Sevdiğim adamın tutarsız davranışları?

Aşık oldugum adamla aynı isyerindeyiz. Boşanmış ve 1 cocugu var. Adamdan çekiniyorum ve genelde onu görünce kaçıyorum. O da bunu fark ediyor. Bir kere iyi akşamlar dedim yüzüne bakmadan. Beni çağırdı. Göz teması kurmami istedi. Bir keresinde sohbet esnasında beni görünce elin ayağın titriyor kaçacak delik arıyorsun demisti. Ama son zamanlarda ona karşı cekingenligimi aşmıştım. Odasina gidip konuşuyordum bu sefer o soğuk yapmaya, beni terslemeye başladı. Sürekli karşılaştığımız ortamlara girmemeye başladı. Ve onu günlerce görmediğim zamanlar oldu. Bu durum beni yaraladı tabiki. Bende sevilmediğimi düşünerek uzaklasmaya başladım. Yine eskisi gibi kaçıyorum ondan fakat bu sefer sürekli karşıma çıkmaya başladı. Aynı eski durumumuza döndük. Ben kaçıyorum o yanaşıyor. Üstüme falan yürüyor. Göz teması kuruyor. Geçen hafta onu girişte gördüm. Hızlıca yukarı kaçtım. O da fark etmiş bunu. Çıkışta beni görünce sabah aradan sıyrılıp kaçtın benden, fark etmedim sanma dedi. İnkar ettim, inanmadi. Benden kaçmaz dedi. Dün ofis kapısının önündeydi. Geldi çık dışarı dedi bende şaşırdım. Neden falan dedim. Kolumdan tuttu. Çık çık falan yapti. Hayır falan dedim gülerek. Şakalastı benimle. Zatürre mi olmamı istiyorsun dedim. Güldü. Asansöre bindik yanıma gelip kolunu kolumun üstüne koyup ezdi şakasına. Kolum eziliyor dedim gülerek. Çıkışta yine danışmada ben imza atmaya gidince bana yakınlaştı. Ben yine uzaklaşıp iyi akşamlar dedim. Sizce nasıl davranmaliyim bu adama? Yakinlasinca yine benden uzaklasabilme ihtimali geliyor aklıma. Aynı hayalkirikligini yaşamak istemiyorum. Ama onuda özlüyorum. Ondan kaçmak, uzak durmak da acı veriyor bana. Ne yapacağımı şaşırdım. Lütfen bir akıl verin. Yakın mi olayım, kaçmaya devam mı edeyim? Yoksa akışına mi bırakayım?
Sevdiğim adamın tutarsız davranışları?