Öyle gibi görünüyor , evlenmek yarım saat ama boşanmak yıllar sürebiliyor Bu zamanda evlilik kumar gibi , yanlış olduğunda hayatın gidiyor resmen. Mesleğim var birde araba alacağım bu benim için yeterli sanırım
Bekarlığın sultanlık olarak görülmesinin birçok nedeni vardır. Bekar insanlar, arkadaşları ve aileleriyle daha fazla vakit geçirme fırsatı bulurlar. Yeni insanlarla tanışmak, sosyal aktivitelere katılmak ve geniş bir çevre edinmek için daha fazla imkanları olur. Bekarlık, kariyer odaklı kişiler için büyük bir fırsat olabilir. İşlerine odaklanmak, seyahat etmek, eğitimler almak ve kendini geliştirmek için daha fazla zaman ve enerjiye sahip olurlar. Bekar bir birey, kararlarını kendi başına alır, istediği gibi yaşar ve kimseye hesap vermek zorunda kalmaz. Bu özgürlük, kişinin kendi ilgi alanlarına yönelmesini, yeni hobiler edinmesini ve kendini geliştirmesini sağlar.
Bana göre bekarlık, sultanlık değil ama özgürlük. Tek başına karar almak, kimseye hesap vermemek, hayatı istediğin gibi şekillendirmek büyük bir rahatlık. Ama işin duygusal tarafı var; sevildiğini bilmek, birine ait hissetmek, hayatı paylaşmak da insanı mutlu eder. Yani mesele, özgürlüğü mü yoksa paylaşımı mı daha çok istediğinle ilgili. Eğer hayatı paylaşacak doğru insan yoksa, bekarlık kesinlikle daha huzurlu bir seçenek. Ama doğru kişi varsa, sultanlık dediğin şey belki de iki kişilik yaşanıyordur.
Teyzeme bakıyorum 33 yaşında ama hiç bir erkeğe muhtaç olmadan bu yaşına kadar gelmiş ve mutlu yaşıyor Birde onun arkadaşlarına bakıyoruz daha 20 Li yaşlarda 10 yıl çökmüş gibi mutsuzlar
insanları Yalnızlaştırma denen bir şey duymuştum evet doğruymuş. Millet evlenmekten korkar olmuş. Boşanmanın uzun sürmesi de mal paylaşımı yüzünden, bazen kadınlar hakları olmayan malı bölmeye çalıştıklarından meydana geliyor. 1 ay evli kalıp mal tanzimi istiyor. Hanginizin malı çok olup da boşanırken kocasına vermek ister onu da düşünün? Erkekler zaten bozuk bu konuda... Kadınların da eksik kalır yanı yok, onlar da aynısı.
Boşanmaların uzun sürmesinden bahsetmiştin, 5dk biten de var. Boşanmanın uzun sürmesinin tek sebebi Mal ve maddi istekler. Yoksa boşanmak 5 dk sürüyor. Zaten kimse de boşanmak için evlenmiyor o da ayrı mesele.
Sen evli misin? bahsettiğim şey de doğru kişi bir insanı eve girince tanıyorsun yok evlenmeden önce tanıdım falan bunlar fasa fiso. bosanmak istemeyen takıntılı insanlar da var maddi yetersizlikte şu an boşanmanın en büyük nedeni. her iki tarafta çalışıp beraber çabalayacak Ayrıca boşanmak için evlenmiyoruz zaten.
Ben 2kez boşandım, ilki 5dk sürdü. 2ncisi için de Allaha havale ettim, maddi olarak beni yedi ondan sonra boşandı. Dedim yaa genelde maddi olunca boşanma uzun sürüyor. Her iki taraf da çabalaması lazım doğru söylüyorsun ama gelen seni asalak gibi sömürmeye çalışınca işte dengeler karışıyor. Bir de evet aynı yastığa baş koyduğunda tanıyorsun, tıpkı benim 2nci kişiyi ilk gece tanıdığım gibi. Hatırlatma bana, aklıma gelen tüm bedduaları ediyorum kendisine.
Bekarlık sultanlık. Eve her istediğinde farklı karı kız atabiliyorsun. Eve attığın kıza istediğini yaptırabilirsin. Yapmayanları çağırmıyorum. Sonuçta bekar veya dul kızlara da para lazım. İhtiyaç ı da gideriyorum. Sonra parasını verip yolluyorum.
Eskiden kumardı evlilik. Kadın evlenirken iş yok para yok, aile diyor ki boşanıp gelemezsin gelirsen de çocuklarını bırak... kadın ölene kadar hamsterların dönüp durduğu tekerlekte gibi aynı düzende kavruluyor. Evet kötü evlilik, boşanmak güzel şeyler değil ama şu devirde kötü evlilik=hayatın mahvoluşu da değil. Olmazsa ayrılıyorsun çoğu aile de arkanda duruyor. Şahsen bekarken çok mutluydum, kızlarla gezip tozardık. Çok eğlenirdim çok gülerdim. Şimdi eşimle daha sık geziyorum evet ama sevdiğin insanla el ele dolaşmanın, şımarmanın hatta sokakra dans etmenin tadı da çok fazla. Uzun uzun yazardım ama velhasıl, doğru insanla evlenmek şans ve o insanı bulursan devamlı lunaparkta yaşamak gibi bir his. Bazen heyecan bazen biraz mide bulantısı çoğunlukla mutluluk.
Artık sultanlık sayılabilir seninde bahsettiğin gibi hayatın bir anda kayabilir bekar kalmanın evliliğin verdiği zarar kadar zarar vermez insana diye düşünüyorum sadece yalnızlık hissi ancak o kadar büyütülecek şey değil
Doğru insanı herkes bekliyor ama aslında belki de kendimiz yetirince doğru olamıyoruzdur bu biraz karmaşık bir konu belkide kader ve kismettir bilinmez umarım her şey gönlünce olur ama şu şartlarda zor bir ömür bizleri bekliyor bakalım
Bekarım hiç evlenmedim evet spor kendine zaman ayırma vs güzel şeyler ama DOĞRU ! İnsanla sevdıgınız kısıyle evlilik çok daha anlamlı olmalı. Evlat sahıbı olmakta bal kaymağı. Fakat yazdığım gıbı sevmem ve aşık olmam gerek
Doğru kişiyle evlendiysen sultanlık devam eder. Sana nasıl davranılmasını istiyorsan ona göre eş seçmeyi bilmelisin ve iyi tanıyabilmelisin. Mantığında devrede olmalı, tek kalple yola çıkılmaz.