- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılBu kişisel bir seçim kimi kadınlar geçmişte belli belirsiz baba figürü görmediği için biraz daha baba gibi eş arayışına girebilir bu olası bir durum çünkü insanız ister istemez bazı eksik şeyleri doldurmak isteriz. İnsan ruhunu küçüklükten itibaren bir binaya benzetebiliriz taş demir çimento boya vs gibi açlık tokluk susuzluk ilgi sevgi saygı da bu binanın temel harclarindan biri. Çünkü bende senin yaşlarındayken büyük erkeklere ilgi duyardım yirmi altı yaş sonrası şunu fark ettim hiçbir erkek sende ki o ihtiyacı doyuramaz bız kadınlar duygusal olduğumuz için fark edemiyoruz ama baba ayrı bir figür eş ayrı bir figür. Eşle bir yatağı paylasiyorsun baban ise karsiliksiz sana elbiseler alır çikolatalar alır sevgisini verir vs ama eş ile birgün aynı yataga girme herşeyi eksik eder. Erkeklerin gerçek yüzlerini gördükçe artık mantığına uyani arıyorum. Çocukluğu eksik olan ben olan beni kendim sefkatimle iyilestiriyorum bunu sana demiyorum sadece sorunu gördüğümde aklıma gelen o arayışları hatırladım. Sana tavsiyem evlilik için acele etme ve yaşa da takılma gerçekten bir eş ara eksik olan baba figürü değil eğer gerçekten sana iyi bir eş ve çocuklarına iyi bir baba olacak bir kişi bulursan yaşa takılma
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşkım şimdi yaş farkı bence kaç yaşında olduğuna bağlı değişiyor. Evet legal olarak yetişkinsin ancak 19 çok büyük bir yaş değil. 29 yaşında birinin hayat görüşü ve seninkiler bir olmayacak. Hadi diyelim bir, hadi diyelim olgun bir kızsın. Ancak yirmilerinin sonunda bir adam neden kendi yaşıtlarıyla değil de bu kadar genç bir kızla takılıyor diye düşünmen lazım. Herkes bir değil ancak maalesef hikaye genelde aynı. Biz o yaşlarda kendimizden büyük adamlara tutuluyoruz nerede ne yapacaklarını biliyorlar, heybetliler diye. Ama onlar genelde bizi daha iyi manipüle edebilecekler, daha iyi söz geçirebilecekler diye seçiyorlar. Zaten sonra zamanla neden kendi yaşıtlarıyla birlikte olmadıklarını anlıyorsun. Sen 29 yaşında 19 yaşında biriyle çıkmazsın, çocuk dersin. O niye yapıyor bunu? Ha mesela 24-25 yaşında olsan o 34-35 olsa amenna ama şu an şu çağda vaktini boşuna harcama derim kuzum. Gençsin, enerjin var, özgürlüğünü kendini yeni tanıyacaksın, seninle aynı süreçlerden geçen birini hak ediyorsun
90 Yorumla
1 yılBüyük bir hata.
Belli yaşlarda yaş farkı önemli. Öncellikle kendine şu soruyu sor 30 yaşındaki adam neden benim gibi genç birini istiyor? Zaten seni istiyorsa onda büyük problem var hadi senin fikirlerin olgunlaşmamis o adam nasıl 19 yaşında henüz üniversiteyi bittirememiş hatta belki üniversite bile okumamiş birini istiyor?
40 yaşlarda olsaydn o zaman 50 yaşlar normal gelirdi. İkiniz de bazı şeylere doymuş olurdunuz ama 19 yaşındaki biriyle 30 yaşındaki birinin hayata bakış açıları bambaşka. Ve maalesef türk erkekleri yabancı erkekler gibi o yaşlarda öz bakımını da ihmal ediyor yani kimse Brad Pitt değil. Dış görünüş olarak da itici duruyor.
Kolay yönetebileceği sözünün geçtiği birini istediği için seninle olmak istiyor ve daha önce evlilik geçirmedi ise seninle bir an önce evlenmek isteyebilir çocuk sahibi olmak ister ama senin yaşın küçük. Veya daha kötü senaryosu tamamen gönül eğlendirme niyetine bile olabilir.
11 Yorumla- 1 yıl
ıyy itici duruyor turkish man 🤢🤢
1 yılBenimde senin gibi ilgim olmuyordu yaşıtlarıma karşı öğrencilik hayatımdayken de hiç sınıftan arkadaşlık edinemedim hep tek başıma takılır yanlarında uyumsuz kalırdım 13 yaşımdayken 22 yaşında biriyle tanıştım şu an da ben 21 o 30 yaşında hala beraberiz şuanda sıkıntı çekmezsin erkekler belli bir yaştan sonra genç kesime yöneliyor reşitsen kimse sana abisinin gülü bakma öyle ben 1989 luyum falan demez zaten erkekler geç olgunlaşıyor ve ciddi ilişki insanıysan 30 yaş kesimi kendini maddi olarak toparlamış evliliğe hazır oluyor hayat tecrübeleri oluyor ne istediğini biliyorlar ve hoppa hayatı frenliyorlar ileride yanına belki yakıştırmayabilirsin veya seni tatmin edemeyebilir bilemem
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Aşkın yaşı yok derler, ama pratikte bazı şeylere dikkat etmek gerek. 🫣 10 yaş fark tabii ki çok büyük bir mesele değil, ama hayat görüşleriniz, beklentileriniz, hatta hayattan ne istediğiniz farklı olabilir. Örneğin sen 19'da hala hayallerini şekillendiriyorsundur, ama o kişi belki oturmuş bir düzene sahip olabilir.
