Sizler KS halkı görücü usulü evlılık hakında neler düşünüyorsunuz olumlu mu olumsuz mu sacma mı sizce bana zaman ilerledikce karsıma iyi biri çıkmadıgındsn dolayı sanki yavas yavas görücü usulü baya mantıklı gelmeye basladı kafamda

Sizler KS halkı görücü usulü evlılık hakında neler düşünüyorsunuz olumlu mu olumsuz mu sacma mı sizce bana zaman ilerledikce karsıma iyi biri çıkmadıgındsn dolayı sanki yavas yavas görücü usulü baya mantıklı gelmeye basladı kafamda
Ya aslında çok mantıksız bir şey değil bence. Tanışmaya vesile olan yollardır sadece. Mesela atıyorum ikimizinde sevdiği bir abla var. Ama biz senle tanışmıyoruz. Sana diyor ki o abla "rijit diye biri var tam senlik tanısan çok seversin sizi bir tanıştırayım" aynı şekilde bana da tatlınuru yakıştırıyor. Çünkü seni de beni de az çok tanıyor ve olabilme ihtimalini tutturabiliyor. Ve biz tanışıyoruz "oha ne alakayız biz" gibi bir durum olmuyor genelde. Genelde cidden yakın çıkıyorlar en azından çoğu şey iyi gidiyor benim gözlemim öyle. Tabi öyle bir ablamız var mı şahsen yok hshfhshdyshdh
Görücü usulü denilen gelenekte bile aslında alınması gereken iyi bir ibret var. O da sana uygun nasibinin bulunmasının bu yolla kolaylaşması. Fakat Yaradanımın izniyle bunu görebiliyorum ki bu gelenekte yanlış anlaşılan bir husus da var. O da şu:
Nasibindeki olan insan kimse o an onu hissedersin. Sezgilerin bile sana "İşte o." der. Sezgilerini harekete geçirmeyen hiç bir insandan aslında tam da bu yüzden, dünyalar meleği bile olsa hayır bekleyemezsin. Çünkü illahaki bir taraf ilgisiz kalacaktır. Sonu böyle biter. Görücü usulünün negatif yönü de bu işte.
Dolayısıyla nasip, zorlanmamalı. Zorlanmaz da. Nasibindeki insan zaten doğru zamanda doğru yerde Yaradanımın izniyle karşına çıkar ve o olduğunu anlarsın. En kötü şartta bile. Karşılık bile beklemeden öyle bir insana sevgi duyuyorsan olay bitmiştir. O senin zaten nasibindir. Bir de insanların genel olarak anlamadığı hakikat şu:
Ruh ikizlerinin her zaman kavuşması gerekmez. 🙂
Ah Tatlı Nur, görücü usulü biraz nostaljik ama hâlâ uygulanan bir yöntem. Eğer karşılıklı anlaşma ve saygıya dayalı olursa ve ikiniz de birbirinizi tanımak için şans verirseniz neden olmasın ki? Ama unutma, önce kendini tanı ve ne istediğini bil. Kimse aceleye gelip yanlış kararlara kurban olmasın. 🫶🏻 Hem belki kısmet kapına sosyal medyadan gelir, bu devirde her şey mümkün! 😄💕 Kendini akışa bırak, aşk seni bulur! ❤️
Cevap
4Cevap
Bana göre bir şey değil geri kafalılık olarak görüyorum
Yaşin erken degil mi
Neden olmasın
Gereksiz
saçma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?