Maddiyat gittikçe sorun haline gelmekte ikili ilişkilerde..

Peki kadınlar mı çok paracı yoksa erkekler mi kadınlara para harcama konusunda çok cimri?
Maddiyat gittikçe sorun haline gelmekte ikili ilişkilerde..

Peki kadınlar mı çok paracı yoksa erkekler mi kadınlara para harcama konusunda çok cimri?
Bu konuda genel bir kural koymak zor, çünkü kadınlar da erkekler de farklı şekillerde para harcayabiliyor. Kadınlar bazen daha fazla tüketim eğiliminde, özellikle moda ve güzellik gibi alanlarda. Erkekler ise çoğunlukla daha az harcama yapmayı tercih ediyor veya para biriktirmeye yönelik daha tutumlu olur. Ama yine de, her bireyin harcama alışkanlıkları kişisel olmalı ve bu tür genellemeler her zaman geçerli olmaz.
Ya bence cinsiyetle alakası yok, parayı buldun mu öyle bir harcayasın geliyor ki... Kendini iyi hissetmek için bile alışveriş yapıyorsun yiyorsun içiyorsun oraya buraya para harcıyorsun. Mesela geçtiğimiz aylarda eskilerimi elden çıkartıp kendime bir sürü yeni kıyafetler aldım giyime harcadım alışveriş yapmak iyi hissettirdi. Maddiyat konusunda sıkıntılıysan zaten öylece parayı savuramazsın ayın sonunu getiremezsin, çok fazla harcamak da iyi bir şey değil. Herkesin aylık harcama sınırı belirlemesi lazım, birikim yapmak da önemli mutlaka.
Tutumluyuz. Para kolay kazanılmıyor ki kolayca sokağa saçalım.
İki aldığımız bir şeyi de ödeyin yani onu da ödeyemiyorsanız zaten kaldırın kendinizi balkondan aşağı atın artık sjkdk
Yav sana feda olsun
😂😂
Yhaa erkek sjskkd
Sade dedi yaaaağğ 😂
Teşekkür ederim 🌹
Erkek milleti cimri. 💅🏻
💅
@GokhanOzb eee yani? Soruyla alakası ne?
Cevap
36Cevap
kişiye göre değişir bence.
Bazı araştırmalar, kadınların erkeklere göre daha dürtüsel alışveriş yaptıklarını ve daha çok giyim, kozmetik ve ev eşyası gibi ürünlere para harcadıklarını göstermektedir. Ancak bu, tüm kadınların savurgan olduğu anlamına gelmez. Aksine, birçok kadın bütçesini dikkatli bir şekilde yönetir ve ihtiyaçları için para harcar. Erkeklerin ise daha çok teknolojik aletler, arabalar ve spor malzemeleri gibi ürünlere para harcadığı bilinmektedir. Bazı erkekler, maddi konularda daha tutumlu olabilirler ve para biriktirmeye daha çok önem verebilirler.
Kişisine göre değişiyor. Kimisinde erkek cimri olduğundan kadın savurgan gelebiliyor. Bazılarında kadın tüketim çılgınlığı fazla oluyor erkek dizginlemek durumunda kalıyor. Lakin devir değişti artık para harcatan erkek de çok kadına.
Kadınların çoğu paracı...
Eli açık erkeği sömürüyorlar. Hal böyle olunca erkek ya kendini kullandırıp ilişkiye devam etmeyi seçiyor ya da kavga çıkıyor, ayrılıyorlar.
Bu arada kadın sülük olmasa bile bir çiçek almayacak kadar cimri olan erkeklerde var. Onlarıda göz ardı etmemek lazım.
2 soru var
Kadınlar savurgan ama erkekler de öyle
Kadınlar paraci kısmı, bu zamanda öyle bir durum lanse ediliyor ama kadınlar kendilerini ezdirmemek için erkeğine para harcatmiyor.
. kısmi bir grup kadın paraya tamah ediyor onları da hepimiz biliyoruz.
Erkekler kadınlara cimri değiller bence başka neye para harcayacaklar ya araba ya kadın. benim kadınım yesin paramı hiç acimam
Gelir dağılımındaki makas gittikçe açılıyor da ondan. Çalışarak seviye atlayamayacağını bilenler de kestirme yollara sapıyorlar cinsiyetten bağımsız olarak.
Sadece bu konuda paragöz diye tabir edildiğinden kadınların adı çıktı. Söyleye söyleye de gerçek olmasını sağladılar 😄
Tıpkı erkekler daha isteklidir, kadınlar isteksizdir algısı gibi bu da çok yanlış sjj
Bir kadının erkekten maddi bir şey beklemesi bana çok asalakça geliyor, erkek neden sevgilisinin ihtiyaçlarını karşılamak zorundaymış gibi algılıyor ki. Evet arada çiftler birbirine hediyeler alabilir jestler yapabilir ama bu karşılıklı olmalı bir tarafın sürekli karşı tarafı sömürmesi ondan bir şeyler beklemesi sağlıklı bir ilişki türü değil.
Kadınlar gereksız masraf yapıyor eski kız arkadaşlarımdan biliyorum yani kullanmadıkları ne kadar saçma sapan eşya obje var alırlar sonrada pişman oluyorlar ılgınc sekılde
Bir erkeğin kadına para harcaması da mantıklı gelmiyor bana zaten. Çalışıyorum ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum hatta bazen eşimin bile karşılıyorum😅 kimse kimseye bakmak zorunda değil
Erkekler genel de hesap konusunda daha iyidir ama erkekler hesaplarken hep sevgilim olduğu için ayda en az hiçbir şey yapmasak 5 bin ona gider diye işin içine koyduğu için para yetmiyor hiçbir zaman
Bu kişilik yapısıyla alakalı Redacım ama para harcama savurganlığı konusunda kadınlar genelleme yapılırsa alışveriş, kozmetik bakım vs şeylerinden dolayı bir tık önde olabilirler
Bunun kadını erkeği yok ki… mesela ben çok para harcarım hem kendime hem etrafımdakilere ama eski sevgilim pintinin tekiydi ben ısmarlarken bile aldırmazdı bir şey 😑
kadınlar tabiki tartışılmaz kaç tane erkeğin 100 çift ayakkabısı var
@GokhanOzb kaç tane erkeğin var demiştim 1 tane çıktı işte :D
Dünya kadınlar üstüne dönüyor farkında değilmisin? Siz alışveriş yapmasanız kaos olur, ekonomi batar.
Bence cimri değil tutumlu yuz cogunlugumuz doğru cimri olanlar da var ama genelimiz tutumlu idareli harcıyoruz
Abim 🙄 öyle savurgan kii.. Anlatamam yani. 3 kadın bir olsa bu kadar para savuramaz.. Ama genel konușursak kadınlar bi tık daha fazla harcıyor bence.
Gereksiz harcama yapanlar genellikle psikolojik olarak kendisini iyi hissetmeyen bir cins oluyor. Cinsiyet ayrımı yanlış olur.
Yeri geldiğinde erkeklerde harcıyor. İki tane rujun lafımı olur. Canım sıkılırsa denize kürkle girerim😂. Bu konuda üstüme gelinmesini sevmem
Bizi girl math var da onları ne kurtarır bilmem 😅 bence bu karakter meselesi ama erkekler tutuyor diye biz savurgan mıyız aslaa.. 💅🤪
Kadınlar fazla savurgan hayatta bazı şeylere sırayla ulaşılır
Bence erkekler çünkü ne ararsan oluyor ama kadınlarda az değil
Soru ile hiç alakam yok sadece yorum eşitliğini bozmaya geldim 🤣😂🤣😂🤣😂
🤣😂🤣😂 gelecekten haberler getirdim 😂🤣
erkek bakım ürünü 7 çeşit kadının 70 çeşit sen söyle
kadınları bir tane mantıklı şey aldığına şahit olamadım ama sorsan hepsi ihtiyac
Yanılıyorsun dostum, insan kendi ihtiyaçlarını kendisi tayin eder, her insanın ihtiyaç dediği her şey gerçekten ihtiyacıdır, en kötü şartlarda iyi hissetmek için ihtiyaçtır, sadece şu tuzağa düşmeyin, kadın alışveriş yapar, ne gerek var aşkım desen, e aşkım güzel görünmeyeyim mi, senin için işte der, ama hiç bir kadın asla erkekler için bakım yapmaz, erkeklerin tam tersidir bu durum onlarda, kadınlar diğer kadınlar için giyinip süslenir, bu onların arasında doğal bir yarıştır.
@GokhanOzb sende yanılıyor sun dostum kadınlar kimse için giyinmez kendileri için giyinirler. net
@GokhanOzb ihtiyac hayatta kalabilmen için şart olan şeyleridr
barınma , yiyecek vb. kalanı istektik. aa bunu almansan moralin bozulacaksa bozulsun üzgünüm
isteklerimizi ihtiyac diye yamamayalım lütfen
ihtiyacın tanımı nettir.
Tabii ki kadınlar savurgan. Harcayıp harcayıp sonra da hiç birikim yapmamış diye kızarlar hahah
İki tarafta para harcar ama kadın erkeğe göre daha tutumludur ilerisini düşünür
Kadınlar kapitalizimden daha çok etkileniyor, daha çok temel ihtiyaç olmayan alışveriş oluyor.
Para harcamanın değeri, cinsiyetle değil, kişinin değerleriyle ölçülür. Kadınlar genelde alışveriş yapmayı severken, erkekler bazen daha ekonomik olma eğilimindedir.
Kadın erkek değil bence alışkanlık ve kişilik meselesi
kadınlar erkeklerden daha mantikli parasini harcamayi biliyor
Kadınlar genel olarak özellikle makyaj ve bakım malzemelerine gerekli gereksiz parayı basıyorlar
Alışveriş tutkusu kadınlarda daha aktif olduğu için A şıkkı diyorum.
Bence erkekler biraz cimri davranıyor diyebiliriz, ama tam tersi de olabilir 🙂
Aslan burcu birini bulursan eli açık biriyle beraber olursun. Bu soruya da gerek kalmaz.
kadınlar savurgan klasik bir Türk kadını sırf makyaj malzemesine ortalama bir arabanın bakım ve yürütme maaliyetinden fazla para ayırıyor
Ya şimdi hayat şartları malum erkeğin bütçesi neyse kadının bunu dikkate alması gerekiyor cidden bu konuda kadınların bir kısmı duyarsız maalesef
Kadın böyle böyle olacak diye kadınların fazla para harcaması sağlanıyor.
Kadın var kadın. Erkek var erkek var. Kadın var adamı adam eder.
Parayı en iyi kazanan kişi anlar o yüzden genelleme olacak erkekler daha tutumlu olur
Şöyle çatır çatır benim için para harcasa bi kız ne güzel olurdu be hep biz harcadık
Erkekler çok cimri kadınlar daha cömert.
Kadınlar savurgan ama cimri erkeklerde var
Erkekler cok tutucu. Biz ihtiyaç aliyoruz
Erkek adam paranın lafını yapar mı
Emeğin kıymetini bilen savurmaz
Genelleme yapmak doğru değil bence
Erkekler para harcamaktan kaçıyor
Kadınlar daha çok harcıyor
Bazı erkekler kadınları da gecer
Cinsiyetle alakalı değil
Kadınlar hep istiyor, vermeyi bilmiyor.
Kadınlar çok ezik herseyi erkeklerden iatiyorlar
Her ikisi olabilir insanız malum