ikimiz de memuruz. hani biraz fark belki farketmezdi ama ben iki katını alıyorum. çok huysuz. harcamalarıma karışıp duruyor.
bir erkek buna takar mı
bir erkek buna takar mı
Bunun kompleksle ya da güç kurgusuyla alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Ben 3 bin TL eşimde 5 bin TL alsın ne olacak? Amaç bu paraların nasıl ve ne şekilde kullanıldığı ile ilgilidir. Üstelik bir hayat paylaşılıyor ve bunun getirisi olarak sen kimsin, benim yaşantıma ve kazancıma karışamazsın demek çok abes olur. O zamanda evlilik sadece bir prosedür ve kağıt üstünde ki imzadan ibaretmiş gibi yaşanır aynı evde iki yabancı hesabı. O yüzden kazanılan para, harcanan para ve diğer fikirler ortak bir karar ile değerlendirilip herkesin ikna olacağı bir sonuca varılmalıdır. Bu olmazsa eğer zedelenir evlilik, yıpranır ve yorulursunuz ucuda her türlü sonuca açık olur...
bir kere şunu iyi anlamak gerekiyor, eşinizden fazla maaş alıyor olmanız ayrı bir mesele , eşinizin sizin harcamalarınıza karışması ap ayrı bir mesele.
Eşinizden fazla maaş alıyorsanız bu bazı erkeklerde psikolojik etkiler doğurabilir ama bunun asıl sebebi sizin bu pozisyonda eşinize olan tavrınızdan kaynaklıdır.
Eşinizin sizin harcamalarınıza karışması ise tamamen sizin gerçekten fazla harcama yaptığınızın göstergesi oluyor. Şunu unutmayın ki çok maaş alıyorum diye çok masraf yapacağım anlamına gelmiyor. Aldığınız maaşın büyük bölümünü harcıyorsanız ne anlamı kalıyorki o maaşın...
o karışınca ister istemez olay kazanıyorum harcıyoruma geliyor. birikim de yapmıyo değiliz
Evli esler arasinda para lafi olmaz yani ortaktir bir yastikta kocamaya soz veriyorsunuz ciftler arasinda para lafi olmamali ortak olmalı ki eger varsada erkegin kafaya takacagi bir konu gercekten erkek ustun olmak ister esinin kendisinden yuksek mevlada kazanmasi zoruna gidiyor kendini eksik hissediyor olabilir bunu ona hissettirmemeye calismalisin harcamalarınıda dikkatli yaparsan ortada sorun kalmaz iki kati aliyorum diye hunharca harcayacak bir insan degilsen boyle ufak sebepler sorun olmamali yani
bazı şeyler olduğu gibidir ve değişmez sende bir bireysin bunu kabullenmesini sağla ama o çalışıp evin giderleri için perişan olurken sen ayakkabılar çantalar kuaförler yemekler süse püse harcarsan karışabilir.. her erkek ilk yabancılık çekecektir.. ayarlamasını iyi yapman lazım ALLAH yolunuzu ayırmasın evliliğine sahip çıkmalısınız
evin giderleri var. kredi borcu alışveriş taksit. biz bunları yarı yarıya ödüyoruz. resmen kardeş payı gibi. ki böyle olmalı zaten bence. ama geriye kalana neden karışsın ki. ben karışmıyorum
öyle olmalı tabiyki.. birlikte ödeyin öbürü için ne diyorki mesela neye harcıyorsun
kıyafet, kuaför, gezme tozma gibi harcamalar... kişisel yani
Cevap
110Cevap
Çok savurgan biriysen karışması ondan olabilir.. O senden daha tutumlu biri midir normalde?
Veya maaşınız ay sonunu rahatça getirmeye yetiyor mu? Birikim yapabiliyor musunuz?
Başkası takar mı (veya niçin takar) bilmem ama ben takmazdım.. Zaten benden fazla kazanan birine denk geleceğimi hiç sanmıyorum..
yetiyor tabi. birikim için de kalıyor. ben savurgan değilim. ama paraya acımam
Erkek takmaz da, kadın taktırır zorla :)
Söylediğiniz kadarıyla harcamalarınıza karışıyor. Kendi kendine triplere giriyor size göre.
Ben olsam evlendiğim kişinin harcamalarına bende karışırım. Sonuçta beraber yaşıyoruz. O da benim harcamalarıma karışır. Karışıp karışmayacağını kimin fazla maaş aldığı belirleyemez.
iyi de ortak harcamalarımızı ortak karşılıyoruz. sonuç olarak kalan para yine 2 katı fazla oluyor ben de. birikiyor zaten çoğu zaman. ama karışması neden.
Maaşının hepsini sen mi harcıyorsun yoksa ev eksiklerine yardımın olur mu arada? Yani şöyle bir düşündüğünde çünkü adam sadece kendi parasıyla evi geçindirmeye çalışıyosa işi hiçde kolay değil bence. Ama haaa ev için gerekli şeyler felan sorun değil bende yardım ediyorum onlara arada ama beni çok kısıtlamak istiyo diyorsan da sen haklısın. Bence senin fazla kazanman takıntı yapmış büyük ihtimalle.
hayır masrafları yarı yarıya karşılıyoruz. kalan da bize kalıyo. ama birikim falan oluyo zaten çoğu zaman
Tek amacı birikimse yinede sana müdahale etmemesi gerekir. Hepimiz bu hayatları bir kere yaşıyoruz ve onu yapma bunu yapma bazen çok sıkıcı olabilir. Tabi zorunlu ihtiyaçlar önemli. Mesela çocukların eğitim vs. masrafları, ev yoksa ev satın almak için birikim yapma felan. Bu durumlarda harcamalarda kısıtlamalar olabilir ama oda bir süre sonra biter zaten.
tammmmm iki katı.. harcamalarıma karısıyorrrrrr... dusman basına kadınmıssınız dogrusu! allahım bana parasıyla bırey oldugunu hssettırecek bırını sokma dunyama..
şimdiden bu kadar gocunmuşsun. inş sokmaz yazık olur sana
:) zavallı olduğunu şu yorumdan başka hiçbir şey bu kadar açık ortaya koyamazdı:)
Çıkan kavgaların sebebi para mı yoksa bilinç altında ki sebep mi para? bence ettiğiniz kavgaları iyi analiz etmen lazım. Sonuç olarak bir memurdan iki kat daha fazla para alan bir memur isen analiz yeteneğini biraz da evliliğini kurtarmak için kullan derim ;)
:)))) çok detaycıyımdır merak etmeyin
Kocasinin iki kati kazanan bir cift taniyorum kadin bir sirkette uluslararasi satis direktoru olarak çalışıyor ve baya iyi kazaniyor kocasiysa muhasebeci
Hic sorunlari yok neden mi?
Kadin hesaba girene cikana hicbirseye karismiyor herseyi kocasina birakmis ben kazandim sen kazandin yok. Benim param senin paran yok. En ufak sekilde kibir ya da asagilama yok.
bizde de aşağılama yok. bunu kimsenin hakkı yok. ama asla her şeyi kocama bırakamam
neden guven miyor musun
Herseyi kocana birakirsan kocan kendini daha güçlü hisseder ve aradaki maas farkinda dolayi yasadigi kompleks yokolur diye düşünüyorum
hayır güveniyrum da.
emek...
emekkkk. kimseye anlatamıyorum bunu.1 ayın yorgunluğu ben o maaşı çektiğimde bile çıkmıyor. bir nebze diniyor en azından. herkes için böyle değilmidir zaten
esin gidip sagda solda harcamiyorsa sorun olmamali.
Esin de sen de sonucta istediginiz sekilde harcayacaksiniz paranizi ama senin paran benim param olmayacak.
Hangisi daha kolay? Esinle surekli kavga icinde olmak mi ozverili davranmak mi?
Tabi ki de. Kendini sana karşı yetersiz görüp kompleks sahibi bile olursun. Benim eski kız arkadaşım da çalışıyordu. Ben okuyordum çalışmam zordu ama bir taraftan da o hayatta ayaklarının üzerine basabiliyorken onun yanında yetersiz hissederken o hiç alakası yok diyordu. Bunun için hiç de kavga çıkarmadım. Sadece tatilde bile çalışacağını söyleyince çalışma dinlen dedim. Sonra ne mi oldu? Onun yanında beni yetersiz görüp terk etti
Erkek milleti para harcamayı sevmez %10 gibi harcar diğerleri Para biriktirip az harcayıp geleceğe çocuklarina bir yatırım yapmak ister bu iste kıskançlık asla olmaz. Ama sen onu takmayip parayı çarçur edersen yuvanın çok uzun sure gideceğini yanı süreceğini düşünmeyiniz
Mükemmel bir ilişkinizde olsa kadının erkekten fazla kazanması her zaman sorun yaratır , heleki kadınların en sevmediğim huyu ister kabul et ister etme bu kadınların %100 de var sana bir lira versin gün gelir söyler :) Allah kadın parasından korusun ^^
Belki gurur yapmış olabilir. Aylık eve gelen miktarı birleştirin atıyorum 4 binde bunun 2 3 ünü ihtiyaçlarınızı harcamalarınıza yol masraflarına ayırın geriye kalanı her ay ikinizde ikiye bölün ve kendi zevkinize bırakın. O parayı ister alışveriş isterseniz birikim için kullanın.
sen fazlalığın yarısını ona ver. eşit paranız olur. ev harcamalarını da ortak yapın olsun bitsin..
mesela sen 4000 eşin 2000 alıyo, 1000 ona verirsen aybaşında 3000 er liranız olur. market, elektrık, su, vs ihtiyaçlarınızı eşit paylaşın ev arkadaşı gibi.. :)))
öyle şey mi olur ya:))) zaten ortak harcıyoruz
eee derdiniz ne o zaman? başka sorunlarınız da var demek ki..
kompleks yapıyo diyosan, bunu bilerek evlenmiş..
nE YANİİİ, EVLİSİNİZ VE GELİRİNİZ ORTAK BÜTÇEDE DEĞİL ÖYLE Mİ? ve sen de kendi paranı harcıyorsun, sonra eşinin maaşı ile de geçineceksiniz öyle mi? Doğru mu anlamışım?
hayır yanlış anlamışsın
memur maaşları arasında çok fark olmuyor bildiğim kadarıyla maaşlara baktım hepsi birbirine yakın. siz nasıl bir yerde çalışıyorsunuz? Birde eğer şakada olsa ben senden çok maaş alıyorum gibi bir şaka yapıyorsanız size kızmış olabilir :D
şimdi aklıma geldi polis/mühendis gibi mesleklerde memur sayılıyordu demi :)
çok fark olmuyor mu:)) bence iyi bakmamışsınız. ayrıca bunun şakasını yapmıyorum gerçek ama dile getirmiyorum da
diyelim eşiniz 2500 alıyorsa siz 4500 alıyorsunuz o zmn :D
ne önemi var ki
Aynen her şey ortak sonuçta :D
Ortak havuz kurup parayı oraya aktarın. Kendi harcamalarınız için olan parayı aldıktan sonra. Ortak hesap gibi. Sen para benim karışamazsın dersen eşinin tabii ki gururu kırılır. Hayat müşterektir senin paran onun parası diye bir şey olmaz.
