- Gizli Üye(25-29)19 gü
Bence insanlar fazla egolasti. Kadin ya da erkek farketmeksizin. Kimsenin tahammulu yok. Kucuk seylerden mutlu olmuyor insanlar. Mesela eskiden erkekler pencereden sevdigim kadinin yuzunu görse mutlu olurdu. Gidip bir muhallebi ismarlardi falan. Bundan mutluluk duyardi. Simdi nir kahve ismarliyorlar hesabi ben odedim diye yuzleri dusuyor. Kiz fotosunu atiyor, yuz yuze gorusuyorlar belki tensel seyler dahi yasiyorlar ama o pencereden 5 sn kizin yüzünü goren adamla ayni mutluluk derecesine sahip degiller. Erkeklerde de ego var ve en iyi kadina sahip olma derdindeler. Kiz buldum iste, bununla ileryeyim demek yok. Hep daha iyisinin guzelinin peşindeler.
Kizlar icinde. Kizlarla arkadaslik hep zordur ama bu donem kadar değil. Eskiden turk erkekleri turk kizlari egolu derdi ama bence degildi. Bir seyi 40 defa soylersen olur hesabi turk kizlari bu donemlerde gercekten egolu. Ben arkadaslik dahi kuramiyorum. Eskiden kizlarla arkadasligimiz dahi daha saygili, ictendi. Simdi neye gore degerlendiriyorlar bilmiyorum ama kizlarda kendi icinde digerlerini cok eziyor. Ben tıp okuyorum, ben calisiyorum, ben parami kazaniyorum vs vs.
Eskiden sadece kocalariyla, evlenmekle hava atarlardi simdi koca, cocuk, meslek, bolum, okudugu okul, maasi her seyleriyle karsilastirma yapip hava atiyorlar ve belli kismi disarda birakarak soyluyorum gormemis gibi tavirlar. Dunyada tek bunlara sahip kadin sen degilsin, tek parani kazanip calisan sen değilsin ama boyle davranıyorlar.
Buna bir erkek arkadasim soyle demisti. Kadin calistigi zaman iki ayri hayat yasiyor. Mesela ogretmen birini dusunelim. Okulda bu kadin pohpohlaniyor. Hocam diye herkes saygi gosteriyor. Veliler oyle, diger hocalar ve ogrenciler oyle. Kaale aliniyor, el ustunde tutuluyor ama eve gittiginde kulkedisi moduna geciyor. Evde disarda gordugu degeri gormuyor. Kocasi, cocuklari, bki ailesi disarda kadinin gordugu pohpohlanmayi vermiyor. Eve geldigi an o evin hanimi, yemek, temizlik, cocuklarla ilgilenme gibi seylere geciyor. Kadindaki bu iki durum ve ucurum belki davranis bozukluklarina bile sebeptir bilemem.
Ama arada kadin icin gercekten ucurum var. Is hayatinda pohpohlan, deger gor, ilgi gor konumun geregi ister doktor ol, hemsire ogretmen farketmez ama eve gelince siradan birisin. Kocan vs de cok deger veren biri degilse disarda gordugun ilgi saygi evde yok. Bu da kadinlarin calismasi da baska bir ego sorunu aslinda demisti arkadas. Ve bu egoyu da cok net gorebilirsiniz. maalesef ulkemizde kadinin deger gormesi icin sadece dogmasi yeterli degil. Erkek cinsiyeti ogrenildigi an pohpohlanmaya baslar. Kabul gorur. Ama kadinin toplumda kabul gorulmek icin bazi biletlere ihtiyaci var. Bu evlenmek, koca sahibi olmak, meslek sahibi olmak vs gibi. Bu da bazi davranislari, belki egoyu beraberinde getiriyor. Bu da iticilestiriyor açıkçası.
Taa ilokul, okul oncesine inmis bir zorbalikta mevcut arkadasliklarda. Iliskilerde de var bu. Insanlar eskiden arkadasimin cani ceker diye beslenmesinde muz olmazdi, annesi koymazdı. Simdi oyle degil. Herkeste en iyisi benim yarisi var. Iliskilerde de bunu maalesef daha cok erkekler yapiyor. Gobegin sarkmis, kolların kıllı, bıyığın mi var senin, şuran soyle buran boyle diye hayatindaki kadini ozguvensiz yetersiz hissettirme durumu da var. Erkeklerin fazla sekilci olmasiyla gelen ayriliklarda mevcut.
Benim kuzenim var kiz. En son iliski yasadigi seyde tensel aeylerde yasarken adam bir seyler diyormus. Mesajlari vs gormus hakkinda yazilan. Ben libidosu yuksek, kendini seksi bulan, sevismeye bayilan biriydim. 7 aydir hic icimden gelmiyor istegim sondu. Az bir yukselsem kulagimda onun dedikleri ve okudugum mesajlar geliyor sonra pif diye sonuyor istegim. Travma tepkisi belki de ama bir kadinin nesesi, kadinligi daha söndürüldü ne zaman duzelirim bilmiyorum ama bir sure erkek gormek istemedigimi biliyorum demisti.
Mesele sadece sosyal medya değil etkisi var. Insanlarin curretini yuz yuze artiran etkenlerden biri belki ama insanlar icinin karanligini, egosunu, kendi yetersizligini diger insanlar uzerinden gidermeye calisiyor maalesef.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 20 gü
Tek sebebi değilse bile en büyük sebebi sosyal medya.
10 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Sadece sosyal medya değil. Sosyal medyanın getirdikleri ve bu getiriler ile insanlardan götürdükleri, kadınların iş hayatını öncelemesi. (Haksız demiyorum ama aile mevhumu gerçeğini her iki tarafta iyi göz önüne almalı) ayakları yere basma muhabbetine kadınların üzerine çok fazla anlam yükleme çabamız (buda yanlış anlaşılmasın, kadınlar fıtrat gereği naif varlıklardır. Bu artık şiddetli şekilde bozuluyor) dolayısıyla erkeklerde geri plana çekiliyor. Ben yapım gereği erkek gibi davrandım ve birkaç ilişkimi yürütemedim. Yanlış anlaşılmasın flört vs işler bana göre değil. Yüzlerce insanla görüşmekte bana göre değil. Bu sonuçlar bizi bu noktaya getirdi. Başka bir nokta ise erkekleri kendi istediğiniz noktaya getirmeye çalışırsanız prenses olarak ifade ettiğiniz erkekler ortaya çıkar. Bu sefer o erkeklerde başka erkekleri etkiliyor. Ha bizim hiç mi suçumuz yok. Elbette var ama bizleride ilk hocamız annelerimiz yetiştiriyor. Kayınvalidelik yerine kadına saygı ilk ders olsa bunlar olmazdı. Başka bir nokta ise erkeklerin ve kadınların özel şeylere artık çok rahat ulaşıyor olması, bu dikkat eden kişileri uzak yutuyor ve bundan kadınlar daha çok etkileniyor. Son zamanlarda erkekler çok daha kaba saba olduk. Dolayısıyla düzgün bir kadından ilk intiba kötü oluyor. Ikçası ben artık 40 yaşını devirdim ve bu işlere pes ettim. Sadece düzgün, yasak olan şeylerden uzak durarak yaşamak en önemli hedefim
10 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Tek değil belki fakat en ciddi sebebidir. Şişeden cin çıktı maalesef ve her alanda dezenformasyonun olduğu hayatta sağlıklı karar verme, sürdürebilirlik, kanaatkar olma, empati ve zora katlanma eşiği oldukçe düştü. İnşallah düzelir toplum ne diyelim.
32 Yorumla- 20 gü
Eic için teşekkür ederim @bayanagresif99
- 19 gü
Rica ederim
Yapay Zeka Cevapladı
Soru Sor
Ah canım ya, sosyal medya bu işin sadece bir parçası. Bence ilişkilerde asıl sıkıntı empati ve iletişim eksikliği. 🙄 Sosyal medya şeytanı diyebiliriz ama eğer çiftler birbirlerine güvense, sınırları koyup konuşsa, hiçbir Snapchat ya da Instagram bağımlılığı onları yıkamaz. 😂 Ben sevgilimle sosyal medyada sınırlama koyduk, daha huzurluyuz. Peki ya senin deneyimlerin nedir? 🙈💬
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
- 20 gü
Sosyal medya her şey için bir araç ne için kullanıyorsan ona yardımcı oluyor o yüzden de tek sorumlu o demek iradesizlik ve birazda kötülük edip suçu şeytana atmak gibii bir şey. Sebeplerinden biri denilebilir ama herkesin sosyal medyası var ve herkes aldatmıyor
10 Yorumla u
20 güYok tamamen karaktersiz insanlardan sebep, Allahtan da korkmuyorlar maşallah
21 Yorumla- 20 gü
👌
m
20 güBazı şeyler şahsiyet meselesi, karakterle ilgili tamamen. Kişiliği sağlam olmayan bir kişi 👤 , sosyal 👥medyadaki her kadını, erkeği seçenek olarak görür, bu sebeple ilişkisine sadık kalmaz. Bunun bir başka nedeni ise ; kolay elde edilen insanlar.. Erkek 🚹 bakıyor tabi kız ona her istediğini veriyor o da basit olanı hep hayatında bir köşesinde tutuyor," bu olmazsa şu olsun şu olmazsa şuna yazarım "🆚ler. Her limanda bir sevgili sanırsın 🚢 denizci. Sert 🌊dalgalara yakalanmaları dileğiyle jkçşçç
10 Yorumla- 20 gü
Zamane ilişkilerinin bitmesinin temel sebebi kıskançlık. Eşini, sevdiğini değil. Hem cinsini ve sahip olduklarını. Onda ev araba var, bende neden yok? O çok güzel, donanımlı ben neden değilim? Diyerek her konuda en mükemmeli olmak için kendini paralıyor sonra da sevilmediğinden dert yanıyor insanlar. Sen kendini bir hırs uğrun değiştirirsen seni nasıl sevebilir ki? Üstelik vaktini, ilgini ve sevgini anlamsız işler uğruna harcarken?
10 Yorumla - 19 gü
Hayır kadınlar erkeklere fazlasıyla tapıyorlar erkekler de zaten egomu pohpohlayan bir kadın bulurum diyerek kolaya kaçıyor. Bu nedenle bir çoğu da bekar kalacak muhtemelen. (Yalnızca küçük bir öngörü)
10 Yorumla - 21 gü
Tek sebebi değil ama çok büyük sebep.. Kolay ulaşılabilir olmak çoğu zaman mide bulandırıcı oluyor.. Bir de geniş, halka açık, doğru düzgün kullanmayı beceremeyen çiftler olunca, hepten b*ku çıkıyor..
20 Yorumla - 19 gü
Tek değil birçok sebebi olabilir. Bence aşk eskisi gibi insanlarca değeri bilinen bir kavram değil insanlar karşılıklı aşk ve güven için değil dünyevi hazlar ve çıkarlar için evleniyorlar.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Herşeyi ona bağlamamalıyız ama geneli bu yüzden insanların heycan tutku aramasından kaynaklı ya da doyumsuzluktan kaynaklı her çiçekten bal alıyım hesabı
10 Yorumla- 20 gü
Başta sosyal medya ve sanal ortamlar olmak üzere
bununla birlikte ilişkilerin sarsılmasına
bir çok etken sıralanabilir10 Yorumla - 20 gü
Biraz fazla yapay olması aşırı derecede sosyal medya etkinliği var ilişkilerdeki doğallığın kaybolduğunu düşünüyorum
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 9,1b cevap paylaştı. İlişkilerin yürümediğini kabul ediyoruz o zaman. Cevremde yürütenler var ama sanırım sosyal medyatı cok kullananlarda aıkıntı olabilşr
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Her insanın bir alternatifi olması, çok eşliliğin popüler olması ve bunun yarattığı tahribatın uzun süreli ilişkileri yürütememesi gibi sorunlar
10 Yorumlasosyal medya bahane bence. evet şimdi daha ulaşılabilir oldu her şey ama hadsiz olan her devirde hadsizlik yapar diye düşünüyorum.
10 Yorumla- 21 gü
Güvensizlik , fazla benmerkezcilik, seçenek cokluğu, ilgi açlığı, narsizm, çok eşlilik isteği vs vs sebep bunlar sosyal medya sadece arac
10 Yorumla - 19 gü
Tek sebep bu degil bence ama etkisi kesin var
11 Yorumla- 19 gü
Başka ne olabilir?
Karakter yoksunu şerefsiz insanlar her güzel şeyin içine sıçarlar güzel giden ilişkisine sahip çıkmaz götü başı oynar
11 Yorumla- 20 gü
Çok iyi sözler
- 20 gü
Sadece sosyal medya değil insanların beklentileri fazla
10 Yorumla - 20 gü
tek sebebi sahte sevgi kullanıp atma düşüncesi
10 Yorumla - 20 gü
Kimse vazgeçilmez değil herkesin yeri doldurulabilir
10 Yorumla - 21 gü
İlgisizlikten kaynaklı farklı mecralarda ilgi aramak
10 Yorumla bence insan karakterini her yerde belli eder sanal diye durum değişmiyor
10 Yorumla- 21 gü
Güvensizlik, seçeneklerin çok olması, tahammülsüzlük gibi birçok nedeni var.
10 Yorumla - 21 gü
O kadar basit ve tekdüze değil farklı sebepleride vardır.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 15,3b cevap paylaştı. Kadınları provoke eden, çeyrek porsiyon akıllarını da alıp götüren feminizm akımı..
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 816 cevap paylaştı. Tek sebebi değil ama önemli sebeplerden biri sosyal medyada oraya çıkan kıyaslama vs gibi durumlar bitirmek için oldukça etkin bir rol oynuyor
00 Yorumla- 19 gü
Bence hayır. En büyük neden aile etkisi özellikle erkek annesi.😏
10 Yorumla - 19 gü
Kadın ve erkek için sosyal medyada seçenek çok fakat kimse ruha hitap edemiyor. Maddi, manevi çıkarlar peşinde koşan taraflar tahammül etmeye çaba bile göstermiyorlar.
10 Yorumla - 20 gü
Sosyal medyanın da tetiklediği bir çok alternatif bulma konusunda zorluk yaşamamak.
10 Yorumla - Gizli Üye(36-45)20 gü
Hayır, benim ilişkim ailesinin ve kendinin absürt isteklerinden ötürü bitmişti
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Sadece o değil birçok şey var. İnsanlar artık geçinemiyor bir şey paylaşamıyor güven yok.
10 Yorumla- 20 gü
Aslında evet. Eskiden aynı haltları yiyecek insanların imkanı yoktu şimdi hepimizin imkanı var
20 Yorumla - Gizli Üye(25-29)21 gü
Genellikle. Güven ve ciddi düşünme çok az bu devirde. Buda sanal alem ve onun getirdikleriyle alakalı.
10 Yorumla - Gizli Üye(36-45)21 gü
Bence alakası yok ya tek sebebi... Anladıniz 😅
20 Yorumla - 19 gü
Öyle bence gerçekten dinamikleri bozdu
10 Yorumla - 19 gü
Bununda etkisi var bence
10 Yorumla - 20 gü
Kadınların doyumsuzluğu
10 Yorumla u
20 gühayır insanların aşkı bilmemesi
10 Yorumla- 20 gü
Tek sebebi değil, en büyük sebebi.
10 Yorumla - 20 gü
Evet ama tek sebebi o değildir
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı. Yürüyen kısmındaki yedek parça problemleri
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı. tek değildirde büyük bi sebebi olabilir
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,2b cevap paylaştı. Ciddiyetsizliğin bolca bulunduğu sosyal medya
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı. Cehalet, ilgisizlik, bilgisizlik, tecrübesizlik :D
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Sosyal medya pahalılık
10 Yorumla- 21 gü
Ekonomi.
11 Yorumla- 21 gü
Bence ekonomi bi bahane
Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Sosyal medya. Ekonomi, statü
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 56,6b cevap paylaştı. Saygı kalmamış
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 811 cevap paylaştı. İnternet diyelim
10 Yorumla- 19 gü
Kesinikle evet
10 Yorumla - 19 gü
İlgisizlik çağımızın en büyük problemi oldu.
10 Yorumla - 19 gü
bence evet
10 Yorumla - 19 gü
Hayır sevgisizlik
10 Yorumla - 20 gü
Sevginin anlamı bitti
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. her şey olabilir
10 Yorumla- 20 gü
büyük ihtimal öyle
10 Yorumla Buna bir çok sebep sayılabilir bence?
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Büyük ölçüde o.
10 Yorumla- 20 gü
Her zaman değil
10 Yorumla Evet bence sosyal medeya
11 Yorumla- 19 gü
Başka şeyler de olabilir yanısıra
- 21 gü
Bence tek sebep o değil
10 Yorumla - Devamını Gör (14)
Detaylı bilgi