Zorluklar olabilir, ama iletişim sağlam olursa her şey çözülür. Yaş sadece bir sayı, önemli olan uyumunuz. Ama tabii biraz dikkatli olmalı ve kendine saygını, beklentilerini unutma. ❤️ Bu konuda konuştuğun kişiyle açık olmak çok önemli. Peki sen böyle bir ilişkide neler hissedersin? 🤔10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
138Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
1 yılBen de böyle planlar yapıyorum yaş olarak bana yakın ya da benimle aynı yaşta birisiyle görüşmeyi de düşünmüyorum bunun ayrımcılıkla falan alakası yok sadece kendi zevkimi biliyorum hem zaten bana yaş olarak yakında da denedim olmuyor erkek dediğin ilişkide her zaman kadından büyük olmalı
37 Yorumla- 1 yıl
@mekekkk otuz çok fazla.
- 1 yıl
@mekekkk olmaz tabiki. Canım benim şöyle düşün sen otuz yaşındayken yeni doğmuş bir bebekle evlenir misin? Mantık bu. Hadi en kötü 10 yaş olsun.
- 1 yıl
En fazla 5 yaş olmalı bence. Ben istemem öyle kendimden 10-15 yaş büyük erkek. dusunsene ben 23 yaşındayım o 35 yaşında falan. Benim gençliğime nasıl ayak uyduracak?
- Aşk İlişkileri konusunda 263,8b cevap paylaştı.
u 1 yılhatadır evet
01 Yorumla
Soran1 yılNiye
1 yıl10 yaş ideal o yaşta sorumluluk kafasında insan bulma şansın daha fazla genç erkekler kolay kolay olgunlaşamaz zorluk çekmesi gerekir. Olgun erkekde tecrübe, deneyim, kariyer, ilgi, sahiplenme duygusu ve saygı sevgi daha fazladır. Bu genel olarak kanıtlanmış bir şeydir. Dünya genelinde bu böyledir bunda yanlış bir şey yok tam tersi doğrusu budur bende kendimden 8-10 yaş biriyle olmak isterim. Kafanda hiç bir şüphe olmasın genç biriyle birlikte de olabilirsin ama önerdiğim bir şey değil hem maddi hem manevi açıdan iyi ve mutlu bir hayat yaşamak istiyorsan büyük biri idealdir. Ama daha büyük olmasın 15-20 yaş olmaz. Sanma sakın olgun insanlar mutlu edemezler; eğlenmesini, nerede gezmeyi, neler yapmayı, nerede ne konuşmayı, güldürmeyi, mutlu etmeyi, sevmeyi, sevilmeyi, çocuk gibi neşe saçmayı onlar da bilirler. Ama dikkat etmen gereken şey sadece namuslu, şerefli, nefsine yenik düşmemiş kişiler tercihin olsun. Her bku yemiş, onla bunla yatmış, ahlak yoksunu, karakteri beş para etmez, yalancı düzenbaz olgun insanlardan uzak dur. Seni hakeden kişileri tercih et onlar zaten kendini belli eder.
23 Yorumla- 1 yıl
Bu arada bu önemli sakın hiç bir şeyi aceleye getirme çünkü olgun insanların genelinden şöyle bir sorun var hemen evlenelim derler bu oyuna sakın ama sakın gelme benden tavsiye bir kural köy kendine 6 ay ya da 1 sene bir insanı detaylıca tanıman için yeterde artar. Bu arada cinsellik de yapmaman gerektiğini söylememe bile gerek yok bazı çakallar o niyetle hemen evlenme işine girebilirler. Teklif gelise direk ağzının ortasına yapıştırabilirsin çok iyi gelir :D
- 1 yıl
vay be erkektede ahlak önemlidir diyen erkek helal olsun
- 1 yıl
@sıradanım123 heralde yani sayımız az ama biz hala yaşıyoruz :D
Gizli Üye(18-24)1 yılMerhabalar umarım yazdıklarımı dikkatlice okursun. İlk öncelikle bu konuları deneyimledim ben de 20 yaşına gireceğim olgun biriyim diğer yaşıtlarımın aksine. Fakat üzgünüm ki bu yanlış ismini, kim olduğunu bilmiyorum ama senin için üzüldüm. bazen hayatımızdaki boşlukları büyük erkeklerin doldurduğuna inanırız ben de 18 yaşındayken 37 38 yaşında ki biriyle oldum. Benim için pişmanlık olmadı çok güzel anılarım oldu fakat yaş farkı büyük derece de önemli senin yaşın 18 o 30 veya 35 veya 40 bilmiyorum asla olmaz evlenme ablam da kendinden 10 yaş büyük biriyle evlendi şu an çok pişman ve zamanı geriye alıp evlenmemek en büyük hayali o da senin gibi düşünürdü işte yaşıtlarım olgun değil 35 40 yaşındaki adam beni mutlu eder falan ama öyle olmuyor gerçekten olmuyor böyle bir hata yapma eminim ki şu an hata olarak görmüyorsun birkaç kişi seni destekliyordur belki ama senin üzülmeni istemem sen de benin bir kız kardeşimsin ablan olsam sana bunların tümünü anlatırdım. karşında ki insan çoğu şeyi yaşayan tecrübeli bir adam bak iki kere oku çoğu şeyi yaşamış tecrübeli bir adam sen ise hayata yeni başlamış bir fidansın o ise bir ağaç olmuş. bir ağacın senin gibi bir fidanı gölgelemesine izin verme. seni manipüle edecek senden istekleri farklı olacak aklın karışıyorsa sana ulaşabilirim sana kalmış ama bunları unutma burdaki s! kimsonik 30 35 yaşındaki erkeklerin yorumlarını da boş ver onların derdi genç biriyle skşmek hata yapma
24 Yorumla
Cevap sahibi1 yılkendin gibi bir fidan bul kafadengin olsun birlikte yeşerin büyüyün.
