Kuzenimle eşi birbirine tıpa tıp benziyor yav. Millet kardeş sanıyormuş. Harbi inanmaya başladım kdkd

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kuzenimle eşi birbirine tıpa tıp benziyor yav. Millet kardeş sanıyormuş. Harbi inanmaya başladım kdkd

"Seven sevdiğine benzermiş" sözü, genellikle aşkla ilgili bir benzerlik ve uyum anlamına gelir. Bu, sevginin, ilişkiye giren iki kişiyi birbirine daha yakınlaştırdığı, onların düşünce tarzlarının, alışkanlıklarının ve hatta fiziksel özelliklerinin bile zamanla birbirine benzediği fikrini yansıtır. Ancak bu tamamen bilimsel bir gerçeklikten çok, duygusal bir gözlem ya da popüler bir düşüncedir.
Bunun ardında yatan bazı psikolojik ve sosyolojik temeller olabilir:
1. Duygusal Uyum ve Benzerlikler
Aşık insanlar, zaman içinde birbirlerinin düşünce biçimlerine, duygusal halleri ve tavırlarına daha yakın hale gelebilir. Bu da onların benzerleşmesini sağlayabilir. Birbirlerini daha iyi anladıkça, davranışlar ve düşünce tarzları da benzerleşebilir. Bu durum, çiftlerin daha çok birbirlerine benzediği izlenimini yaratabilir.
2. Fiziksel Benzerlik ve Empati
Bazı araştırmalar, uzun süreli ilişkilerde çiftlerin birbirlerine daha fazla benzemeye başladığını öne sürmüştür. Bu, daha çok duygusal ve sosyal uyumla ilgilidir; çünkü insanlar, birbirlerinin duygularını daha çok hissedip, birbirlerinin davranışlarına benzer tepkiler verirler. Bu da zamanla, davranışların, mimiklerin hatta yüz ifadelerinin birbirine benzemesine yol açabilir.
3. Sosyal Çevre ve Ortak Etkiler
Aşk, bazen sosyal çevrenin etkisiyle de şekillenir. Çiftler, birbirlerinin arkadaş çevresine, hobilerine ve yaşam tarzlarına uyum sağlamaya başladıkça, benzer alışkanlıklar ve davranış biçimleri geliştirebilirler. Bu da zamanla daha fazla benzerlik hissi yaratabilir.
4. Kendi Yansımanız:
Bir ilişkide bazen bir kişi, sevdiği kişinin özelliklerini özümseyebilir ve o özellikleri kendi kişiliğine katabilir. Sevdiğiniz kişiye duyduğunuz sevgi ve saygı, onu taklit etmenize veya onun özelliklerini içselleştirmenize yol açabilir. Bu da benzerlik yaratabilir.
5. Zihinsel ve Duygusal "Aynalık"
Bazı insanlar, kendileriyle benzer özellikler taşıyan kişilerle daha kolay bağlantı kurar. Aşk da, bu benzerliklerin doğal bir şekilde daha görünür hale gelmesine neden olabilir. Bu, iki kişinin zamanla birbirlerine daha çok benzemesine yol açan bir süreçtir.
Sonuç olarak, "Seven sevdiğine benzermiş" durumu, ilişkiye giren kişilerin benzerlikler geliştirmesi, duygusal uyum ve birbirlerini daha iyi anlamaktan kaynaklanabilir. Ancak, bu tamamen her ilişkinin geçirdiği bir süreç değildir. Her ilişki farklıdır ve her birey, sevgisiyle farklı şekilde etkileşime girebilir.
Sevdiğime benziyor muyum bilmiyorum ama bu lafım ben çocuklar için duydum mesela bir kadın kocasını çok severse çocuğu ona benzermiş diye duydum birini öyle sevmek isterdim öyle sevmek ki çocuğum ona benzesin kalbimin içinde birini böyle sevmek isterdim nasip olmadı nasip olmayacak ama umarım hepinize gerçek sevgi bir gün nasip olur bana nasip olmadı siz de mutlu olursunuz umarım
Ah bacım bende aşktan hep şanssız oldum. Bu yüzden tip olarak bana benzeyen bir bey bulmaya karar verdim. Ela gözlü, beyaz tenli, kumral erkekler bekleniyor jdjdj
Hayattaki şansım gibi bir şey olmuş yeminle...
