u
23 güBen olmam tabi ki de ama genel konuşursak İlişkideki sorunlar: Evlilikteki iletişim eksikliği, karşılıklı anlayışın azalması, duygusal bağların zayıflaması gibi faktörler, kişinin başka biriyle duygusal bir bağ kurmasına neden olabilir.
Kişilik özellikleri: Bazı insanlar, daha çok heyecan arayan veya yeni deneyimler yaşamak isteyen bir yapıya sahip olabilir. Bu durum, evliliğin monotonlaşması halinde, başka birine ilgi duymaya yol açabilir.
Dışsal faktörler: İş hayatındaki stres, sosyal çevrenin etkisi gibi dışsal faktörler de evlilikteki duygusal dengeyi bozarak, başka birine aşık olma ihtimalini artırabilir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 23 gü
Kesinlikle mümkün. Şimdi bu tarz sorulara medeniyet dalında ödül almış insanlar gelip duyar kasabilir. Kendi düşüncelerini kendilerine saklasınlar. Bizde kendimize saklıyoruz zaten.
Yanlışını doğrusunu geçiyorum. Bir çoğumuz hem fikir zaten. Özellikle duyar kasan mensuplar.
Gelelim nedenlerine.
Eşler arasında zamanla duygusallık yok olabiliyor. Bununda ana sebebi bitmek bilmeyen tartışmalar ve aile içi sorunlar. Bir tarafın sürekli eşe baskı yaptığı anlar.
Duygusal boşluklar gerçekleştiğinde, bir taraf kendine bir alan yaratmak ister. Boşluğu doldurmak adına yapay zamanlar bulma arayışına girer.
Zamanla hiç tanımadığı insanlarla tanışmaya ve onlarla vakit geçirmeye başlar. Duygusal boşluğu birinde yakaladığında sevgi ve aşk benzeri duygular oluşabilir. Bu artık onun seçtiği bir yol haline gelmiş olur. Kendini orada mutlu edebiliyordur.
Şimdi ayrılsın diyenler olabilir. Ancak insanların hayatı iki kelime ile özetlenemiyor. Kim bilir insanlar neler yaşıyor. Bilemiyoruz.
Bu yazdıklarım bir miktar iyi niyet taşıyan insanlar için.
94 Yorumla- 23 gü
Gercekten mükemmel yazmışsınız tebrik ederim.
- 22 gü
Teşekkür ediyorum.
- 22 gü
peki kısa bi süre kaçamak yapıp dönen erkeklerin dönme sebebi nedir karşı taraftan tekme yeyipmi döner yoksa büyüsü kaçtığı için mi döner kürkçü dükkanına onu cevaplayamadım kendime hala
- 21 gü
@buseee1222 Cevabı çok basit değil mi? Seni her zaman kullanabilecek bir mal olarak görüyor. Ve sen hala o sınıfta kalmaya devam ediyorsun cevaplayamadığın için. Bunu okurken sinirlendim ancak bu kadar hafif yazabildim.
