Engel çok geniş bir kavram tabi içinde otizm, manik-depresyon, ampüte insanlar, topal ya da tekerlekli sandalyeye mahkum olanlar, işitme, görme engeli olanlar, görme ya da duyma azlığı olanlar diye uzayıp giden bir liste.. Ben hayatını asgari koşullar altında normal şekilde sürdürebilen bir insansa engelli biriyle evlenebilirdim. Çok hassas olan bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?
Bi arkadaşım var lise yıllarından beri engelli biriyle birlikte, çocuğun boyu ondan ufak ama kız manken gibi. Hiç kimse cesaret edip neyine aşık oldun diye soramıyor, sorma gereği de duymuyor zaten. Çocuk İtalyan, kız Alman :) birbirlerine öyle bakışları var ki, etraflarında sanki kimse yok. Demek o ki, Seviyorsan seviyorsundur nokta. Sebepsizce. Engelli biriyle asla demem, büyük konuşmam. :) takdir ilahi
5
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eski sevgilim için hep bunu düşünürdüm. Ve içimden hep yanında olacağımı söylerdim. Asla bırakmaz bebek gibi bakardım ona. Her şeye göğüs gererdim. Ama sonra ne oldu biliyor musun her şeyi yaparım dediğim insandan hayatımın kazığını yedim. Şimdi her gün beter olsun diye dua ediyorum. İnşallah da olur. Bana bunları yaşatarak onun eline ne geçti hiçbir fikrim yok ama umarım bir gün insan olur da bana yaptığı kötülükler dert olur ona. Umarım ahım ondan misli misli çıkar tek dileğim haklıymışsın ben sana hata yaptım diyip o çaresiz halini görmek. Dilerim ki bu dünyada güvendiği ne varsa ona cehennemi yaşatır. Dilerim ki en kısa zamanda.
Bilmiyorum. "Kanatları varmış kalbin. Sevince uçar, sevilmeyince göçermiş" sözü gibi. Kalbim konarsa engelli olsa da olmasa da ayrılmam yanından. Severken başına bir iş de gelse, tanımazken de bir sıkıntıya düşüp sağlığını kaybetse yalnız bırakmam. Ondan daha iyi onlarca seçeneğim olsa dahi kalbim ondaysa bırakıp gitmem. Seviyorsam evlenirdim yani.
Ben bir engelli olarak kısa bir cevap vereyim. Kimisi neden olmasın olabilir der ama iş teoride öyle oluyor. Gerçekten bir engelli kadın ya da erkeğe ilgi duyunca işin rengi değişiyor. İsterim istememden ziyade sağlıklı bireyin bunun korkusunu aşması lazım. Keza engelli bireyler sağlıklı bireylerin yapamadığı birçok başarıya imza atabilmiştir.
Hayır evlenmem , bu dediğim biraz bencilce ama engelli biriyle bir ömür hatını nasıl geçirebilirsin ki , çoğu şeyden mahrum kalıyorsun. İstediğin gibi bir evlilik, hayat yaşayamıyorsun, daha sayacak çok şey var ama bu kadarı bile yeter evlenmemem için
Özellikle böyle bir durumu reddettiğim yok, ben de bir engelli adayıyım sonuçta. Sadece ayak uydurabilir miyim, o sorumluluğu alabilir miyim bilmiyorum. 😞
Evliliğe çok uzağım knk rahata alıştım birazcık 😧 Evlilik düşünüyor olursam buna takılmam bana göre bakımlı olması lazım insanın buna çok önem veriyorum 😑
Sevdiğim bir insanın başına sonradan bir şey gelse evlenirim Ama engelli olarak tanısam bilemiyorum burada bazıları evlenirim demiş bari yalan konuşmayın