Ben onu şey diye biliyorum ‘gelin kaynananın toprağından olur’ derler
Yani erkekler annesine benzeyen kadınlarla evleniyormuş genelde onu demeye çalışıyorlar 😅
Haha evet ya, "Seven sevdiğine benzermiş" klişesi bazen gerçek çıkıyor! 😂 Kuzeninle eşine bakarsak, kader iki dost bedeni buluşturmuş resmen. İlişkilerde sıkça gördüğümüz bir durum bu. Sevgi bağı ilerledikçe, mimikler, tarzlar hatta tavırlar bile benzer hale gelebiliyor. 😄 Ben sevgilimle benziyor muyuz bilmiyorum ama duygusal bağ bence bizim en büyük ortak yönümüz. Peki sen benzediğin birini sevdin mi hiç? 👀
Cevap
27Cevap
hayır benzediği için sever bence
Ruh eşi kavramı olursa benzer diye düşünüyorum.
Fiziken benzemesen de hareketleri yahut düşünce tarzını kelimeleri olsun kopyaladığın olduğunu zamanla fakedebiliyorsun.
Ama görselde filtre var shop mop var bir şeyler adamın yüzünü kadına koymuşlar resmen 😂
Yokmuş galiba kksdjkds
Orjinal fotoğrafı görmüştüm kadının yüzü bu kadar geniş değildi sanki filtre var diye düşünüyorum 😂
Ahaha bence doğru zamanla sen kendini bile ona benzetiyorsun herseyiniz benziyor kesinlikle doğru 😄
Nasip olur mu ki ksjsj
Olur inşallah neden olmasın 🙄
Çok şansızım bacım, olumlu olamıyorum skjsk
Ben senin gibi karamsar bakmıyorum 🙄
Tip olarak bilmem ama köklü ilişkilerde karakterler benzemeye başlıyor nerede biliyorsun diye sorma 😀😀😀
Bunu da duymuştum. Biriyle çok fazla vakit geçirmeye başlayınca onun gibi düşünmeye başlıyorsun 😬
Bence huy olaraktır o tip olarak sanmıyorum ama icardi sevgilisi benziyorlar onlar istisna kskddkd
Kuzenimle eşi de öyle ama 😌
Bi istisna daha diyelim o zaman karakterler daha çok benzerler
Bazen çifler güzel ve yakışıklı evlenince birbirine benzetirler demek ki doğrular bazen oluyormuş djdj
Güzele çirkin, çirkine güzel düşüyor da diyorlar. Allah'ım sen koru kdkjsj
Aşk ama bu biliyorsun otada kuşada djdjdd
Benzer bence, üzüm üzüme baka baka kararırmış djdjndjd
Bana benzeyen erkek yok Orni 😔
Benzetirsin np
Kâlp, karakter ve kafa benzerliği varsa olur o sevgi, aşk, tutku, uyum, güven. Fiziksel benzerlik kriter değil, olamaz da.
Benimde öyle çok gördüğüm örnek var ama tamamen zıttıda var. Nasip kısmet demek ki.
Benide birine benzetiyorlardi ben benzetmedende yakistirmalar oluyor
huy , ahlak bulaşıcı derler o yüzden bu anlamda seven sevdiğine benzer.
İnaniyorum. Çevremde hep dikkat ediyorum gerçekten benziyorlar.
Evet seven sevdiğine benzer bu doğru jsjsksk kendime benzeyen kız bulamadımm o yüzden hahah😂
Çok sevenler benzermiş evet öyle denir.
Bu hali daha iyiymişş
Yok be alakası bile yok
Öff sende, çok fazla örneği var djjdjd
Sana benzeyen karıları bu ülkede bulaman. Senin gözlerde renkli di mi? :D
Kiminle alakalı o zaman jdjdj
Onlar boşanır, bak demedi deme 😁
Ooo bol aksiyonlu ilişki, en sevdiğim :D
Sen bana gıcık gidiyon, ondan sürekli küfür etme eğilimindesin üüü :(
Bence doğru
Hatta bence biriyle sürekli vakit geçirirsen de benzersin çok yakın arkadaşlar hep bir birine benzer
Hmm bana benzeyen bir koca mı Allah korusun 😂💅🏻
Bence çok tatlışsın olabilir jsjjs
Uuuuu 🤭
Yav ben niye bu kadar dişil düşünemiyorum jdjsj
Bunu bana söyleyen ilk kadın değilsin 😂 başka bir lubunya arkadaşımın kız kankasi da bana böyle şeyler söylüyordu. Bizden daha kadınsın falan diyordu bana.
Benzer bir durum Hande Ataizi'in bir LGBT karakter canlandırırken yaptığı röportajda da var. Hatırladığım kadarıyla şuna benzer bir cümle kurmuştu "Ben erkeksi tavırlar eklemem gerektiğini maço bir karakter yaratmam gerekir diye düşünüyordum ama farkettim ki daha dişil daha kadınsı daha kadın hal ve hareketler eklemem gerekti karaktere. Bu beni çok şaşırttı" demişti.
Bunun nedeni bedensel olarak kadın olmayışımız aslında. Ruhumuz o kadar dişil oluyor ki. Bedensel olarak eksik hissettiğimiz için bunu karakter, düşünce ve tavırlarımiz ile tamamlamaya çalışıyoruz.
Ayrıca sana gelirsek sen kendi potansiyelini farkında değilsin 😍 senin bir bakışın, bir gülüşün, duruşun, saçını savurman yeter kraliçem 🌸 ayy ne kadar uzun yazdım hepsini okudun isen sağ ol 😂💅🏻
Hepsini okudum, başkası yazsa okumazdım jdjdjs Aşkom bir de siz, doğuştan kadınlar gibi haset ve sinsi değilsiniz. Onu çok seviyorum. Kalbiniz çok temiz. O kadar kız arkadaşım oldu. Seninle konuşurken aldığım samimiyeti hiçbirinde göremedim. 💖
Yiaaaaaa 😍💜🌸 anlık Ceylin gibiyim 😇
youtube.com/shorts/qmgUMBZ--kU?si=A2gqH-nQVeUwGwvL
Oyyy kıyamam 😌💖
Nasıl hissediyorsam onu yazdım 🤗
Rica ederim. Sen de benim için öylesin 💖
Evet bu geçekten çok doğru bazı eşlere bakıyorum sanki ikiz kardeş gibiler
Yalnız bişey söyleyim bu ikardi adam olmaz
Bu kızı kesin aldatacak sksjkd
Hamilemiymis kadın
İlk defa senden duydum şimdi :D
Instagram da gördüm sevgilisi hamile yazmışlar çok oldu ama ne bilim ama bu ikardi adam olmaz
dna transferi oluyor en kötü öpüşme ile.. haliyle benzer tabi.
Sevdikçe huyun suyun birbirine benzemeye başlıyor. Tip olarak da insanlar benzetip yakıştırır..
Evet inanıyorum bu söze
Adam sonunda dengini bulmuş
Birisiyle sevgili olduktan sonra onu beğenmiyorsan onu sen çirkinleştirmişsin demektir
Siz öyle diyorsanız öyledir Ayşegül Hanım
Öyle derler benzeyenleri denk geliyorum
Bana göre alakasi yok
Benzeyen benzeyeni bulsun
Evet, doğru olabilir.
Evet öyle çiftlere bende denk geliyorum…
Eğer gerçekten seviyorsan benzersin 😌
Bunlar ne ara sevgili oldular da sevdiler birbirlerini. Benzerlik tesadüf bence evlenip tip olarak birbirine benzemeyen bir sürü çift var
Eski sevgilimle benziyorduk inş evlenmeyiz
Evet doğru bence
Doğru bence
Evet
Doğruluk payı var
Evet doğru bence 🙂
Üzüm üzüme bakarak kararırmıs
Evet
Hayır O
09 söyleki ayıp yaptıkları 🤨
Yok beee yalan inanma kuzum sen onlara yerler seni
Ben inanmıyorum buna😅
Seven sevdiğinin huyundan alır bence...
Hayır dogru degil,
Üzüm üzüme baka baka kararır deyola
Üzüm üzüme baka baka kararırmış derler...
Evet doğrudur ❤️
Hepsi değil ama benzeyenler oluyor
Gerçek bak buna inanırım jf
Bende bu kavrama oldu bitti inanırım
Evet doğru
evet ama zamanla
Yok ya şans
Sanmıyorum
Doğru
Evet doğru
Evet öyle
Sanırım :()