Soran1 yıl22 üstü olmayınca cidden kurtarmıyor hiçbiri ciddi değil saçma sapan ergen tavırlar tek amaçları ortama gidip boş piyasa yapmak hayatın bu olduğunu sanıyorlar
- 1 yıl
Soylediklerine kesinlikle katilmiyorum herkes bir değil senin ablanin kocasi kotu diye hepsi kötü değil , bizim yaşıtlarımizdaki erkekler tamamen cinsellik peşinde hiç biri ciddiyet ev kurmak mutlu bir yuva peşinde değil sadece kizlarin gunahina girip erkek arkadaslarina ben bu kizla yaptim onla yaptım demeyi biliyorlar çoğu çalışmaz okumaz elinde bu meslekleri yok , karsisindaki kızı yatağa soktuktan sonra gormezden gelirler hep bu skor peşindeler hayata dair planları hedefleri başarıları yok çocuğun , ben mesela 20 yasindayim hayatıma birkaç insan girdi ama sadece iki kisiyle ciddi olarak ilerledim biri benden 12 diğeri hatta Şu an nisanlim 11 yaş büyük Ben ona göre daha deli dolu enerjigim o biraz daha ağırbaşlı ben onun çocuksu yanini çıkartıyorum oda bana nerde nasıl davranmam gerektigimi gösteriyor yani birbirimizi tamamliyoruz, yani yasitlarimiza göre çok daha korumacılar ve sahip cikiyorlar sevgi gosteriyorlar saygi duyuyorlar hem maddi hem manevi genç vir kiza fazlasiyla yetebiliyorlar şahsen ben kendi adıma konusim ben güzellik uzmaniyim 15 yasindan beri bu sektörde çalışıyorum yani sorumluluk sahibiyim kendi paramı kendim kazaniyorum ihtiyaclarimi giderlerimi hep kendim karsiliyorum ailemden tek kurus bile almiyorum ama benim yaşımda 20 21 yasinda bir erkek ya daha okuyor unide kız gözetliyor ya da başıboş elinde mesleğini olmadan geziyor bide 30 31 yaşlarındaki erkeğe dönüp bakalım kariyerini tamamlamıs eline mesleğini almış evini ya da arabasını almış evlilik içinde kenara parasını koymus yuva kurmaya hazır kişiler oluyor , yani 21 yaşındaki erkekmi yoksa 31 yaşındaki bi adammmı karısını kimseye muhtac etmeden çok rahat bir şekilde hayat sunar?
Gizli Üye(36-45)1 yıl20li yaşlar ile 30lu yaşlar bir değildir.
20li yaşlardaki insanlar daha canlıdır.
30lu yaşlardakiler daha durağandır.
30lu yaşlardaki erkekler 20li yaşlardaki kadınlar karşılıklı YAPAMAZLAR. Cicim ayları geçince yani üç yıl ila beş yıl içinde BİTER.
30lu yaşlarda erkeklerin çoğu göbekli hadi göbeği olmasa bile kel beyazlaşmış saçları cildin kırışıkları başlamış vs. oluyorlar. Durağanlaşıyorlar. Kıpır kıpır değiller. Cinsellik açısından bir gerilemeleri mevcut.
sen yaşın gereği üniversitelerde olmalısın birkaç yıl kadar yaşın gereği eğlenmeli gezmeli yaşamı yaşamalısın. daha ondokuzsun yetişkini geçtim bir ergensin. ne kadar erkekler geç olgunlaşır lafı olsa da bana göre yanlış anlaşılmayla oluşturulmuş bir şeydir. bir erkek yedisinden neyse doksanında da aynı karaktere sahiptir denmek istenmiş. çünkü erkekler içinde otuzlu kırklı ellili altmışlı yaşlar var.
Hele ki bazı erkeklerin genetik yönden şanşsız oluyorlar. Erkeklerin bazılarında gördüğüm kaadarıyla otuzlu kırklı yaşlarında tansiyon ya da prostat gibi hastalıkları baş gösterebiliyor. bu rahatsızlıklar ellide sanılıyor ama öyle değiller.
Bence on yaş fark fazla. En fazla beş yaş yap. Aranızdaki makas açıldıkça ilişkinin ömrü kısalacaktır.
21 Yorumla
Cevap sahibi1 yılkimse sana aptalsın demiyor. sen daha ondokuzmuşsun sen ondokuz yaşında birinin aklına sahipsin. kendini senden on yaş büyük birinin aklıyla kıyaslama bile yapamazsın. senden onyaş büyük biri seni herhalükarda alt eder. bu dediğimi de ancak ve ancak on yıl sonnra anlayabilirsin. şöyle düşün sen ondokuzsun senden onyaş küçük biri dokuzdur. sen dokuz yaşındaki biriyle ondokuzu aynı kefeye koyamazsan ondokuzla yirmidokuz yaşındakini de aynı kefeye koyamazsın.
ayrıca ben çok görüyorum onsekiz ondokuz yirmi yirmibir yirmiiki yirmibeş altı evlenmiş kişileri kendince on yaş büyükle. ama sonuç pişmanlık. genelde yaşı küçük kişi evlilik sorumlulukları kaldıramıyor kaçıyor. olan kocaya ve çocuğa çocuklara oluyor. ben çok gördüm kendinden on yaş küçükle evlenipte birdaha yaşıtlarımı tercih edeceğim ya da en yirmibeş ve üzeri olsun yirmibeş yaş altıyla uğraşılmaz ben baş edemedim diyen erkek ve erkek ailelerini.
- Aşk İlişkileri konusunda 344 cevap paylaştı.