Ya siz evlisiniz bir ömür aynı yastığa baş koyucaksınız bir ilişkide para dert oluyorsa o ilişkide hasarlar vardır ver eşine aylığını ay sonu birlikte bir şeyler yapın ne yani herkes kazandığı parayı mı yiyiyor çok saçma
evin ortak gideri var kredi borcu falan. sonrası kimse kimseye karışmıyor. ama benim birikmişim çok oluyor. kalıyor çünkü. ama ben hiç sen az alıyosun demedim ki ona. geçiniyoruz işte
Rahatça geçiniyorsanız sıkıntı yok ama boş vaktiniz olur mu bilmiyorum paranızı birleştirip güzel şeyler yapın ;)
daha napalım ev aldık araba aldık çok şükür. o böyle karışınca senin benim daha fazla olyo
Eşinin işle ilgili sorunları olabilir mi
Eskilerin bir sözü varmış. Geçenlerde bir yerde konuşurlarken duydum: Kadının maaşı erkeğin maaşından yüksek olursa kapıda sallana (erkek organına) benzermiş girdimi kafana çarparmış çıktımı sanırım yeterli olmuştur.
tabiki takar erkek evinin reisi olmak ister evinin direği olmak ister siz iki katı maaş alıp eşinize yardım edince adam doğal olarak koyuyodur ve bu hoşuna gitmediği için kıskanıyordur o yüzdende harcamalarınıza karışıyodur
Eşini de sizin orada benzer bir işe sok bari. :):
https://i.hizliresim.com/89zaLk.gif
imzanı o kadar büyük yapmışsın ki cevabını göremiyoruz ilk bakışta..
@üçgenpeynir mobilden giriyorsunuz sanırım. Düzenleyeceğim. :):
mobildeyim evet :) sadece söylemek istedim siz bilirsiniz yani istediginiz gibi kalsın :)
Teşekkürler. Dikkate alacağım. :)
Karışması belki tasarruf istiyordur. Ev, araba gibi hayalleri varsa. Birlikte almak için. Sadece bu nedenesebepe bağlama. Fark etmediğin başka sebeplerde olabilir.
Kadın 'ben senden fazla kazanıyorum, benim param hedeee hödee' yapmıyorsa takmamalı erkek.
Sonuçta birliktesiniz sevgilin yarenin kese aynı kese...
Bence sıkıntı olmamalı
senin harcamana karışında ister istemez benim param olayı oluyo. ama senden daha fazla kazanıyorum değil
Senin müfettişin, kredi uzmanın olmuş deki ona aşkım yatırımını kalbime yap de.
Memnun değilsen degiştir.
Senin maaşını o çeksin onun maaşını da sen çek sorun bitsin :D ( kendimi zeka sorusu çözüyomuş gibi hissettim )
Bu erkeklerin para takintisi beni gebertiyor. bak keyfine evine giren paraya bak iste. Senin benim dye ayrim olmamali
valalhı bayanın parasına ve gelirine dokunmamak lazım caiz değil farzet çalışmıyorsun senin nafakanı sağlamak zorunda eve yardımcı oluyosun bide sana kızıyo
Sen abartyo olablir misim acaba. Yanlış anlama bu dediğimi sadece her erekek kadınını kısıtlamak ister acaba seninki de o tür mü
Evet ben olsam rahatsız olurdum, ne bileyim evin erkeğisin ve az maaş alıyorsun garip yani.
ya ne alakası var. sonuçta ortak masraflara katılıyoruz
Harcamalarına takması sana kötü niyetli göründüyse veya sen maaşın fazla diye ona başka türlü bir davranış sergiliyorsan kusura bakma bunu sormaya hiç hakkın yok.
bir erkek buna takar. Birde üstüne sen sana ne benim param havasına girersen ya da bunu acık acık söylersen fazlasıyla takar
Ne kadar güzel işte :) yatırım için sermaye :) kartları değiştirdik mi bitti :)
Harca anacim dunyaya birdaha mi gelcen kefenin cebi yok kocis dersin :)
Geneli takar. Benim işime gelir. Hatta biriktirmesini isterdim eşimden. İlerisi için. Ama karışmazdım kendisi kazanıyor.
eşim beni ezerse takarım. ezmezse takmam. sonunda severek evlenmedik mi paranın lafının geçmesi bile iğrenç.
Ev masrafları sürekli kendine dşüyorda sen ev harcamalarına katkıda bulunmayıp parayı sürekli kendin harcıyorsan sorun olabilir ama konuyu açmamışsın o yüzden ne yazsak haksızca olucak.
