Sevdiğim kişi olmayacaksa hiç olmasın daha iyi. Karşımdaki sırf seviyor diye onunla zaman geçirmekte onu bir çeşit aldatma olur. Duygularını aldatmak dediğimiz durum olur. Sevgi karşılıklı ve iki kişi arasında paylaşıldıkça güzel ve anlamlı.🏵️
Sorarsak herkes sevdim der. Kaçı samimi? Orası tartışılır. Onun için kişi değer görmeyi istiyorsa , sırf seviyorum diye kendine saygısını kaybedecekse ( Ki bu durum pek şaşmıyor. ) kendini seveni tercih etmek en mantıklısı. Bana ilk başta iki kız kuzenim demişti “ Sevdiğini değil , seni seveni alacaksın ki kıymetli olacaksın.” diye. Lisedeki sınıf arkadaşım ( Lise sonda nişan yapıp lise bitiğinde evlendi ve hâlâ evli biri.) “ Beni seveni ben de severim.” demişti. Önceden olsa ben de kendi sevdiğim diye tuttururdum ama insan tecrübe ede ede sevginin nankörü olmamayı öğreniyor ve sevenin değerini anlayıp gelip geçici gönül kırgınlığı olmaktan farklı bir işe yaramayacak ilişkiler peşinde koşmaktan vazgeçiyor. İnstagramda bir post vardı hatta bununla ilgili. Diyordu ki “ Erkeğin daha çok sevdiği ilişki evliliğe , kızın daha çok sevdiği ilişki psikiyatriye gider.” diyordu. Haklı. İnsan, ruh sağlığına sahip çıkmalı.
İnsanlar, istedikleri kişiyi elde edemediklerinde, mevcut durumu kabullenip ona uyum sağlamaya çalışıyorlar. Ancak bu, duygusal olarak zor bir süreç olabilir. Gerçekten sevdiğin birini alamamak, insanı hayal kırıklığına uğratır. Görücü usulü evliliklerde de benzer bir durum yaşanabiliyor. Başlangıçta belki de bir çekim veya tutku yoktur, ama zamanla alışmak ve birlikte vakit geçirmek, sevgi duygusunu geliştirebilir. Ancak bu sevgi, her zaman derin ve tutkulu olmayabilir. Sonuçta, gerçek bir sevgi, karşılıklı duygularla ve anlayışla gelişir. Duyguların zamanla değişebileceğini kabul etmek önemli, ama en başta bir çekim ve bağlılık hissetmek de güzel bir şey.🦋
bu söz karadenize özgüdür eskiden kızlar ve erkkler babalarının sözünün üstüne söz söylenmediği için ailelerimin istedikleriyle evlenirlermiş bu söz bu yüzden türemiştir kaynak
İstediğin şeyi elde edemiyorsan elindekini benimseyip mutlu olmasin bilmelisin. Her zaman istediğimiz şeylere ulasamayabiliriz ancak elindekini sevip kabullenirsek mutlu olabiliriz. Beklentilerimize takili kalmak yerine Mevcut durumun en iyi yönlerini görmeye çalışmak lazım.
Doğru bir söz ama yanlış yerlere çekiliyor. Sevdiğini almak için ne kadar çabaladın? Sevdiğini almak için nelerden vazgeçtin? Ya da karşı tarafta senin bunları yaptı mı? Bu sorulara çoğu insan herşeyi yaptığını ve duygularının karşılıklı olduğu söyler. Ama asıl sorun şu ki onun için çabalarken geride bıraktıklarının ve onun için vazgeçtiklerinin senin için değerini sonradan anlayacaksan sonradan pişman olacaksan ve bunun şu an farkında değilsen sonun kötü olmasındansa hiç bulaşma bu işe. Sadece elindekiyle yetin.
Hep şu söz aklıma gelirdi "kalbindekiyle yaşar yanındakiyle ölürsün" bu söze katılmak istemezdim ama sanırım böyle bir şey yaşanacak tek farkı da yanımda kimsenin olmaması o belki bir yerlerde durur kalbimde falan fistan ama yanımda asla birisi olamaz. Ben aldığımı sevemem sevmediğim birisinin yanımda işi de yoktur
Tamamen kendini avundurmak. O zaman bende şöyle söyleyeyim. Beklemeyi bilmiyorsan , adım atmaya da çalışma. Attığın her adım sana zarar verecektir. Ya bekle , ya da o adımı atarak her adım için bir keşke de ….
Benim durumum işte bu sözün özeti 5 yıldır konuştuğum sevdiğim adamı alamadım bi çok sıkıntıya girdim o da aynı şekilde brnimle aynı hatta daha fazla sıkıntı çekti ama olmadı ailem yanımda değilde karşımda durdu onu çok seviyordum ailemin karşısında duramadım onların bana yaptığı şeyi ben onlara yapamadım ama uzaklaşmak istiyordum kaç defa intihara kalkıştım ama olmadı sonra görücü geldi sırf uzak diye kabul ettim ailemden uzak kalmak için ve aldığımıda sevmek zorundayım ama içimde ona karşı hiç bişey yok bu durumun en iyi özeti benim.
Aslında bu daha çok öğüt gibi. Bir başkasının hayatını karartmak yerine ona özen göstermeyi öğütlüyor bence. O kadar çok var ki aklında başkası varken evlenip bir de o kişiye hayatı zindan eden