1 yılHata terimini sen ölcup biceceksin gözünü açalım hemen
1. Yaşı büyük kişi muhtemelen hemen çocuk istiycek sen genceciksin hemen hayatın kaydı say
2. Tek başına bütün ev temizlik çocuk akrabalar eşinin ve senin taraf
3. Maddi güç yetmiyorsa birde calisicaksin
4. Aşkım canimlarla iş yurumuyor eriller evlenmeden çok yalan söyler sonra annesi gibi oluverirsin
5. Bence hayatını yaşa meslegini eline al gez dolaş keyfine bak evlilik zaten istediğin an hersekilde olur 😂20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 337 cevap paylaştı. 7,8 hatta 10 yaş fazla. Şimdi kafandakı düşünceler farklı yaşından dolayı bu herkeste böyle olur, yaş aldıkca fikirler değişir, değişmese bile genişlenir, daha olgunlaşır. Şua 18 yaşındasln 30 yaş sana çok yaşlı gele bilir, ama 30 yaşına gelince ay daha ne yaşım var benim hayat irelide dersin. Ha kendinden çok farkla büyük biriyle evlenirsin işte o adam seni anlar, yaş farkı pek hissetmezsiniz bu da herzaman böyle olmuyor. Hayatın tadını çıkar 23-24 yaşına gelince bir de düşün 19 yaşınd doğru mu düşünüyordum
10 Yorumla10 yaş çok fazla. Önemli olan kafa dingin olması , uyum olması , aranızda sevgi saygı anlayış olması. şu an 19 yaşındaysan çok gençsin bence bunu düşünmenin vakti değil. Bu yaşta bunu düşünmek hataya sürükler. Bu sevgili veya evlilik durumlarını kadınlar çok kafaya takıyor. Kafaya takma , gençsin hayatını yaşamaya bak.
14 Yorumla
Soran1 yıl25 yaşında oturup da biriyle flört edemem hayatı yaşamak ne alaka
Soran1 yılBekar kalınca hayatı yaşamış mı oluyoruz şimdi de böyle algı başladı koskoca insan olmuşum yaşlı başlı halimle flört etmem hiç evlemem bakire ölürüm daha iyi
- 1 yıl
Ben sana bekar kal demiyorum ki. Sadece bu yaşların da bunları kafaya takma hata edersin diyorum. O yaşlar gençliğin en güzel yaşları. Yani ben çok duydum erken yaşta evlenip pişman olan. Sen 22-23 yaşlarına geldiğinde daha doğru adımlar atmaya başlarsın. Doğru insan pek yok. Yanlış insanla o yola çıkarsan sadece gençliğini hiç edersin. Bu yaşta acele etme zaten kendini tamamen hazır hissettiğin de oda olur. Ama 19 demek kadın değil , kız demek. Şimdiki erkekler de KB ama Abaza ve kullanıyor kızları. Aldanma yani.
1 yılBende 21 yaşındayım ve ailemin benim için uygun gördüğü kişi 32 yaşında.
Bir şekilde onu buldum ve iletişime geçtim , özünde iyi biri ,
Ama düşünce olarak çok başka insanlarız ,
Konuştukça ne kadar farklı olduğumuzu anladıkça daha çok geri çekilme eğilimi gösterdim.
Sosyal medya kullanmamak,
Profil vs yapmamak
Paylaşım yapmamak
Dine uygun giyinmek
Büyüklerin yanında konuşmamak
Büyüklerin yanında gülmemek
Sosyal aktiviteler tamamıyla yasak
Bir seu lazımsa kendisi alacak.
Kitap okumam kesinlikle yasak , beni felsefi boyutlardaki düşüncelerim onun düşüncelerine tersmiş vs
Benimle evlenirsem şimdiki aklını bildiklerini bırakıp benimle öyle evlenebilirsin dedi ,.
Üstelik okulu tamamıyla bırakacakmışım.
Bu kuşak farkindan dolayı ve yapmak istediğim her şeye koca bir taş bıraktı ,
Bende vazgeçtim.
Kendisi de hemşire.33 Yorumla- 1 yıl
İnan ben hemencecik kaçtım 😅
Dershane öğrencisiyim, ben sadece meraktan yani onu bulup konuştum , bulup konuşmasaydım içimde hep soru işareti olarak kalacaktı.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılBu aşağıdaki kızlar 30 yaşından sonraki insanları gömmeye çalışmışlar ama başarısız olmuşlar ağlıyorlar neyse onlar debelene dursun sen beni dinle. Kendisine bakan ve sana iyi davranan birini bulursan 30 yaşında olsa bile o kişi evlen. Ancak ondaki enerjiyi alman gerekiyor ve bakımlı olması gerek. Bunu unutma.
10 Yorumla
1 yılBence hata olmaz ama onun nasıl bir insan olduğunu seninle neden ilgilendiğini seni gerçekten sevip sevmediğini bilmen lazım tanıştıktan hemen sonra evlenirsen onun gözünde küçülürsün ve sana okadarda değer vermez o yüzden eyer evleniceksen birdaha düşün bu kişi benim için nekadar doğru veya gençliğimin başında bir adama mahkum olmak nekadar doğru diye düşün ona göre karar ver
20 Yorumla
1 yılKesinlikle hata yapacan çnkü şu anki yaşında düşündüklerin ile 10 sene sonra düşündüklerin farklı olacak bunu her insan yaşıyor evet şu an buna ilgi duyuyor olabilirsin ama hayat çok farklı şekilde senin çembere alacak buna karşı hazırlıklı olman gerekiyor ve tecrübeleri dinlemen gerekiyor şöyle söyleyeyim açıklama yapayım sana şimdi gündem olarak da baktığımızda bu tarz yaş farklı ve kültürel uyumsuzluklar bir yerde patlak veriyor ve yine üzülen taraf sen oluyorsun o yüzden iyi düşünmeni tavsiye ederim ve sana direkt söylüyorum bu sevdadan vazgeç gerçekten düşündüğün gibi değil o yüzden yaşına göre birinden hoşlansan onunla hayatına devam etsen senin için daha iyi olur gerçekten bu böyledir evet aranda 3-5 yaş farkı olsa neyse ama 8-10 yaş gerçekten çok fazla çünkü arada bir kuşak farkı var bunu unutma ve asla bu ilişkiye girmeni tavsiye etmiyorum ve net olarak söylüyorum
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 914 cevap paylaştı.
