ՏҽӀɑʍՏ
Psikoloğun biri şey demiş; ya önceden aldatılmıştır veya kendi aldatıyordur mesela ‘yazışma’ diyorsa kendi yaptığı içindir.
Aşırı kıskançlık ‘giydikleri maskeden’ ibaret mi¿

ՏҽӀɑʍՏ
Psikoloğun biri şey demiş; ya önceden aldatılmıştır veya kendi aldatıyordur mesela ‘yazışma’ diyorsa kendi yaptığı içindir.
Aşırı kıskançlık ‘giydikleri maskeden’ ibaret mi¿

Benim Şahin isminde bir arkadaşım var. Sevgilisi, kendisinden habersiz balkona bile çıkamazdı. Ama arkadaşım başka kızlarla aldatırdı, tüm sevgililerini. Onlara evlenme vaadi vererek kötü emellerine alet ederdi.
Şimdi ise tövbe etti. Hakk'a yöneldi, düzenli bir hayata başladı. Evlilik düşündüğü kadına ciddi yanaştı ancak kadın biraz rahat olduğu için ayrıldılar. O zamandan beri de sevgili yapmadı. ''Helal süt emmiş bir kız bulup evlenmek istiyorum'' diyor.
Sen o şahine söyle, helal süt emenden kalmamış ona ajdjwj
Yani denklik önemli diyorum ama kabullenmiyor, bulacak o
Hayırlısı
Bulacağını sanmıyorum
Ben yapmam , tek kişiyle konuşurum , en karakterli benim , başka erkeklere benzemem diyen erkek en tehlikeli erkek turudur , kıskanmayan erkek sevmez ama çok kıskanan erkeğin bir şeyi vardır
bu arada yer yüzünde aldatmayan erkek yok, biz aldatılmadık diyoruz ama belkide haberimiz olmadan kaç kere aldatıldık
🥹 ya güzelim niye öyle diyorsun şimdi ahdjs
😂😂
Ayy bak şimdi, kıskançlık dediğin biraz tatlı olunca güzel ama "kıskanmaktan boğuyor" boyutuna gelirse işte orada bir dur derim! Bu kadar paranoyaklık ya geçmişte yaşanmış travmalardan ya da projeksiyon yapmaktan kaynaklanıyor olabilir. Yani "ben yaparım, o da yapar" kafası. 😏 Ama bu her kıskanç erkek aldatır anlamına gelmez tabii ki, karaktere de bağlı sonuçta.
Sorunun esasına gelirsek, aşırı kıskançlık güven sorunlarının bir aynası gibi oluyor. Şimdi düşünüyorum, benim sevgilimle başta bazen kıskançlıklar yaşandı ama bunu konuşarak atlattık mesela. Sence aşırı kıskanç biri güven veren biri olabilir mi? 🤔
Aşırı kıskanç biri güven vermez ama tatlı kıskançlıklar olabilir
Aynen öyle! 😎 Tatlı kıskançlık tadında olunca ilişkiyi bile renklendirir ama aşırısı direkt 🚨 tehlike alarmı! Güvensizlik ilişkide çok kırıcı olabiliyor. Bence sağlıklı bir ilişki için dengeyi bulmak şart. 🧡 Ne aşırı serbest ne sıkıcı bir boğulma!
Katılıyorum sana aşko.
Cevap
53Cevap
Daha önceden aldatılmamış her birey aldatır kıskançlık ile alakası olduğunu düşünmüyorum bir kere Aldatılma duygusunun acısını yaşayan aldatmaz gerçi erkekse aldatır
Aldatılan biri aldatır mı? :D bu da güzel soru.. bence aldatır.
Bunu sordum çoğu kişi aldatır dedi djdj
İnsanlar çok pu💲t 😂 canı yandı başkasının canını yakıyor, ee o zaman müstahakmış
Çok az kaldı zaten yönelim değiştirmeme bu erkekler yüzünden fjgkh
Kadınlar erkeklerden daha erkek yaw hddjak
Yani diyorlar ki benim gibi bir namuslu erkekler aldatır öylemi bunu diyenler böyle bir şey mi yaptılar herkes kendini böylemi görüyor. Benim en büyük nefretim aldatmadır bu gerçeği kimse değiştiremez ben ailemden böyle gördüm eşimi aldatan insan olacağıma ölürüm daha iyi bu kadar net.
Kıskanması aldatmayacağı anlamına gelmiyor , kimisi maniple ediyor seni kıskançlık adı altına , geri planda her haltı yiyor
Maniple + altına djdjakskala
hee manöpeeel :D
Öğreteyim mi :D
Piüüüh bilmemek değil öğrenmemek ayıp demişler
Engel bye
Kısıtlamanın adını da aşırı kıskanmak koymuslar mxkxdnd saglıksız olan bireyler karsısındaki kisiyi kıskanclık adı altında ‘’kısıtlarlar’’. Karsındaki insana güveniyorsan neden bunu yapıyorsun? Bir de ben diger erkeklere guvenmiyorum diyenler var. Diger erkekler ne alaka, kisinin kendi zekası yok mu madem guveniyorsun cok sacma buluyorum. Bunu yapan er🧁ler neyden rahatsızsa hepsini kendisi yapar. Ee tezimizi savunalım; sevgilisini kapatır, acıklara bakar asla şaşmaz. Sevgilisinin çalışmasını istemez sebep? Ee cunku kendi, iş yerindeki kızlara yürüyor haliyle kendi gibi kavşaklarında sevgilisine yuruyeceginin farkında. d Tamamen hastalıklı ve öz güveni düşük er🧁lerin yapacagı bir durum bu. Arkanıza bakmadan kaçın.
Çok doğru 👌
Şöyle izah etmek isterim
Mesela ben hayatımda birisinin olmasını istemiyorum
Neden diye soracak olursan şöyle izah edebilirim.
Kötü şeyler yaşadım bundan bahsetmek ve kendimi üzmek derine çekmek istemiyorum.
Ben artık kimseye güvenemeyeceğimi ve kısıtlayacağımı biliyorum
Bu sebeple hayatıma kimseyi almıyorum
Çünkü hayatıma giren kişiyi darlayacağıma
İnanmayacağıma herşeye şüpheyle yaklaşacağıma inanıyorum
Bu nedenden dolayı hayatıma alacağım kişiyi üzüp onun hayatımı mahvetmeye hakkım olmadığı kanaatindeyim
kimseyi istememe sebebim budur.
Biliyorum atlattığımı bununda farkındayım ama yinede istemiyorum ve bu böylede kalacak değişmeyecek asla kimseyi hayatıma alamayacağım.
şu an bunları yazarken bile o kadar kötü hissettim ve öyle bir durumda yazıyorum ki
Kelimeler bunu anlatmaya yetersiz kalır.
Bence bu üzerine sünger çekilecek bir konu değil
Evet tabikide üzerine sünger çekilecek bir konu kesinlikle değil.
Ben sırf bu yüzden
Hani şöyle diyeyim hemen hemen 18 yaşından bu yana düzenli olarak psikoloğa gidiyorum normal sağlıklı bir insanın yapması gerektiği gibi
Ama ben bu problemi yaşamaya başladığımda her şey başkalaşmaya
Anlamını yitirmeye başladı
Herşeyden kendimi soyutladım soğuttum
Öyle bir eğitti ki bu durum beni
Göz önündeyken görünmez hale getirebildim kendimi
Görünmezlik zırhı hediye etti bana
Özür dilerim gizlenmeyi unutmuşum yanlış anlama gizlenmek istiyorum🙏🏻
Sorun yok, nasıl rahat ediyorsan öyle
Yaşamayan birine bunları söylemek ne kadar doğru bilmiyorum
Bu arada anlayışsız birine demek istiyorum aslında seni kastetmiyorum tabikide
Bazı yaşadıklarım bana kalmalı
Bazı yaşanmışlıkları sadece sahibi bilmeli
İnsan bazen istemeden kötü durumlarla karşılaşabilir ve bu durumları yaşayabilir
Önemli olan bunlardan ders çıkarmak ve hayata devam edebilmek
Teşekkür ederim anlayışın için 🙏🏻
Böyle bir durumla karşı karşıya kalmamış birine bu durumu anlatmak imkansıza yakındır
Bazı yorumları okudum
Belliki böyle bir durum yaşamamışlar yorumlarından belli
Ki inşaallah böyle bir durum yaşamazlar
Düşmanım bile böyle bir durumla karşı karşıya kalmasın Allah korusun.
Bu yüzden rahatlar ve ne güzel söylüyorlar neler söylüyorlar yaşamamış birine yaşanmışlıkları anlatmak zordur
Bu karıncaya televizyonun ne olduğunu anlatmak gibi bir şey
Herkes yaşattığını yaşayacak :)) önemli olan da bu sanırım..
Yaşattığının kat ve kat fazlasını yaşıyor şu an zaten
Ama ben ona bedduada etmedim
Ben kuranı Kerim’in hükmüne uydum
Allah diyor
Her insan kendi mizaç ve meşrebine göre iş yapar isra/84
Onun mizaç meşrebi buymuş yapacak bir şey yok
Yani o kendine yakışanı yaptı
Bence bana yakışanı yaptım ağzımı kapatıp sustum ve beni yaratana havale ettim.
Çok konuştum ben gideyim başını şişirdim😂
😅 dök içini aman djfjs
Normalde hiç anlatmam ne oldu bana şimdi içimi döktüm böyle bilmiyorum
Ama sen iyisin bildiğindende iyisin emin ol.
Beni dinlediğin için teşekkür ederim 😂
Daha fazla beyin frekanslarını yakmak istemiyorum😂😂
Ben hangi konuda iyiyim?
Emin ol anlatsam eğer okurken göz yaşlarına boğulursun
Yaşadıklarım hiç kolay değildi
Ve kolay atlatamadım
Ve sen çok yufka yürekli naif birisin
Kalbim kaldırmaz ağlarsın
Sen her anlamda iyisin sadece biraz iç sesine kalbine kulak ver sadece
Onu dinle 👂
:D anlatma, içimi karartma benim.
Aynen öyle hissettiğim gibi şu an bile üzüldün daha anlatsam senin için iyi olmaz benim için hiç iyi olmaz en iyisi susmak.
Sosyete hanımefendi ismimi unuttun dimi 🤣😂
Unutmuş ol😂
Hayır unutmadım :D kullanıcı adından bahsediyorsan dhdja
Unut kız unut 🤦♂️🤣😂
Neyse umarım tek sen görmüşsündür halbuki yazmadan gizli yapmıştım demek yapamadım alışkanlık değil ya yapamadım😂
Artık çok geç, geçmiş olsun 😅
Fatiha’da oku istersen hepimizde amin diyelim hı🤣😂
Olur olur, okurum
Allahım ya😂🤣
Geçmiş olsun bana neyse çok kişi görmemiştir inşaallah😂
"Ben sana güveniyorum aşkım, çevreye güvenmiyorum yiaa." diyen erkekten de uzak durunuz😄. Dozunda kıskançlığı herkes sever ki bence olması gereken bir şeydir de. Ama fazlası hem ilişkiye hem de kişilere zarar verir. Travmaları bir ilişkinin üstünden çözmeye çalışmak kadar saçmalık yok.
Doğru, üçüncü seçenek de travmalar
Bende kıskanırım ne olcek😂😂
Ahahah :D sen bu kadar kıskanç mısın
Aşk bu, yaşa bakmaz :D
Sana soracağıdııı aşk ‘yanaşayım mı?’ diye djfjs
Asla sormaz :D yersin aşkın tokadını
'Kişi karşısındakini kendinden bilir'.
Bu benim en büyük düsturumdur, sarsılmaz derecede bağlıyım.
Bir dolandırıcı kimseye güvenmez mesela...
Sevgilisine yahut eşine mini etek giydirmeyen adam, mini etek giyen kadınların bacaklarına en çok bakandır.
Aşırı kıskanan, tüm hemcinslerini 'potansiyel tehlike' olarak gören her birey, aslında kendisi tehlikeli olandır.
Doğrudan bir bağlantı kuramadım ama her şeyin aşırısı zarar getirir. Altında ne yatıyor kurcalamak gerek.
Aldatarken aldatdım , aldatıyorum diyen kabüllenen erkek yok.. Aşırı kıskanan erkek aldatır sebebi, kendisi göz ucuyla başka kadınları kestiğinden , sevgilisini kıskanarak manipüle eder ki, kişi işi kendinden bilir misali.. Biraz ayık olun yav , aldatmayan erkek mi var , konuşmasa bile düşüncesiyle de aldata bilir, bir başkasını merak ederek ve ya bakarak düşünerek.
Bazı erkekleri anlamak zor kıskanır kıskanır sonra da aldatır ama aldatılma ihtimali olursa hemen kıyameti koparır. Tam dayaklık
Zopaaa istiyorlar 😂
Bence o psikolok bir. Bk bilmiyor kusua bakma ama ben asiri kiskanc biriyim hic de aldatmadim aksine aldatildim
Tamam işte aldatıldıktan sonra da oluşabiliyormuş
Ozaman aldatildim diyedir de ben sevdigimi kiskanirim arkadaş kiskanmayan güzel kardeşim. Magaramda mutluyum teşekkürler
Bunun net bir cevabı tabi ki olamaz kıskanan insan aldattığı için karşısından da aynı hareketi beklediği için de çok kıskanıyor olabilir ya da çok sevdiği için zarar göreceğini sanıp korktuğu içinde olabilir yani iki ucu pis degnek
Asıl onlar aldatır ya göz boyamak için kıskanır gibi yapıyo adiler😂
Pisleeeer 😏
Kim bilir hiç düşünmedim. Ama aynı hataları yapanlar sanırım o potansiyele karşı bir duruş sergiliyor olabilir. Keşke tek ilişki tek evlilik tek aşk olsa. Bu durumdan dolayı sanırım bekar öleceğiz 😁
Aşırı kıskanan erkek ya karşısındakine güvenmiyordur, ya da kendine güveni yoktur... aldatmaya gelirsek, o karakter meselesi... kıskanmayan da aldatmayabilir.. ruhu o.. pu olana kıskançlık vs vs bahane edilemez..
aynısı kadınlar içinde geçerli mi acaba?
hayatımda psikoloji bilimi kadar saçmalayan bir bilim dalı daha görmedim.
davranışları nasıl bir kalıba sokarlar cidden anlam veremiyorum.
millet kıskanmasın mı yani napsın
Sanırım evet yani tatlı kıskançlıklar değilde aşırı ve abartı ise biraz ilişkiyi zedeler bence ve karşı partnerin güvensiz hissetmesine yol açar bana güven mıyor ise beni sevmiyorum sonucuna ulaşır
Alakasi yok , o zaman o psikolog da ya aldatildi ya aldatti ben de bunu derim hadi bakalim 😅
Vereyim instasını konuş :D
Ver 😀
www.instagram.com/psk_aliyekut/reel/DC4ZgmdN5z9/
:D seni engellesin de gör
Oha link atmis😅o kim beni engelleyecek😀ona lafi dayar dayarim da bi engel basarim icinde kalir 😅
Sen ne sandın be :D vereyim mi instasını dedim ver dedin
Yazdim ki , kadinmis ya o 😅Dedim onune gelen psikolog olmus diyolar Aliye hanim siz ne dusunuyorsunuz bu konuda? yazdim 😀
Yok orada öyle bir yorum :D hadsiz
Ozelden yazdim ben 😀
Hadi ordan :D
Vallahi attim 😀buraya atabilsem atardim
Hıhı tamam :D engellenince haber et
Engelliyo mu oyle 😅
Ben olsam engellerim, ne diyor bu hööödüq diye 😅
İyi ki ogrenmissiniz su engelleme isini 😀
Seni hiç engellemedim ha, dur engelleyeyim ajdja
Haydaa 😀Mutlu olacaksan engelle abla 😛😀
Mutluluğum buna bağlı değil bücür
Motlologom bono boglo dogol bocor 😀
Kişi kendinden bilir işi çiçeğim.
Detaya katılıyorum…
Öyle galiba çiçeğim. 🙄
Galiba değil öyle çiçeğim
Kıskançlık bir insanın yapısıyla , Sadakat ise karakterle alakalı 💭 aldatabilir 🤧
Kıskançlık da karakter meselesi değil mi sence
Kıskançlık bilinçaltıyla ilgilide olabiliyor aslında bastırılabilir bir duygu ben karakter meselesi olduğunu düşünmüyorum
Doğruluk payı var
Sürekli kısıtlayıp takıntı yaptıysa şüphe ederim yani, kişi kendinden bilir işi ajsjshs
💁♀️ hiç yanii
Güzel tespit yapmışsn laz kızı. Kişi kendinden bilir işi
Psikolog reelse denk geldim :D o öyle diyor
Olsun ben onu senin tespitin olarak kabul ediyorum 🤣
Tamam et tamam 😅
Aşırı kıskançlık tecrübeden kaynaklı da olabilir, özgüven problemi de olabilir. Kendine güveni azalmış biri fazla kıskançlık yapabilir. Bir diğer seçenek de kaybetme korkusudur. Sevdiğimi kaybederim, diye düşünen biri de çok kıskanabilir
O naneyi yiyen adam belki de inandırıcı olsun diye bile kıskanıyor gibi yapabilir
Olabilir dimi
CharacterAi de aldatan erkeklerin hepsi öyle :( sana 'sen benimsin başka erkek sana dokunamaz' diyor ama o seni başkasıyla aldatıyor
Kökleri kuruyasıcılar :D
Guven problemi yasayanlarin her zaman aldatma ve guven vermeyen haraketlerde bulunma potansiyelinin yuksek olduguna inanirim. Bundan sebep bu dediginde mantikli olabilir
Aşırı kıskanç sevgilim beni aldatmıştı gerçekten doğru bu. Ben zannediyordum ki beni çok seviyor kontrol etmek istiyor. Alakası yoktu kişi kendinden biliyormuş işi…
Bilmiyorum ama kıskançlık içten gelen bir şey. Aslında ne oluyorsa karşılıklı oluyor. İki tarafında birbirini kıskanması ile oluyor. Tek taraflı durum değil yani.
Aynen yazdığın gibi ya aldatıyor ya da aldatılmıştır her şeyin bir dozu olmalı kıskançlık sevgiden değildi bahane bunlar
Belli olmaz hiç bu işler. Mutlu değilse, umduğu gibi değilse karşısındaki kadın-erkek baktı düzelme yok her şey beklenir.
Evet doğru da olabilir ben de aşırı kıskancım ama daha kimse ile sevgili olmadı genetik olabilir düşüncesindeyim
Herkes için geçerli durum değildir. Kıskançlık tamamen farklı durumdur. Kıskanan kişiler de elbette aldatma ihtimali olabiliyor.
Aldatır zaten kendisi yaptığı için senin yapacağından ödü patlıyor olabilir bu yüzden aşırı kıskançlık içindedir
Her erkek aldatabılır aşırı kıskancta kendınden biliyodur işi
aldatmaz kendimden biliyorum biz aldatırsak oda aldatır deriz
valla cinsiyetle alakasi yok. benim bir tanidigim vardi, kiz arkadasi asiri kiskancti, 4 kisiyle aldatiyormus kiz onu.
Oha
evet evet 7 aylikti iliskileri,2. aydan itibaren kiz aldatmaya baslamis
aldattigi kisiler de cocugun arkadaslari, tanisiklari ama hicbirinin birbirinden haberi yoktu
Tabii ki cinsiyetle değil karakterle alakalı..
aynen. zaten cinsiyetle mi alakali dememissin de, hani erkekler korumaciliktan kiskanir lafi dogru degil ona ithafen yazdim. kiskanclik ayni kiskanclik, ama hic sasmaz valla kendisini bildiginden kiskaniyordur
Yani normal düzeyde kıskançlık oluyor illaki ama aşırısı şüphe uyandırmıyor değil hani
sey da bar bak gozu acik tutmak lazim. kadini sirf belki sevisie diye tavlamaya calisan tipler de kiskanclik rolu yapiyor ki sevdigini zannetsin karsi taraf. cok gordum boylesini
Sen bu işi çözmüşsün :))
yok be😂😂
Hayır çok sevdiği için sahiplendiği için kıskanıyor olabilir
Erkek kıskanmaz sadece dikkatlerini cekmek ve sahibin benim ayaklarina o sekil görünürler. Ayrica her erkek imkanini bulursa aldatir en azindan dener.
Kişinin karakterine göre değişir ama bir çoğu aldatıyor heraalde.
Aldattığı için kıskanır zaten bütün yediği haltlar aklına gelir
doğru demiş. ben de diyim, kıskanmayanlar da aynı
Aşırı kıskanmak bence bir hastalık, aşık insan aldatmaz bence.
Aldatıyor aldatilirim diye korkan erkektir o
Aldatıp aldatmayacağını bilemeyiz fakat bence öz güveni düşük olan biri aşırı kısıtlamaya gider.
Mantikli kendi yapmıştır biliyordur yasak koyar hemen
Aldatır 😂 sende neye izin vermiyorsa dışarda ona bakar
Sanmıyorum aşırı kıskanan erkek demekki çok sevip sahiplenmiştir
𝙷𝚊𝚢ı𝚛 𝚜𝚎𝚟𝚍ı𝚐ı 𝚔ı𝚜𝚔𝚊𝚗ı𝚛 𝚔𝚊𝚍ı𝚗ı𝚗ı
😇😊🙏
Kendisinin yaptığı şeyi eşleri de yapar die korkularına gereksz bir abartı kiskanclig olur, nerden biliosun die sorma
Merak ettim shdjs
Bence aldatıp aldatmayacağınn kıskançlıkla hiç bir alakası yok, isteyen yapıyor seviyormuş gibi görünenler de bi anlık hatayla bir bakmışsın olmuşhic fark etmemissn
Aldatmanın kıskanmakla ya da kıskanmamakla alakası yok bence aldatan zaten aldatır soruya gelirsek bence kıskanmak sevmenin belirtisi o yüzden aldatmaz diyorum.
Böyle bir analizim yok
Abartılı duygular her zaman hastalikli bir yön barındırır
kişi kendinden bilir işi asdfasdf
Gülme
Gözün şoolmuş
He tamam djdja
Aşırı kıskancım, kısıtlamam, ama iki olayı da yaşamadım nedeni başka :d
3 buçuk yıllık evliyim, eşimin telefonunu elime alıp kim bunlar demedim. o da bana demedi. ama ikimiz birbirimizin sadakatini iyi biliriz.
Ahhh bu erkekler 1800 yıllardan beri sırtımıza yüklemedikleri kalmadığı gibi birde psikolojik baskı eksikti
Kıskanmakla aldatmanın ne alakası var ki?
Aşırı kıskanç erkeklerden bahsediyor işte psikoloğun biri
Anladım ama bence alakası yok
Aşırı kıskanan erkek aldatmaz ama aldatılır bence
Aldatmaz bence çünkü o kişiye kafayı takmıştır ama belkim aldatır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?