Ara vermek, bir süre kafa dinlemek ilişkiyi düzene sokar mı?

Ara vermek, bir süre kafa dinlemek ilişkiyi düzene sokar mı?
Bence değişir kişiye göre. Her iki taraf da ilişkiyi dışarıdan gözlemleyerek neleri değiştirmek istediğini ve ilişkinin geleceği hakkında daha net düşünceler oluşturabilir.
Bireysel Büyüme: Ara verme süreci, her bir bireyin kendi üzerinde çalışmasına, yeni hobiler edinmesine ve kendini daha iyi anlamasına yardımcı olabilir.
Sorunların Çözülmesi İçin Zaman: İlişkideki sorunların üzerine düşünmek ve çözüm yolları aramak için zaman tanır.
İlişkiye Yeniden Başlamak İçin Motivasyon: Ara verme sonrasında ilişkiye yeniden başlamak, her iki taraf için de daha heyecan verici olabilir.
Bunlar günümüzde yeni çıktı, bir sorun varsa güzel bir şekilde konuşulur ya da olmuyorsa sinir anında uzak kalıp sakin bir şekilde konuşmak daha uygun olur baktım olmuyor helalleşmek ve hayır dileyerek yola bakmak daha güzel olur.
Ara vermek, ilişkilerde genellikle bir çözüm olarak görülse de, her durumda etkili bir yöntem olmayabilir. Eğer ilişkide bir sorun varsa, bunu karşılıklı oturup dürüst bir şekilde konuşmak daha sağlıklı bir yol olacaktır. Sorunlar, iletişimle çözülebilecek bir noktadaysa, uzaklaşmak yerine beraber çözüm yolları aramak ilişkiyi daha da güçlendirebilir. Ancak, duyguların yoğun olduğu, sinirli veya üzgün olunan anlarda bir süre uzak kalmak, sakinleşip mantıklı düşünmek adına faydalı olabilir. Öte yandan, ilişki bir çıkmaza girmişse ve çözümler tükenmişse, karşılıklı helalleşip birbirine güzel dileklerde bulunarak yolları ayırmak, her iki taraf için de daha huzurlu bir sonuç doğurabilir. Önemli olan, kararların ani değil, düşünülerek alınmasıdır.
Ayrılığın başlangıcıdır çoğu zaman. Çiftler daha rahat ilişki üzerine birbirlerini boğmadan bie çözüm olara öne sürseler de ayrılığa hazırlamak için zaman kazandırmaktan öteye geçemiyor. Buhranlı geçen günlere bir toparlanma fırsatı yakalasa da bu sadece kişi için geçerli olabilir, ilişki için değil.
Psikolojik dengenin korunması için bitmesi gerekeni bitirmeli, uzatmalara oynanmamalı. Sorunlarla yüzleşerek birlikte bunun altından kalkmak varken ayrı kalmak çözümse, zaten daha bir arada olmamak üzere ayrı kalınmalı.
Ricalar 🌸
of su kayayi gordum simdi bi fena oldum mardinli guzel yarim beynimin icinde dolaniyo Şu an neyse konumuza gelelim jsososs ara vermek iliskiye iyi gelmiyor
Bende o story sayesinde başladım diziyi izlemeye :))
İzlemediğin için spoi vermeyeceğim ama Kaya'ya bir şey olmuyor merak etme.
Rica ederim 😊
Cevap
61Cevap
Bazı ilişkilere ilaç gibi gelir, bazısına da zehir gibi. Ara vermek araya soğukluğun girmesine sebep olabilir ama bazen özlersin daha bir tutuşursun 😄
Bence direkt bitirmek daha mantıklı 😄
Uzatmaları oynamayı seviyorlardır belki 😅
Heyecan arıyorlar. Yeni yeni icatlar 😄
Çok heyecanlıysa biz de yapak, neyimiz eksik :D
İşte bunu söylemenden korkuyordum. Bizim neyimize heyecan allasen 😄
İlişki yaparsak bunu deneyeceğiz, sus :D itiraz istemiyorum djfja
Sonra tekmeyi yiyeyim dimi. Ara vereyim derken finish noktasına gelmek istemiyorum 😄
Ekşın istiyorduk, heyecan istiyorduk, adrenalin pushlayacaktık 🥹
Bu ekşını love işlerinden uzak tutalım da başka neyde olursa olsun asdh
Ne yaparsan yap Aşk ile yap demişler :D
Bunun için dediklerini zannetmiyorum 😄
Aşkımla yapmayacaksam, kimlen yapcım 🙆♀️
Tamam sen nasıl istiyorsan öyle yap. Beni sürükleme peşinden ashsh
İkna kabiliyetimi sorgulatıyorsun bana :D
İnatçıyımdır valla asdh
Burcun ne senin koç mu
Terazi 😄
Aman Allahım :D
Ne olduu 😄
İlk defa terazi burcu bir hemcinsimle uyum yakaladım ajdjs
Ahaha uyumlu bir burcuzdur oysa. Neden uyum yakalayamıyordun şimdiye kadar 😄
Hiç karşıma çıkmamış senin burçtan djdjs
He o zaman başka ashsh
🙆♀️🌸
İyi geldiği de olur daha beter olduğu da.. Bu arada kimin nasıl davrandığı önemli.. Anında çirkinleşen davranışlar, tavırlar, söylemler olunca kimseye iyi gelmez bu ama bir şeyleri düzeltmek için kendini sorgulayıp üzerine düşeni yapmak konusunda kafa yorarsa gayet iyi sonuçlar çıkabilir..
Ara vermek kadar saçma bir şey yok! Ne bu futbol maçı mı? Sorunlarınız varsa çözersiniz, çözemiyorsanız siz birbirinize uygun değilsiniz demektir. Ara vermekten oluşacak özlem duygusu sorunları bir süreliğine halı altına atacak olsa da zamanla o sorunlar tekrar yüzeye çıkacaktır. O yüzden ya bitirin ya da sorunlarınızı çözün.
Düzene sokmaz bence. Yaşanan sorunlar varsa konuşarak çözümlenmeye çalışılmalı. Sen çözümlemek istediğinde karşı taraf yanaşmazsa çok da uzatmanın anlamı yok elbette.. ara verip tekrar barıştıktan bir süre sonra yeniden aynı sorunlar yaşanır.
Eğer ayrılık için bir kılıf değilse iyi gelebilir, böylelikle insanlar birbirlerini ne kadar özlediklerini anlarlar, belki birbirlerinin değerini bilirler, anılar daha çok gözlerinin önünden geçer
Hep saçma gelmiştir bu cümle, bu düşünce bana. Film bu ne arası yaa nolcak yani sen konuşup derdini anlatıp derdini dinleyip problemi cozmedikten sonra. ? Hayat reklam arası vermiyor ara vermiyor zaman akıp gidiyor
Bu ara verme olayını hangi uyanık icat etti acaba 🤔
Bende bilmiyorum valla.
Büyük mucit bu kişi söyleyim😄
Başkalarıyla sevişmek her zaman iyi gelir, daha iyisini bulunca geri dönmez insan. Daha iyisini bulamayınca da "özledim seni" diyerek tekrar birleşilir :)
Birlikte üstesinden gelemeyecek duruma gelmiş bir birliktelik için ara vermek demek; "o sıra başkasını bulursak bitiririz bulamazsak birlikte devam" demek gibi bir şey oluyor
Zaten bu şekil düşünmekte sen kafada bitirmişsin ki güzel bir ilişki yaşıyor olsaydın bu durumu aklımın ucundan bile geçirmezdi değil mi
Ara vermekteki amaç nedir ki 🤔🤔🤔
Ara verip bensiz azda olsa yapabiliyorsa benim ağırlığım yoktur , hükmüm yoktur.
Yani ilişki bitmiştir zaten
Ara vermek demek su başka birinegider gittiğinde bişey bulamaz sonra geri sana döner ne güzel iyi mi?
Hayır, ara vermek kadar saçma bişe yok. İnsan seviyosa neden ara versin ki? Demek ki sevmiyo ki ara vermek istiyo.
Sorun çözülmeden olunuyorsa pek değil aksine kaçış yoludur sorunu çözmek ile ilerlenmeli yolsa ilişkiye toksik verebilir
İlişkinin boyutuna göre değişir bu kimi için için iyi olabilirken kimi içinde soğukluk getirir belli olmaz yani
İlişkinin boyutuna göre değişir bu kimi için için iyi olabilirken kimi içinde soğukluk getirir
Ara vermek ayrılığa sinyal demek ben umudu kestim demek.. Bu ilişki sonuçta maç degil
Sonra ikinci devre oynanır, ardından uzatmalar.
Nihayetinde son düdük çalar...
Bir ilişki insanı yormamalı, yoruyorsa bin kerede şans versen olmuyor, olmaz
Artık kopma noktasına geldiğinin göstergesidir sonrasını pek sağlıklı ilerleyeceğini sanmıyorum
İlişki dediğin zaten bu arayı kaldırmak değil midir
İlişki içindeyken ara vermekse evet ama diğer türlü no
İlişkiye ara verme teklifi yapan taraf 2. De ayrılık teklifi ile gelir
Ara vermek demek bitirmek demektir iyi gelmez
En son işverenim ara verelim demişti... Aradan 7 yıl geçti hala ara vermiş durumdayız
gelmez ara verecegim bi iliskim varsa direkt ayrilirim daha iyi ara vermek nedir
Ara vermek ilişkiyi bitirmenin daha hafif yöntemidir..
Ara vermek bana göre ters. Bir şey ya vardır ya yoktur. Ya siyah ya beyaz. Gri olamaz
kesinlikle ara vermek kadar saçma bir şey yok eğer ara vermek isityorsan zaten bitirmek istediğindendir ayrıl gitsin ara verecegine
Katılıyorum.
Soğuk alırsa bir daha kolay kolay ısınmaz eskisi gibi başka gönüller de teselli arar
Ara vermek diye bir şey yoktur bence. Bir ilişki ya devam eder ya da biter.
Karşı tarafa güvenmek gerekiyor yani ara vermemek daha doğru olur
İlişkiden ilişkiye değişir. Ayrıca sebebi de çok önemli.
Hiç ilişkim olmadı tipimden dolayı. O yüzden iyi gelir mi bilemiyorum.
asla. bir ilişkide ara verme talebi ben biraz başkasıyla takılayım sonra sana geri gelirim demekle aynı şeydir. ayrılırız biter gider
Bunla ilgili güzel bir sözüm var.
Ara verme sevdiğine ırak olursun gönlüne.
Ben ne yaptım dersin
bulamazsın kendine
Ne bu ara tatil mi? Karnede ver istersen 😅
😄😄
genele bakarsak hep beklendiği gibi sonuç vermiyor bence bu çok büyük bir risk..
Asla iyi geleceğini düşünmüyorum, hiçbir zaman ilk zamanki gibi olmaz
Ara vermek iyidir ama sizleri hayatına girmemesi önemli
Napsak? Bi cumaya gittim donücem mi diyelim partnerimize? :):
Kesinlikle iyi gelir çünkü, insan bı düşünüyor ayrı kalınca;)
Ara vermek aslında bir nevi bitirmektir zaten
tam bir saçmalık ara vermek kadar ilişkiyi mahveden bir şey varsa aldatmaktır
gelmez olmuyosa olmuyodur
Yeni ilişkiye iyi gelir
Ara verilen bir ilişki çoğu zaman ayrılık demektir.
Ara vermek demek ayrılık demektir
ara vermenin ayrilmakla bi farki yok
başlamaz biten en güzel yerindeeeen
Reklam arası mı? Yok kalsın.
Gelmiyor hatta bitişi için hızlandırma yapıyor.
Evet ama her zaman değil
Ara vermek ayrılmak demek
iyi gelmez yeni kişiler gelir
Ne bu toplantı da filan myz
Ohoo çiçek açtırır hjk
Hayır gelmez
Gelmez beraberken sorunları çözün
Hayır bana göre gelmez.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?