Evlilik konusunda içini dökenlerin fikirlerini buraya bıraktım. Sizin korkunuz ne olurdu?

Evlilik konusunda içini dökenlerin fikirlerini buraya bıraktım. Sizin korkunuz ne olurdu?

Korkutan şey yanlış insana denk gelmek
Kendimi kötü kaynana görümce elti üçlüsü arasında bulmam. Kavga gümbürtü.
Oysa bana göre evlilik helal ve hayırlı olan bir yaşam biçimi, hayatın bütününü paylaşmak... yuva...
Valla bunları eskiden düşünüp abartıyorlar tanıdığın insan değişmez vs diyordum ama şu an fikirlerim tamamen farklı kaldı ki eşimi 6 yıldır tanıyorum haziranda da evlendim ama ne kadar tanırsanız tanıyın aynı eve girmek çok başka eşim “erkek dediğin şöyle olur böyle olur” erkeğine dönüştü; benide evdeki yapmayı istemediği işleri yapan bir ev arkadaşı olarak görüyor yani bu işlerin benim sorumluluğumda olduğunu savunuyor bana olan ilgisi ve sevgisi azalmadı kendisi beni mutlu edecek şeyleri yapıyor fakat hayat müşterek kısmına hiç katılmıyor erkekleri kadınlardan daha üstün görüyor kavgalarımız bu konudan dolayı çok arttı eskiden de böyle düşünüyor olabilir bilemiyorum ama şu an düşüncelerini şeffaf bir şekilde aktarabiliyor çekinmiyor, ev işlerini de kadın işi görmeye devam ediyor bende yapmıyorum. Kendi yapmak istediğim şeyleri yapıyorum sadece bu. Ve evet bireyselliğinizi özerkliğinizi az da olsa kaybediyorsunuz çünkü aymı çatı sizi bir noktada buluşturuyor bu nedenle tam bağımsız olamıyorsunuz bekarlık sultanlık diye boşa demiyorlar evlenmeyin; evleneni gördüğümde iyi bi b*k olacak gibi evleniyorlar diyen bir kişiye dönüştüm eskidense bu duruma böyle bakmazdım
Aklımdan her evlenmek geçtiğinde bu yazıyı okuyacağım😅 sağol
Rica ederim ama her evlilik böyle olacak değil bilemezsin
Evlendikten sonra da hayatımın bekarlığımdaki gibi özgür ve enerjik olmasını isterim onunla birlikte zaman geçirmeyi, gezmeyi eğlenmeyi. Bana anne/gelin muamelesi yapıp kısıtlamalar getirmesi, özgürlüğümü sınırlaması ya da beni belirli bir kalıba sokmaya çalışması kabul edilemez. En kötüsü, aşık olduğum adamın değişmesidir.
Evlilikten hiçbir zaman korkmadım, ancak evlilik düşüneceğim kişinin bana ihanetinden hep korkmuşumdur yalan ❌değil. Kendim iyi bir insan olmaya çalıştım her zaman, ama doğru insanla yolunuzun kesişmesi tüm mesele. 💫
Evlilik öyle bir şey ki, güzellikleri kadar bazı endişeleri de beraberinde getirebiliyor. Beni en çok düşündüren şey, kişisel alan ve bireysel özgürlüğü koruyabilmek olurdu sanırım. Bir başkasıyla hayatı paylaşırken, kendi isteklerimi ve kimliğimi göz ardı etmemek her zaman önceliğim. 🕊️ Ama tabii ki tüm bu korkular, iki tarafın birbirine saygıyla yaklaştığı bir ilişkiyle aşılabilir. 💖 Evlilik, doğru insan ve doğru yaklaşımla, korkuları sıcacık bir güvene dönüştürüyor! 🌟
Cevap
44Cevap
korktuğum hiç bir şey yok evlilikle ilgili
Kendim icin cok sebebim var evlenmemek icin ama birini soyleyeyim en azindan babam. Babamin babaligi ve kocaligini gordum, goruyorum. Sayesinde hastayim, psikolojik olarak inanilmaz yorgunum ve fiziksel rahatsizliklarimda var. Cok yorucu bir erkekle yasamak. Babanneme falan gidince rahat ediyorum, nefes alıyorum. Annemin inkani olsa coktan bosardi. Benimde atamam olsa defolup gider daha da yuzune bakmazdim. Babam dedigim kisi boyleyse elin oglu nasil olsun? Her erkek ayni degil ama cogunun ortak ozellikleri var. Sanirim kendi ruh ve fiziksel sagligim icin hayatimin devaminda bir erkek istemiyorum.
Farklı beden aynı hayat
Evlilikten korkmuyorum. Benim için mesele, evlilik dediğimiz müesseseyi değerlendirmekten ziyade kişinin kendi gelişimini belli bir seviyeye getirmiş olması. Sevmeyi gerçekten biliyor musun? Hayatını birine adamayı, gönlünü ve zihnini tek bir kişiye odaklamayı… Birine değer verdiğinde onunla hayatını birleştirmek için gerekeni yapar, engelleri aşar, yollarını bulursun. Yürekler birleştiğinde, kalpler el ele verdiğinde her şey çözülür ve o zaman bir yuva, bir aile, evlilik müessesesi adım adım inşa edilir.
“To love and to be loved.”
Sorumluluk. Sorumluluk alamayan veya almak istemeyen bir insan değilim ama evliliğin getirdiği sorumlulukları hakkıyla ve yeterince gerçekleştirememe korkusu aslında demek istediğim.
Ya yeterli olamazsam, yetişemezsem, eksik kalırsam, ya hayalkırıklığı yaratırsam gibi düşünceler beni evlilikten uzaklaştırıyor.
Doğru insanı bulursan bireyselliği de kaybetmezsin adam da değişmez. Tipine parasına bakarak evlenmemek lazım. Ben sadece sorumluluktan korkuyordum onda da eşim sıkıntısız ve yardımcı olduğu için sorun olmuyor
Seçimimin yanlış olabilme olasılığı beni korkutuyor sjsjsk
Yeni akrabalar edinmek ve ev işlerini bana kitleyip kanepede yayılan bir adamı büyütme korkusu ha birde anasıyla ugrasmak
Blablaci yaziyormuş yillardir ablacı diye okumuşum pess diyorum
Fikirlerin değişmesinden korkuyorum evlenince köprüyü geçene kadar ayıya dayı hesabı yapıp falan sjsjsj
Bir adamla ömrünün sonuna kadar aynı yatakta yatmak uyurken bile özgürlük yok aq.. eve geliyorsun hep tepende biri.. çocuk sahibi olmak, ayağına pranga tak ondan iyi
Şu iki madde bile evlenmemek için mantıklı bir sebep
Evlilik maalesef çok da korkulacak bir şey bir anda yüklenen ilgisizlik mesafe evden erken çıkıp geç gelmeler sizden çok telefonda ve dışarda vakit geçirmesi işleri yoğun olması sonra bu yapılamların yanlış olduğunu söylemeye kalk birde sen suçlan ve psikolojik baskı falan filan anlamama sorunu çıkıyor birde h bir şey anlamaz oluyor böyle işte evlilik hayatı fenomen ve nadir kişilerden değilsen bu hayatı yaşamaya100/50 mahkumsun bence
Nişanlan, çeyiz bak, kaynana terörü, ter kokulu dayıların ziyareti, evlilik hazırlıkları... Sırf bu süreçleri yaşamamak için evlenmeyi düşünmüyorum.
Özgürlük alanıma çok girilmesinden korkuyorum. Ben sürekli mıç mıç olmayı sevmem. G*tle don gibi olmayalım isterim. Bazen kendime çekilmek isterim. Böyle anlarımda darlanmak istemem.
Çocuk olursa diye korkarım çünkü bu zamanda çocuk büyütmek gerçekten tam anlamıyla mucize ister..
Hem yanlış kişiyle birlikte olursam diye korkarım onunla 1 ömür boyu yaşanmaz.
Monotonlaşma fikri düşündürüyor ama sevdiğin insandan sıkılmazsın zaten canım
Doğru kişi olmaması. Çünkü boşanmak evlenmekten daha zor.
@yorforger O yüzden evlenmemek en doğru yöntem
1. Kocamın ana kuzusu küçük bir çocuk çıkması.
2. Aldatılma ihtimali.
3. Bebek bakımının tamamen üstüme kalması.
Dusundugum son şey falan korkutmuyo bi sıkıntı çikarsa hallederim erkek sonucta geciyo sorunlar hep
Yanlış insana denk gelmej ve sorumluluk almak bunlar korkutucu
Biseyinden korkmuyom evlilik iste kocisimle beraber olcam ne guzel
Aferin Sana korkmuyorsan korkulacak bir şey değil zaten
Ya gelin Gittiğim eve yeterince neşe saçamazsam diye düşünürüm sadece, korkum yok.
Partnerimin ileride çocuk isteme konusunda fikrini değiştirmesi, ailelerin anlaşamaması veya evliliğin ilişkimizi bozması.
Boşanmakdan korktuğum için evlenmiyorum. evlilik olmasa, boşanma olmaz. En iyisi evlenmemek 😅😄
Neyden korkarsan o başına gelir diyim
Bişeyden korkum yok. Bi ALLAH'ım var. Kimsenin evlendiği yok 34 yaşındayım. Bu yaştan sonra da kimse almaz beni 😅
Gocunma hemen
Allah felan ateist degiliz
@şekerkız311 gocunmuyom. Neye gocuncam
3 gün sonra boşanıp ömür boyu nafaka alan tipler.
Daha doğrusu, sırf ömür boyu para alabilmek için erkeği kandırıp 3 günlüğüne evlenenler.
Evlilikten korkmuyorum sadece edepli ve inançlı anne olma şuuruna sahip kadın bulmak zor şey...
Yanlış insana denk gelmek, işte o zaman hayatın kararır ne için evlendim ben dersin.
Korkutan bir şey yok. Sevdiğim kadınla beraberim sonuçta
Hersey cok darlayici ya evlenme aileler ev işleri çocuk
Maddi harcamalar çok fazla para harcıyorsun hunharca resmen
Evlilik pişmanlıktır. En çok korktuğum şeylerden biri feminizm
Endişelerim var, biri de yeterli değeri görmemek bu beni mutsuz etmeye yeter
Evlenince erkeğin değişmesi, Sorumluljklar, çocuk ve daha bir çok şey.
Evlilik korkutmuyor, evlenilecek karakterde birini bulamıyoruz. Nasip yani.
Aldatılmak, ihanet, hakaret, saygısızlık, hor görülmek
bakıcı arayan beceriksiz ana kuzusu aile bağımlısı karı kız düşkünü uçan kuşla sohbete giren erkek
Biriyle sürekli beraber olmak: evde, tatilde, dışarıda... Ayrı vakit geçirmeme fikri
çeyizi evlenme aşaması kınası düğünü adeti üfff hiçbiri olmasa olmaz mıı
Umduğunu bulamamak dicem😂 çoğunun tek dediği şey 'evlendikten sonra değişti' böyle değildi
@tortitotilla Kaçınılmaz gerçek
Aslında korkmuyorum. Sadece istemediğim biriyle yapmak istemiyorum.
Anne olmak, bebek bakma, ev işler vs. her şey çok zor kızçem.
Bildiğiniz ve korktuğunuz her şey doğru.. Evlenmeyin.. Hadi evlendiniz.. Çocuk yapmayın
Ürkütme insanları yahu
@Bay_Nutella gerçekleri söyledim
Sen pişman gibisin
@Bay_Nutella 3. evlilkteyim.. hepsi aynı.. Özgürlük en güzeli
Peki ders çıkarmadın mı? Öncekilerden
@Bay_Nutella çıkardım tabiki ama canım olduğum için böyle çekiyorum.. Evlilik ömrünü kuru kuru başka birine bağlamaktır net.. Ve hiçbir zaman değmez.. Kimseye önermiyorum.. Evlenecek olanlara acıyorum
Vallahi 23 sene oldu benim demek'ki ben çok şanslıyım ya da eşim çok şanslı
Ne korkacam ya anlaşamazsam boşanirim bir korkumuz yok
Nereye gideceğini öngörememek.. belki muntazam başlayacak, mahvolacak.. belki eksiklerle dolu başlayacak ama sonradan frekansı tutturacak.. özetle belirsizlik..
Evleneceğim insanın karakter olarak değişmesi korkutur sanırım
Özel okul masrafları çocuk varsa birde eṣcinsel evlilik Turkiyede sorun, gerci escinsellerin cocuk sahibi olmasida bir sorun. Tasiyici anneye izin vermiyorlar.
Aslin da ulkemizin ekonomisi bu isi bozuyor. Zaten yonetenin istedigi bu ve basardi da. TC devletine dusman olan kisi bu ulkenin insanina dusman olmaz mi oluyor iste.
Erkeğin sadece işe gidip gelme vasfına sahip olması
Karşıdaki insanın farklı çıkması hadi diyelim farklı çıktı her erkek boşanmak istemeyebilir boşanan hayatta kalır misin meçhul yani özgürluge gem vurulması bence
Evlenilecek insan olmamasi. Daha doğrusu artik bu devirde gerçekten insan olanın kalmamasi ☺️
Ek olarak insanoğluna guvenimi kaybettim. Hayat cok yordu beni. Kimseye güvenmek tanımak istemiyorum. Boyle iyi en azından zarar veren yok
Doğru yoldasın bu yoldan şaşma 👍🏻
Evlilikte kontrol kaybı ve sürekli uyum sağlama zorunluluğu beni korkutur; kendi sınırlarımı kaybetmek istemem.
Teslimiyet güven huzur verir
erkekle için özgürlüğün bittiği hücre hayatı yaban hayatttan yakalanıp hayvanat bahcedine hapsedilmiş bir canlı vs.
Bence evlilikte asıl endişelenilmesi gereken nokta evlendiğiniz kişinin evlendikten sonra değişip/ değişmemesi
Umduğunu bulamamak ilişkiyi evlenince koruyamamak ve mutsuz olunca bırakamamak en büyük korkularım en güzeli sevgili devam etmek
Ömür boyu nafaka ve mal paylaşımının verdiği rahatlık ile kadınlarla rahatlıkla aldatabiliyor bu yüzden evlilik düşünmüyorum evlenirsemde başka ülkede evlenirim
Evlendikten sonraki o ilk gece korkusu olabilir benimkisi
Aldatılmaktan korkuyorum yüksek risk içeriyor gerilim hattı gibi
Evlilik kazı kazan gibi görüyorsun ama içinden ne çıkacağını bilmiyorsun
Sevgili iken davranışları iyi iken evlilikte değişmesi en cok etkileyen durum
Babam gibi biriyle evlenmek
hislerin ilk bastaki gibi olmayacagi korkunc
Ben koca adama analık yapamam uğraşamam daha
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?