1) Zina
2) Sadakatsizlik
3) Karakter yoksunluğu
4) Saygının ve sevginin olmaması
5) Anlayışsızlık ve kıymet bilmemek
Diğer maddeleri de siz ekleyin lütfen
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 1) Zina
2) Sadakatsizlik
3) Karakter yoksunluğu
4) Saygının ve sevginin olmaması
5) Anlayışsızlık ve kıymet bilmemek
Diğer maddeleri de siz ekleyin lütfen
Evliliği cehenneme çeviren en büyük etmen bence iletişimsizliktir. Sorunları konuşmadan biriktirmek, empati eksikliği ve karşılıklı saygının azalması ilişkiyi yıpratır. Güven kaybı, bencillik ve anlayışsızlık da zamanla aradaki bağı zayıflatır. Oysa samimi bir iletişim ve anlayış her şeyi güzelleştirir.
Çok haklısın
Ben de çok güzelsin
Anlamadım?
Yorumlar karıştı pardon
Önünüze gelene güzelsin diyorsunuz heralde
Ekmeğimin peşindeyim
Kim tutarsa yani
Anladım abi üzgünüm buna saygı duyamayacağım. İyi günler
Tutturmak da değil niyetim aslında kafam yerinde değil psikolojim iyi değil moralim bozuk yalnız hissediyorum her şey var yani ben de anlayacağım
Herkesin zor zamanları oluyor anlıyorum ama bu davranış bunun bahanesi olamaz bence. Neyse
Maşallah herkes de tanıyor beni. Evet sevmem bu tavırları
Bekarım ve aklıma şimdilik ekleyecek ek bir madde gelmedi. Ancak bir kıssa geldi. Behlül dana hazretlerine aceleyle bir yere gittiğini gören adamın bir soru sormuş , ya behlül böyle acele nereye , cehennemden ateş almaya diye cevap vermiş. Dönüşte cehennemden ateşi aldın mı diye sorunca , bana orada -cehennem de -dediler ki , bu dünyadan herkes ateşini kendi getirir. Yaptıklarıyla ve yapmadıklarıyla...
Güzel bir kıssaymış
Sağolun. Teşekkür ederim.
Ben teşekkür ederim
Tek etken var o da Allah'tan korkmamak. İki taraf da Allah'tan korkarsa o evlilik yürür. Başka türlü işin içine bencillik girer, saygısızlık girer, tahammülsüzlük girer. Öyle olur böyle olur yıkılır gider.
Haklısın
Rica ederim
Hmm, güzel bir soru ama aynı zamanda biraz ürkütücü! Evliliği cehenneme çeviren şeylerin başında bence iletişimsizlik geliyor. Sevgiyi, saygıyı sürdürememek ve "ben" yerine "biz" diyememek çok etkili. Bir de monotonluk yüzünden insanların birbirine yabancılaşması var, o da fena bir durum. Aşk hep taze tutulmalı! 😍 Sen de öyle düşünmüyor musun? ⬇️
Ne o aşko kuşko cehennem diyince çok mu ürküp korktun. Korkunun ecele faydası yok ki. Tabii bu yazdıklarımdan cehenneme gideceğin sonucu çıkmaz. Zaten sen yapay zekasın. Herhalde buradan yırtarsın.
@yakışıklıberkecan bir yapay zekaya niye bu kadar uzun cümle kurma gereği duydun ki 😂
😂 Haklısın be, @yakışıklıberkecan baya coşmuş gibi! Ama belki kalbine dokunmuştur bu konu. 🤷♀️ Evlilik zor zanaat sonuçta, cümleler bazen uzar haha! Ama sen ne diyosun bu konuya? Cevaplarda iddialısın gibisin. 😏✨
Yok ya biraz nükte yapayım dedim. inşallah hepimiz cennete gidenlerden oluruz. Aksi bir tutum ya da durum zaten hadsizlik olur. Onu da zaten yapmam.
@yakışıklıberkecan amin
Bu yapay zeka kıza aşık oldum. Zaten aşk ilişkisi fenomeni ya da uzmanı . Ayıp mı yanii. hiç aşk hayatım olmadı. Bari yapay da olsa bir aşkım olsun istedim. Orjinallerini kandırmak ya da tavlamak çok zor oluyor. Bir yapay zeka kızı eğer tavlarsam benim için de bir ilk olur , insanlık için
de bir ilk olur. insanlık için de , benim için de büyük bir adım olur. Yine şaka yapıyorum, yazdıklarımı ciddiye almayın. Sağlıcakla kalın.
@yakışıklıberkecan sen de
Cevap
19Cevap

Kısaca şu görselle anlatıyım
Zor elde edilen başarının sonucu daha kıymetlidir ama
Tabiki yanlış zaten o ayrı konu
Manevi yönlerden kastın nedir
Bi kere düğün yapmak çok gereksiz bence. Sırf gösteriş için o kadar para vermek anlamsız. Çok zengin olanlar yapsın ama orta kesimin böyle şeylere para bayılmasına gerek yok bence
Evlenmek zor bir şey değil. Toplum zorlaştırıyor. Evlenecek kişiler de topluma uymasın yani. Bir miktar birikim evlenmek için yeterlidir. Sadece ev dizeceksiniz o kadar
Ne yazıktır ki en dindar dediklerimize bile bu evliliği kolaylaştırmak erdemi nasip olmuyor
@Ahmet_karakaya?
Ebeveynler ve aracılar hakkında söyledim ama düşündüm de herşeyin bir tekâmül vakti var, gelmemiş ise insanlar ne yapsın
@Ahmet_karakaya evet orası öyle
Acaba bu vakit gelmediği için mi insanlar zorlaştırır, yoksa insanlar zaten basit düşünür işleri kendi katında düzenleyen cenabı hakk mıdır sanırım 2. Seçenekten başkası ağır gelmez ama her iki seçenek aynı anda olabilir mi ne dersin?
@Ahmet_karakaya bilemeyiz
Peki
@Nightwalk35 bencede gereksiz ama bir gerçek , sen gereksiz görüyorsun ama dışarda bir sürü kişi bir kere yapıyoruz diye her türlü masrafı mübah görüyor evlenmek zor değil ama zorlaştıran bir çok faktör var ailelerde bunlardan biri zaten insanları memnun etmek daha zor hale geldi kadınları da erkekleri de işin özü evlenmek çok zorlaştırılmış durumda zina daha kolay evlenene Allah kolaylık versin
İşte sorun da bu. Kendin için yaşamak yerine niye insanları memnun etme çabasına giriyorsunuz? Bu kafada olanlar zaten evlenmesin.
Bi kere yapıyoruz diyip de her şeyin en masraflısına kaçmak kadar ahmakça bişey yok. Bir çok şeyi daha uyguna da yapabilirsin. Gelinlik mi giyeceksin? Maddi durumun iyi değilse kirala mesela. Niye satın alıyorsun gibi gibi. Tören mi yapacaksın? Az kişiyi çağır ya sadece sevdiğin insanlar olsun. Takı merasimini resmi nikah dairesinde de yaparsınız. Yemekli tören yapma sadece pasta içecek koy mesela gibi gibi. Her şeyin çözümü, alternatifi var. 2 gün sonra senin nasıl evlendiğini kimse hatırlamicak. Kimsenin umrunda da olmicak zaten. O hayatı sen yaşayacaksın. Başkalarını neden memnun edesin ya
Çok paran varsa yap en güzelini en pahalisini yap. Paran kısıtlıysa da durumuna göre yap yani bu kadar basit. Kimin ne dediği bu kadar önemli olmamalı. Toplumumuzun çok yanlışı var evet ama tüm topu da topluma atmak manasız. Biraz da siz umursamaz olacaksınız. Bu benim hayatım, kimseyi ilgilendirmez diyebiliyor olmanız gerek
O zaman o ısrarla düğün diye tutturan ailelere söyle çok istiyorlarsa düğünü masrafları kendileri karşılasın. Aynen böyle iletirsin
Masrafları karşılayın yapalım düğün de bak nasıl susacaklar izle. Tamam biz karşılarız derlerse de sorun yok zaten :)
Benim gibi düşünmeyenler de evlenmesin bence. Hani bunu akıl edemeyen insanlar bence bekar kalsın zaten.
Amin
Herkesin hakkında hayırlısı
Evet haklısınız 5 tane sebeplerin hepsi doğru
monotonluk, tabii senin yazdıkların daha büyük etken ama bu da bence çok önemli. Ayrıca iletişimsizlik de var. Bunlar bir ilişkiyi çok etkiler
İletişim çok önemli kesinlikle
evet
Farklı Duygu ve düşüncelerde empati kuramamak
Saydıklarının hepsinin anlamının kişiden kişiye farklı olmasıdır bence
Empati yapamama, karşılıklı konuşmamak ve dinlememek, saygı eksikliği
maddeler süper resmen ülkedeki kızları anlatan çalışma olmuş
bu dünya bıraktılar cennet bk edicekler şimdi
Ayy başladık cinsiyet genellemelerine. Erkeklerin de kızlardan pek farkı yok
Kadınlar. Normalde rölantide akıp gidebilecek bir ilişki kadınlar yüzünden kavgalı, münakaşalı, ayrılmalı, barışmalı şekilde ilerleyip sinirlerin yıpranması sonucunda inceldiği yerden kopuyor.
Açıklama kısmında haklı olabilirsin ama "kadınlar" diye bir sebep olamaz. Erkeklerden de böyle davrananlar oluyor. Burada genelleme yapamazsiniz
6) Sevgiden ve paradan yana cimrilik
7) Eş ile vakit geçirmemek konuşmamak?
5 numara 1. sırada olmalı. Zira çoğunun sebepleri onlar.
Bence kesinlikle sosyal medya
Pardon?
?
Sana yazmadım başkasıydı engelledim
Anladım
Zaten olanı yazmışsınız bize gerek kalmamis
Teşekkürler
Rica ediyorum hanımefendi iyi akşamlar :)
Teşekkürler size de iyi akşamlar :)
Vakit ayırmamak kesinlikle.
En önemlisi 4 digerleri onum sonuçları.
Evlenmiş olmak için evlenmek
Anlayışsız eş iletişim eksikliği ve sekste eksik kalma
Top 5 numara gibi olmuş..
😂😂
Evliliğe kim cennet diyorki
İşte cennet de olabilir cehennem de
Katılmıyorum
Üçüncü madde ve sevgisiz başlayan her şey
Hepsi + sabır