Siz mi yurt dışına gidersiniz yoksa eşinizi türkiyeye mi getirirsiniz?
Yurt dışına gidince her şey sizin için sıfırdan başlıyor olacak, iş, araba, çevre…?
Yurt dışına gidince her şey sizin için sıfırdan başlıyor olacak, iş, araba, çevre…?
2-3 gündür bu konuda başım ağrıdı. Çok büyük konuşmayayım ama TR den birisiyle evlenipde Almanyaya falan getirmem. Gelmesi 1-2 sene sürecek, ayrı ülkelerde kimin ne zaman, kiminle hangi ortamda ne yapacağını şuanki koşullarda kimse garanti edemez. Hadi bu süreçte dil öğrenirse Tr de burada zorluk çekmez. Adapte olamazsa ikimizinde hayatı biter. Almanya ya evlenip gelenlerin son 2 sene içinde boşanma oranı %37 olmuş. Neredeyse her 3 kişiden 1i boşanmış. Sonuç olarak 2. kez hayatımın içine etmek istemezdim sanırım.
Sen Türkiyeden evlenip almanyaya mi getirdin eşini, doğru mu anladım? Evet zor ya gerçekten dil örenmesi adapte olması her şeyi ile sen ilgileniyor olman lazım falan uğraştırıcı yani. Çoğu insan zaten “son çare” olarak görmüyor mu bunu?
Zamanında öyle bir hata da bulundum. Ailem istedi diye evlenip getirdim. Tr den yapılan bütün evlilikler böyle yurtdısında yaşayan birisi için. Yapamadı burada. Adapte olamadı. Dil en büyük problem. Markete gidiyorsun ne dedi, resmi bi yere gidiyorsun o kadın neden gülerek konustu. İş yerindeki o kız neden baktı. Baktım olmuyor Almanyada dava açıp boşandım. Oda geri Tr ye dönüp sonrada başkasıyla evlendi. Resmen evlilikten soğudum sayesinde.
Evet, tam nokta atışı yaptın maalesef ki öyle oluyor
2-3 gündür başımın ağrımasıda birine şakayla karısık söz verdim. Boşanınca kağıt üstünde evlenip seni getiririm diye. Kız bunu ciddi almış gitmiş yüzük atmış. Beni götür diye arayıp yazıp durdu😂😂 En son numaramı değiştirdim ne yapayım. Kağıt üstünde 3 sene evli kalmak kolay değil
Yapma böyle şakalar Münihli millet teklif bekliyor zaten 😂
2 sene önce verilmiş bir söz. 😂😂 Kızı yolda görsem tanımam o derece unuttum yani. Yüzük takarken bana sormamış, atarken de sormamış beni götür nedir 😁😁 Ama şu bir gerçek kafamda evlilik yoktu. Bugün bu konu yüzünden bizimkilerle inatlaştım. Birisini ciddi ciddi getirmeyi düşünüyorum. Şeytan diyor git bas nikahı 1 senede getir buraya
Haydaaa bir dediğin diğer dediğini tutmuyor
Konu çarpık oldu. Bu söz verdiğim kız annemin tr de komsunun torunu yani. Bizimkiler 2-3 senedir Tr ye gitmiyordu. Yılbaşında gidince benim boşandığımı öğrenmiş oldular. Gercek evlenme niyetim olmayınca bizimkilerde kızın durumuna üzülüyor 2 gündür beynimi yediler. Evlen götür kurtulsun diye. Onlara inat yapıcam böyle bir şeyi😂😂 istediğimden değil.
Evli değilim ama evlilik böyle bir şey değil ya, inat uğruna kızın hayatı kurtulsun uğruma falan. Kendi hayatını düşün uğraşma yani ne gerek var
O kızla değil zaten. Çünkü kendi isteğiyle nişam yap, sonra o çocukdan aniden ayrıl yurtdısına gelmek için. O zaten karaktersiz bir yapıda. Bana zararı olmadıktan sonra birsinin hayatını kurtarmak bence en güzel şey. Sonuç olarak kağıtda evli olmanın bana bir zararı olmaz burada.
Senin için sorun barındırmıyorsa olur niye olmasın 🙂
Delirmişsin sen 😂
Gerçek sevgi öyle bir olay değil Uzay 🪐 bile olsa umrumda olmaz
Ülke değiştirmek hiç mantıklı değil
Demi ya her ne kadar maddi durumu iyi olsada orada tek başınasın, ne çevre ne iş ne sana ait herhangi bir şey oluyor. Zor yani, yapanlara saygı duyuyorum
Ben geldim hayatımın hatasını yaptım
Teşekkür ederim
Cevap
24Cevap
Amerika da
İngilizcem var, çoğu ülkeye de gittim. Doğa olarak Slovenya en hoş bulduğum ülke oldu. Eşim nerede yaşamak isterse orada yaşarım sorun değil
Evet ya dilde çok önemli bu konuda gerçekten
Nerede yasiyacagimin önemi yok yanında olayım yeter
Tatlı bir yorum 🌸
Türkiye'de kalmak istemezdim evlilik ve çocuklarının eğitimi açısından yurt dışı daha iyi bir seçenektir..
Ülkem güzel yurtdışına alışmak zaman alıyor
Almanyada dogmus buyumus biri olarak. Esim türkiyede olsa nerede yasayacagimiz konusunu sartlar ve kriterler belirler o yüzden yorum yapmak su an cok zor.
Doğma, büyüme ve yaşadığım yer zaten yurt dışı.
Sevdiğim insansa eğer nerede yasayacagım farkederse kahrolayım
Asla gitmem o gelsin buraya daha keşfedilmeyi bekleyen nice şehirler yerler var burada 🥰🥰
burada iyi bir işim ve kazancım varsa o gelir
kesinlikle
Senin var mı böyle bir isteğin
Hayır yok
💐💐💐
Almanya hariç herhangi hi yer olabilir
Almanya seni bekliyordu ama
Süper, cuk oturmuş🙂
Musluman ülkeler ve güneydeki ülkeler olsun istemezdm
Kimse kimse için sırf bu yüzden yurtdışında yaşamaz
Sülalemin yarısı yurt dışında yaşıyor ama ben yurt içindeyim büyük şanssızlık bu durum benim için ama ilerde deniycem yurt dışına çıkmayı resmi olarak
Sadece İskandinav ülkeleri.
isviçre olabildi
Abdli biriyle villası olsun abd de
Yakında İsveç ya da Almanya tarafındayım. Bakalım.
Yurt dışında yaşamak istemem
Yurt diisnda bir maaş la araba alınıyor zaten
Eşimin ülkesine bağlı
Ben yasasam sorun etmem
Yurt dışına giderim imkanım olsa durulur mu burada
Imkanları iyi olduktan sonra çok bir önemi yok
İşim güzel. Burayı terkedemezdim.
Sadece kalça önemli bence 😀😀
Giderim yaaa, ne ywşacaz burada
Cehennemin dibinde
Augsburg'dayım taliplerimi bekliyorum 😊
Fark etmez