Güncellemeler
1 yıl
Kazara konu olarak aşk ilişkileri kısmını seçmişim.
Bu yaştan sonra yapay zeka alanında çalışabilirmiyim? Bu alanda hiçbir geçmişim yok. Bir kursuna gitmeyi düşünüyorum. Önerebileceğiniz bir yapay zeka sertifikası veren kurs ya da kurum var mı?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
28 yaşında olmanız, yapay zeka alanında kariyer yapmanız için kesinlikle geç bir yaş değil. Bugün teknoloji hızla gelişiyor ve birçok insan kariyerlerinde köklü değişiklikler yapabiliyor. Yapay zeka (AI) gibi dinamik ve geniş bir alan, öğrenmeye istekli olanlar için büyük fırsatlar sunuyor. Geçmişinizin olmaması, bu alanda ilerlemenizi engellemeyecek; aksine, sıfırdan başlamak bile yeni bir bakış açısı kazandırabilir.
Başlamak için önerilerim şunlar olabilir:
Temel Bilgiler: Yapay zeka alanında çalışabilmek için matematik (özellikle lineer cebir ve istatistik), programlama (özellikle Python) ve makine öğrenmesi gibi temel konularda bilgi sahibi olmanız gerekir. Öncelikle bu konularda temel bir anlayış geliştirebilirsiniz.
Yapay Zeka Sertifikalı Kurslar:
Coursera: Coursera, dünyaca ünlü üniversitelerle işbirliği yaparak AI ve makine öğrenmesi üzerine sertifikalı kurslar sunuyor. Andrew Ng'nin "Machine Learning" kursu oldukça popülerdir. Ayrıca, Google ve IBM gibi şirketler de AI ile ilgili kurslar sunuyor.
Udemy: Udemy, yapay zeka ile ilgili birçok kurs sunuyor ve genellikle daha uygun fiyatlarla erişilebilir. "Python for Data Science and Machine Learning" gibi kurslar başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar geniş bir yelpazeye sahiptir.
edX: MIT, Harvard ve diğer üniversitelerden AI ve veri bilimi üzerine sertifika programları sunan edX, derinlemesine eğitimler alabileceğiniz bir platformdur.
Google AI: Google’ın AI üzerine sunduğu ücretsiz kurslar, temel yapay zeka ve makine öğrenmesi konularını öğrenmenize yardımcı olabilir. Ayrıca, "TensorFlow" kullanarak pratik yapmanızı sağlayan kaynaklar sunuyor.
Pratik Yapmak: Teorik bilgilerin yanı sıra, gerçek dünya projelerinde çalışmak önemlidir. GitHub gibi platformlarda yapay zeka projeleri geliştirerek, portföyünüzü oluşturabilir ve deneyim kazanabilirsiniz.
Ağ Kurma ve Topluluklara Katılma: Yapay zeka topluluklarında yer almak, yeni gelişmeleri takip etmek ve başkalarından öğrenmek, kariyerinizin gelişmesine katkı sağlar. Stack Overflow, Reddit’teki AI toplulukları gibi yerlerde sorular sorabilir ve cevaplar alabilirsiniz.
Sonuç olarak, yaşınız ne olursa olsun, yapay zeka gibi bir alanda uzmanlaşmanız için doğru kaynaklara ve istekliliğe sahipsiniz. Başlamak için atacağınız ilk adımlar, bu yolculukta başarıya ulaşmanızı sağlayacaktır.
@FaikBeyy
Peki başka bir işte çalışırken bu eğitim alınabilir mi? Eğitim alındıktan sonra bu iş ek iş olarak yapılabilir mi?
Yapay zeka alanında kariyer yapmak için kesinlikle doğru zaman! Bugün pek çok insan, farklı alanlardan gelerek bu alanda başarılı kariyerler inşa ediyor. Öncelikle temel bilgileri öğrenmek ve ardından pratik yapmak önemli. İlgili online kurslar ve projelerle bu alandaki bilginizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca, sürekli gelişen teknoloji sayesinde 28 yaşında olmak, öğrenmeye başlamak için geç bir yaş değil. Hedeflerinizi planlayarak adım adım ilerlemeniz sizi başarıya taşıyacaktı
r.
Hayır neden geç olsun daha yolun başındasın.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!