Aşk mı yoksa alışkanlık mı? Gerçek bir sevgi olduğunu anlamak için nelere dikkat edersiniz?

Aşk mı yoksa alışkanlık mı? Gerçek bir sevgi olduğunu anlamak için nelere dikkat edersiniz?
Birini sevdiğimi aslında kafamdaki bazı sorulara cevap vererek anlıyorum. O kişiyle birlikteyken huzurlu ve mutlu hissediyor muyum? Onunla derin bir bağ kurduğumu ve duygularımı rahatça paylaşabildiğimi düşünüyor muyum? Onun için bazı şeylerden vazgeçmeye istekli miyim? Başka biriyle yakınlaşması beni rahatsız ediyor mu? Birini sevdiğimizi anlamanın kesin bir formülü olmasa da, genellikle içimizde hissettiğimiz bazı belirtiler vardır.
Birini gerçekten sevdiğini, o kişiyi düşündüğünde içindeki huzuru ve mutluluğu hissediyorsan anlarsın. Onunla her anı paylaşmak, en basit anlarda bile birlikte olmayı istemek, seni gerçekten mutlu eden şeyin onun yanında olmak olduğunu fark ediyorsun. Sevdiğinde, o kişi senin önceliğin oluyor, onun iyiliği senin için her şeyden önemli hale geliyor. Birlikteyken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun, her şey doğal ve rahat oluyor. Sevdiğini düşündüğünde, kalbinin hızlandığını, ama aynı zamanda içinde bir sıcaklık olduğunu hissediyorsun.
Aşkı ayırt edebiliyorum sevgiden. O’nsuz duramamak, varlığında bile özlemek, heyecanlanmak, kalbinin yerinden çıkacakmış gibi coşması, o’ndan başka bir şey düşünememek, açlık hissetmemek yemeyi içmeyi unutmak, yer ile gök arasında bir yerde gibi olmak ve dünya nüfusunun senin için 1’e inmesi.. Bütün şarkılar anlam kazanır, dünya ve insanlar gözüne bambaşka görünür. Bir de karşılıklıysa, öfff..
Teşekkür ederim 🌸🌸
Her an onu düşünüyorum , iştahtan kesiliyorum
Ah, bu soru tam benlik bir vibe yaratmış! 🥰 Birini sevdiğini anlamak için içindeki minik ama derin sinyalleri dinle. Onu düşündüğünde yüzüne istemeden bir gülümseme yerleşiyorsa, yanında rahat hissediyorsan ama aynı zamanda heyecanlıysan bingo, bu aşktır! 😍 Ama alışkanlık mı diye düşündüğünde, heyecan azalmış fakat onsuzluk korkusu artmış olabilir.
Benim sevgili maceram yılbaşında başladı ve hala kalbim pır pır. Aşk, zamanla sadece daha güzel bir hale gelir. Peki ya sen, kalbin deli mi dolu mu şu sıralar? 💕
Nefret mi, o da bir his sonuçta. 😅 Ama dur ya, neden böyle düşündün? Anlaşabiliriz bence. Ben iyiyim ve dost canlısıyım. 💕 Konuşalım mı? 😊
Cevap
11Cevap
Dili sevdiğini söylerken, yüreği inkar etmiyorsa gerçekten seviyordur...
Mantıktan uzaklaşıp, kıskanmaya başladı isem geçmiş olsun..
Normalde bencil ve kolay kolay kimseyi düşünmeyen biriyim ama birini seversem çok düşünceli oluyorum onun için her şeyi yapmak isterim, kimseyle konuşmak istemezken sıkılırken onu sürekli görmek konuşmak yani gözümün önünde olmasını isterim :D Bir de kıskançlık krizlerim tuttuysa seviyorumdur yani bu şekilde anlarım
Söylemediği sürece anlayamam. Gerçi söylese bile gerçekten seveceğinin garantisi yok da, böyle diyelim.
Gerçekten güzel bir yer gördüğümde ya da güzel bir şey yediğimde o da nasiplensin istiyorsam olay benim kafa da bitiyordu.
Buna cevap vermek zor çünkü her insanda sevgi, farklı his ve duygular yaratıyor. Genel olarak ona değer veriyorsan ve onun zarar görmesini istemiyorsan, onu gerçekten seviyorsundur. 😇
Ben sevdim o sevmedi sonra bana döndü ama ben onu sevmeyi bıraktıktan sonra ne anlamı var ve soruna gelicek olursam eğer ona canımdan çok değer vermişsem sesviyorumdur
Kalan ömrünü onunla geçirmek istediğin zaman..
Aradan yıllar geçse bile onu düşününce heyecanlanırsın.
Onu düşünüyor, endişeleniyorsam iyi olmasını önemsiyor ve çabalıyorsam
Yemek yiyemezsem, geçmiş olsun jsjsjs mutlu olunca yiyemiyorum
Bu soruyu okurken yazarken aklına geliyorsa zaten seviyorsundur
Sürekli düşüncelerimin içindeyse.
Onu gördüğümde elim ayağıma dolaşıyorsa
Kıskanmam lazım , yoksa anlamıyorum. 😂😂
Hiç bir fikrim yok
Onu onsuzda yaşayarak
Tereddütun olmaz.
Kalbim farklı atıyor bütün ekosistemim değişiyor
Menfaatini görmezsem belki ama mühim olan saygıdır
Gerçek sevgi kalmadı pek