20 yaşında sözlenip 21 de evlenmek?

Merhabalar, ben 20 yaşındayım ortaokuldan beridir sevgilimle beraberim annem senelerdir biliyor babam da biliyordu fakat bilmezliğe getiriyordu. Geçtiğimiz aylarda babama tanıştırmak istediğimi söyledim oda daha erken dedi ama bu yaz söz veya nişan istiyoruz. Uzun zamandır beraber olduğumuz için bunu daha da uzatmak istemiyoruz ama ailem sorun çıkartıyor. Sevgilimin ailesiyle hep iç içeyim evlerine girip çıkıyorum hep kızları gibi görüyorlar onlar da uzatmayın artık diyorlar. Tek sorun annemle babamın erken bulması. Onlar erken evlendiği ve güzel şeyler yaşamadığı için aynısını yaşayacağımı mutsuz olacağımı düşünüyorlar ve üniversiteyi şart da koşuyorlar bunun yanında. Okulda hiçbir zaman öyle başarılı biri olmadım. Liseden mezun olduğumda paramedik tutturdum ama gitmedim ailemi zora sokmamak için çünkü üniversite ve ev yıllık masrafım 100 bini geçiyordu. Sonraki yıl da çocuk gelişimi tutturdum. Ama çok güzel bir işim olduğu ve önümüzdeki yıl memurluk alacağım için dondurmak zorunda kaldım. Açığa geçiş yapmayı planlıyorum ama okulun bitmesi çok uzun sürer. Memurluk aldıktan işim olduktan sonra da bana sırf evlenebilmek için okula gitmek saçma geliyor. Zaten alıcam diyorum diplomamı ama ha 2 yıl ha 5 yıl işim olduktan sonra ne önemi var. Zaten evlendikten sonra maksimum 1 buçuk sene çalışırım. Ailesi zaten ev ve içini biz halledicez diyor. Ki hayatımdaki kişi öyle boş biri de değil evliliğin altından kalkacak çalışkan ticaretle onun yanında bir sürü işle uğraşan ve beni gerçekten sevip mutlu eden biri. Ailem de bunun farkında ama gerçekten paylaşamıyorlar ve istemiyorlar. Hep erteleme çabalarındalar. Zaten bu yaz söz ya da nişan olur seneye Mart Nisan ayı gibi de düğün olur diye planlıyoruz. Çeyizim her şeyim a dan z ye tamam 6 ay içerisinde hepsini onların yanlarında dizdim. Bu arada sevgilim iki ay sonra 23 yaşına gircek ve ikimiz de erken evlenmek istiyoruz. Gerçekten birbirimizi çok ama çok seviyoruz. Sizce erken mi bizim için bunca oluru varken olabilecekken neden evlenmeyelim? Birbirimizi gerçekten çok iyi de tanıyoruz yakın arkadaş gibiyiz. Sizce ailemi nasıl ikna edebilirim nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımcı olabilirseniz bana akıl verebilirseniz çok sevinirim 🙏🤍
20 yaşında sözlenip 21 de evlenmek?