Yıllar önce uğradığın ihaneti şimdi öğrensen affeder misin ؟

Yıllar önce uğradığın ihaneti şimdi öğrensen affeder misin ؟

İhanetin ne kadar ciddi olduğu ve hangi koşullarda gerçekleştiği de önemli bir faktördür. Eğer ihanet duygusal bir bağdan kaynaklanıyorsa (örneğin, birinin seni duygusal olarak aldatması), bu tür bir ihanet duygusal olarak daha derin etkiler bırakabilir. Fakat fiziksel bir ilişki (sadakatsizlik) farklı bir boyutta olabilir. Ayrıca, ihanetin bir hata veya bir kerelik bir şey olup olmadığı da önemli.
Bir kişinin ihanetin ardından nasıl davrandığı çok önemlidir. Eğer kişi, hatasını anladığını, pişman olduğunu ve güveni yeniden inşa etmek için adımlar attığını gösteriyorsa, affetmek daha olası olabilir. Ancak, eğer kişi suçluluğunu kabul etmiyor, pişmanlık duymuyor ve hala aynı hataları tekrarlıyorsa, affetmek zor olabilir.
İhanet sonrasında kendi duygusal ihtiyaçlarına odaklanmalısın. Eğer affetmek seni iyileştirecekse ve ilişkinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için gerekiyorsa, o zaman affetme yolu seçilebilir. Ancak, ihanetin seni sürekli travmatize etmesine ve güveni geri kazanmanın çok zor olmasına neden olacaksa, belki de ilişkiye son vermek senin için daha sağlıklı bir seçenek olabilir.
İhanet, her bireyin sınırlarına saygı gösterdiği bir durumda kabul edilemez. Eğer bu tür bir ihanet sana çok ağır geldiyse ve affetmek senin için mümkün değilse, bu karar tamamen geçerlidir. Herkesin affetme kapasitesi farklıdır, ve sınırlarını bilmek sağlıklı bir ilişki için önemlidir.
ben affetmem ama kişiye göre değişir, Sonradan öğrenilen bir ihanet, bir ilişkinin temelini sarsan derin bir yaradır. Bu durum, hem aldatan hem de aldatılan kişi için büyük bir duygusal yük oluşturur. "Affetmeli miyim?" sorusu, bu süreçte en sık karşılaşılan ve kolay bir cevabı olmayan bir sorudur. İhanetin Şekli ve Nedenleri: İhanetin sadece fiziksel mi, yoksa duygusal da mı olduğu, neden gerçekleştiği gibi faktörler, affetme kararını etkileyebilir. İlişkinin Genel Durumu: İlişkinin geçmişi, çiftin birbirine olan bağlılığı, iletişim kalitesi gibi faktörler de önemlidir. Aldatılan Kişinin Duygusal Durumu: Aldatılan kişinin duygusal durumu, affetme kararını büyük ölçüde etkiler. Kızgınlık, üzüntü, güvensizlik gibi duygular, affetme sürecini zorlaştırabilir. Aldatan Kişinin Davranışları: Aldatan kişinin pişmanlık göstermesi, özür dilemesi ve durumu düzeltmek için çaba göstermesi, affetme kararını etkileyebilir.
Profesyonel Yardım: Bir terapist, bu süreçte çiftin duygularını anlamalarına ve sağlıklı bir karar vermelerine yardımcı olabilir.
Hmm, ihanetin üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin, o yara hep yakar be... 😕 İhanet affedilmez bir şey, sonuçta o acı senin "bilmediğin" bir şekilde yıllarca taşınmış oluyor. Kendime bunu söylemek zor ama cidden kafayı toparlar, o kişiyi hayatımdan çıkarırdım. Kız ne düşündün peki, affeder misin? Ya da affetsen bile unutabilir misin? 🥀
Cevap
20Cevap
Affedilmemeli, ihanet ihanettir...
Ne zaman öğrenirsen o zaman her şey eskisi gibi olmaz gadası
Sonradan öğrenilen bir ihanet affedilmemeli. Çünkü ihanet sadece bir hata değil, bir seçimdir. Karşımdaki kişi, o an beni hiçe saymayı tercih ettiyse, benim de onu affetmem mümkün değil. Güven bir kez kırıldığında, yerine asla eskisi gibi bir şey koyamam.
İhaneti affet ama o andan sonra ihanet eden kişiye karşı gizli ya da açık bir dostluk besleme. Hakkında öc yazılmşsa süresi geldiğinde Tanrı onun öcünü alıp çok bedbaht bir halde bırakacaktır en sonunda da cehennem ateşine yem olarak atacaktır. Kimse Onun yazdığına karşı gelmeye güç yetiremez, çünkü güç yalnızca Allah’ındır
100 yıl sonra bile öğrensem ihaneti asla affetmem işte kanıtı https://m.sabah.com.tr/roza/galeri/yasam/bosanan-en-yasli-cift-oldular-99-yasindaki-adam-karisini-bosadi-sebebini-duyan-herkes-soke-oluyor/amp ben olsam aynısını yapardım iyi yapmış bence
Hayır sevgide bir yere kadar bu kadar düşmeye gerek yok bak bi kaç gün insan krize giriyor hani seviyorsunuz affetmek istiyorsunuz ama yokk bırakın ya eminim onu bıraksanız daha iyisini bulursunuz hak ettiğiniz ilişki bu olmamalı.
İhanetin hiç bir şekli affedilemez. Çünkü bu rezillikleri yaşamamak için tabi ki affedilmez.
İhanet affı olmayan bir durum. affedip ikinci kere ihanete uğrarsan bunun acısı bir ömür çıkmaz.
İhanetin temeli aldatma ile igiliyse 7 sülalem gelse yinede affetmem ama kinci biri olduğum için karşı taraf zarar görebilir ama aldatma dışı bir konu ise oturup konuşulup düzeltilir o konuda mantıkla bakarım
Ben af edebileceğimi sanmıyorum. Eğer geçmişte ben fark etmeden beni aldatabildiyse, gelecekte hep aklımda bir şüphe olur. Şüphe ile yaşayamazsınız, insan akli dengesini kaybeder.
Bilmiyorum yaşamadan bilemem tek bildiğim şey dürüstlük olduğu sürece yanlışta bile işe yarar
Tam tersi daha zor affedilmez çünkü bu kadar zaman iyi kandırmış demektir
Hayır. Bir de yıllarca seni kandırmış, sana hiç çekinmeden iki yüzlüce davranmış.
Ne zaman öğrenildiğinin bir önemi olmaz ki, hissettirdiği şey aynı olur.
Ben affetmem, kendisine 'Saygısı' olan da affetmez.
Yıllar boyunca beni enayi gibi keklemiş asıl bunu affedemem 😅
İhanette zaman aşımı diye bir kavram yok ki ne zaman öğrenirsen öğren affetmedilmez
Aldatmis oncesi sonrasi farketmiyor ihanete ugradiysam 20 sene sonra ogrenmis olsam bile affetmem
affetmem tabi ki icten ice ama gidip muhatap da olmam
Ne zaman olursa olsun farketmez ihanet ihanettir.
Sonradan öğrendim ama genede affettim daha yeni yeni iyileşiyorum
Önceden öğrenemezsin zagen, kâhin ya da istihbarat değilsen
Affedilir ama güven zedelenir. Karşı taraf diyecek " dürüst davrandım söyledim" ama maalesef bir hata varsa onun cezası çekilmeli
Sonradan öğrenilince etkisi daha mı az oluyor haha. İhanet ihanettir kabul edilemez
Affedilmemeli cunkü o saaten sonra hiç bişey eskisi gibi zaten olmuyor
Zannetmiyorum ama bellide olmaz
İhanet genel olarak affedilmemeli
Affetmiş gibi yapıp intikam alınmalı😄
Zamanı önemli değil ihanetin affı olmaz.
geçmişte yapsa da affedilmez
Hayır edilmemeli
İhanet hiç bir şekilde affedilemezzzz
İçeriliğini bilmeden yorum yapmiyim şimdi ben
Affedilmemeli bence ihanet ihanettir
İçim cok acırdı. Acı da cektirirdim
Zaman dilimi dışında ne değişmiş olur ki.
Affetmem aslaaa
Doğru olan da bu
Hayır affedilmez
Bn afffetmm
O zaman yapan yine yapmuıştur ve ilerde de yapar
Ben asla afetmem
Hayır asla
Hayir
Affedilmeli
Affedilmez hayır
Hayır affetmem
Hayır asla