1 yılAşkın yaşı yok evet ama hayatı geçireceğiniz ruh eşinin yaşı olmalı şu yaşlarda böyle dusunmenncok doğal çünkü yazıtın erkekler genel itibari ile olgunlukta uzaklar ve sende daha olgun tavırı tarzı oturmuş birini beğenmek normal ama bundan 10 sene sonra böyle düşünmeyeceksin 10 yaş fark gerçekten büyük ya 3-5 yaş normal bu evliliğin yaşlılığı da var sen 50 yaşındayken esn 60 yaşında olacak ve sana daha az yardımcı olabilecek
10 Yorumla
1 yılMerhaba 👋😊
Öncelikle şunu söylemeliyim iki evlilik geçti başımdan ikisi de benden yaşça büyüktü ben de senin gibiydim hep kendinden büyüklere ilgi duydum ama ben yaş aldık sıra karşımdaki adamlardan beklentilerim arttı aslında 25 den sonra gerçekten bir erkeğin sadece olgun ve korumacı olması değil aynı zamanda senle çocuklaşa bilmesini de istiyorsun ve çok yaş farkı demek içinden geldiği gibi davranamamak demek karşındaki adam seninle küçülebilecekse bu sorun olmuyor ama seni büyütmeye çalışıyorsa yoruluyorsun genç yaşta büyümek yoruyor insanı00 Yorumla
1 yılBence bir erkek 35 yaşımdan önce evlenmemeli kız da 20 yaşından önce evlenmemeli. Kadınlar doğuştan değerli iken erkeklerin değeri ancak kendini geliştirmesi ile artar. Bu da enmaz 35! yaş gerektirir. Dolayısıyla kadın erkek arasındaki ideal fark 15 olmalı diye düşünüyorum. Mesela 40 yaşındaki bir adam ile 25 yaşındaki bir kadın asla sırıtmaz. Kadınlar çok erkek yaşlanırlar ve doğurganlıklarımı erken yitirirler. O yüzden genç erkeklere yani kendini maddi manevi statü, güç anlamında geliştirmeyen erkeklerle zaman kaybetmek istemezler. Dolayısıyla sınırlı sayıdaki yumurtalarının ancak güçlü bir erkek tarafından döllenmesini isterler. Ama bu istek tamamen içgüdüseldir. Bu kuralı ben yazmadım. Kadının onbinyıldır evrimi bu yönde gerçekleşmiş. Kadınlar bir çok anlamda kendinden büyük ve bir çok anlamda güçlü erkek seçmeselerdi bugün bizler hayatta olmazdık. Dolayısıyla bu içgüdüsel isteğin tamamen doğal. İdeali 15 yaştır. Fakat en az 10 en fazla 20 desek daha doğru olur.
16 Yorumla- 1 yıl
Kadının erken yaşta yaşlanmasını sebebi erkektir evlilik yıpratır gelişmek falan güzel demişsin de 15 yaş farkı ne sen nasıl bi kafadasın abaza mısın nesin kıza oku kariyerini kur geliştir kendini sonra bunları düşün desene ama ikiniz aynı kafadasınız belli ki
- 1 yıl
Kadının erken yaşlanmasının erkek ile alakası yok. Kadın evlenmese de erken yaşlanır. Şu köktenci feminizm kafasını bırakmazsanız hayatta mutlu olamazsınız. Ayrıca kız 20 erkek 35 evlenince kadın kariyer yapamaz hale mi geliyor anlamadım. Çocuk yapmazlar bir 5 yıl sorun nedir. Kendini geliştirmek iste yeter ki. Ben kıza kendini geliştirme git 20 ye bastığın gibi koca bul demedim. Lafı nerenizden anlıyorsunuz anlamadım. Yazmak için yazmayın. Madem erkekler yaşlandırıyor kadını evlenmezsin olur biter. İyi bir koca adayı bulsam üstüne atlarım demiyorsun da kadını erkek yaşlandırır diyorsun
- 1 yıl
Gbeş terbiyen de karakterin kadar pis ve bozuk
- 1 yıl
Yani sen bana abaza deyince sorun yok değil mi. Muhtemelen kendin gebeş kaplumbağası durumundasın o yüzden bana gebeş diyorsun
- 1 yıl
Abaza mı dedim ben size, istediğiniz gibi algılayabilrisniz iletişimin iyi Allah'tan da yanında gebeş oluyormuşum. Tamam abi kusurumuza bakma saygımdan uğraşmıyorum yaşın büyük baya
- 1 yıl
Önce yazdığını okumayı öğren. İlk yazdığın cevabı iyi oku ‘abaza mısın nesin’ diye yazmışsın
Sende benim gibisin 16 yasında 29 yaşında sevgilim olmuştu 3 yıl sürdü hayatımın aşkıydı resmen o kadar yaş farkına rağmen o kadar iyi anlayıp seviyorduk ki birbirimizi hayatımda hiç bir erkek bana onun yaptığı fedakarlıkları onun yaptığı şeyleri yapmadı onun kadar sevmedi aileler yüzünden bırakmak zorunda kaldım 1bucuk yıl önce ayrıldım hala beni takip eder evimin önüne gelir işyerimin oraya gelir görür gider imkansız ona tekrar geri dönmem ama onun bana yaşattığı güzellikleri hayatı sevgiyi evlensemde asla unutmayacağım, Şu an 20,5 yaşındayım hayatıma 8 ay önce birini aldım oda 31 yaşında nişanlıyız aynı onun gibi seviyor değer veriyor bebeği gibi hissediyorum yanında, demem o ki erkek bence kafından 10-13 yaş büyük olmalı yaşın küçük olduğu için mi bilmiyorum seni çocuğu gibi sahiplenip koruyup kolluyorlar, yaşıtlarımız fırlama çoğu elinde işleri yok tek dertleri başarıları karı kız , olgun erkek her zmaan çok daha iyidir gerçek duygularıyla gelir rol kesmez.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 398 cevap paylaştı.
1 yılKendinden 10 yaş büyük biriyle konuşman normal değil yaşıtlarınla sevgili olman daha doğru daha küçük olduğun için senden büyük insanlara kendini savunamayabilirsin evlilikte 5 6 yaş sorun olmaz erkekler geç olgunlaşıyo zaten ama bu sevgililik döneminde yaşıtlarınla ilgilenmelisin
00 Yorumla
1 yılTabi ki de hata olur 24 yaşındasın yaşıtınla evlenmen gerekir çünkü kendinden büyük kişiyle evlenmen hemen boşanmana sebep olur gençliğine yazık olur aşk yaşayamazsın senden büyük olan kişi seni kölesi yapabilir sana zarar verebilir en ufak hatanda seni öldürebilir o yüzden seninle aynı yaşta olan birini bulmalısın
00 Yorumla
1 yılAynan şekilde kız bulmak 2019 yılından sonraki 2020 yılına gelince çok zor şey kız bulamıyorum ve evlenemiyorum içim evlenip çocuk bakıp Baba olmak isterim ama olmuyor Türkiye kendini değitirdi yakında ben de yurt dışında gidersem kendim gücümü çoçatup ve çok karışık askeri toplayıp Türkiye yı alacağım ve o zaman bu Türkiye en güzel şey olacak herkes mutlu olacak zamlar ve her yerde sınavlar ve fabrikalar kapanacak o zaman mutlu Türküm diyene olacak ama Türk bayrağı değişik yapacağım ve hep vatamız Türkiye diyene olacak Mustafa Kemal Atatürk yerine ben varım
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 847 cevap paylaştı.
1 yılDüzgün ve hayırlı birisi ise olabilir ama eğer düzgün değilse yani içkisi, sigarası, kumarı falan varsa uzak durun derim çünkü belli bir zamandan sonra çok kaptırıyorsunuz kendinizi ve olur yaa! Neden olmasın gibi düşünüyorsunuz ama olmuyor sonra boşanmakta çareyi arıyorsunuz ama son da ki pişmanlık fayda vermiyor.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı. Yani 8-10 yaş büyük bir fark gibi gözükse de bazı erkekler için daha bilinçli olduğu yaşlara gelmiş olduğu yaşlar oluyor onun için yine de iki kere düşünün ve ikinizin de farklı yönleri olduğu kadar dünyaya bakış açınızında aynı olduğu noktaları yakalayın fikir ayrılıklarına nasıl baktığınız da önemli.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKeşke ama keşke seninle daha önce tanışmış olsaydık off şu an o kadar yerle bir darmaduman oldum ki senin düşüncede kafa yapısında olan birine o kadar çok ihtiyacım var ki anlatamam sana yemin ediyorum gerçekten o kadar pişmanım ki keşke seninle daha önce tanışmış olsaydık :(
04 Yorumla
Cevap sahibi1 yılSeni gerçekten çok ama çok tanımak isterdim bunu inan şu dünyada herşeyden daha çok isterdim
Soran1 yılSakin ol canim önceden nasıl tanışmış olacaktık ki
Soran1 yılOlabilir
Cevap sahibi1 yılYa bilmiyorum bi şekilde denk gelebilirdik işte evrenin gücü Allah'ın takdiri ne dersen de işte ama şu an nolur geç olmasın gerçekten geç olmasın seni keşke ama keşke tanıyor olsaydım
Gizli Üye(30-35)1 yılHayır doğru insan ise doğru ama yanlış insan ise her türlü yanlış.
Doğru insan olduğunda wow en doğrusunu ben yaptım diyeceksin , yanlış insan ise yaşlarımız fazla yakın veya uzak memleketimiz fazla yakın veya fazla uzak vesaire vesaire diyeceksin …. Mevzu doğru insan olması
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSenden büyüklerin karşına çıkması normal karakterin oturmamış gelişmemişsin emin ol saçın ileledikçe şimdi 10ken ileride o Aralık 1 2 ye düşecek ve babanla ilişkin de etkiliyor bunu evlilik düşünmen yanlış daha küçüksün evlilik için daha yapacağın çok şey var ama ben seninle aynı fikirde değilim katılmıyorum vs. Diyorsan burada sormanın anlamı da yok sen ne yapman gerektiğini biliyorsun onaylanmak için sorarsın falan başka bi neden bulamıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence bu durum tamamen seninle ve görüştüğün kişilerler alakalı 5 yaş a kadar ideal gibi duruyor fark arttıkça bazı konularda karışmalar sen bilmezsin ben bilirim gibi sıkıntılı konular ve anlaşmazlıklar olabiliyor tabi herkes aynı olacak diye genel bir durum söz konusu değil dikkat edip iyi düşünmek iyi analiz etmek gerekiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYa bu erkekleri dinleme ztn kendinden çok küçükleri isticekler 30 lu yaşlara napcan bende 18 yaşındayım maxxxx 3 yas büyük severim bu erkekleri dinleme ztn çıtır isticekler takma şunları 19-30 19-40 olur mu hiç baban yaşında be kendine gel
32 Yorumla
Soran1 yılBeğendiğim kişi 27 yasinda
Cevap sahibi1 yılOlmaz 27 cokkk
1 yılÇok fazla aşırı bir yaş farkı yoksa olmaz yani neden olsun tabii bu işler biraz şans kısmet iyi olduğunu düşünürsün zamanla kötüye dönebilir gidebilir ilişkin
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 786 cevap paylaştı.
1 yılAnlaştığın sürece sorun olmaz. İnancınız aynı, kültürünüz ve zekanız yakın olmalı. Yaşını da göstermiyorsa sana yakın görünüyorsa neden olmasın. Önemli olan gönüller bir olsun. Ben yaşımı hiç göstermiyorum mesela
02 Yorumla- 1 yıl
30 çok fazla. Başta sıkıntı olmaz belki ama yaşlandıkça sorunlar artar.
10 yaş farkta sorun yaşayacağını sanmam, çok fazla yaş farkının sorun yaratacağı söylenmesinin nedeni; yaş gereği ilgi alanları ve tercihler, düşünceler fikirler değişkenlik gösterebilir, o yüzden böyle söylenir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılTatlım yaşın bir önemi yok ilgi duyma nedenin bağlı bu kişisel sebeblerin olabilir aile problemi olabilir ileriye değilde beni buna yönlendiren nedir diye sormak gerekir yaşın küçük destek al Tatlım kendinden bir kaç bir şeyler öğrenirsin
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bir şeyi seven ve ona değer veren onu başka hiçbir şeyle değişmez, kıyaslamaz, yerine başka hiçbir şeyi koymaz. Sevgi/dostluk/muhabbet varsa daha iyisi diye bir şey yoktur, en iyisi seçtiğindir, yanında olmaktan memnuniyet duyduğundur.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
1 yılSakın 19 yaşında evleneyim deme, kız napacan yaşlı adamları Allah aşkına ya tamam konuş et falan da evlenmek saçma baya sen 30 na gelince onların dişleri ağızlarında düşecek whhee şaka tabi shsjd ama en fazla 5 6 yaş da takıl derim
00 Yorumla
1 yıltüm yorumları okudum olm siz s@laka falan mısınız kıza desenize yaşın 18 ne evliliği a... q kariyer odaklı ol bütün abazalar evlen falan yazmış kızım sen sakat falan mısın kenindinden 10 yaş birine nasıl ilgi duyarsın ayrıca evlilik bir kurtuluş mu sence boş boş düşünmeyin kariyer odaklı olun erkeğe hizmetkar olmayın sizin gibi neslin taaa a
11 Yorumla- 1 yıl
Çok haklı konuşmuşsun
1 yılKendin bilirsin ama yapma bence 8-10 yaş çok büyük bir fark. Kafalar uyuşmaz, sana eglenceli gelen ona sıkıcı gelir. Büyük fikir ayrılıklarına düşersiniz.
20 YorumlaBence hiç bişey olmaz benim sevgilim benden 15 yas buyuk ve bu yaz evlenmeyi düşünüyoruz anlaştıktan sonra hiç bi sorun yok çevren seni zor duruma sokabilir işte büyük senden fazla gibisinden ama sen sevdikten Aşk olduktan sonra hiç kimse bişey diyemez.
11 YorumlaBende 19 yaşındayım senin gibi benimde her zaman benden büyük insanlar dikatimi çekmiştir çünkü yaşıtlarım bana çok çocuk gibi geliyor yani 10 yaş fazla büyük olabilir sen 10 sene sonra 29 olucaksin o ise nerdeyse 40 olucak ilerisinide düşünmek lazım en fazla 6 yaş olmalı bence çünkü o yaşlandıkça sen onu ya da o seni yanına yakıştırmicak
111 Yorumla- 1 yıl
25 i geçmemeli
- 1 yıl
Adam yaşlanacak sen çıtır kalacaksın haha
- 1 yıl
Tabiii daha yüksek olur yaa kadın daha genç birini arar bunu pili bitti der
- 1 yıl
Olgun kadın seven erkekler bile var ya haha
- 1 yıl
Yok ya sende nenem yaşındaki kadını sjsjsj
- 1 yıl
Yok daha neler yaa yapan yoktur djsjdjdjsj
Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Sakın öyle bir hataya düşme. 8-10 yaş gerçekten büyük fark ve sen 19 yaşında evlenmek için cidden küçüksün.
22 Yorumla
1 yılneden olmasın kı bende aynı kendımle yaşıt değilde işi gücü olmuş olgun ınsanları sevıyorum gelip geçirmiş o insanlar daha olgun oluyor bence her anlamda
07 Yorumla- 1 yıl
@mekekkk 30 YAŞ DEĞİL AMA 10 YAŞ 15 YAŞ EVLENİRDİM EĞER SEVİYORSAM
- 1 yıl
@mekekkk yuh babamın yaşında o kadar noo mezara girecek az kalsın sjjsjs
- 1 yıl
@mekekkk yujhh hayata ya
1 yılYaşı büyük olan erkek itaat ve saygı ister yani senin üzerinde baya hakimiyet kurmak ister eğer bu davranış karşısında onun anlayışına gidersen aranızda sorun olmaz lakin inatçı baştanımaz hatta kılıbık davranmasını istersen aranızda sorun yaşanır. Ama az bir fark olsa aranızda o zaman sen ona hükmedersin tabi maskülen değilse
01 Yorumla- 1 yıl
İnatçı baştanımaz biriysen demek istedim o cümlede
1 yılZaten o olması gerekiyor ama millet yozlaşmış ben de küçük bir kızla evlenmek istiyorum hatta senin yaşın bile büyük kalıyor bana göre ama herkes bana karşı cephe alıyor ve alacak da bunu söyleyince
00 YorumlaBenim annem ve babam arasında 7 yaş var ve annem babama göre daha olgun. Bazen erkekler çok geç olgunlaşabiliyor. Eğer 10 yaşı geçmiyorsa bence olabilir. Ama bence burada yaştan daha çok kafa yapınızın uyuşması önemli olan. Seni seviyorsa ve sende seviyorsan bence yaşın pek de önemi yok. Tabi bu karar hayatını kötü yönde etkilemeyecekse. Eğer sen mutluysan bence kimseyi dinleme
00 YorumlaAşkın yaşı yoktur derler fakat arada cok yaş farkı olduğu zaman senin yaşadıkların ve onun yaşadıkları, hayata bakış açınız, enerjiniz, sorunlara karşı çözümleriniz vb. farklı olma ihtimali daha fazla ve bu da ilişkinin sağlıklı, mutlu şekilde ilerlemesine bir zamandan sonra engel olabilir ama karşındaki kişiyle zaman geçirip onu tanıdıktan sonra kendi kendine analiz ederek uyuşup uyuşmadıgınıza karar vermeli ve daha sonra evliliğe adım atmalısın
10 YorumlaÇok dikkat et sadece seninle cinsellik için evlenmek isteyen olacaktır ve akrabalarının diline dedikodu olursun
01 Yorumla
Soran1 yılCinsellik için evlencegini nerden anladim
- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
1 yılYas farki önemli onemsi diyene inanma ama yas farkının anlamlı olması için sadece rakamlar önemli değil
Mesela 19 ile 30 arasındaki 11 ile 40 ile 51 arasındaki 11 aynı 11 degil...00 Yorumla
1 yılSu anda sen o adama cok deger verecek onu o oldugu icin sevecek olabilirsin ama 29 30 yasindaki bir adamin tum duzeni neredeyse oturmus olacak dolayisiyla senin ona baktigin gozle onun sana ayni sekilde bakacagini dusunmuyorum. Ki bence senin olayin yas farki degil olgun insanlardan hoslanman 20 yasinda da olgun birini bulabilirsin, yaslara takilma ve kendine bunu sinir cizme bence sacma cunku.
10 YorumlaBence 10 yaş fazla en fazla 2 vey 3 yaş. Ayrıca daha 19 yaşındasın üniversite kariyer gezmek tozmak vs ... bilemedim ama ben tavsiye etmem
04 Yorumla
Soran1 yılHerkesin ağzında bi gezmek tozmak gezsem ne kadar gezicem max 1 yıl genç güzel halimle birlikte olmak varken pörsümüş halimle evlenmek istemem açıkçası
Soran1 yılİşte ben evlilik olmadan bişey yaşayamam o yüzden
- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılHata olur olmaz diye bir şey diyemem ama uyumunuz önemli, uyumsuz olursanız evlilik bir hata olabilir. Belki de birbirinize göresinizdir, bilemezsin. İyice vakit geçirip karar verirsiniz.
00 Yorumla Yas farki neyse ama 19 yasinda evlenmen hata olur 20 ustu olsan cok daha iyi evlilik icin bence. 19 29 absurt duruyor ama 23 33 veya 25 35 kulaga daha sağlıklı geliyor benim acimdan
02 YorumlaSevsen hata olmaz herhalde bilemiyorum bi tanıdığım 20 yaşında 7 yaş büyük biriyle evlendi çok seviyordu. Ama yaşın küçük. büyük erkekler için manipüle edilmeye çok müsaitsin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 814 cevap paylaştı.
1 yılTamamen psikolojinle ve uyumunuzla ilgili. Daha olgun hissediyorsan ve uyum sağlayabilirseniz olabilir. Ama zihnen uzak kalıyorsanız 2-3 yaş bile fazla gelebilir.
00 Yorumla Tek kriterin büyük olması olmamalı... Kafa dengi birini yanında rahat ve evinde hissettiğin birini bulursan yakın yaşlar da olabılır. Yaş konusuna çok takılma
04 Yorumla
Soran1 yılDikkatimi tek onlar çekiyor ama kafa dengi hiç yaşıtım yok hepsi takılma peşinde
- 1 yıl
Sadece belirtmek istediğim yaş kriteri üzerinden hareket etme... Başka kriterlerin de olsun. Ve biraz daha beklersen en azından bir kaç sene daha iyi olabilir. Sana ve tercihlerine saygı duyuyor mu, senin kalbini kırmaktan korkup merhametli davranıyor mu, uyumlu mu, anlayışlı mı gibi kriterlerin de olmalı.
Soran1 yılÖyle olmasını bende isterim ama öyle biri yok
- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
1 yılHata olmaz. Seni anlar. Anlayışla karşılar çoğu konuda.
31 Yorumla- 1 yıl
Sen nerden bilisun? 😉
- Aşk İlişkileri konusunda 568 cevap paylaştı.
1 yılDönem farkı diye bi şey var sen gezmek eğlenmek isterken büyük olan kişi daha sakin bi hayat isteyecektir bunların hepsini göz önünde bulundurmak gerekir
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 582 cevap paylaştı.
1 yılAsıl kendi yaşıtınla evlenirsen hata olmuş olursun. Erkekler ancak 30'undan sonra evlenecek hale geliyorlar
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 474 cevap paylaştı.
1 yılBu ülke çocuk gelinler ülkesi Arap ülkeleri ve Türkiye sever çocuk gelinleri. Gençliğini guzelligini harca senden buyuklere boşuna gitmesin.
10 Yorumla
1 yılİlerleyen yaşlarında yaş farkı bu kadar olabilir evet ama şu an için kendinden bu kadar büyük birisiyle olmaman daha iyi olur bence
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 936 cevap paylaştı. 10 yaş fark fazla değil ama sen çok gençsin 30 a 40 gayet olur 25-35 de olur ama daha 19 sun o yüzden böyle bi'şey için bekle
10 Yorumla
1 yılBen de büyüklere ilgi duyuyorum seni anlıyorum ama evlenmek icin cok erken böyle bir hata yapmamalısın bence
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAskm max 9 yas derim daha ilerisi cinsellik icin olabilir evelnir vs ama 8 9 yasa kadar evlendigin insan senle ömurluk arkadaslık da dusunur ve ister ve soyle dusun bi espri yapican anlamiycak felan cunku o cagda yetismedi
10 Yorumla
1 yılÇok ta önemli değil bende olgun erkeklerden hoşlanıyorum hayatımdaki kişi 34 yaşında ben 23 kafa uyumu önemli
00 Yorumla- Devamını Gör (206)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat