Engelli biriyle evlenir miydiniz?

Merhaba,

Öncelikle doğru bir bölüm seçip seçmediğimden emin olamadım, bunun için kusura bakmayın. Ancak aklıma takılan önemli bir soruyu paylaşmak istiyorum.

Kendimden biraz bahsetmek gerekirse: Teknolojiyle aram oldukça iyi. Bilgisayarı çok iyi kullanırım ve teknolojiyle ilgili bir şeyler öğrenmek benim için bir tutkudur. İnsanlar beni tanıdıklarında "Sen engelli değilsin, gayet iyisin" deseler de, gerçek şu ki hafif derecede mental retardasyon tanısı aldım ve %50 zihinsel engelli raporum var.

Şimdiye kadar hiç sevgilim olmadı, arkadaşım da olmadı, bir sosyal ortamım da yok. ve birazda asosyal kişiliğim var denilebilir. Bunun eksikliğini hissetmiyorum; ancak toplumda bize karşı yapılan davranışları, önyargıları düşündükçe ister istemez zihnimde bazı sorular dönüp duruyor.

Asıl soruma gelecek olursak: Engelli biriyle evlenir misiniz?
Daha da önemlisi, bir gün birlikte olmayı düşünebileceğim bir kişi, benim engelli olmamdan nasıl etkilenir? Bu durum onun hayatını ne şekilde etkiler?

Bu konu benim için gerçekten çok önemli ve sizin samimi cevaplarınızı merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Engelli biriyle evlenir miydiniz?