Off hemde nasıl takar, bu konuda erkek önde olmak ister, genelde kadınlar bir gün mutlaka bunu erkeğin yüzüne vurur. İşte ozaman erkeğin bittiği andır.
Ya cok sacma parayi birlestirip öyle harcamka daha iyi bu para sikintisini anlamıyorum gercekten erkeklerin
ben hiç anlamıyorum. aç olsak açıkta olsak daha mı iyi
Erkeklerin çoğu daha fazla alıyor kadın daha fazla alsa ne olmuş yanii
Kesinlikle bu sebepten dolayı böyle davranıyor. Başka sebeplerle aklını bulandırma bile
Evet erkegin zoruna gider boyle seyler, benimki 3 karımı alıyor, özel sektördeyiz, kendini karı parası yemeye alıstırması biraz zaman alıyor erkek kısmının. Ben alıstım cok da zevkliymis be :) ben oncesinde bayaa da yedirdim oda ayrı konu
Erkek bunu böyle taaaaaamm iki katı kazanıyorum diye düşünmez ama kadın düşünür bu duruma düşmeyeceğimi biliyorum bu yüzden çok çalıştım ;)
tam deme sebebim aradaki farka dikkat çekmekti.200-300ün elbette farkı yok
her memur aynı maaşı almaz
benim ablam 24 yaşında hakim oldu. o dediğin zor bir şey değil. ama savcı da değilim zaten müfettişim
elbette öyle. ama 24 te de olabiliyor demek istiyorum
cok kazanıosan bırakta bısıleer yapmaya bırınkıntın olsun mılletın gözune guzel goruncem dıye kıcını basını boyalamaya gıymıne harcama
bazı insanların yatırımı kendisinedir, üst düzey devlet memurlarının mesela. öğrenci kafasıyla anlayabilmenin mümkün olmadığı konularda yorum yapma.
soran ben değilim, ancak her ikimize de hakaret etmeye hakkın yok. aşağılık kompleksinle ömür boyu yerinde sayacagin için benim sana ayrıca bir cevap vermeme gerek yok, bu sana yeter.
kusura bakmayın ben yerımde sayfıgım felan yok sımdı kım ne kadar kazanıyor polemıgıne gırmek ıstemıyorum sunuda bılmesınkı allaha cok sukur senden daha ıyı durumum var canım ama kımseyı ben kucukte gormem horda gormem
hor görmüyorsun evet, onun yerine hakaret ediyorsun. mükemmel bir mantık bravo.
ya bırak allah askına kadın kadını savunur ama dırek söledıgı lafa bak esımın maasının 2 katını alıyorum dıyor alabılırsın ıkınızde memursunuz esının bunu secme ya da senden daha fazla maas alma ımkanı var mı yok sen o ınsanı öyle kabul etmıssın demı o zaman onun dusunce ve fıkırlerınede saygı duyucaksın maddıyata gelınce hepınızden fazla zengınım gönlümde zengın cok sukur bayana anlatmak ıstedıgımse her maasında her seferınde o ust duzey zengınlerıne guzel goruncegım dıye cabalamana gerek yok evındekı gardolabını ac zaten 20 kısıyı gıydırcek kadar kıyafetın vardır kesın cesıt cesıt ayakkabın felan fılan yanı bı dur noktan olmalı
üst düzey memur olmussun ancak insan olamamışsınız kusura bakmayın
yahu kadın mufettisim demiş, kot pantolonlu hangi müfettişi ciddiye alırlar? kaldı ki burada sorun adamın az kazanması değil ki, kadının harcamasina karışmış olmasi. sen soruyu bile anlamamisin.
ne yapıosanız yapın ben yazdıkca sende yazıcaksın ve bole devam edıcek kadın nerde mufektısım demıs ıyı bak
senin derdin eşlerin anlaşması filan değil zaten, kadınların çalışıyor olmasi hayatın içinde aktif yer alması. ve senin gibileri nerde görsem durtuklerim.
ya ben kadının calısmasına karsı degılım kı ya da kadınların bı makam sahıbı olmasına karsı degılım karsı oldugum sey hersey anlasılarak ve konusularak hallolur
Allahtan böyle bir mantaliteye sahip biri değil.
@indirimdekipantolon boşver:))
bu soruyu sorduğunuza göre tam tersi bir durum olsaydı sizde takardınız bence bunun gelirin toplamıyla değil statüyle alakası var bence
ben takmazdım neden takıym. ama toplumda tam tersi olması gerekiyomuş gibi bir algı var. benim statüm daha yüksek. bunu bilerek evlendi
:))) biliyorum o piramidi
Elbette takar, ama senin yansıtma şeklinde önemli daha hassas davranmalısın
kendini kocanın yerine koysan sen kocandan daha fazla maaş alsan sen tepki göstermezmiydin.. elbette eşinizin maaşı sizden az olunca mutlaka huzursuzluk çıkartabilir nedeni ise çalıştığı kurumdan dolayıdır
evin giderlerine üzerine düşen katkıyı sağladığın sürece, yani ortak yaşama etki edecek bir davranışta bulunmuyorsan hiçbir şeye karisma hakkı yok.
turk erkeginin yıkılacak tabusu cok ama yıkılmıyo iste :D takar
Ikiniz de memursaniz nasil 2 kat gibi farkli maas alabiliyorsunuz? Mesleginiz ve dereceleriniz kac?
her memur aynı maaşı mı alıyor:)
Genel olarak ayni almasalarda 300 500 fark ediyor. Orta ogretim/onlisans/lisans. Bende bir memurum ve o yuzden derece ve mesleklerinizi sordummm
ben müfettişim o uzman
yapıyorsa ya sen farkında olmadan ezmeye çalışıyosun bilerek de olabilir ya da onda eziklik duygusu var.
valla erkege gore degısır ama ben bunun sorun oldugunu sanmıyorum annem calısmadıgı halde babam herseyıne gene karısıyor
Evet asagilik kompleksine giriyor :)
Ama kimse icin isinden vazgecme!
vazgeçer miyim ya
Hah soyle :)
Erkek degil mi be hepsi ayni..
Ondan olabilir erkekler bu tip durumlari ister istemez hazmedemez. Erkek gücü temsil ediyor her anlamdaki güç kendsnde olsun ister :))
Bu yüzden biten evlilik biliyorum ama dünyanın ne gereksiz kavga sebebi. Böylelerine bulmuş da bunuyo derler
Sen evlisin ben şu kadar maaş alıyorum istediğim gibi harcarım mantığıyla hareket etmek yanlış olur. Paralarınızı belli ölçülerde belli bir plana göre harcamalısınız tabiki de harcadığın yerlere karışacak kocan o senin bunu unutma.
Bence maaş kartalarını değişin sen onun kini oda senin maaşını alsın :) sorun ortadan kalkar
asla
böyle saçma bir şeye ne gerek var ki. biz yine ortak harcıyoruz zaten
Şöyle yapın senin ya da benim param olmasın aldıklarınızı ortak birleştirin beraber harcayın ;) eşinin görüşlerini önemse dinle konuşun anladin? :)
Takar. Kendini yetemiyor gibi hisseder. Kendini senden ezik görür ve bunun sinirini senden çıkarmaya çalışır.
yaw oda takılmıyacak kadar degılkı
resmen tur bındırmıssın adama :(
Takar ben şahsen benden zengin bir kızla hayatta yapamam bunu çok iyi biliyorum.
Hem Soruyor Hem Sorusuna Cevap Veriyor Hem de Tekrar Fikir Ediniyor Kendisi İle Çelişmesi Hakkında..
2 katı maaşın varken maaşını eve getirdiğinde onun maaşındanda az oluyosa normadır karışması.
yooo ortak harcama yapıyoruz. sonrası haliyle bana kalıyo
Takar. Ondan çok alıyorsan, adamı rencide eder bu ister istemez. Sonuçta kendini evin direği bildiği için ne kadar koymaması gerekse de koyar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar