Sevgilime benim hakkımda şantaj ve tehdit yapılıyor ama benim hiçbir suçum yok napabilirim?

sevgilimin ben hayatına girmeden önce beş yıllık bir ilişkisi varmış benim bunu öğrendiğimde ilişkimiz 6-8 aylıktı. biz erkek arkadaşımla ciddi ilişki olarak başladık ama ben kızın varlığını bilmiyordum. kızı öğrendiğimde bir çok olay yaşandı ama erkek arkadaşım beni istediğini benle evlenmek istediği söylerek beni bir şekilde yanında tuttu. Kız erkek arkadaşımın telefonundan gizlice erkek arkadaşımla olan yazışmalarımı ve özellerimizi kendi telefonuna aktarmış ve beni babamla tehdit ediyor sevgilimi bu şekilde yanında tutuyor. kız bile artık farkında erkek arkadaşımın benimle olmak istediğinin ama her türlü şantaj ve tehditi eksik etmiyor. Bende kızın ailesinin bilgilerine ulaştım ama kötülük yapmak istemiyorum. Bu şantaj ve tehditler kanıtlı şekilde elimde mevcut. Polise gitmek istemiyorum çünkü ailemin öğrenmesini istemiyorum. Lütfen akıl verir misiniz. Zamanında bu olayla yaşanmasın diye bir çok şeyin önüne geçmeye çalıştım ama sevgimden ve verdiğim değerden göz yumdum razı geldim. Ama kızın tehditlerde hiçbir haklılık payının olmadığını da biliyorum.

Sevgilime benim hakkımda şantaj ve tehdit yapılıyor ama benim hiçbir suçum yok napabilirim?