımı denemek istiyorum
- 1 yıl
@Theodorrexq git da başkasının sorunun altında millete salça ol.. hadi
"Bence evliliğin en korkutucu yanı, zamanla sevginin alışkanlığa dönüşmesi. Birlikte geçirilen yıllar içinde o ilk heyecanın kaybolması ve birbirini anlamaktan uzaklaşmak... Bir de iletişimsizlik, günümüzde en büyük sorun küçük sorunların büyüyüp araya duvarlar örmesi. Ama sevgi, saygı ve açık bir iletişim varsa, korkular da çözülür. Ama günümüzde çözmek istemiyor çoğu kişi
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılBazı insanların gerçek yüzünü evlenip aynı evde yaşamaya başlayınca görüyorsun. Evlenir evlenmez çocuk yapıp sonra evlendiği insan seçiminden pişman olanlar çocuk için hayatını feda edenler var. Çocuk yapmayıp yürütemediğin için boşanmak istediğinde de tam anlamıyla gerçek yüzünü o zaman görüyorsun. Menfaat bitince ortaya çıkanlar mide bulandırıcı oluyor
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 9b cevap paylaştı. Evliliğin en korkutucu yanı, birinin hayatınızı tamamen paylaşmak zorunda kalmak olabilir. İnsanların değişebileceğini ve zamanla farklılaşabileceğini bilmek, o kadar derin bir bağ kurduktan sonra bazı şeylerin kaybolma korkusunu doğurabilir. Ayrıca, sorumlulukların artması, karşılıklı beklentiler ve kişisel alanın daralması gibi faktörler de endişe yaratabilir. Ama doğru kişiyle, bu korkular daha az önemli hale gelebilir.
00 Yorumla
1 yılbence kişi değil ama alınan sorumluluk olabilir. Çünkü yeni bir aile oluyorsun anne baban yok artık ev geçindirmek gerekiyor faturalar kira çocuğa bakmak vs bunlar ciddi sorumluluk ama zamanla buda aşılıyor yani onun dışında bence korkutucu bir taraf yok sevdiğim adamı her şekilde sevmeye bakmaya kahrını çekmeye hazırım kilo alması vermesi benim için bir anlam ifade etmez yeter ki sevgisi saygısı sadakati merhameti olsun
03 Yorumla- 1 yıl
@MrsAngel1 kanka eşin adam çıkarsa kaynana elti fıs olur
1 yılKısıtlanmak ve monotona bağlamak. Buna bağlı olarak da aldatma/aldatılma.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHayat boyu dırdır cekeceksin, kadını memnun edemeyeceksin, her zaman daha fazlasını isteyecekler, tatmin etsen de basım ağrıyor diyecek. Huzur sevmeyecek, kaos arayacak bu sefer çok sıkıcı olduğunu söyleyecek. Seni cozdukce sana saygısı azalacak.
Erkek ve kadın geçici ilişki yaşayabilir yalnızca, uzun ilişkide insanlar birbirinden sıkılır ve kavgalar başlar. Çünkü insan doğası gereği arzuladigi şeye ulaştığı anda arzu biter.
01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Yanlış bir evlilik korkutur gercekten istemediği halde rol yapan tipler var bir de evlenmeyi evcilik sananlar var ki bence bunun için yeterince olgunluk da lazım
30 Yorumla
1 yılAileler arasında sorunlar yaşanması... çiftleri etkilememesi mümkün değil. Bir de kötü giden cinsel yaşam... Hastalık hamilelik vs cinsellik her zaman sekteye uğrayabilir ama birbirine karsi ilgi tükendiğnde geri dönüşü olmuyor maalesef
00 Yorumla
1 yılEvlilik bana genel anlamda korkutucu ve büyük sorumluk isteyen bir evre olarak geliyor. İnsan evlenmek için birine çok güvenmeli, değişmeyeceğinden emin olmalı. Kısaca evlilik bir kumardır.
016 Yorumla- 1 yıl
Değişmeyeceğinden asla emin olamazsın
- 1 yıl
İşte bu yüzden de bir kumardır.