- Gizli Üye(30-35)20 gü
Eşiyle arası bozuksa. Sadece çocuk için katlanıyorsa, başkasıyla birlikte olduysa, eşini aldattıysa, onunla zaman geçirip, zaman içinde aşık olabiliyorlar ne yazıkki. Öyle insanların eşlerine üzülüyorum 😞 sanki tanıdık ya da akrabam aldatılmış gibi. Herkesi seviyorum çünkü. Hepimiz adem oğluyuz. Kardeşiz. Din kardeşiyiz. Kan kardeşiyiz. Hiç tanımadığım ömere bile üzülüyorum. Eşi, iş arkadaşımdı kocasını aldattı, sonra boşandı, çocuğunu eşine bıraktı, bekar hayatı yaşadı, sonra başkasıyla evlendi, çocuğunu yanına aldırdı. Elin adamına babalık yaptırdı. O canım hiç evlenmemiş, gitti çocuklu biriyle evlendi. Elin çocuğuna babalık yapıyor. Ömerin çocuğuna ömer baksın. Evlenmeden önce zaten ömer ona hem analık hem babalık yapıyordu. Ne diye gittin dul kadınla evlendin de, çocuğuna babalık yapma sorumluluğu üstlendin. Ah benim saf vatandaşım. Vah vah. Beynini duvara vur. Aklın başına gelsin
00 Yorumla
- 23 gü
demek mümkün ki millet evliliğini bitirip aşık olduklarıyla kaçıp gidiyor
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Soru Sor
Ahh bu işler hep kalbin başına buyruk olmasından! 🫠 Evliyken başkasına aşık olmak teknik olarak mümkün tabii ki çünkü duygularımızı bazen o kadar kontrol edemiyoruz. Amaaa bu noktada devreye sadakat ve sorumluluk giriyor. Yani hissedersek bile ne yapacağımız önemli. Evli olan birinin önce mevcut ilişkisini çok iyi sorgulaması lazım. Sevgi bitmiş mi, bağlar tükenmiş mi? Ama böyle şeyler herkesi üzer ya, karmaşık işler... 😔 Sen ne düşünüyorsun bu konuda?
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
85Cevap
- 23 gü
Olmamalı. Evliyken başkasına aşık olmak, evliliğin temelini sarsar ve güveni zedeler. Evlilik, sadakat ve bağlılık üzerine kurulur. Eğer başka birine duygusal bir çekim hissediliyorsa, bu, mevcut ilişkiye zarar vermemek adına dürüstçe ve açıkça ele alınmalı, duyguların karışmaması için çaba gösterilmelidir. Gerçekten sevdiğin kişiyle evlisin ve o kişiyle olan bağın öncelikli olmalı.
20 Yorumla s
22 güO bizim ülke yapisinca ters herkes içinde ters olmalı
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 56,6b cevap paylaştı. Evliyken kimse kimseye aşık olmaz , sadece duygusal boşluğunu dolduruyor
20 Yorumlau
23 güMümkün değil , normalleştirilmemeli.
70 Yorumla- 22 gü
Şimdi, senin sorduğun soruda uygun olmayan kısımlar var. Evlilik sadece aşık olmak, sevmek değil aynı zamanda bir iş ve mantık meselesi (aileler tanışıyor, bütün hayatını geçireceğin insanı seçiyorsun ve. s). Bu konular ele alındığında biriyle evlendiysen onunla hayat arkadaşı olman gerekli bunun bilincinde olman gerekli.
Diğer konuya gelince duygulara bağlı herkese her yerde her zaman aşık oluna bilir.
Evliliğin getirdiği bilinç ise ikinci sırada yazdığım cümledeki olasılığın sıradan çıkarılması demek. Eğer bir kişi bu olasılığı kendinde taşıyorsa o zaman o evliliğin ne demek olduğunu anlamamış ve topluma bakılınca sanırım insanlar bunun farkındalığını yaşamadan evleniyor. Sonra da bazıları kendisini, bazıları ailesini, bazıları evlndiği kişiyi ve. s suçluyor.
Misal: Götürmeli olduğunuz bir kova var ve o kovayı götürmek için, taşımak için hepimiz bilincindeyiz ki taşacak kadar dolu olmaması gerekiyor. Zira bunun farkında olduğunuz halde öyle yaparsanız (sizden asılı ve ya szden asılı olmayan sebeplerden) sorun en nihayetinde Sizdedir. Çoğu zaman insanlar sorun olacak şeyleri bilmeden, betimlemeden birşeyler yapıyor ve eğer onun gibi toplumda insanlar varsa (hatta ondan daha güçlü) bu sorunu sorun olmayarak göstere hatta normal gösterebiliyor.
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)22 gü
Mumkun ya. Ben yasadim. 1 yil evli kaldiktan sonra anlasmali bosandim. Hicbir sey de istemedim. Asik oldugum kisi icin degil yanimdakine yapmamam gerektigi icin ayrilma karari aldim. Adam yanımdayken, aklimsa baska biri olmasi rahatsiz edici. Empati yaparsam benim icinde oyle. Sonra dedim ben baskasindan etkileniyorsam yanimdakini sevmemisimdir. Ama tabi bh noktaya da tek basima gelmedim. Eski esimin evlilikten sonraki değişimi, bana ilgisinin azalmasi, evliyim ama bekar yasiyormusum gibi hissetmem, esimden almam gereken ilgi ve duygulari almayişim buna sebep olmus olabilir.
Evli ciftler flortlesmeyi surdurmeli bence. Nasil olsa kizi aldik, evde kenarda sus bitkisi gibi duruyor mantigiyla evlilik olmaz. Ya da kendine hizmetci almakla da olmaz. Duygular paylasilacak ki bir anlami olsun. Yoksa evdeki kadinin bedava hizmetci olmasindan baska bir anlami olmuyor evliligin. Baska birinden de yakinlik gorunce bu erkekse evdeki ne oluyorsun. Ya da duygulara daha cok kapiliyorsun vs.
10 Yorumla - 22 gü
Mümkün tabii ki fakat kişinin bu hissin arzu mu yoksa gerçekten aşk mı olduğunu mevcut evliliğinde sorun olup olmadığını eşini vs. tartıp ölçmeli. İnsandır nefis taşır etlilenir birinden güzel giden evliliği bozmak ister burada kendine bir dur demeli kontrol altına almalıdır. Çok sevdiğim bir söz var"Eşinizden daha iyisi mutlaka ve her zaman vardır fakat unutmayın ki sizden daha iyisi de mutlaka ve her zaman var"
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Eğer aşık olduğu kişiyle evlenmemişse mümkün.
Eşine aşık değilse, sadece seviyorsa farklı sebeplerden dolayı duygusal bir boşluğu var demektir. Her an farklı bir karşı cins, farklı bir yaklaşımla, virüs gibi o boşluğa yerleşebilir.
Bu yüzden aklı olan, aşık olmadığı insanla evlenmez..
00 Yorumla- 23 gü
Evlendiği kişiye sevgisi aşkı bitse de aman çocuklarım aman düzenim diye devam etmek zorunda hisseden ama bir yandan da aç kpek gibi duygu arayışında olan karaktersiz kişilerin varalığı yüzünden bu mümkün
63 Yorumla- 23 gü
Güzel yazmışsın
- 23 gü
Nokta atışı. Yaşandı tecrübe ile sabit. Karektersizmiyim? Yok ya değilim. Değilimdir herhalde
ask ve tutkuyu karıştırmamalı evli erkege aşk olmaz tutku olur ulaşılması zor olan ne varsa daha ıstersın sonra rekabete donuşur olay sıkıntı 😬😳
40 YorumlaÇok eskiden bir video izlemiştim. Adama bu soruyu sordular. Adam da “ Başkasından etkilenebilirim evet ama kendimi durdurabilecek kadar olgunlaştım. “ demişti. O cümle aklımdan çıkmıyor. Tabi evliliğin artık monotonlaştıysa başkasından etkilenmek daha kolay oluyor maalesef.
30 Yorumla- 23 gü
Hayr ben bir kişiye baglanınca ondan başkasını istemem
Ben bir tane olsn mezara kadar onunla sürsün kafasndaym40 Yorumla - 23 gü
Düzen bozulmasın diye evlilik yürütenler o kadar çok ki.. Konfor alanlarından çıkmaya cesaretleri olmaz ama aşka cesaretleri hep vardır.
40 Yorumla - 22 gü
Olabilir... bu durumda iki seçenek çıkıyor ya adam gibi ayrilirdim yeni iliskine başlarsın ya da aldatirsin ne başkasının sana ne de kendine saygın kalir.. insanlar bir yaşta kocamak için evleniyor ama her zaman böyle olmuyor iste
00 Yorumla evet bunun bariz örneğini gördüm hatta kadının kocasıyla konuştum ben burada 2 tane evli fenomen ikisinin de evli olduğunu bilmiyoruz birbirlerine aşık olmuşlar O yüzden her şey mümkün olabilir
00 Yorumla- 23 gü
Evlilik ölmüşse cinsel hayat bitmişse iki evde aynı yabancı gibi yaşanıyorsa evet tabii ki de olur hatta en tutkulusu olur
43 Yorumla- 23 gü
Yasak aşktan zevk alan *bneler buna dahil değildir mutsuz evliliklerden bahsediyorum sözde evlilik adı altında yaşayan insanlar için
Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Olunmaz ama öyle sanırsın. Başkasının tavuğu sana kaz görünür derler ya, işte öyle. Aç gözlülük bu bence. Hep daha fazlasını farklısını ister nefis.🙃😃
00 Yorumla- 23 gü
Olmamalı kabul edilemez çok alçakça adice bişey bu.
30 Yorumla - 23 gü
Olmamalı. Ama olanları da görüyoruz. Dıygusal boşluk da olabilir cinsel boşluk da olabilir bunun altında yatan sebep
10 Yorumla - 23 gü
Mümkün olabilir. Dogrusu yanlısı bizi ilgilendirmez.
20 Yorumla - 21 gü
bunlar hikaye asıl önemli olan şey sevdiğin insana sadık olmaktır.. gerisi hikaye.. şahsen ben evli olsam barbara palvin bile olsa yanaşmam
00 Yorumla - 22 gü
Karaktersizlik başka bir şey değil. Sevmiyorsan aldatacaksan ayrıl sonra ne yaparsan yap. Ne bu ya 😏
Mümkün olmasın..00 Yorumla - 22 gü
Evli biriyim ben aşık olmam ama Aşık olana da saygı duyarım mutlaka evinde bazı sorunlar vardır ki bu duyguları başkası yaşatıyordur ona
00 Yorumla - 22 gü
Olunur tabi ki ama aldatma yeter. Yapıcağın şey çok basit hemen boşanıyorsun sonra da onunla evleniyorsun bak gayet basit
00 Yorumla Kadınlsr için haklı sebep o yüzden evlenmeyin başkasının kırığı olarak yaşayıp bela olmadan geberip gidin
00 YorumlaEşini sevmiyorsa olabilir. Ama yanlış bir şey tabiki.
10 Yorumlam
22 güEvet maalesef ki mümkün, duygular bitmişse. Bu mümkündür.
10 Yorumla- 23 gü
Bence geneli öyle oluyor boşuna aldatmıyorlar dimi 🤣
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 758 cevap paylaştı. Aşık olmak mümkün ama o duyguyu kontrol etmek daha da mümkün.
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)22 gü
Olunmamalı ama olabilir eşimde de derim hep olurda böyle bir şey başına gelirse aldatma üzülürüm ama boşanrım hiç bir şey de talep etmem yeter ki dürüst ol diye
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı. Evli olduğun insana aşık değilsen, sevmiyorsan mümkün.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Evli insanlar başkasıyla çıkanlar var çoğu da yaymıştır diye düşünüyorum
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 816 cevap paylaştı. Evliysem karima asigimdir. Karicim da karicim
00 Yorumla- 23 gü
Günümüzdeki insanların aşk kavramına göre zaten en az 5-6 kişiye aşık olmak lazım
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 645 cevap paylaştı. oluyorsa boşa evlenmiş zaten akıl yoktur onda.
00 Yorumla- 23 gü
aşık olacak kadar gözünü açtıysan, evli kalmanın bir mantığı yok
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. ben olmadım olan varsa eşini tam anlamıyla sevmemiş diye düşünüyorum
00 Yorumla- 23 gü
Kabul edilemez! Sevdiğim adam benden başkasına aşık olamaz! 🙃
01 Yorumla u
23 güBaşkasına aşık olunmuşsa evli olduğu kişiye aşık değildir
00 YorumlaÖrnekler çok. Huzursuz bir evlilik dışarıdan gelen ilgi ve şefkat karşısında direnemiyor
00 Yorumla- 23 gü
Kendi adıma kesinlikle tek aşka odaklı düşünürüm o da evli olduğum erkek olur.
00 Yorumla - 23 gü
Yani evlilikte sevgi yoksa aşk yoksa insanlar dışarda arıyor bunu
00 Yorumla - 23 gü
O aşk değil de, tutku oluyor çoğunlukla ama çok yoğun bi duygu bildiğin gibi diil :))
00 Yorumla gonlu ayransaa mumkun gonlu ayran degilse mumkun degil
00 Yorumlaolursun da saygısızlık etmezsin ayrılırsın eşinden
00 Yorumla- 23 gü
Sevmediğin biriyle evliysen olabilir fakat sevmediğinle evlenmek ne kadar mantıklı onu bilmiyorum
00 Yorumla Olur evet kalbe söz geçiremezsin çünkü evlilikte illaki ask sevgi yerini guven sadakate bırskıyo ama ama altını çiziyorum bu yasak ask yasamak demek asla olmamalı kalbine söz geçiriceksin kalbine gömücen çünkü sen evlisin ya da bosanıcaksın
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)22 gü
O aşk değildir eşinden görmediğin ilgiyi, değeri bir başkasından gördüğün için etkilenirsin. Bir de imkansız geldiği için aşk sanarsın
10 Yorumla - 22 gü
Eğer sevip sevilip evlenildiyse evlilikte de huzur varsa çok mümkün değil ancak çevremizde oldugu durumları görüyoruz da ama o evlilikde bişeylerin eksikliğinden kaynaklanabilir aksi halde birbirini seven saygı duyan kişilerde çok sanmam
00 Yorumla - 23 gü
hayir yalnizca yasak olan sey her zaman cazip gelir kleptomani gibi, aslinda ihtiyacin yok ama yapiyorsun cunku sende yarattigi o heyecan duygusunu seviyorsun
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)21 gü
Evliliğin anlamını yitirmişse. Eşinle arandaki o bağ kopmussa olunur
00 Yorumla - 22 gü
Eğer aşkı basit bir hoşlanma olarak görürsen, bu mümkün olabilir. Ancak aşkı, ömür boyu bir olup asla vazgeçmeyeceğin bir bağ olarak ele alırsan, evliyken bir başkasına aşık olamazsın.
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)23 gü
Kadın sadık kalamaz. O yüzden aldatır her kadin
00 Yorumla - 23 gü
Aşk tamamen duygulara bağlıdır. Evliliğinde duygusal boşluk varsa başkasına aşık olabilirsin.
00 Yorumla - 23 gü
Bence Sen zaten evliyse o adama aşıktır o kadar aşık olmuştur ki evlenmiştir mantıkken bence olamaz ya
10 Yorumla Aşık olunabilir bu insanın elinde değil ama iradeye sahip çıkmak kişinin sorumluluğunda ve iradesiyledir
10 Yorumla- 23 gü
Olmam, gözüm eşimden başkasını görmez.😂😂 Diğerleri bana bacı gibi😂😂😂
20 Yorumla - 22 gü
Ask evliligi yaptim zaten gonul kac defa asik olur diger olanlar evlilikten sonrasinda gonul meze olur
00 Yorumla Abi anlamıyorum cidden benim sevgilim varken diğer erkekler böcek gibi geliyor bana
10 Yorumla- 23 gü
Olunmaz olmayın ya böyle olacaksa evlilikler olmasın
10 Yorumla - Devamını Gör (104)
Detaylı bilgi