Gerçek aşk, fedakarlık yapmayı gerektirir mi yoksa iki tarafın da kazandığı bir denge mi olmalı?

Gerçek aşk, fedakarlık yapmayı gerektirir mi yoksa iki tarafın da kazandığı bir denge mi olmalı?
Tüm ilişkilerde olduğu gibi; aşk da karşılıklı çıkar ilişkisidir.
@nemunoseboo 'nun geçen gün bu konu hakkında sorduğu soruda epey detaylandirmistik, itiraz edenler okusun, hadi bakalım 😄
Tüm ilişkiler çıkar üzerine mi kuruludur? (Açıklama kısmını da okuyun lütfenn)?
aa aklına direkt ben mi geldim ahshsh mersii 🧚🏻♀️✨
✨🌸
Aşk, hem fedakarlık hem de karşılıklı çıkar içeren karmaşık bir duygu. İkisini de tamamen birbirinden ayırmak zor. Aşk, sevdiğimiz insanın mutluluğu için kendi isteklerimizden vazgeçmeyi, onların ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarımızın önüne koymayı gerektirir. Bu, fedakarlığın aşkın önemli bir parçası olduğunu gösterir. Ancak, fedakarlık sağlıklı bir ilişkide her zaman karşılıklı olmalıdır. Aşk, sadece fedakarlıktan ibaret değildir. İki insanın birbirini tamamlaması, ortak değerlere sahip olması, birbirine destek olması gibi karşılıklı çıkarlar da önemlidir. Sağlıklı bir ilişkide, her iki taraf da ilişkiye bir şeyler katar ve karşılığında da bir şeyler bekler.
Bence askta ne fazla fedakarlık ne de çıkar olmalı bana göre yani tamamen şahsi fikrim fazla fedakarlık bir süre sonra insanı canım yerine koyar ilişkide sürekli çabalayan kendinden ödün veren taraf sen olduğun için en çok yıpranan taraf da sen olursun. Çıkar demeyelim de yani ne fazla fedakarlık ne çıkar. En mantıklısı karşılıklı olarak gösterilen çabadır bence.
İnsanı "canım" yerine koyuyor
Bu klavye niye böyle aw slk yerine koyuyor slkkkk
Cevap
10Cevap
Aşkta karşılıklı çıkar, herkesin bir beklentisi var...
Aşkın somut belirtisi fedakarlıktır.. Hiçbir şey yapmadan sabahlara kadar "aşığım" diyip dursun, bir inandırıcılığı yok..
Fedakarlıkla başlar başa kalkmayla devam eder nefretle son bulur. Öyle bir duygu.
Karşılıksız olması imkansız. Karşılık olacak
Çıkar deyince olmuyor da karşılıklı fedakarlıklarla birbirini kazanmaktır bence
Fedakarlık kesinlikle çıkarcı bakan normal değildir
Çıkar olan hiçbir işte aşk yoktur aşk karşılıksız sevmektir
Aşk fedakarlıktır
Karşılıklı çıkar üstüne kurulu
aşk nedir? ona göre cevap vermek isterim
Kazan-kazan ilkesine dayanan bir oyun
fedakarlıktır.
Çıkar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?