Eski evlenmiş sevgili neden yıllar sonra mesaj atar?

Merhabalar yıllar önce ilk okuldan beri birbirimizi sevdiğimiz. Konuştuğum biri vardı. İkimizde atanana kadar konuştuk. Evlilik hayali kurduk olmadı. Ben erken atandım. O da bende atanyım öyle evelenelim dedi. Neyse o da atandı. Evlilik konusu açtıkça baktım uzaklaşıyor. Ara verelim falan. İyi tamam dedik sonra baktım artık benle alakası yok. Konuşmayı kestik o evlendi. Aradan 6 yıl geçmiş bana mesaj atıyor. Yok merak ettim yok nasılsın. yok özledim keşke tekrar kavuşma şansımız olsa. Seni seviyorumlar. Sonra kocasından bahsediyor saçma sapan şeyler beni kıskandırmaya çalışıyor. 2 ay geçiyor tekrardan yazıyor. Aynı şeyler. Rutine bağlandı bu durum. Konuşma sonrasında sen eskisi gibi sevmiyon merak etmiyon diyip engelliyor. 2 ay sonra bir daha. Ben ona defalarca yıvanda mutlu huzurlu ol dedim. Yanlış yapıyorsun dedim, benimle ne derdin var bitti dedim. Yok anlamıyor. Bakıyor yüz vermiyorum. Bu sefer işte kaybettiğini bak kimler sahip. Kimler öpüp kokluyor diyor. Saçma muhabbetler sonra öfke sinir engelliyor. Ben ne yapabilirim. Bunun derdi ney?
Eski evlenmiş sevgili neden yıllar sonra mesaj atar?