- 1 yıl
O yüzden her şeyin hayırlısını dilemek lazım
- 1 yıl
Diliyoruz da korkutucu yine ya içim sıkılıyor bu konularda sanırım babam gerçektem turşumu kuracak xslxlsllxx
- 1 yıl
Ahaha babalar kızlarının çabuk evlenmesini istemez zaten bence
- 1 yıl
Bazı babalar ister 😃
- 1 yıl
Ben istemem herhalde 😂
- 1 yıl
En doğrusunu yaparsın✨
- 1 yıl
☺️
- 1 yıl
Kızıma 30 yaşına kadar evlenmemesi için belge imzalatacağım 😂
- 1 yıl
26 olsa bari 30’da bir kadın için geç değil mi 😅
- 1 yıl
Bakalım o zamana kadar 😂
- 1 yıl
Kızı kaçırma da😅
- 1 yıl
Yok yok canım kızım benden kopmak istemez zaten 😂
- 1 yıl
Hadi inşallah 😂🍀
- 1 yıl
Aksi düşünülemez 😂
Kötü giden bir cinsel yaşam, sorumsuz bir eşle karşılaşmak, eşinin ailesinin deccal ordusu çıkma olasılığı.
31 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 371 cevap paylaştı.
1 yılEşimle 13-14 yaşından belli tanışıyoruz ve şu an 23 yaşındayım ve hayat arkadaşım. Evlilik zor değil, doğru insanı bulmak zor. Çok şükür 11 yıldır eşimle benim aramda bir mesafe olmadı.🙏
11 Yorumla- 1 yıl
🧿🧿🧿
Ya ha diyince kavga edip boşanamıyorsun. Şimdi sevgilimle kavga etsem hanemde bir huzursuzluk olmuyor ama kocamla kavga edince huzursuzluk haneme giriyor. Evlenince tarafların değişmesi korkunç
00 Yorumla
1 yılevlenmeyi düşünmüyorum etraf da böyle kızların kol gezdiği ülkemiz de
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılSadık olmak yani bilmiyorum birbirimize yıllarca sadık kalabilecek miyiz bilmiyorum kendime ve o kişiye güvenmiyorum açıkcası günümüz şartlarına göre bakınca korkuyorum
00 Yorumla
1 yılKafa uyumu kesinliklee çünkü kafa yapıları farklı olunca evlilik işgence ye dönuyor tecrübeli yım bu konuda boşanmak kaçınılmaz bir son oluyor tabikide
00 Yorumla
1 yılAnlayışsız ve aşırı kıskanç kısıtlayıcı bir adama dönüşmesi. Anneci olması ve karısını ona ezdirmesi.
00 Yorumla
1 yılGercek yüzü aynı evde ortaya çıkar tanısan bile ya sumuklerını koltuğa suruyorsa ve sen bunu yenı goruyorsan korkunç
00 Yorumla
1 yılTanıdığım dediğin kişinin aynı evde yaşamaya başlayınca farklı bir yönünün ortaya çıkma ihtimali sanırım.
00 Yorumlafinans ve para konusu ile ilgili kavgalar en korkutcusu bence bide aladatılmak ama o evlenmedende olabilir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,1b cevap paylaştı.
1 yılBir kişiye bağlı kalmak yani bağlı kaldığınız kişi artık sizi anlamamaya ya da değer bilmemeye başlarsa o zaman bütün emekler boşa gider..
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılKendi hayatındaki yük yetmediği gibi başkasınında hayatındaki yükü üzerine almak. Bu inanılmaz düzeyde hayattan bezdiriyor adamı.
00 Yorumla
1 yılEvlilik doğru kişi ile yapılırsa ve karşılıklı aşk ve güven ile dünyadaki cennete dönüşür bence her zaman.
00 Yorumlayalnız kalmak istediğin her an kalamamak olabilirdi evli olsaydım, yatakta başka biri var ve belki o an istemiyosun onu orada
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılMonotonlaşmak ki, bana göre evliliklerin yüzde 65-70 i monotondur. Sadece dısarı belli etmezler
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılGiderek herşeyin bencilliğe dökülmesi ve anlayışsızlık ayrıca eşinin seni eskisi kadar beğenmemesi önemsememesi
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 465 cevap paylaştı.
1 yılSorumluluğu bi kenara bırakıp zevkine düşkün bi şekilde gelişi güzel yasaması. İdare nedir bilmemesi.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılAynı evde yaşamaya başladıklarında kişilerin gerçek karakterini göstermesi.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılİlk gece ve evlilik süresince anlaşıp anlaşamayacağını bilememek
10 Yorumla
1 yılSürekli birinin yanında yatmak tek başına yatamamak bence korkutucu
13 Yorumla- 1 yıl
@Mustafa_R hayır rahatsız edici
Aşk İlişkileri konusunda 7,8b cevap paylaştı. Başta anlayamadığın farketmediğin huylarının ortaya çıkması olduğundan farklı bir insan olması verilen sözlerin tutulmaması vs. Bunlar gibi konular
00 Yorumla
1 yılCinsellikten zevk alamamak.. her sabah dudağında uçuklar çıkartan kabus gibi.
00 YorumlaGerçek yüzünü tanımadığın birisiyle evlenmiş olma ihtimali
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bu sorunun cevabını duymak istemiyorum yaşamak istiyorum
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 446 cevap paylaştı. Kocan ilgizise yürümüyor zor oluyor insan yıpranıyor
00 Yorumla
1 yılSaçma sapan akrabalarına yenileri ekleneblilme ihtimali
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
1 yılsorumlulukların adaletsiz paylaşımı korkutucu bence
00 Yorumla
1 yılBenim için tek korkutucu yanı çocuk yapmak. Başka ne olabilir ki
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılSorumsuzluk, ilgisizlik, aldatma..
Aynı çatı altında bir değil de 2 yabancı olmak bence.00 Yorumla
1 yılEvlilik baştan sona yeterince korkutucu değil mi zaten?
00 YorumlaAşık olduğun kisileysen ben korkulacak tek bir taraf bile görmüyorum evlilik güzeldir
00 Yorumla
1 yılKorkulacak herhangi bir yanı yok bana göre.
00 Yorumla
1 yılBir zamandan sonra aşkın bitip birbirinizin artık önemsizleşmesi öyle beraber yaşamak
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılSadakat ve güven eksikliği. Sonrası bellidir zaten.
00 Yorumla
1 yılEvlendikten sonra bambaşka birisi olarak karşıma çıkması
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYa bence artık eşlerin birbirine tahammülleri in kalmaması. Aşk biter ama sevgi, saygı değil. Ha birde gerdek gecesi:')
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBitmesi. Eninde sonunda içinde biten bir şey mecbur kalmak yanındakine
10 Yorumla1. eşler arasındaki saygının bitmesi
2. maddi olarak evi geçindirememek ya da bu tür maddi sorunlarin eşler arasındaki sevgiyi yok etmesi.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBirkaç ay evli kalıp nafaka ödeyenleri gördükçe soğuyorum iyice
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHergun aynı kişiyi görmek
- Bi adamla ömür geçmez gulbenn🤣
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılİroni sadece 😃 sakın olun
Gizli Üye(18-24)1 yılYeni evliyim ve korkutucu yanı normalde yapacağım basit şeyleri onaylamaması, giyimime ve diğer aktivitelerine karisması olucak ama bunu anlayışla karşılıyorum sonuçta evliyiz ama en kötü yanı bu derim
00 Yorumla
1 yılDelii gibi aşık olduğum adamın değişmesi
40 Yorumlaen basitinden dusuncelerin değismesi ve sayginin azalması
00 YorumlaEvlilik mükemmel , uyumlu ve anlayışlı bir eşle.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEsimin gtu gobegi salıp icine yasli teyze kacmis gibi cinselligide salmasindsn ve kendi çocuğum olmasından korkuyorum
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılYanlış kişiyle evlendiğini farketmek
10 Yorumla - Devamını Gör (65)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne