Biriyle çıkıyorum ve evlilik hakkında karar veremiyorum o mühendis inşaat ört kazancı daha 2 senelik 40-45 aradı bende yeni mezun bir mühendisim 30a yakn alıyorum evleneceğim kişinin evi var maddi yonden daha iyi biirini bulmalı miyim aramızda yaş farkı da 2 yaş karar veremiyorum seviyorum da çok iyi anlaşıyoruz ama bazen insan özellikle bu devirde bu enflasyon da korkuyor hayat şartlarından sizce ne yapmaliyim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 393 cevap paylaştı.
1 yılYani bunu sen bileceksin benim çok maaş aldığım zamanlarda oldu az maaş aldığım zamanlar da oldu ama günün sonunda sevdiğim insan da mıyım bunu merak ettim hep.
Bu soruyu sorduğuna göre bence sen çoktan kararını vermişsin yani bizden sadece onay bekliyorsun senin aklında şu var ben bu çocuğu bırakayım ve daha zengin birine gideyim düşüncen var , belki de bu kişi çoktan bellidir ne bileyim 100.000 TL falan bir geliri vardır seçtiğin kişinin 2.03 tane evi vardır arabası vardır daha iyi model.
Böyle bir kişi hedeflediğine eminim ya da böyle bir kişi çevrende var zemin hazırlıyorsun00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılburada maddiyat degil onemli olan. Erkek adamsa, ailesini, karisini gecindirmeye gonulluyse ya da bunun kendi gorevi oldugu bilincindeyse ne kadar aldiginin cokta bir onemi yok.
Bir adam asgari ucret alir ama hanımının, cocuklarinin gozu bir sey de kalmasin diye belki kendine harcamaz karisina cocuklarina harcar, onlara verir. Yine bir baskasi 50-60 bin belki daha fazla kazanir. Karisini, evini gecindirir. Bundan mutluluk duyar. Ailesini de mutlu eder, elaleme muhtac etmez.
Ama bu kafaya sahip olmayan, evi, karisini coluk cocugunu gecindirmeyi icsellestirememis erkekler 60 bin ve daha fazla da kazansa o evlilikte kadin paraya muhtac kalir.
Erkek Ekonomik siddet uyguladigi surece isterse 100-200 bin kazansin ne onemi var? Adamin eline para geçecek ama sana karisi olarak harcamayacak? Ne anladim o zaman.
Adam var 5 kr dahi esine cocuklarina verir adam var 100 bin lira maasini dahi esirger. Adamin maasi iyi olup evde karin tokluguna calisan cok kadin var. Ya da kocasi para vermedigi icin gidip kendisi calisan var.
Ya da kadin calisiyor parasi var diye kendi parasini harcamayan erkek var. Kadin kendi ihtiyaclarini, cocuklarin ihtiyaclarini, isten gelirken evin market alisverisini falan kendi kazancindan harcayan var. Evi de bir nevi evli olsa da kocasinin parasi, kendinden daha yuksek maasi olsa da evi tekmis gibi gecindiren kadinlar var. Ya da kadinin maas kartina el koyan kocalar var. Var oglu var. erkek iyi degilse her turlu zulume ugrarsin zaten.
Erkek ister 10 kazansin ister 100 kazansin. burada kadin calissin ya da calismasin kadini, kurdugu aileyi, coluk cocugu gecindirecek sorumlulugu aliyor mu almiyor mu bu onemli.
Adam karisina deger veren, sorumlulugunu bilen biriyse elinde 10 u da verir karisini mutlu eder,100 bini de verir mutlu eder. Ama adam cimriyse, kadina, ailesine harcamak istemiyorsa, ekonomik siddet uygulayacaksa ister 10 kazansin ister 40, ister 100 bin. Hic onemi yok.
Babam 55 bin civari kazaniyor. Anneme bunca yildir al ihtiyacin olur, begendigin heveslendigin bir sey olur, hani kadindir daha fazla masrafi olur (agdadir kuafordur, ped gibidir vs vs) diye dusunmedi.
Ya da bu kadin baska ortamlara giriyor. Ustunde onlarin iyi kiyafetleri varken benim hanimim altta kalmasin diye dusunmedi. Babamin bu kadar maasi ne diye var o zaman? Bizim elimize para gecmeyecekse 55 sadece rakamdan ibaret. Tatile falan da cikarmaz.
Annemin sahip oldugu seyler ne? Basini sokacak ev ve mutfaga giren market, meyve sebze alisverisi baska da yok. Babamin evlenmeden once evi de yoktu. Annem altinlari verdi oyle aldilar.
Allah'tan bazi kanunlar var da kadinin bir nebze de hakkini veriyor. Yoksa var ya bu evin yarisini birakin duvardaki bir tuglayi dahi vermezdi. Boyle olan da cok turk erkegi var maalesef. E simdi 50 bin maas var, adam harcamiyor esine. Bu maasta kadininda hakki var iken harcamiyorsa, bunun bilincinde degilse ne onemi var 50 kazanmis100 kazanmis.
Ha erkek var karisinin emekli maasina kadar yatiran. Ya da bunu yapmasa dahi evin maliye bakani ilan edip giderleri, faturalari odedikten sonra geri kalan parayi kadina birakan tipler de var.
Simdi erkek para esirgiyorsa parasinin hicbir degeri yok. Hem para esirgeyip hemde kadinin da kazancini harciyorsa vay o erkeklerin haline. Oteki dunya cok cetin gececek.
Erkek karisina ailesine harcamadigi surece kac kazandiginin bir onemi yok. Ama harciyorsa ne guzel. Dogru mu bilmiyorum ama bir kadin tanidigim esim 60 bin aliyor. 30 binini bana atiyor. 30 bin onda kaliyor. (Kendi evleri vardi) fatura ve market alisveriside ondan. Geri kalanda onun harcligiydi. Bende bu 30 bini kendime ve cocuklara harciyorum diyordu mesela. Ha boyle paylasim varsa guzel. Ama ya yoksa? O adamin 60 bin lira kazancinin ne onemi var yine?
Ama erkek parasini paylasmadiktan, sorumlulugunu bilmedikten sonra sen kadin olarak eevlenirsin ikinizle beraber eve 70-80 bin lira para girer diye dusunursun.
Ama adam vermiyorsa, esirgiyorsa elinde senin yine 30 bin kalacak. Kocanin parasi kadinin eline hic gecmeyecek. Kadin calismiyorsa zaten yine gecmiyor. Erkek ekonomik siddet uyguladigi surecte kadin calissin calismasin kocasinin parasina dokunamadiktan sonra 40 almis,100 almis farketmiyor.
31 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSen önce bir kendi aldığın maaşa bak. Daha zengin birisi seni bu maaşınla ne yapsın.
Adam senden yüksek alıyor, evi var daha ne olsun istiyorsun? Adamın durumu gayet yerinde. Kira derdi yok, maaşın çoğu kendisine kalıyor hâlâ daha iyisi olsun istiyorsun. Boş beleş adama gidiyorsun bir de evi olmasını beğenmiyorsan. Sen bu adamı sevmiyorsun eğer sevmiş olsaydın 'daha iyisi olsun' demezdin. Maddiyattan önce o kişinin insanlığı önemlidir. Çok zengin birisiyle evlenirsin ama her gün kavga, kıyamet bitme işte o zaman maddiyatın önce gelmediğini anlarsın.
00 Yorumla
Cidden seviyorum diyorsun ikinizinde işi çok iyi maddi olarak endişe çekmeni anlıyorum ama bunu engel olarak görmen hiç normal değil seven bir kadın bunu asla düşünmemeli sen duygularından emin değilsin bence ben olsam asla parayı dert etmezdim cidden önemli olan sevgi seviyorsam beraber çalışır çabalarız sevmiyorsam milyarder olsa bile gerçekten gözüm görmez. Bence seviyorsan parayı dert etmemen gerekiyor para her türlü geliyor ama aşk zor veya mutlu bir ilişki bu devirde zengin olmaktan daha zor
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
84
Cevap
99Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.
1 yılEvlilik öncesi maddiyat önemli vermiyoruz diyoruz yani bu sevgilide ya da flört de aradığımız bir özellik değil ama konu evliliğe gelince maddiyat önemli evin geçimi sağlayabilmek için evdeki o huzuru sağlayabilmek için çoluk çocuk geçindirmek için maddiyat gerçekten önemli cebine ne kadar para varsa bir erkek o kadar mutlu oluyor kendini daha güvende daha iyi ve öz güveni yerinde hissediyor
52 Yorumla- 1 yıl
- Aşk İlişkileri konusunda 20,4b cevap paylaştı.
u 1 yılMaddi her şey birlikte yapılır ve halledilir
88 Yorumla- 1 yıl
@xzywomen 🌸🌸
- 1 yıl
Bebişim 🌸🩵
- 1 yıl
Bulunuyor, valla bana koymaz 15 yaşımdan beri çalışıyorum, bağlarsa üzüm kesmek olsun, annemle temizlik işi olsun, kasiyerlik bile yaptığım oldu. İş seçmezsek her türlü geçinebiliriz
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
1 yılTürkiye gibi yerde baya önemli
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yıl2 yillik iş yaşamında , gencecik yaşinda adam ev sahibi olmuş. Maaşı da gayet normal. Ilerde çok daha iyi bir kazanç potansiyeli var. Sen bu adamin nesini beğenmedin pardon?
30 bin maaşinla 45 bin alanı beğenmiyorsun. Evin yok malın mülkün yok, evi olan adamı beğenmiyorsun.
Pardon da sen aşırı güzel bir sosyete mankeni misin, çevrende süper zenginler sana pervane mi oluyor? Bu kibirin sebebi ne olabilir?
Vaktiyle üniversitede red ettikleri orta halli oğlanları, ilerde iş yaşamında sürünüp talibi olmayip evde kalan kızlar çok arıyor. Red ettikleri çocuk 10 yil sonra bmw ile yanından geçip rezidansta oturuyorken, kendi de asgarı ücretle çalışan tipsiz adamlara kalinca, evlenme teklifin halen geçerli mi diye mesaj atiyorlar 10 yil evvelki oğlana. Kibir iyi bişey değil kendinizi kaf dağinda görmeyin. Gerçekçi olun hayatı iyi analiz edin. Baştan gözünüz çok yüksekte olmasın. Kendi potansiyelinizi iyi tanıyın. Nice kenar mahalle kızları dizileri gerçek saniyor. Büyük bir şirkete işe girince holding patronunun oğlu onla evlenebilir saniyor. Halbuki gerçek hayatta kast sistemi var. O tür erkekler kendi statüsünden olmayan kızları görmez bile, bırak ilgilenmeyi.
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 854 cevap paylaştı. Az alıyormuşsun, umarım o senden ayrılır, daha yüksek kazanan birini bulur.
İnsana illa bunu söyleteceksiniz. Seviyorum, çok da iyi anlaşıyorum demişsin ki ilişkide en önemli şey belki de budur, üstelik toplasanız 75k civarı para kazanıyorsunuz. Gayet geçinebileceğiz tutarlar bunlar. Tamam yüksek standart sağlamayacak ama yeni çalışanlarsınız, gittikçe maaşlarınız artınca standartlarınız da yükselecek. Parayı sevginin bu kadar önüne koymak hayattaki en büyük yanlışlardan biri. Sevgiline çok üzüldüm.1820 Yorumla- 1 yıl
Çokça katılıyorum.
İnsanı sevmenin pahasını biçen bir devirdeyiz inanılır gibi değil, üstelik mühendis birisi... - 1 yıl
Okumanın cahilliği almadığının sağlam kanıtı bu tip insanlar. Şaşırmayın. @AnlamınıBilmekk
- 1 yıl
@Sakaryalim Şaşırmamaya yüz tutar hale geliyoruz. İnsanlık vasıfları yok olmaya yüz tutuyor.
- 1 yıl
Maalesef.
- 1 yıl
@Sakaryalim Bu nasıl böyle oldu akıl erdirebiliyor musun?
- 1 yıl
Cevaplayan kişi.
Biz sana değil soran kişiden bahsediyoruz. Üzerine neden alındın ki? - 1 yıl
Aynı saftayız merak etme :)
- 1 yıl
Yorumları sil baştan okumak iyi oluyor bazen :)
- 1 yıl
Peki sizce nasıl böyle oldu bu devir
- 1 yıl
İnsan nefsi doymayı bilmez.
her şey üretilip elimizin altında oldukça, yani kolay ulaştıkça emeğin, çabaların değerini kaybetti.
Yetinmeyi, şükür etmeyi, kanaatkar olmayı unuttu çoğu kişi - 1 yıl
@Sakaryalim İnsan aklı da çok başka bir seviye aslında, aklı yönlendirdiler gibi geliyor bana böylece var olan erdemini kaybetti insan... Çünkü artık çoğu insan kendi değil
- 1 yıl
@Sakaryalim Birde bu gibi sorular sorabilmek adına seni direk takip ettim. Umarım kabalık etmemişimdir. Dipnot da düşeyim de :D
- 1 yıl
@Ayse98754 Bu kadar hesaba bile gerek yok baktığımız da gerçekten sevince altından kalkmak için elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorsun
- 1 yıl
Soran kişi troll bence. O yüzden umursamayın arkadaşlar. :)
- 1 yıl
@Sakaryalim O kadar çok var ki bundan troll olmayabilir lakin evet umura gelmesi gereken bir şey değil :)
Bu tip bakış açısı bana göre hiç hoş değil adam mühendis okumuş etmiş ve helal para kazanıyor anladım kadarı ile bence tek şey maddi durum olmamalı derdin. İyi anlaşıyormuşsun zaten ama o çocuk yerinde olmak istemezdim ben ayrılın bence çocuk için hayırlı olur inşallah
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKız eşim memur 50 civarı alıyo biz gsyet mutluyuz ev araba var sürekli kenara da para atıyoruz. Sizin beklentiniz ülke gezmekse bilemem. Benim çok büyük beklentilerim yok senede bi kere tatil. Bikaç ayda bi şehir gezileri yetiyor da artıyor bile. Şükür güzelliğim de yerinede estetik ameliyata ihtiyacım yok protez tırnak falan sevmem hiç. Giyimim kötü değil ama göz alıcı da değil yine de var bir kalitemiz. Bu yani. Şimdi bebek bekliyoruz. Hayat ona göre şekillenecek. Sen diyosan ki dubai miami yapalım biraz sabret başka koca bul ama kolay bulunmaz öyle önce bi vitrine sağlam yatırım yapman lazım yani kendini baya baya alımlı bakımlı göstermen şart çünkü zenginler söz konusu olunca ne afet rakipler var...
26 Yorumla- 1 yıl
Ne mutlu, nr güzel🧿🧿
- 1 yıl
Ne güzel 👍
- 1 yıl
@Ayse98754 ben evli degilim, kemara bu ay hic atamiyorum
Cevap sahibi1 yılBu aralar 15 atıyoruz biraz harcamalarımız arttı hastaneye muayenesi bebek için ufak tefek şeyler taksitler var, tatil taksidi de bitmedi henüz
- 1 yıl
Ne guzel
- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
1 yılSen " daha iyisini mi bulmalıyım " diyerek zaten seçimini yapmışsın.
Elinde sadece o olduğu için görüşüyorsun
İkilemde kaldıysan sen o çocuktan vazgeçmişsin demektir.
Ayrıl çocuktan. Çocuğun hayallerini yıkma.84 Yorumla- 1 yıl
Bence de... Sinir oluyorum bu " daha iyisi çıkarsa" nidalarına... Sonra geri dönmeye çalışanlar " Ben senin kıymetini bilememişim vs" diye. İlişki saçma sapan bir boyut alıyor
- 1 yıl
Hayatında biri varsa ötekisi olmamalı. Düşüncesi bile.
O geriye dönme işi " Ben boşlukta kaldım. Boş kalmayı da sevmem. Yenisi gelene kadar seninle idare edeyim " düşüncesi. - 1 yıl
Hmm bunu bilmiyordum
- 1 yıl
Çoğu insanın en azından bu şekilde düşünen insanların zihniyeti bu oluyor maalesef.
- Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı.
s 1 yılSen 30 k bile alamazken cocugun maasına böyle laf soylemen cok mantıksız. Ben cocuktan daha cok kazanıcam benden dusuk kalıyor kafasında olmak yerine, o ne kadar kazanırsa kazansın benım maasım cok olursa destek olurum diye sevinmen gerek sonucta evleniyorsun? Cocugun yerınde olsam direkt ayrılırdım hoş bir dusunce degil.
21 Yorumla- 1 yıl
Şunu da eklemek istiyorum, maddiyat onemli degil diye samimiyetsiz yorum yapıyorlar diyorlar. DİPNOT; kız demek istiyor ki ben işe yeni basladım bu kadar alıyorum yarın oburgun DAHA ÇOK KAZANICAM. Allah bereket versin kazan gayette geçinirsin tam olarak sorun ne yani? Eğer senin işin gucun olmasa bunu sorman boyle saçma olmazdı.
Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Bak şimdi aşka gidersin karnın doymayabilir. Paraya gidersin kalbin doymayabilir. Sen karşından en öncelikli ne bekliyorsun?
Paraya çok meğilli ise sevgisiz kaldığında oturup ağlama. Seni aldatırsa ağlama, sana kötü davranırsa da ağlama. Çünkü paraya gittin sen.
Sevdiğine gittiğinde de parası az diye ağlama.
Ne istiyorsun önce onu bul.12 Yorumla- 1 yıl
@Ayse98754 Maalesef ki ekonomik durumlar çok iç açıcı değil. Sabrediyoruz, eskiden de bizim büyüklerimiz ekonomik çok zorluk çekmişler. O zamanlar arayıp bulamıyorlarmış bile. Şu an var ama bu sefer de biz alamıyoruz. Aynı kıtlık yani.
Evlilikte maddi durum gerekiyor, neye göre gerekiyor, Bir eve giren kazanç evi döndürmesi gerekiyor yoksa evlilik denen şey evcilik değil. Kendi başınıza ev sahibi olduğunuzda artık bir Aile olmuş oluyorsunuz.
Bazen 2 kişi çalışıp evin ihtiyaçlarını almak zorunda kalabilir. Çünkü malum, Kira denen bir şey de var. Herkes şanslı olup ev sahibi olamıyor. Paradaki basamakların artmasıyla artık kimse de nasıl ev alır bilemiyorum. Ortalık çok karıştı.
Sorunun cevabı, Evet maddiyat önemlidir ama Her şey değildir. Çünkü parası çok olanları da gördük onlar da mutsuz olabiliyor.
Aşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı. Onun evi var, senden daha fazla kazanıyor. Maddiyata bakacaksa sevgilinin seni düşünmesi lazım. Çok ayıp or düşünce gerçekten. Şu an 100 bin kazanan birini buldun evlendin, adam 1 sene sonra işten çıkartıldı diyelim, bu duruma göre onu boşayacak mısın? Anlaşabildiğin kişi buysa gerisini arama, birlikte çalışır yaparsınız.
12 Yorumla- 1 yıl
Bu kadının sorununa cevaptı o. İş mevzusu ülke için ciddi problem. Eyt ile boşalan kadrolara genç nüfus gelmesi gerekiyordu. Emekli maaşlarını düşük tutunca onlar çalışmaya devam etti, buna imkan kalmadı. Öte yandan kişi için de yeterli eğitim ve yetkinligi aldı mi? Şehrinde yeterli potansiyel var mi? Kişi doğru sekilde ve uygun is arıyor mu? Gibi altta cok sorular var...
1 yılÇok eziksin ya, kendi kazancınla bir yere gelmek yerine eşinin kazancına bakarak maddi durumunu düzeltmeye çalışıyorsun. Eşinin maddiyatının iyi olmasını bekleyene kadar "nasıl daha fazla kazanırım" diyebilirsin mesela. Gören de "100k kazanıyor, 40k kazanana laf etmesi normal" der.
121 Yorumla- 1 yıl
Ya kızın tercihi paralı erkek yönünde sana giren çıkan şey ne kardeşim sanane
- 1 yıl
Bana giren çıkan yokta sana belli kş giren çıkan olmuş, "Ben de eziğim" yazsan yeterdi.
- 1 yıl
AHAHAHAGSHWJSGSJSGSHSGS
- 1 yıl
Bir erkek olarak paran olmaması
- 1 yıl
Sen varken bize eziklik düşmez estağfurullah
- 1 yıl
Paramın olmadığını söylemedim ki 🤣 nasıl ki bir kız cinsellik olarak kendini kullandırmıyorsa aynı şekilde bir erkek de kendini cüzdan olarak kullandırmayabilir bayan ezik, lütfen kendini satacağın başka birini bul, çünkü ben ucuz mal almıyorum 🤣.
- 1 yıl
Senin paran yetmez zaten bana sen kimsin be seni kapıma köpek diye bile koymam iyy
- 1 yıl
Parayla satın alınabileceğini kabul ettiğine göre zaten kapımda köpek de olsan satın almam seni, senin meslektaşlarının hiçbiriyle işim olmaz 🤣.
- 1 yıl
Aynen zavallı hadi patronun azarlayacak şimdi seni burada boş boş yazmak yerine patronun getir götürünü yap
- 1 yıl
Herhangi bir patronun 38. sevgilisi olacağıma maaşlı çalışanı olurum daha şerefli. Hadi ayak fotoğrafı atarak işe başla, sonra para birikince çorap satarsın, müşteriler elitleşince de ne satmak istersen artık.
- 1 yıl
Evet senin yalakalık ve kölelik yaptığın adamlarla günümü gün ediyorum hadi köşende ağlamaya devam et ahahhagsjwsh
- 1 yıl
Obje olmakla övünmekte ne bilim yani 🤣 peçeteden farkın yok, fakirin peçetesi zenginin hellowyellowu 🤣
- 1 yıl
En azından beni değerli hissettiriyorlar seni bir çöp gibi görüyorlar ve sana son derece ezik muamelesi yapıp sana kötü davranıyorlar. Beni vakit geçirecek kadar para dökecek kadar değerli görüyorlar en azından. Sen onların oturup bir çay içeceği bir insan bile değilsin ahahshsgjssh
- 1 yıl
Oy kıyamam sen patronları öcü falan mı çanıyoysun 🤣 acıyorum sana, kendini değerli hissedebileceğin kimse karşına çıkmamış ve değerli hissedebilmek için peçete olmayı kabul ediyorsun 😢 cidden üzücü bir durum, kimseye faydan yok yazık.
- 1 yıl
Öyle adamlar seninle aynı masaya oturup bir çay bile içmez fakat benim için tüm gününü harcar aradaki farkı anladinmi zavallı. Erkeğin parası olmayınca böyle zavallı oluyor işte yazık gerçekten üzülüyorum size
- 1 yıl
Hala youtubede falan geziyor patron kovacak şimdi seni zaten anca karnını doyuracak kadar maaş alıyorsun oda gidecek
- 1 yıl
Bak güzel kardeşim, kimin ne yaptığı s.. imde değil ama yaptığın şeyin eziklik olduğunu kabul etmen lazım. 🧀likle övüneceğine okuluna git insanlara yararın dokunacağı şeyler yap, parayla değil duygularla seni değerli hissettirecek birini bul. Bu da son yanıtım, beynin boşsa zaten daha fazla laf sokmama ya da anlatmama gerek yok. Kendine cici bak morg surat.
- 1 yıl
Fakir erkekle ne işim olur be değer verecekmiş vah vaaah çok ihtiyacım vardı onun değerine. Fakir erkeğin vereceği değeri ben kendime hakaret olarak sayarım. Haydi git ve patronun getir götürünü yap çok konuşma
- 1 yıl
Mamfmsmgmfm tamam hemen koşuyorum patronuma
- 1 yıl
@hellowyellow yeni nesil ne kadar acimasiz olmuş ya ilgi deger ne güzel şeyler sen bir ömür geçireceğin birini değil kendine sponsor arıyorsun ama bir gün gençliğin güzelliğin gidince yalnız yaşlı mutsuz bir kadın olarak kalacaksın beğenmedigin fakir erkekler de yanında olmayacak
1 yılÜff ne zaman şu maddi sorulara denk gelsem sinir krizi geçiriyorum. Seviyorsan bakmayın şu maddiyata ya Allah aşkına ortak mısın eş mi? Olur her şey neler olur neler ben asgari ücretle çalışan biriyim ben mutlu olamazmıyım. Bir düşün herkes sarılsa ipin ucundan tutsa her şey olur takmayın artık bu kadar aile olun sevin birbirinizi
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yıl
1. Duygusal Bağını Değerlendir• Onunla gerçekten mutlu musun?
• Sevgi ve uyum, bir ilişkinin temel taşlarıdır. Eğer birbirinizi destekliyor ve huzur buluyorsanız, bu çok değerli bir şey.
• Maddiyat zamanla değişebilir, ama sevgi ve anlayış kalıcıdır.
00 Yorumla
1 yılGrzkllmısın? Birden bire yok öyle armut piş ağzıma düş. Beraber başlayacak bu yola, Beraber göğüsleyeceksiniz hayatı. Zamanla maaşınız artar. Yeni mezunsun grzklı. Pat diye sana 300 bin mi verirler sanıyorsun.
Ya da evlenme sen ya! Yakma çocuğun başını. Seni bir şey sanıp değer veriyor o saf garibim de!41 Yorumla
1 yılEvlilikte maddi durum, mutluluğun tek belirleyicisi olmasa da önemli bir faktördür. Maddi konular, çiftlerin günlük hayatlarında, gelecek planlarında ve ilişkinin genel dinamiklerinde önemli bir rol oynar. Barınma, beslenme, sağlık gibi temel ihtiyaçların karşılanması için maddi kaynaklar gereklidir. Maddi sıkıntılar, çiftler arasında tartışmalara ve ilişkinin zayıflamasına neden olabilir. Evlilik, çocuk sahibi olma, ev alma gibi uzun vadeli planlar için finansal stabilite önemlidir.
00 Yorumla
1 yılEvlilik için en büyük Kriter maddiyat olmamakla birlikte önemli etmenlerden biri şimdi kimse tutup da işte ben soğan da yerim romantizmine girmesin dünyanın kanunu var sonuçları var Çok büyük fark olmamakla birlikte ekonomik seviyeleri Birbirlerine yakın insanların evlenmeleri daha mantıklı daha doğru olabilir ama dediğim gibi en büyük Kriter bu olmamak şartıyla
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılValal kafa dengini bulduysan hiç kaçırma derim ayrıca rızkı Allah verir ayetlerde belirtilmistir korkma zengin birini bulurusun aniden iflas eder o yüzden kafa dengin mi ona bak birde şunu de ben bununla ömür boyu mutlu olabilir miyim de karakterini ölç tart sana sadık kalabilir mi sen hasta olduğunda bir tas çorba kaynatirmi onunla yeni şeyler keşfedebilir misin senin regl dönemindeki agresif tavırlarına anlayış gösterir mi evet bunlar ok dersen kaçırma benden sana bir naçizane tavsiyem
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSen evlensen ne olacak acımasız karı. Bunları alıp hala enflosyondan korktuğunu söylüyorsa bende sana 21 yıllık evli olarak bunu söylüyorum evlenme sen. sizin gibi kadınlar yüzünden evliliklerin içi boşaldi. Evlilik içerisinde paranı çokta kazandan büyük firtinalari olan bir yolculuk sen bunları aşamazsin otur evinde.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBunu düşündüysen o adam için büyük hakaret, net olarak konuş…
maddiyat elbette önemli ve erkeğin güçlü olması gerekir… ekonomi erkekte ve sen bu ekonomik kaygıya seni sokmaması gerekecek birini istemen gayet normal… sana katılıyorum…. Ama karşında bir erkeğin bunu temin edemiceğini düşünüyorsan onu sorguluysan ozaman o erkek için bu kğfğrden kötüdür … ne konuş böyle bakaeak değeszileştirme
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSenin maaşın da çok çok düşük ve yetersiz. O veya daha zengin biri seninle neden evlensin ki? Bence tam dengi denginesiniz maaşlarınıza bakarak. Senin evin yoksa adamın varsa o tapu olarak senden daha zengin oluyor. Bu durumda bile adamın maaşı senin maaşının %50 fazla hali
10 YorumlaEskiden olsa başka cevap verirdim ama şimdi çok çok önemli.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılsimid para önemsiz duycem olmuycak önemli diycem ida olmuycak
bazı erkek türü var. hem fakir hem kötü koca kotu baba
bazıları var fakir ama gönlü zengin fakirliğin hisetmiryircek kadar cesaretli güçlü iyi koca iyi baba
Allah iyilerle karşılaştırsın... evlenince sana nasıl davranması önemli tablode bide cocuklairmin babasi olmaya layikmi o gozlede bak.. ona göre kararını ver bacim00 Yorumla
1 yılSevseydin maddi durumuna bakmazdin ne biçim insanlarsiniz ya kesin. ailen. fakirdi aileden görmediğin için bunları istiyorsun aileden görmüş biri bu hesapları yapmaz bile yazık ,,😂😂
33 Yorumla- 1 yıl
Parasizda bisinolmaz ama
- 1 yıl
@parakazansende35 ben olur demedim 70 bin civarı maaşı var ikisinin toplam. cocugun evi de varmış daha ne
- 1 yıl
Sen wvlimisin
- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılYok artık yani. Belanızı mi arıyorsunuz anlamıyorum ki. Hani fakir desen geçim derdi falan anlicam da orta standartlarda ve onu da geçtim sevip anlaşabildiğin biriyse daha neyin tereddütünü yaşıyorsun?
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 766 cevap paylaştı.
1 yılGerçekten bu sitedeki ve konuşanlardaki kadınları gördükçe korkuyorum maddiyata dayalı evlilikler size nasıl mantıklı geliyor hergün aynı yatağa giriceginiz kişiyi parasına göre seçmek nasıl bi zihniyet aklım almıyor
10 Yorumla
1 yılCidden paraya bakıp mı evleneceksin, o insanın karakteri , hayata bakış açısı, sana olan sevgisi önemsiz mi ya da para bunların önüne mi geçiyor. Böyle şeyler okudukça gerçekten evlilikten soğuyorum, Maddi ortak ve sen geçinirsiniz merak etme
00 Yorumla
1 yılKazancı kadar hali hazırda mal varlığıda önemli, malum ülke şartlarında taksit ile kredi ile birşeylere sahip olmak çok zor, ama şunu da düşünmek gerekir parayla girmeyeceksin yatağa sevdiğin ya da seveceğin huzurlu hissedeceğin biri olmalı bu bencesi
02 Yorumla
Soran1 yılBir ev biraz arsa yeter mi araba
- 1 yıl
Daha ne istiyorsun allahtan belanı mı 😅 bende evin yanında araba ve kısa süreli yurtdışına çıkma imkanı da var tatil vs onunla yollarını ayırırsan şansımı denerim 😅
Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Sen de çok fazla kazanmıyorsun ama yüksek kazançlı biri sana bakar mı
20 YorumlaAdamın meslegı var onemlı olan bu ölmez kalmaz evi de varmıs ne alaka yani aylık bırıkım yaparsınız kenara bence düşüncen asırı saçma benım kocam 25 bın maas alıyo evı var çocuğum da var bızı bu sekılde bıle gecındırdı sen hala neyden bahsedıyosun ne bu aç gözlülük ya
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
1 yılSiz mühendisler neden maaşlarınız bu kadar az
ben özel bir şerketin makam şoförüyüm
65.000 maaşım var siz çok az maaşa çalışıyosunuz
niçin öyle hayret doğrusu 😳112 Yorumla- 1 yıl
Kanka senin aklına yatıyor mu mühendislerin böyle düşük maaş almaları❓🙄
- 1 yıl
Doğru diyosun valla insan o maaşa kılını kıpırdatmaz 😂
- 1 yıl
Millet eli cebinde alıyor o rakamları 😂
- 1 yıl
Gerçekten öyle 80 den aşağı çalışan usta yok İstanbul da ve ben bile maaşımı düşük buluyorum onlara nazaren
- 1 yıl
Evet alçıpanı vidala git on numara pratik iş valla Allah utandırmasın knk bol kazanç 😉👍🏽
- 1 yıl
Kulağa hoş geliyor knk 😉 süper kazanç sağlıyor hemde
Yanii günümüz ilişkileri ticaret haneye dönüşmüş resmen. Misal ben 30 bin civarı kazanıyorum.. erkek arkadaşım yazılım mühendisi 80k civarı kazanıyor, ikimizin de arabası var. İlişkinin başında sen fazla kazanıyorsun sorun olabilir dedim. Seni maaşın için sevmiyorum bir daha sakın böyle bir konu açma demişti. Ki zaten bende ilişkinin 7. Ayında maaşını öğrenmiştim. Sevgi böyle bir şey çünkü.
10 YorumlaEger bu dusunce aklinda varsa evlensende mutlu olamazsin zaten o kisiyle, bu dusunce aklindan hic gitmez. Evlenme ne cocuga ne de kendine yazik etme. Gidip daha zengin birini bul tanisir tanismaz maasini sormayi unutma. Yazilani görünce sasirdim gercekten tamam ekonomimiz gercekten cok kotu ama ne ara parayi pulu mali mulku adamligin onune koyar olduk yahu
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılkızım senin vicdansızlık gerçek mi? hem evi olan bir mühendis bulmuşsun, seviyorum diyorsun hem de daha iyi birini düşünüyorsun? erkekleri yeriyoruz ama böyle kızları da hak etmiyorlar 😃
02 Yorumla
1 yılMaddi durum olmazsa hiç bir şey olmaz
Evet herkesin evi olmuyor veya kalan bir miras olmuyor maalesefki.
Bu yüzden kira da oturduk diyelimki en düşük ev kirası 20.000
Mutfak masrafı faturalar kişisel ihtiyaçlar vs. 15.000
Ha birde çocuk varsaaaaaaa...
Yani maddi durum olmazsa maalesef gecinemeyiz bu ekonomide00 Yorumla
1 yılNeden gelişmeye geliştirmeye yönelik düşünceleriniz yok?
31 Yorumla
1 yılAdamin evi var
En az 40 bin maasi var
Senin 30 binin var
Kirasiz eve 70 bin girerken hala gecinememekten korkuyorsan sucu adamda arama10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 675 cevap paylaştı. Enflasyon var ama konuştuğunuz kişinin evi olduğunu yazmışsınız. İkinizin parası ile geçinebilirsiniz.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 892 cevap paylaştı.
1 yılAbla senden çok alıyorum evi de varmış başka ne istiyon ya sevginden şüpheliyim ben
11 Yorumla- 1 yıl
Alıyor*
Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. en az 500 bin kazanan birini bul 30 bin maaşınla ok 👍🏼
20 Yorumla
1 yılönce türkçe yazmayı öğren, sonra sevmeyi öğren... sonra evlenirsin. ben o adam olsam seninle evlenmem.
71 Yorumla- 1 yıl
Bir kadinim ama resmen rezillik bu kadınlara ne oldu böyle. . Etrafımda çoğu kadın bu şekilde. Hatta biraz parası olsun eşi kendinden az kazansin bir halkere giriyorlar sonra eslerini gucsuz goruyorlar. Bu ne atkdas daha evlenmeden ne hale gelmusker almayın böyle kadinlari
- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılSevgi karşıt cins için paradır zaten. 😃 Daha iyisini bulabilirsin. Ev ve arabası olsa boş çocuğun maaşı az ise demi.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 421 cevap paylaştı. Evlikte maddiyat çok önemlidir. Parayla saadet olmaz derler ama bu tamamen palavradır. Her şey para para para
00 Yorumla
1 yılÇok önemli maddi durumun yoksa düğün bile yapamazsın eğer yapıyorsan maddi durumun var demektir
00 YorumlaEvlilikte maddi durum evliliği sürdürmekten çok evliliğe olan sadakati devam ettirmek ve sınanmak için çok önemli diyebiliriz
00 Yorumla
1 yılİkinizin de işi var. Maaşlarınız da gittikçe iyi olacaktır. Aynı soruyu erkek arkadaşının senin için sorduğunu düşün empati kur
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılÇok önemli. Ne kadar maddiyatlı isen o kadar rahat bir hayat yaşarsın. Bu sırf evlilik için de geçerli değil ayrıca.
00 Yorumla Zaten en önemli olan şey o yani aşkmış sevgiymiş bir yerde bitiyor fakat maddiyat olmazsa hiçbir şey olmaz
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. benim adıma önemi yok. normal biri olması kafi. ne bilim eksi 1milyon da olmasın. ona buna borç takmış:D
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı.
s 1 yılBazen dalga geçtiğinizi düşünüyorum ya evi var diyorsun toplam 75 k hayli hayli yeter ki mühendissiniz maaş artacak
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılÇalışan bireyler olduktan sonra para kazanılan bir şey yeter ki gönül bir olsun kimse zengin olarak doğmuyor istisna haricinde...
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 593 cevap paylaştı. Yüksek alan birini de sevemeyeceksin bence. Çünkü işten atılsa veya maaşı düşse o zaman da başka birine geçmeyi dusuneceksin
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 359 cevap paylaştı. Ya tamam maddi olarak önemli ama sevmediğin biriyle de para için evlenmezsjn dimi para önemli ama cidden
02 Yorumla- 1 yıl
Valla parasız adam gereksiz adam net ya sen kazanican ya o
- 1 yıl
Evlimisin
1 yılEvi yeri var ve Ailenin durumu iyi ise dene yoksa hiç bulaşma. Birde cinsel uyum varsa olur yoksa zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYavrum 1-2 yıl sonra maaşı artacak. Benim sevgilim de mühendis. Ve bundan 5-6 yıl sonra dolarla maaş beklentisi var.
Meslekleriniz gayet güzel hem yurtta hem yurtdısında birçok iş imkanı var. Takılma bu kadar.05 Yorumla- 1 yıl
15 yıllık mühendisim dolarla felan maaş almıyorum. Veren de canını çıkartıyor zaten kendinizi kandırmayın
- 1 yıl
Zor yani öyle mi
- 1 yıl
@tugce082000 Kim kime dolarla naaş verir yurtdışında çalışmıyorsan? Yurtdışında da kamp hayatı yaşıyorsun, şantiyeden dışarı çıkmak yasak. Öyle 3 yıl dayanırım diyen evini arabasını alıyor sonra başka işler bakıyor. 120 000 mühendis var Türkiye genelinde çok uçmayın
- 1 yıl
O zaman paraya bakmaya gerek yok zaten zor 😅
- 1 yıl
Ne doları ya iyi kandırmış seni gülmekten catlicam jsmsms
O adam zamanla zengin olabilir ama sen zamanla dha gençleşmeyip dhada güzelleşmycksn kendini dev aynasında görme bencede adamı bırak sen sevgi değil para istyrsn
10 Yorumla
1 yılSen aldatırsın, yakma çocuğun başını yol yakınken ayrıl. Senin gözün bayağı yükseklerde.
10 Yorumla
1 yılÖnemli değil diyenlerin samimiyetsizliğine bakmaya geldim.
10 YorumlaÖnemli ama en azından evı gecındırsbılmek ıcın
10 Yorumla
1 yılValla holding patronu arıyorsan çok beklersin
Gayet iyi neyi bekliyorsun14 Yorumla- 1 yıl
Holding patronu olmasına gerek yok benim sevgilim galerici o 40 45 kyı bir günde kazaniyor
- 1 yıl
@hellowyellow sana cevap vermedim ki sen niye üstüne alınıp cevap verdin🤣🤣
- 1 yıl
Holding sahibi olmasına gerek yok yani zengin olmasi icin. Kızlar siz çulsuzlara varmayacak boşuna uğraşmayın
- 1 yıl
@hellowyellow para tabi önemli ama kendini bir meta gibi parası olana kakalamak da ayrı bir utanç ve midesizliktir
Zaten bu kafa yapısındaki kadınlarla gölgem bile yan yana gelmez:)
- Devamını Gör (123)
Devamını Gör(168)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem