Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Tesettür Allahın emri ile sana namahrem olan kişiler için yapılır. Kocan senin helalindir, 7 aydır evlisin, daha ilk gece olabilecek en kötüsünü yaşadın. O senin Helalindir, yani kocanla haram olmayan ne varsa yapma hakkına sahipsin ve günahı yoktur.
Dışarıda tesettürlü olabilirsin ki zaten mecburen ama ev içinde açık giyinebilirsin, seni kocan görecektir. Açık derken de yani onun da belirli limitleri var tabiki.
Kocanı üzme bence, sen fazlasıyla kuruntu yaptığını düşünüyorum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 548 cevap paylaştı. halini anlıyorum ancak bu öyle bir şey değil. aksine yaptığın durum dini olarak vacip değil. eşinle birbirinize karşı sorumluluklarınız var bu da onlardan biri. evde yanlızken giy ve aynaya sorun olmadığıyla ilgili kendini telkin et. unutma olan şeyde sorun yok. bu çok güzel bir şey. zamanla alışıp kendini daha iyi hissedeceksin. beni yanlıış anlama kız kardeşim ve annem çarşaflı halini ve psikolojini görebiliyorum. olan şey yanlış değil ve sorun değil. kocanla geçireceğin mutlu anları ve ne kadar hoşuna gideceğini düşün giydiklerini değil. ^-^
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBen açığım ama çok değil elimden geldiğince sakınıyorum İNŞALLAH İlerde Kapanırım
Neyse senin konun için yorum yapacaksam aslında Dinen zaten kadının eşi için süslenmesi helal Tam detaylı bilgi veremem maalesef eksik bilgim var İNŞALLAH Öğrenirim ama Senin eşine özel açık giyinmek günah değil günahkar hissetme yani haklısın ben mesala çok açık değilim senin dediğin gibi öyle açık giyinmek tuhaf gelir utanırım ama eşim için giyinirim elimden geldiğince düzgün yorum yaptım umarım için birazda olsa rahatlamıştır❤️
10 Yorumla
İnsan kocasına güzel giyinmeli zaten. Bunun günahkar olmakla ne alakası var? Gerçi hoş, size de bir şey diyemiyorum çünkü böyle büyümüşsünüz. Bunu aşmanız kolay olmayacaktır ama o sizin helaliniz.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
149Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261,8b cevap paylaştı.
u 1 yılsize karışamaz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılCanım ben de çarşaflıyım ev de eşime mini etekte giyerim file çorapta giyerim gecelik sabahlık ile de dolaşırım şortta giyerim kısaca aklını alamayacağı ne varsa evde eşime yaparım hazırlanırım o senin eşin günahkar hissetmen yersiz zaten Allah buna müsaade vermiş eşine özel her şeyi giyebilirsin ya da giymeyebilirsin nikahınız var bu ne demek biliyorsun o adam her şekilde görebilir artık dinen bunlar mübah şeyler daha sana ne diyeyim ki milletin sokakta çekinmeden giydiği şeyi sen evde neden giyemiyorsun hiç merakında mı yok böyle giyinip saçını yapmaya topuklu ayakkabı ile dolaşmaya orası senin evin helal dairen o da senin nikahlı eşin yapma lütfen bu bakış açın çok yanlış güzelim tadını çıkarın
2720 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@_Leonidas_ evet ben de her fantezi var olabilir de sizi ilgilendiren ne var bu yorum da
Cevap sahibi1 yıl@Seyyah_Bey ne öküzler varmış bee
Cevap sahibi1 yılİnsanın kendini bilmesine hayranım kabul etmekte bir erdem tabi
- 1 yıl
Çarşaflı kadınların çoğu, hatta kahir ekseriyeti bunları bilmez, yapmaz, fıkıh bilgisi eksikliği var. Siz fıkıh biliyorsunuz gibi geldi. Kaç yıllık evlisiniz
- 1 yıl
Hanımefendi sizin yaptığınız çok normal zaten, evde eşinize karşı böyle giyinip süslenmeniz güzel davranış. Sitede hiç çarşaflı birine rastlamadım daha önce, allah sayılarınızı artırsın 😊
- 1 yıl
İşte yorum bu yprum. 10 numara 5 yıldız. Eig i bu yorum almalı
- 1 yıl
Umarım senin gibi bir eş bulurum
Cevap sahibi1 yıl@AaronBenElijah Allah daha iyisini rast getirsin inşaAllah
- 1 yıl
Aminnn hocam
Cevap sahibi1 yıl@AaronBenElijah estağfurullah hocalığım yok sıradan biriyim
- 1 yıl
Hanımefendi inşallah bende sizin gibi biriyle tanışır hayırlısıyla yuva kurarım. Profilim sizi yanıltmasın kafa dağıtmak gülmek için böyle açmıştım
Cevap sahibi1 yıl@Jony_Shins Allah rast getirsin profiliniz de beni ilgilendirmez lakin sitenin bir üyesi olarak etik ve hoş bir nickname değil bunu söyleyebilirim sadece
- 1 yıl
Amin teşekkürler. Tavsiyeniz için haklısınız bende farkındayım
- 1 yıl
Hatuna bak tam hoca 🤤
Cevap sahibi1 yıl@soramayanüuye hoca değilim o kadar bilgim yok sadece tercihim bu şekil de her çarşaflı hoca değil tabi ki
- 1 yıl
Yerim seni çok tatlısın 😘
- 1 yıl
Sen yaparmısın evde böyle. Neler yaparsın mesela soylermisin
Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Üzüldüm size. Sana da yazık. Kocana da. maalesef bunun sorumlusu da ailen. Senin evde bile kapalı kalmaya alışman doğru değil. Bu şekilde devam edip, kocanın isteklerine ısrarla karşı gelirsen, bu evlilik uzun sürmez. Ya da en iyi ihtimalle kocan seni bir başkası ile aldatır. Cinsellik çok güçlü bir dürtüdür. İnsana hata yaptırır. Senin de cinsel ihtiyaçların var. Baskılamak, normal değil. İlerde bunu daha iyi anlarsın. Bence ikiniz beraber bir uzmana görünün. Bu durumu aşmazsan, daha ciddi sorunlar yaşarsın.
40 Yorumla
1 yılAllah'ın sana helal kıldığını kendine haram sayacak kadar Allah'tan haşa daha dindar isen evde tesettürlü gezip aileni yıkmaya devam et.
Ama ben aciz bir beşerim Yarabbi hata ve eksiklerim var senin kulunum sana kulluk eder sana Tevbe ederim diyebiliyorsan o halde kocana hanımlık et. O seni erkeklerin milletin arasında soyup deyyusluk yapmıyor. Senden helal bir şey istiyor.
Yarın sen ikna olursun ama yarın aynı kocayı aynı şekilde bulamaz elinden kaçırır pişman olursun
İşin en üzücü tarafı da ne bilir misin bacım?
Şeytan senin iyi bir şey yaptığına seni inandırmıştır ve sen bu kadar uyarı, yoruma rağmen şeytana uyarsın evinde de sözde dindar takılırsın. Kusura bakma bu cehaletten başka bir şey değil.
İffetini muhafaza etmen güzel ama evlendin madem eşinin isteklerine ne diye cevap vermezsin
31 Yorumla- 1 yıl
🤣
- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılGiymen lazım.
Kocanın da ihtiyaçları var. Dışarıdaki kadına mı baksın istiyorsun?
Allah sizi birbirinize günahlardan uzak durun diye nikahlanmanızı istemiş. Sen de kocanı böyle günahlardan koruyarak sevaba gireceksin.
Ve kocanın senin vücudunu beğenmesi çok güzel bir his. İnan bana.78 Yorumla
Soran1 yılNiye dışarı mı gitmesi lazım?
- 1 yıl
Erkekler yaratılış gereği kadın vücuduna karşı hassaslar. Allah böyle yaratmış. Fakat aynı zamanda bakmalarını yasaklamış. Sadece nikahlı olduğunuz karılarınıza bakabilirsiniz demiş.
Peki bize ne oluyor da onların bu hakkını elinden alıyoruz? - 1 yıl
İyide ortada bir sürü açık vücutlu kadın var sen istedigin kadar evde dışarda açık giyin senin dediğine göre erkek hassas ve aldatabilir o zman sonuç değişmeyecek aldaticak erkek.
- 1 yıl
@Papatyaadası aldatmakla alakalı bir şey okudun mu yorumlarımda?
- 1 yıl
Dışardaki kadins bakması diyorsun. Manipuleci laflarını bırak.
- 1 yıl
Niye dışarı mı gitmesi lazm diye bi soru mu olur? Neden evlendin o zaman evde kardeş kardeş oturun diye mi? He madem İslamiyetten konuşuyoruz anlatayım sana : Sen eğer kocanın ihtiyaçlarına bu şekilde karşılık vermemeye devam edersen kocan dışarı gitsede sana sabretsede senin üzerine ahirette vebal olarak kalıcak bu. Gidip istediğin hocayada sorabilirsin. Hani bide ne bekliyosun evlilik hayatından anlamıyorum.
- 1 yıl
@Papatyaadası okuduğunu anlayamayan insan kalkmış bana manipülasyondan bahsediyor. Onu da yazamamışsın gerçi de neyse.
"Dışarıdaki kadınlara bakmaları yasak." Diyorum. Gelmişsin buraya aldatsın mı bilmem ne diyorsun. Bakmaları BİLE yasak ne aldatmasından bahsediyorsun?
Sizin gibi düşük IQ seviyesinde olan insana laf anlatılmaz da işte... Lanet olsun içimdeki insan sevgisine. - 5 ay
@Muallime__
hemen lanet etme öyle. doğru olanı söyledin. çocuk kafalılara anlatamazsın. hakkı söyledin sen.
Gizli Üye(18-24)1 yılknk bunda yanlis bir sey yok. Birincisi evdesin ozelin yani, ikincisi evlisin de kocan yani hani evde olsa anne baba ayipi olur dersin ailenin yaninda ama o da yok esin yahu iliskiye giriyorsun birbirinizi ciplak goruyorsun helalin bu mu ayip yanlis olacak dimi, ki zaten degil de hani daha acik sacik seyler yapiyorsunuz onu demeye calisiyom onda gunahkar hissetmeyip (tekrar diyom tabi hissetmeyecen zaten evlisin) ama bunlari giyince mi hissedecen, gonul rahatliyla giyebilirsin tabi ama alisma sureci olur sadece onu da zamanla artik tabi oyle pat diye birden olmaz ama belki bir kac hafta ya da ay da rahat olursun. Evde de basini kapali gezme zaten bence ya hani diger acik saciklari gectim de basini bari ac rahat takil yani ona da gerek yok bence...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAllahu Teâlâ ve baş ucumuzdaki melekler daima bizi görüyor. Bu unutulmamalıdır.
Sadece Helada ve Cimada baş ucumuzdan ayrılırlar. Banyoyuda avret bölgelerimiz kapalı yapmalıyız.(Duşakabinde yapacaksak sıkıntı yok) Duşakabin olmayan yerlerde mutlaka avret bölgeleri kapalı olmalıdır. Çünki büyük bir Veliye sormuşlar Kulun Allahu Tealadan korktuğunun alameti nedir diye buyurmuşlar ki Duşunu Avret bölgeleri kapalı alandır.
Hassasiyetinize gelince takdire şayandır. Her Müslümanin bu şekilde düşünmesi ve hareket etmesi gerekir.
Gönül ister ki eşlerimizde biraz olsun bizim hassasiyetlerimize göre hareket etseler.
İnce Düşünmek her insana nasip olmuyor.0145 Yorumla- 1 yıl
Abicim evin içinde be tesettürü Allah aşkına? Bir de diyorsun ki her Müslüman bu şekilde düşünmeli. Müslüman cahil mi olmalı yani? Tesettür namahreme karşıdır. Evin içinde babanın yanında bile başını örtmenin manası yokken eşinin yanında başını örtmek akıl kârı degil
Cevap sahibi1 yılO inceliği anlayabilmeniz temennisiyle.
- 1 yıl
Abicim ibadet ederken başını örtersin eyvallah ben de tesettürlüyüm. Ama babanın yanında bütün gün örtünmenin manası nedir? Hadi onu geçtim evleniyorsun eşinin yanında bütün gün örtülü olmanın mantığı nedir hatta caiz midir yani soru bu olmalı
- 1 yıl
Ailesi bu kıza tesettürün sebebini ve mantığını öğretememiş. Gerçi kendileri bilmiyorlarmış belli ki. Bir kızın evinin, ailesinin içinde basi açık gezmeye utanması ne demek abi? Şaka mısınız? Buna utanacak kadar böyle yetiştirildiyse evliliği de ciddi manada sıkıntılı olur zaten onun. Her şeyin sınırı var. Uyanmanın da yeri, mekanı, zamanı var. İfrat ve tefrit nedir bilir misin abi?
- 1 yıl
Uyanmanın değil utanmanın olacaktı
Cevap sahibi1 yılPeki açık saçıkdan anladığınız nedir?
- 1 yıl
Derken?
Cevap sahibi1 yılSoruyu okudunuz mu? Ya da Soruyu anladınız mı?
- 1 yıl
Eşinin yanında açık saçıklıktan bahsedilemez. İstediğin açıklıkta giyinebilirsin
- 1 yıl
Soruyu gayet iyi anladım ama bence siz yanlış anlamışsınız
- 1 yıl
Kız evde de tesettürlüydüm diyor. Evde ne tesettürü? Neyin tesettürü? Tesettürü namahreme olur
Cevap sahibi1 yılKocam diyor açılmamı istiyor buraya kadar tamam.
Açık saçık diyor elbiseler aldı giydim kendimi çıplak hissettim diyor çok rahatsız oldum alışamadım alışamıyorum diyor.
Cevap sahibi1 yılBelli ki zorluyor bir insana rahatsız olduğu bir şeyi kimse yaptıramaz eşi bile olsa
Cevap sahibi1 yılMahremiyete gelince tekrar söylüyorum Rahmet melekleri bizim yanimizda daima yalnız değiliz buraya kadar hem fikirmiyiz?
Cevap sahibi1 yılŞayet tesettürü sadece başörtüsü saniyosaniz yaniliyorsunuz
- 1 yıl
Hayır sadece başörtüsü olmadığını biliyorum emin ol. Bunu konuşmaya gerek yok. Soruda kızın kastettiği şeyin ne olduğu da anlaşılıyor ama
- 1 yıl
O kız "evde tesettürlüydüm" cümlesini kurduğunda dışarı cikar gibi tam tesettür gelir insanın aklına. Bu tip tesettür de eve uygun değil. Evde olması gereken tesettür babanın yanında kısa kollu saçın açık kapri bile giyebilirsin. Diz kapağının üstü, göbek, göğüs vs. o kısımların örtülü olması gerekir. Kalan kısım serbest
Cevap sahibi1 yılKendimi çıplak hissettim diyor siz kapriden bahsediyorsunuz, açık saçık elbiseler aldı diyor, siz kısa kolludan bahsediyorsunuz.
- 1 yıl
Yeni evli olsalardı derdim ki alışık olmadigi bir şey normal ama 7 aydır evli olan bir kadın eşinin yanında kendini çıplak hissediyorsa orada ciddi bir problem vardır. Yetiştirilmesinde sıkıntı vardır o kızın ve babasının yanında başını örttüğü düşünülürse sorunun kaynağı da aile zaten. Bariz
- 1 yıl
Çıplak ve günahkar hissettim diyor bir de. Hani sevap olan bir şeyi günah sanacak kadar da yanlış öğrenmiş ve yanlış yetiştirilmiş. Sonradan kendisi de okuyup bir şeyler ögrenmemiş. Durum bundan ibaret
- 1 yıl
Bu kız çocuklarının bu kadar baskıyla büyütülmesinin sonucu işte. Travmalı kız çocukları. Hiçbir kadın namahrem olmayan bir ortamda tesettürlü olmak zorunda değildir. Ben tesettürlü biri olarak evde başımı örtmem. Babanın yanında edepli giyinirsin o başka konu ama başımı örteyim, bol giyineyim de tam tesettürlü olayım demezsin. Bu tam bir saçmalık.
Cevap sahibi1 yılGünahkâr değil çıplak hissettim diyor. Belli ki kıyafetler bir tesettürlü bayanı rahatsız edecek derecede.
Psikolog değilim baskılı ya da rahat büyüyüp büyüyemediğini bilemem.
Psikoloji tarafını size bırakıyorum siz enine boyuna değerlendirirsiniz artık- 1 yıl
Günahkar da yazmış soruyu tam okursanız. Ayrıca bir insan tesettürlü olsun veya olmasın eşinin yanında giydiği hangi açıklıkta kıyafet rahatsız edebilir? Eş diyoruz bakın altını çiziyorum.
Cevap sahibi1 yılEşinde olsa sınırlar vardır olmalıdır. Eşin diye her istediğini yapamaz, yaptıramaz. İslamiyet kadını el üstünde tutarken bırakın kadının bir işte çalışmasını evde dahi yemeği, temizliği, çamaşırı vs. Kendi rızasıyla yaptiramazsin derken İslamiyet böyle emrederken siz eşinin altını çiziyorsunuz neresini çizerseniz çizin İslamiyet böyle emretmiyor.
Cevap sahibi1 yılEşimin aldığı kiyafetlerden rahatsızım diyor rızası yok istemiyor yani.
Cevap sahibi1 yılYurtdışında falan mı yaşıyorsunuz?
Ya da orada doğup orada mi büyüdünüz?
Cevap sahibi1 yılGünahkâr hissetmesi de bayanın hâyâsindan ve edebindendir diye düşünüyorum
Cevap sahibi1 yılTesettüre gelince dışarisi tesettürlü ciplaklarla dolu.
Cevap sahibi1 yılİsterseniz Tesettür konusunu bi araştırın ya da bi gözden geçiriniz. Kaçırdığınız noktalar olabilir.
- 1 yıl
Ben eşin diye her istediğini yaptırabilir diye bişey demedim bu 1, herkesin sınırları vardır elbette ama bu açık saçıklıktan soruda benim anladığım normal açıklıkla elbise tarzı kıyafetler yani. Saçma sapan kıyafetlerse sözümü geri alırım ama bu dedigim tarz kıyafetleri eşinin yanında giydiğinde utaniyorsa ciddi problem var demektir. Eşinin yanında tesettürlü durmak edepten değil cahilliktendir. Eş olmanın da getirdiği sorumluluk ve vazifeler var bunu kimse görmezden gelemez. Ha kıyafeti begenmemistir giymek istemez yani zorla giysin diyen yok ama açıklığından ötürü evlenelim 7 ay olmuş bak ilk günler olsa yine anlarim alışma evresi vs. ama 7 ay olmuş daha eşinin yanında bırak açık kıyafet giymeyi tesettürsüz durmaya utanıyorsa o kişinin terapi alması gerekiyor. Günah olmayan hatta aksine sevap olan bir şeyde kişi kendini günahkar hissediyorsa bu haya ve edepten değil ailenin yersiz yere yaptigi psikolojik namus baskısından kaynaklıdır. İfrat ve tefrit olayı yani. Haya ve edep yerli yerinde olur. Yabancı erkeklerin yanında tesetturune dikkat edersin. Ailenin babanın, abinin yanında kıyafetinin edebine adabına dikkat edersin. Ama eşinin yanında tesettürle gezmek ve tesettürsüz olunca günahkar hissetmek akla zarar bir durum.
- 1 yıl
Yurt dışında yaşamıyorum. İzmir'de yaşıyorum ve ben de tesettürlü bir insanım. Çok şükür ki bu yobaz ailelerin yaptığı gibi baskıyla büyümedim. Bu bahsettiğin evde bile tesettürle durma baskısı bu ülkede normal karşılanıyorsa vay bu ülkenin haline. İslam dininden hiçbir şey öğrenememiş, kulaktan dolma bilgilerle boş yaşamış ve çocuklarına faydalı olamadıkları gibi evliliğini bile zarara uğratacak boyutta yetiştirilmiş zavallı aileler ve zavallı kız çocukları!
Cevap sahibi1 yılNe Yani Eşinin Yanında Mayoyla gezebilir mi?
Cevap sahibi1 yılPantolon giyiyormusun?
Cevap sahibi1 yılKumaş ya da kot farketmez
- 1 yıl
"Eşinde olsa sınırlar vardır olmalıdır. Eşin diye her istediğini yapamaz, yaptıramaz. İslamiyet kadını el üstünde tutarken bırakın kadının bir işte çalışmasını evde dahi yemeği, temizliği, çamaşırı vs. Kendi rızasıyla yaptiramazsin derken İslamiyet böyle emrederken siz eşinin altını çiziyorsunuz" demişsin. Ben buna itiraz ettim mi? Konuyu alakasız bir yere çektiniz. Ben burada o kızın tutumundan bahsediyorum sen gelmişsin eşinin zorlaması falan diyorsun. Konu dışına çıktın dirket. Ortada eş zorlaması falan yok. Konu da bu değil zaten. Bu konunun üstünü de alakasız konular açarak örtemezsiniz. Konu bu değil yani
- 1 yıl
Mesele rıza değil. Kadın o kıyafetleri zaten giymek zorunda değil. Begenmemiştir giymez keyfi bilir. Ben bundan mı bahsediyorum? Siz daha konuyu anlamamışsınız. Konu şu ki; mesele zorla kıyafet giymek değil, kadının eşinin yanında tesettürsüz durmaktan utanç duyması. Asıl sorun bu. Öncelikle sorunun ne olduğunu anlamanız gerek
- 1 yıl
Bir kadının eşinin yanında mayoyla gezmesini yasaklayan, sınırlayan, günah sayan, edepsiz sayan herhangi bir ayet ve hadis söyleyebilir misin?
- 1 yıl
Bakın İslam dini gibi kutsal bir dini kulaktan dolma yaşayamazsınız. Din nedir, İslam nedir daha bunu bilmiyorsunuz ama yorum yapıyorsunuz. Üzülerek söylüyorum bak abi kaç yaşına gelmişsin eşinin yanında mayoyla durmanın hiçbir günahının olmadığını bilmiyorsun. Yazık değil mi? 1 kez geliyorsun dünyaya ve güya din yaşıyorsunuz ama dinin kurallarından daha haberiniz yok
Cevap sahibi1 yılNe Yazık ki Konu Bu Hanımefendi Kaçmayalım İslamiyette hiçbir sıkıntı yok sıkıntı biz Müslümanlarda.
Şayet eşitam bir mümin olsa inanın bayanı bu platforma yazdiracak kadar bezdirmez dediğiniz gibi terapi alması gerekiyorsa terapi aldırır seansa gitmesi gerekiyorsa seansına götürür bir şekilde tanısı konur tedavisi yapılır.
Şu konuya gelince eşinin yanında nasil ailesinin yanında nasıl giymeli ya da dediğiniz gibi mi giymeli o konuyu araştiracagim
- 1 yıl
Senin haya edep dediğin şey ortama, kişiye, mekana, duruma göre değişir. Bunun da kuralları vardır. Bir kadın dışarıya çıkarken tesettürüne dikkat etmek zorundadır. Bu edeptir. Evin içinde babasının, abisinin veya erkek kardeşinin yanında giyimine, oturmana dikkat edersin. Bu da edeptir. Ama onların yanında başını açman edepsizlik değildir. Çünkü helaldir. Helal ne demek anlamını biliyor musun? Eşinin yanında bırak mayo giymeyi hiçbir kıyafet giymesen yine helaldir. Bu terimler size uzak geliyor olabilir çünkü dini kaynaklardan değil milletin ağzından öğrenmeye çalışıyorsunuz ama gerçekler bunlar.
- 1 yıl
Abicim zorla konuşturuyorsunuz bu konuları yani eşinle çocuk yapiyosun demi? Hani bu sana helal kılınıyor, ama eşinin yanında hangi kıyafeti giymek gerektiğini falan konuşuyorsunuz. Aşırı saçma değil mi?
Cevap sahibi1 yılTamamda kardeşim rahmet melekleri diyorum sadece Cimada ve Lavaboda Ayrılmıyolar mı?
Cevap sahibi1 yılSaçmalik bunun neresinde?
- 1 yıl
Abicim bak evliyken de edep diye bir şey var tamam onda sorun yok da, bu bu durumun helal olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Cevap sahibi1 yılTamam belki günah olmayabilir ama ben meleklere hadsizlik olmasından cekiniyorum
Cevap sahibi1 yılHelal konusunda tamam helal ona bir şey dediğimiz yok
- 1 yıl
Kaldı ki evin içinde sürekli açık gezemezsin zaten hava soğuk üşürsün yani ama gezersen de helal, helal, helal yani. İstediğin kaynaktan araştır.
Cevap sahibi1 yılDediğin gibi isterse çıplak dursun
Cevap sahibi1 yılYok helallik konusunda haklısın bir şey diyemem hâşâ
- 1 yıl
Hani hiç kıyafet giymesen yine helal ama edep olsun diyorsan üstüne bir şeyler alırsın ama yine de açık giyinmen zaten helal. Hani bunu daha ne kadar açık anlatmam gerekiyor? En açık ve net şekilde anlattığımı düşünüyorum
Cevap sahibi1 yılHani yani nasil desem anlatabildim mi ben kendimi
Cevap sahibi1 yılBen seni gayet iyi anladim
Cevap sahibi1 yılGaliba ben anlatamadım neyse hakkını helal et
- 1 yıl
E tamam ben de diyorum ki helal olan bir şeyde kız kendimi günahkar hissediyorum diyor. Her şeyi geçtim bu dini bilgi ve bakış açısı olarak ciddi bir problemdir zaten. Günah olmayan bir şeyde günahmış gibi hissetmek dine de ters bir durum. O yüzden diyorum ifrat ve tefritten kaçınmak gerek. Edepli olalım derken Allah'ın emir ve yasaklarını, helal ve haram kıldıklarini karıştırmaya başlıyor insanlar. Kaş yapalım derken göz çıkarıyorlar yani
- 1 yıl
Bu durumu edep olayını da geçip neredeyse helal olan bir şeyi haşa haram dedirtmeye götürüyor. Bu da dinden çıkma sebebi olur yani. Rica ediyorum bu dini iyi öğrenin.
- 1 yıl
Evet edep için çıplak gezmezsin de üstüne bir şey alırsın. Bu senin kişisel tercih ve amelindir. Yaparsan daha müstehap olur, yapmazsan da helaldir. Durum bu
Cevap sahibi1 yılHmmmm
Cevap sahibi1 yılİfrat ve tefrit
- 1 yıl
Ama bu kız neredeyse kocasının yaninda başını örtüp gezecek. Hatta anladığım kadarıyla öyle de yapıyor. Bu şekilde evlilik asıl helal mi bence bunun araştırılması gerek
Cevap sahibi1 yılHassas konular
- 1 yıl
Ben seni anladım abi. Ona göre de yanıt verdim zaten. Ben de anlaşıldığıma sevindim
- 1 yıl
Hakkım helal olsun. Sen de helal et abi
Cevap sahibi1 yılSabırla dinlediğin ve anlattigin için teşekkür ederim
Cevap sahibi1 yılHelal olsun
Cevap sahibi1 yılKardeşim
Cevap sahibi1 yılHalk olarak çok cahiliz ya da okumuyor arastirmiyor kulaktan dolma bilgilerle yaşıyoruz bu maalesef ki acı bir gerçek okumamız anlamamız anlatmamız tartışmamız ve de en önemlisi sizler gibi sabırla dinleyen anlatan açıklayan aydın gençlere çok ama çok ihtiyacımız var.
- 1 yıl
Teşekkür ederim abi. Herkesin elinde imkan var artık. Her türlü kaynak var. Rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Ayetler var, hadisler var, meal, tefsir var. Her türlü açıklamalar var yani okusun öğrensin herkes. Helale harammış gibi davranmayı bıraksın insanlar
Cevap sahibi1 yılKitaplarda diyor ki:
Kadınların, evinde yalnız iken, diz ile göbek arasını örtmesi farz, sırtını ve karnını örtmesi vacip, başka yerlerini örtmesi edeptir. (Redd-ül muhtar)- 1 yıl
Kadınların, evinde yalnız iken, diz ile göbek arasını örtmesi farz olsaydı banyo da yapamazlardı, onu geç üstünü bile değiştiremez insan. Kuran'da, hadislerde yazmayan şeyleri gelip de kaynak diye sunmayın
Cevap sahibi1 yılBanyodan ya da üzerini değiştirmekten bahsetmiyor yalnız iken diyor çarpıtma.
- 1 yıl
Yalnız iken bunları da yapıyorsun. Çarpıttığım bir durum yok. Bir şeye farz diyebilmek için ayet veya hadis delil göstermek gerekir. Bul göster kabul edeyim. Kaynak yoksa kabul edeceğim bir şey de yok.
- 1 yıl
Farz demek; yerine getirmedigin takdirde günah işlemek demektir ve bu günahı olan bir şey değil. Buna farz denemez. En fazla müstehap dersin. Bu kadar
Cevap sahibi1 yılNoktayı koydun yani.
Cevap sahibi1 yılBravo sana
- 1 yıl
Ayet veya hadis yoksa farz denemez evet noktayı koyuyorum o yüzden.
Cevap sahibi1 yılKur'an ve Sünnet'in yanında sahabe kavillerinden, icma ve müçtehit imamların içtihatlarından da yararlanmaktadır.
- 1 yıl
İçtihat kuran ve hadise ters konuşamaz. Eşin yanında giyimin serbest iken yalnız başına günah olması diye bir şey de söz konusu olamaz. Allah akıl vermiş kullanalım diye. Kuran ve hadislerin serbest hüküm verdiği konularda kim sınırlama koyabilir?
Cevap sahibi1 yılSen eşinin yanında çıplak dolaşmak istiyorsan dolaş
Cevap sahibi1 yılHüküm nettir
Cevap sahibi1 yılKendi kafana göre konuşma
Cevap sahibi1 yılReddul muhtar İbni Abidin hazretlerinin eseridir büyük fıkıh alimidir
Cevap sahibi1 yılFetva hattida doğruladi
Cevap sahibi1 yılZehirli bilgilerinle müslümanları yanlış yönlendirme
Cevap sahibi1 yılNe ulemadan haberin var ne Alimlerden haberin var
- 1 yıl
Tek alime bakıyorsun sanırım. Zayıf görüşe. Çoğunluk görüş bunun caiz olduğu yönünde. Sadece uygun görmemişler o kadar. Alimlerden de haberim var ulemadan da. Senin bu dediğin şeyi de ondan başka farz diyen yok. Git oku araştır. Zehirli olan sizin cahilliğiniz. Fıkıh konusunda en az 4-5 senelik bilgi birikimim var benim. Laflarına dikkat et
- 1 yıl
Fetva hattı kim ya nerenin fetva hattı? Önünüze geleni hoca zannedip dinlediğiniz için bu hale geliyorsunuz zaten. Sonra millet eşinin yanında çarşafla otursun, evlilik hayatının ne olduğunu bilmeyen cahil nesil yetiştiriyorsunuz aferin size
- 1 yıl
Eş ile cima etmek de haram diyin de tam olsun. Tek başınayken bile diz kapağıyla göbeği arasını örtmek farzmış! ya hani. Kocasının yanında kısa kolluyla bile duramaz diyelim o zaman
- 1 yıl
O da bir kenara tabi şimdi duş alırken de kapriyle duş almamız lazım. Kendi bacağımızı falan görürüz şimdi maazallah günaha girmeyelim. Göbeği örtmek için de tabi en azından askılı bişey olması lazım üstümüzde. Hatta biz direkt pijamalarımızla banyo yapalım ne dersiniz? Banyoda olması gereken avret yerinin örtülü olması sadece ama siz onu da inkar edersiniz şimdi. Bacak falan da görünmicekmiş tek basimizayken. Allah aşkına kim veriyor size bu akılları ya
- 1 yıl
Birbiriyle zıt görüşe sahip tonla alim var şimdi hangisini kabul edeceksin? 100 tane alim benim dediğimi söylüyor, 1 tane alim senin dediğini. Hangisini kabul edelim? Allah akıl vermiş kullanalım diye ama bazı insanlar bunu kullanmaya bile çabalamıyor
Cevap sahibi1 yılAkla kalırsan İslamiyet'in ilk yıllarında başörtüsü de yoktu
Cevap sahibi1 yılİslamiyet Müslümanlık ehli sünnet Vel cemaat itikadı bugünlere kolay gelmedi hanımefendi
Cevap sahibi1 yılHer şey akılla çözülseydi
Cevap sahibi1 yılHer şeyi akla ve mantığa dayandirmaniz açıkçası saçma oluyor
Cevap sahibi1 yılZıt görüşe sahip tonla alım var diyorsun beş tane fıkıh âlimi sayarmisin rica etsem?
Cevap sahibi1 yılEhli sünnet Vel cemaat nedir?
Cevap sahibi1 yılSizin gibi düşünenlere göre Arabistanda müslüman İran'da müslüman
Cevap sahibi1 yılFakat ikisininde mezhepleri hak mezhep değildir biri şia biri vehhabi 4 hak mezhepten birine mensup değiller. Yani ehli sünnet değiller.
burada hem fikir miyiz?- 1 yıl
Alim derken ehlisunnet alimleri kastediyoruz heralde. Diğerleri alim falan değil. Ayrıca evet ehlisunnet çerçevesinde ayet ve hadislere ters düşmeyecek tabiki akledeceksin. Ayet var "siz hiç akıl etmez misiniz" diye. Sense aklını kullanmayı bırakarak ayete muhalefet ediyorsun bi kere. Fıkıh bilgin zaten yok. Benimle daha neyi tartışıyosun sen?
- 1 yıl
Akla mantığa tabiki dayandırırım. Ayet "A" diyorsa ve falanca hoca diye geçinen biri "B" diyorsa siz B'yi doğru kabul ediyorsunuz ya yazık size. Neymiş hocaymis. E aklını kullan da ayeti dinle ama yok. Niye? Akıl mantık her zaman kullanılmazmiş! Aynen amca sen aklını kullanma, önüne geleni de hoca diye dinle, ayetlere, hadislere, peygamberin hayatına siyere hiç bakma, sonra helale haram, harama helal diyip dinden çıkın böyle aferin size
- 1 yıl
Peygamber başörtüsü var diyorsa ve uyguluyorsa vardır. Nokta. Aklını kullan diyorum. Aklını kullanan insan bu dini en iyi bilen ve anlayanin Peygamber Hz. Muhammed (s. a. v.) olduğunu bilir. Akıl etmeyenler de hadisleri bırakıp önüne geleni hoca sanıp onu dinler. Ehlisunnet çoğu alim ayet ve hadis delilleri ile icma, kıyas ile tek başınayken diz kapağı ile göbek arasını örtmek farzdır diye hüküm koyamaz, biri gelir buna farz dedi diye aklını kullanmayanlar kabul eder.
- 1 yıl
Bir insan Peygamber değil ise alim dahi olsa farz hükmünü neye dayandırarak veriyor açıklayacak. Açıklamak zorunda. Mecbur buna. Kuralı var her şeyin Açıklayamıyorsa kabul etmem. Diğer ehlisunnet alimlere bakarım hangisinin açıklaması akla daha uygunsa onu kabul ederim. Bu kadar basit. Allah ayetinde aklını kullan diye emretmiş. Bu daire içerisinde aklını kullanmak farz bi kere. Daha ötesi yok. Aklınızı kullanmadığınız için bu toplum daha dinini bilmeyecek kadar cahil. Gerçekten yazık
Cevap sahibi1 yılSoruma cevap alamadım
Cevap sahibi1 yılZıt görüşe sahip tonla alım var diyorsun beş tane fıkıh âlimi sayarmisin rica etsem? Sayarmisin?
Cevap sahibi1 yılHocalarla Ulemayı karıştırma.
Cevap sahibi1 yılUyduğun alim ehli sünnet olsunda
Cevap sahibi1 yılPeki hangi alime uyuyorsunuz?
Cevap sahibi1 yılHangi ehli sünnet aliminin ya da alimlerinin görüşleri size göre akla ve mantığa uygun?
Cevap sahibi1 yılTek âlim dediğin Zât Fıkhın Ordinaryüsü
Cevap sahibi1 yılKelimelerini seçerek konuş
Cevap sahibi1 yılSeviyesizleşme
Cevap sahibi1 yılSeviyesizleşeceksen kapatıyorum konuyu
Cevap sahibi1 yılFazlada eşinin yanında çıplak dolaşma Sonra kayda falan alırlar izlettirirler hadi selametle
Cevap sahibi1 yılDikkat et
Cevap sahibi1 yılOrtalık malum
- 1 yıl
Tek alim demek hakaret değil önce bunu öğren bu 1, 2. si sen beni test edecek durumda değilsin. Alimler kimler çok öğrenmek istiyorsan aç oku öğren. Beşer kusurludur. Peygamberler hariç 1 Allah'ın kulunun tüm sözlerine kesin gözüyle bakmam. Bunu o alimlere sorarsan haklı olduğumu da çok iyi bildiklerini söylerler sana zaten. Ayrıca ben ortalıkta da nasıl giyinecegimi çok iyi bilirim, evlenince eşimin yanında nasıl giyinecegimi de çok iyi bilirim. Eş yanında olan giyimin Allah sormuyor hesabını sen kimsin? Bi haddinizi bilin
Cevap sahibi1 yılTonlarca âlim var diyen sizsiniz ben değilim.
- 1 yıl
Evet var oku öğren.
Cevap sahibi1 yılBiz birtanesini 4 yıldır okuyoruz bitiremedik...
- 1 yıl
Onu da yeterince okudugunu düşünmüyorum eşinin yanında tesettürlü durmak gerektiğini sandığına göre fıkıh bilgin 0
Cevap sahibi1 yılPeki
Cevap sahibi5 ayKadının evde şortla durması
Sual:
Kadın, evde kimse yok iken de, kocasının çocuklarının yanında iken de evde şortla dolaşabilir mi?
CEVAP:
Kimse yokken ve çocuklarının yanında şortla duramaz. Sadece kocasının yanında şortla durması caiz ise de, kocasının yanında da böyle durması mekruhtur. Ama başı kolları dizden aşağı kısmı açık olarak durması mekruh değildir. Fakat böyle açık durunca durduğu odaya rahmet melekleri girmez. Kitaplarda diyor ki:
Kadınların, evinde yalnız iken, diz ile göbek arasını örtmesi farz, sırtını ve karnını örtmesi vacip, başka yerlerini örtmesi edeptir. (Redd-ül muhtar)- 5 ay
Ya hadi ordan be! Bütün haramları, günahları bıraktınız sahih olup olmadığı belli bile olmayan kaynaklara bakıp haram olmayan şeylerin edep meselesine bakıyorsunuz. Allah akıl fikir versin.
- 5 ay
Kocasının yanında başörtülü durmaya takdire şayan diyen birisin. Helali haramı yanlış öğrenmişsiniz. Evlenince çocuğu da tesettürlü yaparsınız o zaman. Aman eşinin saçını görme sakın. Yanında uzun kollu giyinsin. Siz cidden kafayı yemişsiniz. İfrat tefrit dedikleri bu olsa gerek
Cevap sahibi5 ayDursun ne sakıncası var yeterince çıplak var ki zaten
Cevap sahibi5 aySizin gibiler türedi türeyeli ortalık bozukdu
Cevap sahibi5 ayHem sen kimsin ki reddul muhtara karşı geliyorsun densiz
Cevap sahibi5 ayDiyanet kaynaklari bile doğrularken
Cevap sahibi5 ayDiyanet yetkilileri bile doğruluyor senin kaynağın Adnan Oktar galiba
Cevap sahibi5 ayKedicik falan mısın sen yoksa?
- 5 ay
Ya sen ruh hastası falan mısın? Bi de yeterince açık var diyosun utanmadan! Karın varken başkalarına mi bakacaksın defol git uğraşamam ben senin gibi sapıklarlar hadi
- 5 ay
Hem caiz hem mekruh yazmışsın. Kendinle çelişiyorsun. Fıkıh bilgin zaten yok. Ben böyle cahillerle muhatap olmuyorum normalde. Çok bile zaman israfı yapmışim. Kaç zaman geçmiş aradan hâlâ cevabı uzatıyorsun. Takıntılıysan başka yere takıntı yap hadi uğraşamam daha cevap vermeye tenezzül bile etmicem
Cevap sahibi5 ay"İmam Buhari gece uykudan uyanır, lambasını yakar, hatırına gelen faydalı bir şeyi yazardı. Hatta bir gecede yaklaşık yirmi defa kalktığı olurdu..
İlahiyat 1. Sınıf öğrencisi Mert! Sabah namazına kalkmadığı halde hadis tenkidi yapıyor.
66 yaşında hapis cezası olarak kuyuya atılan ve 15 senelik bu zamanda ezberden öğrencilerine 30 ciltlik El Mebsut isimli fıkıh usulü kitabını yazdıran İmam Serahsi’ye, sehiv secdesi yapmayı bilmeyen İlahiyat 2. Sınıf öğrencisi Betül! kafa tutuyor.
İlahiyat 4. Sınıf öğrencisi Rumeysa Nur'un okumaya vakit bulamadığı kitapları 40 yıl süren ilmî seyahatler esnasında toplayan, 600.000 hadisi 16 yılda tasnif ederek 7275 sahih hadisi bize bırakan İmam Buhari, Rumeysa Nur'un derin tenkitlerinden kurtulamıyor.
Muhammed İdris er-Razi'nin hadis için ilk çıktığı yolculuğu yedi sene sürdü. Yaya olarak yürüdüğü yollar bin fersah kadardı.
İlahiyat 1. Sınıf öğrencisi Şeyma! dolmuşla gidip geldiği fakülte yollarında Hadislerin sıhhat durumunu tartışıyor.
Abdullah ibni Mesud'un hadis rivayet ederken yüz şeklinin değiştiği, nefesi kesildiği, titrediği halde, ilahiyat 2. Sınıf öğrencisi Hasan! Hadis okurken veya kendisine okunurken bacak bacak üstüne atıyor.
Adını bilmediği ama künyesiyle tanıdığı Ebû Hanife'nin binlerce talebesi olup, bunların kırk kadarı müctehid mertebesine ulaşmış olduğu halde bizim ilahiyat hazırlık talebesi Nisa Nur! İmam-ı Azam’ın içtihadlarına kafa tutuyor.
İslam 14 asırdır anlaşılmak için, ilahiyat fakültelerinde zuhur edecek 20'li yaşlardaki Kur-an'ı yüzünden okuyamayan bu müceddidleri! bekliyordu zaten...
Rabbim uléma geçinen ULAMALARDAN, Medyada tribünlere oynayan showmen, taharet bilmeyen, beynamaz cühelâ prof lardan... Hadis-i şerif düşmanı ağzı dönmüş salyalı hoca çakmalarından bu ümmet-i korusun, muhafaza eylesin.. İpleri İslâm düşmanlarının elinde olan münafıklardan müslümanları korusun."
Cevap sahibi5 ayİyi günler
- 5 ay
Bana hadis inkarcısı mı diyosun? Öyle diyorsan bu bana atılan iftiradan başka bişey değil. Dediklerimi hiçbir şekilde anlamayan biriyle ben cidden muhatap olmak istemiyorum. Allah beni cahillerden uzak etsin. Hadi iyi günler sana da
Cevap sahibi4 ayDediklerinizi çok iyi anlıyorum merak etmeyiniz hadis inkarcısıda demedim inatçı olabilirsiniz fıtratınız gereği ona da bir şey diyemem zaten fakat dini konularda kuru inat yapıyorsunuz buna anlam veremiyorum sadece neden yani neden? Din bir siyaset, tarih, fizik, astronomi, kimya, tıp ve biyoloji değil ki sorgulanabilsin değiştirilebilsin büyük alimler ulemalar ve silsile-i aliyye büyükleri söylenilmesi gereken her şeyi söylemiş açıklanılması gereken her şeyi açıklamıştır sonradan kafanıza göre ya da birilerinin sapık reformist düşünceleriyle hareket edip dibi değiştiremezsiniz ki açık ve net diyor ki kadının avret yeri neresidir el ve yüzdür bunların haricinde açik durursaniz rahmet melekleri gider burada mahrem akraba olsada aynı yalnız olsanizda aynı hüküm değişmez cima haricinde zaten rahmet melekleri gidiyor hüküm o kadar açık ve net iken neden bu kadar diretiyorsunuz anlam veremiyorum açıkcası
- 4 ay
Ortamda rahmet meleklerinin bulunup bulunmaması bu durumun caiz olduğu gerçeğini değiştirmez. Kadın da erkek de eşinin yanında baş başa iken her şekilde bulunabilir ve bu dinen caizdir. Helaldir. Başka söze gerek yok. Yok müstehap olan şudur budur falan geçin bunları. Helal mi helal. Bitmiştir. Kimse bişey değiştirmiyor. Dinen olan hüküm bu. Konu kapanmıştır
- 4 ay
Bu hükmü de veren ben değilim. O yüzden o saçma sapan algılarınızı ve bi ton günahları işlerken mahremiyete gelince gereğinden fazla takvalı olma veya gözükme çabanız hiç samimi gelmiyor. Önce günahlarınızı düzeltmeye odaklanın. Helal olan şeylerin hangisi daha müstehaptir, melek nerede ne zaman bulunur bulunmaz bunlarla hüküm veremezsiniz. Allah helal kılmış mı kılmış. Teferruatı bizi ilgilendirmez. Aksine kocasının yanında kapalı durmak demek kocasını açık saçık bulunan kadınlara itmek demektir. Herkeste nefs var ve herkesin sorumlulukları var. Aynı şey erkekler için de geçerli sadece kadının sorumluluğu değil bu. Ve evlilikte birkaç sınır dışında hiçbir şeye sınır getirilmemiş karı koca ilişkisinde. Saçma sapan eklemeler yapmayın o yüzden
Cevap sahibi4 ayHüküm gayet açık ve nettir koca günaha kayarsa o kocanın günahı. Koca günaha kaymasın diye çıplaklığı caiz görürsen o da senin sorunun.
- 4 ay
Ya senin kafan mı güzel? Cima nasıl oluyor o zaman? Eşler arasında tesettür mü olur kafayı yemiş yobaz sürüsüsün gerçekten yazma daha fazla
- 4 ay
Eşler başbaşayken açık giyinmek haşa caiz değil ama çocuk yapılıyor aynen. Sizin ben beyninize tüküreyim
Cevap sahibi4 ayKonuyu çarpıtmayınız lütfen ve hakaret etmeyiniz cima zamanı rahmet melekleri
Cevap sahibi4 ayAyrılır
Cevap sahibi4 ayEşin yanindada, yalnizkende çiplak durulmamalı. Erkekde durmamalı kadında durmamalı.
- 4 ay
Ya hadi işine bak yaa cidden sizin ifrat tefrit yobazlığınızla uğraşamicam
Cevap sahibi4 ayPeki tamam
- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılTesettür namahreme karşı olur. Yabancı erkeklere karşı olur. Evin içinde ne tesettürü ya? Seni böyle alıştırıp yetiştiren ailenin ben yani artık bu cehalete diyecek bişey bulamıyorum. Büyük suç ailende zaten de, sen de hiç mi okuyup araştırmadan yasiyosun? Bu kadar bi kulaktan dolma din yaşamaya çalışıyorsunuz ya? Evlenmişsin eşin o senin. Evin içinde başını örterek gezmenin manası nedir?
20 Yorumla
1 yılseni anlıyorum bir kadın olarak ama bu günah değil bunu sende biliyosun ama pskolojik veya ruhsal olarak kendini kötü hissediyorsun evet dinen çok güzel kapalısın ama eşinin yanında açılabılırsın o senin helalin kendini buna yavaş yavaş alıştırmalısın çünkü erkeklerin gözü hemen dışarıya kayıyor 🙏
23 Yorumla- 1 yıl
Yorumun tatlılıgına bakarmısın
- 1 yıl
Tşkler🩷
- 1 yıl
Canım ❤️
Namahrem değilki günah olmaz merak etme. Hem kocana suslenmeyeceksinde kime süsleneceksin. Bunun gunah oldugunu kim söyledi. Hem nikah düşmeyenlerin yanında örtülü olmana bile gerek yok. Dinimizde ilk emir "oku" müslüman bi kadın okumalı geliştirmeli kendini ki evlatlarınada ögretsin.
10 Yorumla
1 yılBi mahsuru yok bence evde baş başayken istediği gibi olmalısın bunda tuhaf olan nedir bu bir dert değil eşinizi memnun etmelisiniz ikinizin ortak özel alanı bunun günahı yok aksine eşini eksik bırakırsan gözü dışardakikere kayar ozaman farklı şeyler olabilir ilerde sıkıntı yaratır buda sebebide siz olursunuz erkekler bakımlı ilgi çeken kadın sever hayattan bezmiş kendini salmış dümdüz kadın sevmezler her şey sizin elinizde bence kendinize gelin bunu büyük bir boyuta taşımayın hem sizde bu durumdan keyif alacaksınız her şey karşılıklı tabikide sevgi ve saygınız daim olsun iyi geceler
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 999 cevap paylaştı.
1 yılValla bacım sana nasihat evde bari eşinin gözünü doyur laf dinle bence senin evde onu mutlu etmemen istediği gibi giyinmemen asıl günah odur
Not ben bu yüzden boşandım
Evin içinde nerdeyse peçe ile gezecek kadın o erkeğin dışarıya çıktığında harama bakmasına sepep oluyo.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılCinsel hayat evliligin %90 oluşturuyor. Ayrıca ne alaka günahkar hissediyorum slk mısın? Evlisin yap gitsin 😀😂😂 şaka mısın? Bence sen bizle , dalga geçiyorsun eger sen yapmazsan başkası gelir kocanı alır gider hahahhahahahahhahsjsjsuajahahahhahahhaayahha
32 Yorumla
Cevap sahibi1 yılDur biraz daha gülcem hahahajahaha😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Gizli Üye(18-24)1 yılYani evlisin artik asko esin o senin basini da kapatmana gerek yok acik sacik seyler de giyebilirsin ama oyle durduk yere evde onunla dolas takil mi diyor yoksa iliski sirasi icin falan mi o biraz tuhaf olur iste eger normal ortada bir sey yokken surekli onunla mi takilir gerci neler istiyor bilmiyom tabi de yazmamissin
12 Yorumla
Soran1 yılHayır bana kısacık şort almış şu voleybolcu kizlarin giydiginden. Ve askılı badi falan almış evde onları giymemi istiyor?
Cevap sahibi1 yılOzellikle onlari giydirmesi daha cok kendisine fantezi gibi geldi bana hani rahatlik acisindan dusunsem esofman olur tayt giyebilirsin normal tisort giyebilirsin vs ama illa acik olmasi daha cok gozunun zevkine gore bir tercih olmus hani onlari giydikten sonra mi mesela iliskiye girmeyi dusunuyor uzerinde onlarin olmasiyla birlikte adam artik bundan zevk mi aliyor bilmiyom ama var belliki bir zevk fantezi gibi bir sey bu konuda
1 yılSana uzun uzun yorum yapıp parmaklarımı yoramam seni cahilliğinle baş başa bırakıyoruz. O kocan bana denk gelseydi varya cenneti yaşardı ki şu yorumlara katılan her kızın hayalidir böyle bir koca. Şöyle kocam olsun milyon borcum olsun.. ki madem böyleydin neden evlendin diyede sorarlar adama çokmu yandın? Kendini bu konuda iyileştirip geliştirip öyle evlenebilirdin yazık oğlana üzüldüm
48 Yorumla- 1 yıl
Hmmm olabilirr neden olmasın☺️
- 1 yıl
Yokk
- 1 yıl
Vazgeçtim sağol
- 1 yıl
Herkese tanışalım diyen biri benim tanışacağım kişi olamaz
- 1 yıl
Yok sağol
- 1 yıl
Kadın küçükken ailesi dayatılan baskının etkisinde hala, halbuki kocasının onu çekici görmek istemesinden daha doğal bir şey yok.
- Aşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı.
u 1 yılŞu erkeklerin açık olana kapan, kapalı olana da açıl deme rahatlığını nereden cesaret alarak söylüyorlar ya? Başta görüp böyle beğenip sonradan değiştirmeye çalışmak nedir? Sevdiğiniz insana biraz saygınız olsun. Zulmetmeyin.
23 Yorumla- 1 yıl
Fantezi olarak evde eşine giyebilirsin. Bu normal bak.
- 1 yıl
Evde diyor. Değiştirmek ne alaka. Hem ne fantezisi. Olması gereken normal bir durum.
- 1 yıl
Gen yorum yaptım, 2. yorumda fantezi olarak ekledim zaten. Adam fantezi olarak başka hâlde görmek istiyor eşini.
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBence yatakta da açılma ustundekilerle seviş Kuran'da olmayan örtüyle günah işleyeceksin kocana da açılma sen Kur'an'a göre erkeğin hizmetcisisin süslü esyasisin kocana itaat edeceksin eee hani kocana itaat etmeyerek zaten günah isliyorsun ne demek giyemem sen Allah'a karşı mi geliyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSadece özel zamanlarda giyip gönlünü alabilirsin. İçten içe seni öyle görmek istiyor sanırım, evin perdeleri kapalıysa kimse görmüyorsa çok sorun etme bence. Sonra gözü dışarı kayar adamın, kendinden de çok taviz verme ama kocanın istediğini biraz vermek gerekiyor :)
00 YorumlaBizim kültürün en büyük kötü yanı bu... şunu yapma haram bunu yapma haram... Kocan için süslendiğinde sevap olduğunu kimse öğretmiyor ve bunun gibi daha nice yanlışlarımız var aynı şey erkek için de geçerli başka kadınlara olabildiğince Kibar evdekine gelince erkeklik taslıyorlar
20 Yorumla
1 yılYıllarca evlenir eşimle yaşarım diye bekle eşinde böyle şey çıksın … iki sene sonra gelirsin buraya yine ne yapsam yüzüme bakmıyor diye konu şort giymek değil eşinin beğenilerini önemsememen
26 Yorumla- 1 yıl
eşi sabırlı adammış, normalde 2 sene değil 2 dk tahammül edilesi durum değil
- 1 yıl
2 sene değil 7 aydır evliymiş daha
- 1 yıl
@damlaaaiiee okuma yazmamız var bir adım sonrasını söylüyoruz tecrübeliler olarak
- 1 yıl
Bir adımı sonrası aldatmalı boşanmalı bişey
- 1 yıl
@damlaaaiiee bilemeyiz umarım öyle olmaz
- 1 yıl
İkiside kesin bişey çocuk aldatır yakın zamanda da boşanır gibi duruyorlar
Gizli Üye(18-24)1 yılBen de kapalıyım ama evde açık geziyorum evde de kendini kısıtlama abla
78 Yorumla
Soran1 yılTesettür kendini kısıtlamak mı bacım?
Cevap sahibi1 yılEvet tabi ki kısıtlıyoruz kendimizi sahilde mayoyla daha rahat ederiz ama Allah rızası için kapalıyız bu bi kısıtlama değil mi?
Soran1 yılTamam bacım sen sahile git mayo giy tövbe estağfirullah
Cevap sahibi1 yılDin insanları bazı şeylerde kısıtlama getirir bu zaten insanın iyiliği içindir aksini söylemedim
- 1 yıl
Sahilde mayo ile daha rahat edebiliyorsan o iman da sorun vardır bacım
Cevap sahibi1 yılTamam
- 1 yıl
Evde açık gezebilirsin ama çok dar, kısa ve dekolte giyinmeyin
- 1 yıl
Evde de öyle inat edersen kısıtlamanın kıralı olur hem de 🤣🤣 kafaya bak.
Yani anladığım kadarıyla muhafazakarsın. Çok güzel fakat dinimizde bir kadın kocasına süslenmeli bunda bence bir sakınca yok. Zaten ona helalsin açık giymekten neden çekiniyorsun helal kocana?… asıl istekli olman lazım
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 781 cevap paylaştı.
1 yılEvde tabiki dışarıya oranla daha rahat giyinirsiniz bu gayet normal. Ancak bu demek değildir ki istemediğiniz bir şekilde giyineceksiniz. Ayrıca giyim bir yana eşinizin size istemediğiniz birşeyi yaptırması asıl sorun.
00 Yorumla
1 yılKocan o senin seni açık görmek istemesinden doğal bir şey yok. Yeni evliyken oluyor zaten bu tarz şeyler çocuk olduktan sonra istesen de açık giyinemiyorsun evde. Kocana karşı olan utangaçlık saçma severek evlendiysen ozellikle
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 935 cevap paylaştı. 7 ay yeni evlilik mi?
Kocan seni görmek istiyorsa baş başa evde yalnızken görebilir hani kocan olduğu için kendi dinin sonuçta istersen tornavidaya inan kocama bile etini göstermem diyorsan o inandığın dinde zerre mantık yoktur00 Yorumla
1 yılO sizin eşiniz, lütfen onu tatmin etmek için dediklerini yapın. Adam karısından tatmin olamazsa dışarısı zaten haram ne yapacak bu adam. Allahım bir yaşıma daha girdim yahu. İçim şişti patlayacağım.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBende tesettürlüyum ama evde kocamı delirtirim yanlış yapiyosun kocana herşeyi yap
86 Yorumla- 1 yıl
Şanslı desene
- 1 yıl
Emin ol sen en doğrusunu sen yapıyorsun
- 1 yıl
İşte bu kadar basit, erkeği baştan çıkaracaksın ki gözü dışarı kaymasın. Delirtmek iddialı bir kelime. Umuyorum ki biraz daha detaylandırıp bu arkadaşa anlatırsınız.
- 1 yıl
Vayy vay oo ruhlu senii vayyyy
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılGiyinmeni istemiyor diye anladım da baya garip geldiydi. Yav adam seni evde bile arzulayamayacaksa niye evlendin ki. Yatarken de mi her yanını kapatıyon yoksa.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılEvliysen evlilik hayatının bazı görevlerini yapmak zorundasın. Dışarıya karşı kapalı olman doğru ama kocana karşı kapalı olman tam tersi yanlış bir durum.
10 Yorumla iyi misin, o yaşta kapanmak hiç sağlıklı değil. O senin eşin ve sana haram da değil, kendini günahkar hissetmen saçmalık. O senin eşin ve seni böyle kabullenmiş evlenmiş sende onun isteklerini yapmak zorundasın, onun da kendince istekleri vardır, kocanın yanında günahkar hissediyorsun burada gelip birsürü sapığın olduğu yerde insanlardan tavsiye mi alıyorsun. Sen ona haram değilsin ve onun da isteklerini görmek zorundasın
10 Yorumla
1 yılo senin kocan farkında mısın pardon ama siz nası cocuk yapcaksınız daha yanında sort bile giyemiyorsun normal değil yaptıgın günahkar hissetmek ne alaka Allah zaten izin vermiş eşine karşı istediğin gibi giyinmene tesettürlüysen o kadar bunları da bilmen gerek.
10 Yorumla
1 yılÇoğu kişi dinde kocaya hizmet etmekten bahsetmiş kimse senin ne kadar bir baskı içinde büyüdüğünü anlamamış. Bak benim erkeklerden yana bir tecrübem yok ama bence eşin istiyorsa dene zorlamadan kendini alıştır o zaman bir kadın gibi hissededsin. Kendini eşine bırak dini falan boş ver arzularına fıtratına kulak ver sen bir kadınsın. Eğer gene de olmuyorsa bi psikolojik bir destek al her şeyin bir çözümü vardır. Eşin de yardımcı olursa sana daha ne olsun💕☺️🥰
00 YorumlaAbla mal mısın ya yıllardır kapalısın hiç mi okumadın kocaya her şeyin mübah olduğunu. Saç boyatmak caiz değil ama eşin isterse onu bile yapabilirsin anlıyor musun. giyin kuşan güzelce az cilve yap ya adam akşama kadar öyle karıları görüyor dışarıda. eşini de öyle görmek istemesi tuhaf mı evde sırf eşimin gözü başkasına kaymasın diye bile neler giyer insan
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılKocan bunu istemekte cok hakli ama üzücü ki bunu söylemek zorunda biraktin kocan icin kirmizi cizgilerinden vazgecemez misin? Sonucta nikahli kocan icin
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı. Kızım delirdiniz mi siz evde cıbıl geziyorum jdndjsnd tesettür dışarda olur. Düşündüğün şey asla normal değil. Neden günahkar olasın aksine güzel bişey.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 424 cevap paylaştı. Dinen de kocanın yanında açık giyinmende bir problem yok fakat haddinden fazla tahrik edici giyinmende çok hoş olmaz bence kocanın fantezi dünyası biraz fazla geniş
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Ev senin namahremin istediğini giye bilirsin ! Günahlık bir durum yok ortada! Adam senin helalin olmuş ! Tesettürü dıışarda takmam gerekiyor sana haram olan kişilere karşı
00 YorumlaÖnce dindeki yerine bak (bu senin için önemli belli oluyor) sonra da giymek istiyorsan rahatsızlik hissini aş (istemiyorsan zorunda değilsin), en sonda da kocanı dinle.
00 Yorumla
1 yılKocan sonuna kadar haklı senden evde istiyor adam fantezilerini senle yapmayacak da kimle yapacak , günah değil bi şey değil adam helalinden istiyor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 344 cevap paylaştı.
1 yılÖnce evde acil der sonra alışırsın bu sefer onlar yabancı mi bunlar yabancı mi boş ver iki dakka gidiyoruz geliyoruz derken açar seni ben istiyorum der çok gördüm oylelerini
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 320 cevap paylaştı.
1 yılEşiniz Haklı ve dinen bunda bir sakınca yoktur
31 Yorumla- 1 yıl
Hatta çok özür dilerim ama , nefsiniz de mi uyanmıyor?
- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılYahu kocan evin içinde de bir zahmet tesettürlü olma
30 Yorumla
1 yılEşine süslenmeyeceksen niye eşin o senin? Ev işlerine çok yüklenip kendini salma
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 994 cevap paylaştı.
1 yılTesettürü böyle saçma muhabbetleriniz için kullanmaktan vazgeçseniz mi artık diyorum mide bulandırıyor çünkü...
10 Yorumla kocan o senin tesettürünü sana haram olan kişilere karlı kullanacan kocan sana helal iyice delirdiniz
10 Yorumla
1 yılNiye evlenmiş seninle? Siz birbirinizi tanımadan ı evlendiniz? Madem açık kadın istiyordu seninle neden evlenmiş. Sağlıklı bir ruh haline sahip değil
10 YorumlaArtık birbirinizin helali olduğunuz için çekinmeye, günahkar hissetmeye gerek yok ve de çok yersiz böyle hissetmek.
10 YorumlaEvde de kapalı duruyorsan bu normal bir şey değil. Evlilik nasıl olur bunları hiç anlatan olmadı mı sana
10 YorumlaSana evdeyken de tesettürlü olman gerektiğini kim söyledi?
14 Yorumla
Soran1 yılKimse söylemedi ama öyle alıştım
- 1 yıl
eşlerin birbirime karsı bazı görevleri var ama beden ona ait falan olmuyor
- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 yılSen mümkünse boşan ve hayatına bundan sonra rahibe olarak devam et
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 305 cevap paylaştı.
1 yılYatağada tesettürlemi giriyorsun bıkmadınızmı bu çocukça ergen soruları sormaktan
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılEv mahremin ve mahremde en cüretkar halinle olmalısın.
20 Yorumla
1 yılGünahkar hissetmek nedir kocan o senin arkadaş ilişkiye girme geriye ne kalıyorsa yap sen yapmazsan dışarıdan yardım alır söylemedi deme
00 Yorumla
1 yılKocan sana helal. Yani yanında çıplak bile gezen günah sayılmaz. Bence yavaş yavaş böyle şeyler giy ama çok rahatsız oluyorsan kocana belirt.
00 YorumlaKendini çıplak ve günahkar hissetmene sebep olan şey tabu önce bunun farkına var evde sadece eşin görecek ona bunu çok görme.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılEvlenmeden önce bunları konuşmanız gerekirdi. O zamanda kapalıydın.
Ama Evde açık durabilirsin, çoğu kapalı insan hemen hemen hepsi evde açıktır.
Eşine de açık olmayacaksın da kime olacaksın. Bu bakımdan haklı.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 725 cevap paylaştı. Senden istemesi belki çoğuna göre normal olabilir ama ona çok dikkat et heran gözü dışarı kayabilir belliki birileri biswyler dikkatini çekmiş
00 YorumlaYani normal bir şey kocanın böyle bir şey istemesi onun yanında niye tesettürlüsün kocanın yanında günah değil zaten
00 Yorumla
1 yılKocanın dediğini yap evde süslen tak takıştır gez alışırsın onun gönlünü hoş etmen gerekiyor kocan kız ne günahkarı
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı.
1 yılçok normal bişey bu doğrusu da bu bence
onu böylelikle kendne bağlarsın
ilişki yatağa girmeden başlamalı00 Yorumla - Devamını Gör (170)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar