Çok sever ama güven sorunu da yaşayabilir kişi. Fakat burada dikkat edilmesi gereken güven eksikliğinin neyden kaynaklandığı. Kişinin kendisine güvenmemesi de ihtimal, sevginin azalarak bitmesi ihtimaline olan güvenin eksilmesi de ihtimallerden.
Güvenmek kadın ve erkek arasındaki en vazgeçilmez, en tutkulu duygudur esasen.. Bir kadın ve erkek birbirlerini seviyorlarsa elbette ki kıskanırlar, fakat bu konu her zaman sağlıklı bir ruh hâli çerçevesinde yaşanmalı.. Abartılı tepkiler iki tarafın da boğulmasına ve ilişkiden soğumalarına yol açar, karşılıklı aşk ve güven kıskançlığı ve beraberindeki sahiplenme duygusunu en dengeli ve sağlıklı dozunda yaşamayı ve yaşatmayı sağlayacaktır.. Böylelikle kadının ve erkeğin o ilişkiden, o aşktan alacakları mutluluk ve huzur katbekat çoğalacak, yanısıra güven ve uyum güçlenecektir..
Aşırı kıskanç olanlara hiç normal bir gözle bakmıyorum. Yani kısaca normal olduklarını düşünmüyorum. Bu kendine güvensizlikten çok psikopata bağlama şeklidir.
Bence aşırı kıskançlık genelde güvensizlikle alakalı. Çok sevmek sahiplenmeyi getirir ama böyle boğacak kadar kontrol etmeye dönüşüyorsa, altında hep bir "ya severse başka birini?" korkusu saklıdır. İnanılan o "aşk" kendinden bile emin değildir yani.
Benim sevgilim kıskanır biraz ama rahatsız edici boyutta değil. Tatlı tatlı üstüme düşer çünkü bana güveniyor. O güven olmazsa muhabbette keyif falan kalmaz vallahi 💔. Anladığın kadarıyla sen bu durumla karşılaşmışsın. Peki senin sevgilinle bu konuda açıkça konuştun mu? 🙈
Aşırı kıskançlığın temelinde yatan neden, genellikle güvensizlik duygusudur. Ancak, bu durum bazen aşırı sevgi ile de ilişkilendirilebilir Kişinin kendisine olan güveninin eksikliği, partnerini kaybetme korkusunu tetikleyebilir. Bu korku, kıskançlık duygusunu tetikleyerek partnerin davranışlarını sürekli kontrol etmeye ve kısıtlamaya yol açabilir. İlişkiye Güvensizlik: Geçmişte yaşanan olumsuz deneyimler (aldatılma, terk edilme vb.), yeni ilişkide de güven sorunlarına neden olabilir. Bu durum, partnerin sadakatinden sürekli şüphe duymaya ve kıskançlık krizlerine yol açabilir. Partnerine Güvensizlik: Partnerin davranışları, tutumları veya geçmişi, güvensizlik duygusunu tetikleyebilir. Bu durum, partnerin niyetlerinden sürekli şüphe duymaya ve kıskançlık duygusunu kontrolsüz bir şekilde yaşamaya neden olabilir.
"Bence aşırı kıskançlık sadece çok sevmekten değil, biraz da kaybetme korkusundan kaynaklanır. Seviyorsan değer verirsin, ama güven varsa gereksiz şüphelere kapılmazsın. Geçmişte güvendiğim halde kaybettiğim oldu, bu yüzden bazen içimde bir tedirginlik oluşuyor. Ama şunu öğrendim: Gerçek sevgi, güvenle büyür; kıskançlıkla değil.
Birçok insan için aşırı kıskançlık, genellikle güvensizlikten kaynaklanır. Kişi, partnerine tam anlamıyla güvenmiyorsa, kıskançlık duyguları artabilir. Güvensizlik, ilişkideki temel sorunlardan biri olabilir ve bu da kıskançlığı tetikleyebilir. Ancak tabii ki, sevgi de kıskançlığı etkileyen bir faktördür. Sevgiyle birlikte gelen bağlılık duygusu, bazen aşırı kıskançlık olarak yansıyabilir. Önemli olan dengeli bir şekilde güvenmek ve sevgiyi ifade etmektir.👍🏻
Birisi çok kıskanıyorsan güvenle alakası yok. Sen ona deki sana güveniyorum. Etrafında ki * tatlım güvenmiyorum. Sana güveniyorum 😃😃😃😃haahahahahahahha sjsjdjdjdjdj * gibi her kızla yatmış. Güvenden bahsediyor şaka gibisin deseydin 😃😃😃Çok kuzum gördüm hiçbiri kadın degildi. 😃😃😃🫂knka çocuk herkesin altına yatmış sen hala bu adamla evlenmeyi nasıl düşünürsün aklını başına topla tövbeeeee astagfurullah
Bence güvenmemek tamam kiskanclik olur kiskanc olmayan takmiyordur benim gözümde ama asiri kiskanc ise ne biliyim misal veriyorum makyaj yapiyor , arkadaslariyla bulusuyor diye kiz kiza kiskaniyor , giyinmesine kiskaniyor kücücük seylerde aliniyor bu demek oluyor ki güvenmiyor şöyle bir mesele de var böyle erkolara cok gicik oluyorum kizin nasil giyindigini ettigini görüyorlar kabul ediyorlar birlikte olduklari zaman karişiliyorlar LOL
Her zaman söylüyorum, kıskançlık, kaybetme korkusunun dışa vurumudur. Seven insan kıskanmaz. Değer verir. Saygı duyar. Eğer bir insan sevgilisine müdahale ediyorsa, orada saygıdan bahsedemezsiniz. Onun da bir kişiliği vardır. Müdahale etmek, " Sen yanlış karar veriyorsun. Senin yerine ben karar veririm." demek oluyor. Bu o kişinin kişiliğine saygısızlıktır. Yetişkin bir insan ne giyeceğine, nereye gideceğine, kiminle konuşabileceğine kendisi karar verebilir. Vermelidir...
Aşırı kıskanmak, bazen gerçekten çok sevmekten kaynaklanabiliyor çünkü seni kaybetme korkusu ve sevdiğin kişiye olan bağlılık duygusu ön plana çıkıyor. Ancak, bu durum güven eksikliğinden de kaynaklanabilir. Güven olmadan, sevgi ne kadar büyük olursa olsun, kıskanma duygusu daha da yoğunlaşabiliyor. Kıskanmak, sevginin bir göstergesi gibi görünse de aslında güvensizliğin ve korkuların bir yansıması da olabilir. Hem sevmek hem güvenmek bu duyguyu dengelemeye yardımcı oluyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Kıskançlığın yanında araştırma kurcalama varsa eğer güvensizliktir. Ki bence boş yere kimse kurcalamaz. Ama sadece dümdüz kıskanılıyorsa işte giydiğiniz kıyafet bulunduğunuz ortamdan karşınızdaki insan sizin adınıza korkup korumacı birine dönüyorsa sağlıklı bir şekilde sevdiği için kıskanıyordur.
"Benim olanı kıskanırım, köpeğimi bile başkası sevsin istemem" diyen birinden bahsettiğimde terapistim; güven sorunu değil, aşırı sahiplenme duygusu taşıdığı ve bunla ne yapacağını bilemediğini anlatmıştı. Bilemiyorum, bence bu normal değil.
Kendimde aşırı kıskancım ve cidden çok seviyorum. Bence bunun altında önceki eşimi kıskanmayıp aldatılmış olmam ve şu anda ki birlikte olduğum kişiyi kaybetme korkusu var. Güven problemim yok ama aşamıyorum cidden bunu. Bu durum birlikte olduğum kişiyi rahatsız ediyor bazen ve bunu çözmem gerekiyor
Bence özgüven sorunudur bu. Bir tür aşağılık kompleksi olabilir. Hem kendine hem sevdiği kişiye güvenmemekten dolayıdır. Çok seviyorum o yüzden kıskanıyorum diyenlere inanmıyorum.
Kıskançlık dozunda olabilir ama, aşırısı ve hayata müdahale edecek kadar olanı sevgiden kaynaklı değildir. Kişinin kendisine ve karşı tarafa olan güven duygusunun zayıf olmasından kaynaklıdır.
Kişinin kendine güvenmemesi bundan dolayı karşı tarafı kendisi gibi düşünüp bu fikre kapılabilir veya biri etkileyip benden alabilir düşüncesi sonucu olabilir
Her şey dozunda güzel. Hz Ali kiskanmayan erkekten hayır gelmez demiş. Ne güzel söylemiş ama bunu takıntı haline getirip saplantı yapmamak lazım
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Kocam böyle maalesef ve bu kaskanmak değil hiç öyle hissetmiyorum.. tamamen kendine güvensizlik.. beni aşırı boguyo.. kiskanilmaktan herzaman nefret ettim.. eşimle de iyice bunaldım.. iyi bişey değil bence