22 yaşındayım. Hiç sevgilim olmadı. Bu cümleyi kurarken boğazıma bir düğüm oturuyor. İnsanlar duyduğunda, havada bir sessizlik oluşuyor. Ama kimse gerçeği merak etmiyor. Üniversiteye başladığımda, belki bir şeyler değişir diye düşünmüştüm. Yeni bir çevre, yeni insanlar… Belki biri beni fark eder, içimde taşıdığım duyguları görür diye umut ettim. Ama olmadı. Dört yıl geçti ve hiçbir şey değişmedi.
O kadar ki, bazen birilerinin gözünde nasıl göründüğümü merak edip Omegle gibi yerlerde dolaştım. Fakat orası da farklı değil. İnsanlar birkaç saniye içinde kararlarını veriyor. “Çirkin” diyorlar. Gülüyorlar. Birkaç kelimeyle seni daha da görünmez yapıyorlar. Sanki ekrandan taşıp seni parçalıyorlar. Ve ben kendime soruyorum: Gerçekten her şey tip mi?
Belki de öyle. Güzellik denilen şeyin o parlak kabuğuna sığmıyorsan, kimse seni tanımak istemiyor. Bir yüzün biçimi, bir gülüşün simetrisi, bir bedenin ölçüsüyle değer biçiliyor insanlar. Ama ben bu standartlara hiç uymadım. Uyamadım. Ve bu yüzden, kimse beni sen olduğum için sevmedi. Sevemedi.
O zaman soruyorum, bu benim suçum mu? Ya da benim taşıdığım bir yük mü? İnsanlara sormak istiyorum: Neden bu kadar yüzeyselsiniz? Ama biliyorum, kimse bunu kabul etmez. Çünkü dünya böyle işliyor. Kimse yüzüne bakmaya değer bulmazsa, içini görmeye çalışmaz.
Aynaya baktığımda, sadece bir yüz değil, orada koca bir hikaye görüyorum. Yaşanmamış aşklar, anlatılmamış cümleler ve hiç fark edilmemiş bir derinlik. Ama insanlar bunları göremiyor. Çünkü yüzünle, duruşunla başlamıyorsa hikayen, kimse başını çevirip bakmıyor.
Hiçbir kız beni ben olduğum için sevmeyecek gibi hissediyorum. Bu fikri düşünmek bile ağır. Belki bir gün biri içimde taşıdığım hikayeleri görmek ister. Ama o gün gelene kadar, taşımak zorunda olduğum bu görünmezlik, her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Ve ben her gece, neden bu kadar yüzeysel bir dünyada var olmaya çalıştığımı sorguluyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
her şey kesinlikle tip değil güzel olup beyninin içi boş olan veyahutta çirkin ahlak düşüncelere sahip çoğu insanlar insanı iter karakter düşünce ahlak kültürlü insan herzaman başkadır güzellik kavramı o insanı tanıyana kadardır gerisi bunlara bakar
Kızma ama gördüklerime dayanarak ben bunlara inanmıyorum
Gördüklerinizi bilemem ama ben yaşadıklarıma dayanarak söylüyorum ne kadar yakışıklı olursa olsun karakteri beş para etmezse olmaz o insanı tanıyana kadar yanında olursun
Tipi hitap etmiyorsa tanımak istemezsin
Ama kötü birini sadece tipiyle tanımak istersin sonuç olarak diğer adam kaybeder
Kötü ama yakışıklı
Bu doğru fakat bir ortamda ya da faaliyet sosyal ortamlarda kendi kişiliğin az çok anlaşılıyor sosyal medyada sevgili yapmak dış görünüşe bakıyor daha çok tercih etmem asla
Sosyal ortam mı valla ne yalan söylüyeyim ordada öyle kendimizi avutuyoruz.
Dostoyevski diyor ya; "hiçbir kız seni sen olduğun için sevmeyecek; herkes seni, seni sevmenin onlara ne kadar yakışacağını düşündüğü için, yani kendileri için sevecek ve bu da demek oluyor ki insan böyle yaparak yine kendini sevecek. Sen hiç sevilmemiş olacaksın hikayenin sonunda.
Ben katılmıyorum herkes sevilir fakat uygun koşullar gerekir kendini yakışıklılık konusunda kendini göstermek yerine başka şeyler dene melisim her şey bu standartlar olduğunu düşünme bu kadqr umutsuz olma ve özgüvenini düşürme
Anlaşılan, ‘herkes sevilir’ düşüncesi biraz fazla romantik. Ama dediğin gibi, her şeyin bir koşulu var. Eğer herkesin sevilmesi bu kadar kolay olsaydı, kimse kendini ‘kendine uygun’ diye hissetmezdi. Belli ki ‘standartlar’ dedikçe, sana göre bir insanın içindeki değeri görmek yerine, hep dışına takılıyorsun. Ama tabii, herkesin yolu farklı, senin tavsiyelerine göre belki de yolumun sonu hiç gelmez.
Maalesef hem çirkin erkeklerin hemde çirkin kızları şansı yok
Anlıyorum
Zaten beni sevmiş olmuyor galiba tipime göre beni yargılayanı aslında sevgi diye bişi yok
Maalesef bu dünya böyle. Bunu kabul edeli uzun zaman oldu. Seni çok iyi anlıyorum ama burada uzun uzun yazmak istemiyorum artik. Keşke herkes kendi gibi insanlarla karşılaşsa. Umarım biri hikayeni görmek ister. İyi ki varsın ❤️
Hayatın acı gerçeği
Valla onu bile bilmiyorum. her şey anlamsız geliyor bir amacım yok ama 1 canım var diye yaşıyorum
Şimdiki çoğu kız p! ç erkek seviyor. Senlik bişey yoktur. Varsa kismetinde biri olur illa