Sizce yaş bir erkekte etken midir?

Arkadaşlar ben 22 yaşındayım sevgilim de benden 4 ay küçük. Başta aşırı derece de olgundu. Yaşlarımız size küçük gelebilir belki, aile tanışması vs biz evlenecektik. Sonra annesi beni istemedi bana çok düşkünken. Sevgilim atandı. Sonra annesi çok yüceltti normalde övünmeyi bilen birisi değildi ama şu an çok büyük bir şey olmuş gibi annesinin yüceltici sözlerini söylüyor o psikoloji de. Tamamen algısı değişti annesi yüzünden beni kendisinden soğutmak mi istiyor bilmiyorum. Ayrıldıktan sonra yine hep beraberdik kopamadık bu süreçte çok üzüleceğim şeyler de yaşattı bana. Atandı ama okulu hâlâ devam ediyor. Açık açık insanlarla günübirlik takılmak istediğini söyledi artık. Ve düşüncesinde birkaç yıl sonra kader bizi bir araya getirirse tekrar oturup tanışıp evlenirmişizdir belki de. Yani bu nasıl bir düşünce yapısı bilmiyorum. Bir hafta önce artık son noktayı koydum sevsem de bu şekilde kalbim kinlenmeye başladı. Beni çok sevdiğini söyleyen şarkılar falan ekliyor listemize. Bundan çok çok önce sevgili olduğum birisi narsistti biraz bu yaşlarında benden ayrılmıştı ve 6 yıl sonra beni geçmişte çok üzdüğünü falan söyledi. Yani bir şey ifade etmiyor benim için. Bu ilişkimin böyle olmaması için çok çapa sarfettim. Sevgilimin bir huyu da yapmaması gereken bir şeyi kafaya koyduysa kafasının dikine gidip yapıyor beş altı ay sonra anlıyor hatayı ve asla yapmıyor bir daha. Çok şahit oldum bu duruma. Yani bilmiyorum sizce ne yapmalıyım. Döner mi sizce? Bir yandan kabul etmek istemiyorum bir yandan çok istiyorum. Bu süreçte düşe kalka olgunlaşması mı lazım bilmiyorum.

Sizce yaş bir erkekte etken midir?