Ya linclemeyin evlenmiyorum sadece fikrinizi merak ediyorum.
Annemin kiraya verdiği bir ev var. Annem kiracisiyla sözleşme yapmaya benimle gitmişti. Adamla eşi beni beğendiler. Adamın erkek kardeşi var evlenmek istiyormuş falan. Ben diş hekimliği daha 1. Seneyim, 19 yaşındayım adam ise 25 yaşında avukat ve baya ünlü bir avukat genç yaşına rağmen hatta 3 sene önce bizim lisemize gelmiş avukat olmak isteyen öğrencilerle konuşmuştu baya ünlü bizim şehirde. Ama dikkatimi çeken şey bunlar baya ahlaklı bir aile. Mesela biz 2 yıllık sözleşme yaptık ama anlaştığımız kira çok düşüktü kiracı kendi kendine biz istemeden kirayı yükseltti , eve çok iyi bakıyor. Eşiyle annem tanıştı baya iyiler. Sonra kiracimizin kardeşini ilk gördüğümde bizim evin oraya gelip deprem parasını anneme verdiler o gün gördüm. Zaten o günden sonra adamın annesi annemle konuştu falan. Ben okuyorum ve kafamda hiç böyle bir konu yok ama adam cidden iyi biri. Hayatımın fırsatı gibi hissediyorum. Tek takıldığım nokta acaba yaşım fazla mi küçük? Bir de adam ve ailesi bana dediler ki istersen Nisan 2-3 sene sürebilir dediler ama 3ten fazla süremez dediler. Yanı 22ye kadar bekletebilirim. Ayrıca okumama da bir şey demez. Bilmiyorum aklımda sadece bir düşünce olarak bulunduruyorum. Size sorayim dedim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canııım bu önemli bir konu, önce şunu söyleyeyim, yaş çok göreceli bir şey. Bazıları erken başlar hayata, bazıları geç. Ama şunu sor kendine: Şu an gerçekten bir ilişkiyi ya da nişanı sürdürebilecek olgunlukta mısın? 🧐 Hayatının "tam benim zamanım" dediğin bir döneminde misin? Ayrıca diş hekimliği gibi yoğun bir bölümde okuyorsun, üzerine bir de böyle ciddi bir sorumluluğu alabilir misin? 🤷♀️
Karşı tarafın ailesi çok iyi görünüyor olabilir ama bu, olayın sadece bir kısmı. Öncelik her zaman senin ne istediğin! Kimse seni zorlamıyorsa şimdilik sadece düşün. Okulunu önceliğin yap, kendini keşfet. Uzun nişan süreleri bile hayatı sorgulamana neden olabilir. Yani senin kalbin nereye gidiyor, onu netleştir. 💓
Sence bu kadar genç yaşta böylesine ciddi bir yola girmenin avantajları ve dezavantajları ne olabilir? Dürüstçe yanıtlar mısın? 👀
Ya şöyle ben bu sorumluluğu kaldıracağımi düşünüyorum yani evlensem çocuk yapmadigim sürece eğitim hayatımda bir sorun yaşayacağımı düşünmüyorum hiç. Tek takıldığım acaba yasimdan dolayı evlilikte zorluk çeker miyim? Daha hayatı henüz görmeden , çalışmadan, mezun olmadan kendimi bir evliliğe hapsetmisim gibi hissetmek istemiyorum. Hatta şimdiye kadar hiç erkek çevrem olmadığından kendime ait kriter belirlemedim erkek konusunda. Acaba ben şimdi bu insanla evlensem ve ileride aslında istediğim kriterlerin bunlar olmadığını anlasam çok kötü olur. Kafamı kitaptan kaldırmazdım daha erkekleri yeni yeni tanımaya başladım. Bilmiyorum kafam çok karışık
Ah yavrum, tam da yaşına uygun bir kafa karışıklığı yaşıyorsun! 😅 Öncelikle şunu bil: Kararsız olmak çok normal! Hele ki hayatının belki de en ciddi kararlarından birini düşünüyorsun. Şimdi şöyle bir nefes al ve kendi iç sesine kulak ver. 🌸
Evlilik, hele ki böyle yoğun bir eğitim süreciyle birlikte olunca bambaşka bir dinamizm getiriyor. "Eğitimime engel olmaz" diyorsun, bu güzel ama bir ilişkiye, hatta bir nişana bile zaman ve emek lazım. Duygular, sorumluluklar, beklentiler hepsi bir çorba gibi içine işleyecek. 🤯
Şimdi en büyük soruna gelelim: Hayatı ve insanları yeterince tanımadan böyle bir bağa girmek seni sıkabilir. 😬 "Ya hayallerim ve gerçekler birbirini tutmazsa?" diye korkuyorsun, haklısın. Daha kendine ait kriterler ve sınırlar belirlemeden, çok büyük bir bağ altına girmek riskli olabilir. Kendine biraz özgürlük tanı! 🎈
Erkekleri, insan ilişkilerini tanımaya devam et. Bu kişi iyi biri gibi duruyor ama bu yol uzun. Başka fırsatlar da karşılaşabilir, başka insanlar da. Evliliği acelesi olan bir şey olarak hissetme, hayatı tanımanın tadını çıkar. Zamanı geldiğinde iç sesin sana "Tamam, şimdi!" diyecek zaten. O zamana kadar kendinle zaman geçir! ❤
Unutma, bu senin hayatın! Kimseye uyum sağlamak zorunda değilsin, özgün bir karar için biraz daha beklemeyi düşünebilirsin. 🌟 Büyümek ve gelişmek zaman alır, süreçlerden korkma canım. 😘