Erkeğin birkaç yaş büyük olması avantaj mıdır?

Dün ilginç bir şey öğrendim. Ben 17 yaşındayken 21 yaşında bir çocuktan hoşlanıyordum. Ergenlik aşklarını bilirsiniz, aklınız başınızdan gidiyor ama çok tatlı seviyorsunuz falan. Çocuğa da ufaktan bir açılmıştım ama çocuk reddetmişti beni ve biz bir daha konuşmamıştık. Üzerinden 4 sene geçti. Hayat bu tesadüfler silsilesi bizi yıllar sonra bir araya getirdi. Şimdi sevgiliyiz. Hatta onun çabasıyla. Dün durup dururken bana bir itirafta bulundu. O zamanlar seni çok küçüksün diye reddetmiştim, legal olarak bile aramızda bir şey olması uygun değildi, etik olarak kendime yakıştıramıyordum o yüzden sen bana açılınca arkama bakmadan kaçtım dedi. Ben kahkaha attım şaka yapıyor sandım ama ciddiydi. Sonrasında ikimiz de birbirimizi bir daha göremicez sandık ama yollarımız yine kesişti. Düşününce ben de hak verdim. 21 yaşında olsam mümkün değil 17 yaşında birini ciddiye de alamam zaten. Demek ki her şeyin doğru bir zamanı var. Şimdi ben 21 yaşındayım ama yine de erkeğin birkaç yaş daha büyük olması gerektiğine inanıyorum. Çünkü o 25 yaşında. Üniversiteyi bitirdi, çalışıyor. Ufak ufak para biriktirmeye de başladı. Ev almak istiyor. Sen üniyi bitirene kadar rahat ederiz , kendini ne zaman hazır hissedersen de evleniriz diyor. Bence hayatında bazı şeyleri oturtmuş artık ne istediğini biliyor olmaları lazım. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Erkeğin birkaç yaş büyük olması avantaj mıdır?