Nişan atmalı mıyım?

Merhaba 11 yıllık ilişki+nişanlılık sürecindeyiz Çok kavga ediyoruz beraberken bir sorun yok uzak ilişkideyiz evlenene kadar ama iyice yükselip hakaret ve küfür ediyoruz her gün ağlıyorum. Yanımdayken agladigima kıyamaz ama mesajdan gözyaşım kurudu sinir krizleri geçirmeye başladım. Bu hale gelmiş ilişkiyi evliliğe taşımak doğru mu yanlış mı yani geçici bir şey mi yoksa daha mı kötü olur böyle süreçler yaşayan var mı yardımcı olur musunuz? --Detay-- Para takıntısı var ailesinin düğün yapacak durumu yok evlilik sürecine hiç destek olmuyorlar üstüne ev yenilemek araba yenilemek için para isteyen insanlar sürekli çalışıyor çok kazaniyor aslinda ama kaybetme korkusu ile iyice kafayı bozmuş halde genelde bunun tüm stresini benden çıkartıyor (babam olaya el atıp tüm masrafların yarısını karşılıyor ama hala aynı stres ve yüklenme devam ediyor) Biraz nişanlılık heyecanımız olsun istiyorum ilgilenelim birbirimizi görmeye can atalım heyecanlı olalım istiyorum ama onu bile parayla ölçüyor bı gelmem 5 bini geçiyor daha geçen geldim ya daha ne istiyorsun diye çıkışıyor ama insan telefondan bile heyecanlı olup hissettirebilir bunu Aileler tanışınca ailelerimize fazla isinamadik. Annesi geldiğinde sürekli arayıp oğlum gelmiyor musun nerdesin deyip rahat bırakmıyor ben onlara gittiğimde de mutfağı öğrenirsin hamur yaparsın kadının evde durması daha doğru çalışması yanlış şeklinde manipülasyon yapıyorlar ailesi. Senelerdir okuyorum ne güzel mesleğim var yüksek lisansim var. Nişanlım bu konuda ister çalış ister çalışma nasıl mutluysan dedi ama ailesi o duymazken bu şekilde davranıyor. Düğün yerine bile kendileri rahat edeceği yerleri istiyorlar ama ilcedeler ve hiç içime sinen güzel bir mekan yok benim ailemden sehirdisindan gelenlerin ulaşamayacağı şekilde istedikleri yerler. Ben ortada herkesin rahat geleceği bir yerler olsun diyorum nişanlımı da ikna etmişler bizimkiler zorlanır insanlar rahat etsin falan diyor. Bu şekilde bunlar dışında çok sevdiğimi ve romantik bir ilişki olduğunu eklemeliyim ama değer mi gerçekten evliliğe taşımak pişmanlık mi olur kafam çok karışık...

Nişan atmalı mıyım?