Bence hayır ama aldatılmasına rağmen sevgilisini geri affeden çok arkadaşım var sizce bunun affı olur mu
3 ay
Hayır affedersen tekrar yapmaması için bi neden kalmaz, ayrıca kadınları bilmem ama bi erkek bunu yapan kadını affettiği an onun gözünde bi zavallı, ezik, canım oluyor, kadının gözünde bütün saygısını yitiriyor, belki o anda gitsen, taviz vermesen 1-2 sene sonra tekrar barışma şansın olur ama tamam affediyorum, ne olur gitme dediğin anda artık bi hiçsin. Bunu yaşayan birisi olarak söylüyorum, bırakın güzel anılar kalsın sadece, arkanızı dönüp gitmeyi bilin, bazı şeyler olmayınca olmaz, herkes kendine yakışanı yapsın
Lütfen bana da fikrinizi söyler misiniz? Ben kadınım. Eşimle 10 yıllık birliktelik sonucunda evlendim. Nişanlılık döneminde atandığım ilde uzaktaydım. Evliliğimizin 1. Yılında nişanlılığımız boyunca benim bilmediğim bir instagramı olduğunu ve bu instagramda çalıştığı yerdeki kızlarla flörtöz ve yılışık konuşmalar yaptığını öğrendim. Baba evine geri döndüm. Çok ağladı. Yanlışımı anladım daha yapmayacağım dedi. O zaman çok sevdiğimden affettim. eşim şubeleri olan bir şirkette müdür yardımcısı olarak çalışıyor. 5 yıl sonra eşim şube değiştirdi. Şube değiştirdikten 1 ay sonra eşimin telefonunda eski şubesinden evli bir personel kadının ayda 5 kez aradığını ve eşimin de bu aramaları açtığını gördüm. Eşime sordum. 1. De hayırlı olsun demek için aradı. 2. De eşim 'annem ameliyat olacak diye geçmiş olsuna aradı. 3. De annem ameliyat olunca geçmiş olsuna aradı. bu ilk 3 aramada ve sonraki aramalarda da sizi çok arıyoruz. Şimdi ki müdür yardımcısı iyi değil, siz çok iyi bir müdür yardımcısıydınız falan diyip eşimi övmüş. Ben de hiçbir evli kadın ilgi göstermediği bir adamı 5 kez aramaz falan diyip sıkıştırdım. Sonra da eşim 4. Aramada ilgisini farkettim. Kötü hiçbir şey kesinlikle konuşmadım dedi. Ben de neden ilgisini fark ettiğin halde 5. Yi açtın diye sorduğumda beni daha nasıl övecek diye merak ettiğimden açtım dedi. Çocuğum yok. 70 bin tl maaş alıyorum. Boşanmayı düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Allah rızası için yazın.
@Betul9213 bence o adam alışmış sürekli seni aldatmaya, zaten ilk seferde affettikten sonra nasılsa affediyo, yine yaparım yine affeder diye bakıyor, iyice arsızlaşıyor, bence biran önce boşan önüne bak, ekonomik özgürlüğün var, hiç böyle birini çekmene katlanmana gerek yok
@Betul9213 kendine guven ve durma onun yaninda daha fazla
@Betul9213 ablam boşan o adamdan hayır gelmez. O alışmış aldatmaya. İlkinde de affetmeyecektin. Vicdanı olan insan aldatmaz yani bu bi de sürekli yapmış. Hiçbir şekilde affı yok. Çocuğun da yokmuş zaten. Kurtul ondan
Hatta aldattığını ispat edip donuna kadar bile alabilirsin
Zor bir durum, kadının aldatılması net affedilmez, çünkü kadın eğer kafasında tamamen bitirirse ve saygısı da bitmişse aldatır, ama erkek bazı durumlarda heyecan ve yenilik istediği için aldatır, ve yine bazı durumlarda aldatınca da eşine olan bağlılığı ve sevgisinde bir eksiklik olmaz.. Yine de zor bir durum. Kişiye göre değişir.
Ne münasebet? Erkeğin aldatmasını nasıl meşrulaştırabiliyorsunuz? Hiçbir farkı yok. Erkek de affedilmemeli
@Nightwalk35 Aldatmayı meşrulaştırmak niyetinde değilim. Sadece iki cinsiyetin bu eylemi gerçekleştirirken genellikle farklı psikolojik süreçlerden geçtiğini gözlemlediğim için öyle söyledim. Tabii ki sadakatsizlik her iki taraf için de güven yıkıcıdır ve affetmemek de en doğal haktır. Sen bu konuda daha keskin bir çizgiye sahipsin sanırım?
Evet. 1 kez aldatan yine aldatır. Aldatmasa bile artık güven kalmaz. İnsanın içini yer bitirir. Huzur kalmaz. En kotu ihtimalle devam etse bile hayat zindan olur
En doğrusu affetmemektir
@Nightwalk35 Dediğin çok doğru; huzurun olmadığı, şüphenin hüküm sürdüğü bir ilişki dediğin gibi sadece zindan olur. Güven bir kez kırıldığında insanın içini kemiren o duyguyla yaşamak, sevgiyi de zamanla yok ediyor. Ben konuya biraz daha 'motivasyonel farklar' penceresinden bakmıştım ama senin vurguladığın 'huzur ve zihinsel sağlık' perspektifi meselenin asıl kalbi. Net ve tavizsiz duruşunu anlıyorum, bu dürüstlüğünü takdir ediyorum.
Teşekkürler
Affedilebilir diyen de olur ama ben kolay affedilebileceğini düşünmem. Çünkü mesele sadece yapılan eylem değil, yıkılan güven. Güven kırıldığında insan aynı yere dönse bile içindeki rahatlık geri gelmeyebilir. Affetmek mümkün olabilir ama eskisi gibi olmak zor.
Aldatma güveni yıkar. Affedilebilir ama çok zordur. Affetmek, unutmak demek değildir. Gerçek pişmanlık, sorumluluk ve uzun süreli çaba varsa bazı ilişkiler toparlanabilir. Ama kişi değişmiyorsa affetmek kendine zarar olur. Sonuç olarak affetmek kişisel bir sınır meselesidir; kimisi için asla, kimisi için ikinci şans mümkündür.
Lütfen bana da fikrinizi söyler misiniz? Ben kadınım. Eşimle 10 yıllık birliktelik sonucunda evlendim. Nişanlılık döneminde atandığım ilde uzaktaydım. Evliliğimizin 1. Yılında nişanlılığımız boyunca benim bilmediğim bir instagramı olduğunu ve bu instagramda çalıştığı yerdeki kızlarla flörtöz ve yılışık konuşmalar yaptığını öğrendim. Baba evine geri döndüm. Çok ağladı. Yanlışımı anladım daha yapmayacağım dedi. O zaman çok sevdiğimden affettim. eşim şubeleri olan bir şirkette müdür yardımcısı olarak çalışıyor. 5 yıl sonra eşim şube değiştirdi. Şube değiştirdikten 1 ay sonra eşimin telefonunda eski şubesinden evli bir personel kadının ayda 5 kez aradığını ve eşimin de bu aramaları açtığını gördüm. Eşime sordum. 1. De hayırlı olsun demek için aradı. 2. De eşim 'annem ameliyat olacak diye geçmiş olsuna aradı. 3. De annem ameliyat olunca geçmiş olsuna aradı. bu ilk 3 aramada ve sonraki aramalarda da sizi çok arıyoruz. Şimdi ki müdür yardımcısı iyi değil, siz çok iyi bir müdür yardımcısıydınız falan diyip eşimi övmüş. Ben de hiçbir evli kadın ilgi göstermediği bir adamı 5 kez aramaz falan diyip sıkıştırdım. Sonra da eşim 4. Aramada ilgisini farkettim. Kötü hiçbir şey kesinlikle konuşmadım dedi. Ben de neden ilgisini fark ettiğin halde 5. Yi açtın diye sorduğumda beni daha nasıl övecek diye merak ettiğimden açtım dedi. Çocuğum yok. 70 bin tl maaş alıyorum. Boşanmayı düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Allah rızası için yazın.
Eşin fiziksel olarak aldatmış görünmüyor ama iki kez güvenini zedelemiş. Ortak nokta, dışarıdan gelen ilgiyi kesmek yerine hoşuna gitmesi ve net sınır koymaması. Bu da güven problemine yol açıyor.
Bu bir anlık hata değil, tekrarlayan bir davranış örüntüsü gibi duruyor. Boşanıp boşanmama kararı ise senin onun yanında kendini güvende hissedip hissetmediğine bağlı.
Değişim ancak net sınırlar, şeffaflık ve gerçek sorumlulukla olur. İç huzurun yoksa, nikâh tek başına bir şeyi kurtarmaz.
Aldatılma konusu bence de çok kritik bir çizgi… 😔 Güven bir kere kırıldı mı, aynı saf hâle dönmesi çok zor. Affedenler genelde ya çok aşık oluyor ya da yalnız kalmaktan korkuyor, bazen de “düzelir” diye umut ediyor. Ama ihanet tekrar ederse bu sefer insan kendi kalbini suçluyor. 💔 Sen sence birini affedebilir miydin, yoksa tek seferde biter mi? 🧐
Cevap
102Cevap
Aldatmak bahane değil tercihtir.
Hayır beyni ve gururu olan affetmez.
utangaç olabilir belki de.
Rica etsem şu soruma cevap atabilir misiniz?
Sitede hakkınız da soru açılınca ne tepki veriyorsunuz? ↗
hayir ihaneti hicbirzaman affetmem ne olursa olsun affetmeyin ihanetin aldatmanin affi olmaz birkere yaptiysa yine yapar bu boyle gider devamida gelir hicbir soze inanmayin her soylenilen soz duygusal manipulasyon taktigidir boyle s4lak sacma seylere inanipta kendinizi kandirmayin aldatmak isteyen hicbirzaman sevmemistir boyle tiplerin kaninda k4hpelik vardir
Gerçek bir pişmanlik varsa belki ama zor genelde yapanin hep haklı bir gerekcesi vardır. Erkek ben karımı seviyorum diğeri eğlenmek diye bakar kadın eşim beni sevmiyordu o yüzden kaydım der.. Pişman olan bence nadirdir.. O yuzden aldatma raddesine geliyorsa o ilişkide gerçek bir sevgi saygı yoktur kendini kandırmaktir devam. etmek..
Aldatmanın da seviyeleri vardır. Tlf da mesaj görmeye de aldatma deniyor, cinsellik yaşayanlara da deniyor.
Kimi zaman affedilebilir (tabi ki pişmanlığı varsa ve yaptığının yanlış olduğunu anladıysa)
Normalde affedilmesi çok zor bir durumdur.
Bazı durumlarda da bazen mecburiyetler oluşuyor, bazen göz yummak gerekiyor olabilir.
Bu durum herkes için aynı olmayabilir. Taşlamadan önce iyice anladığınızı varsayıyorum.
Valla durumunuz için üzüldüm 😔
Bir erkeğin nefsi farklı çalışır. Bu iş kültürle alakalı değil, hem karaktere baka hem de Allah korkusuna. İlkinde affetmissiniz, hadi şeytana uydu diyebilirsin. Zaten pişman olduğunu da söylemiş. Lakin bundan sonrakiler de artık onun hatasına girer.
Evli bi adamsın, karın var. Senin baska hem de evli kadinlarla işinin olmaması gerekir.
Bu sefer nasil övecek diye merak edeceğine övgüyü senden bekleseymis. Çocuk yok dedin. Valla karar senin. Saygı da duyarım.
@Betul9213 bence affetme senin değerini bilmiyormuş demek ki çok benzer bi olay annemin başına geldi iyi ki boşanmışlar diyorum
@Damla-232323 Zaten ben de kabul edemem. Soruyu soran kayıplara karıştı, tepki de gelmedi bilmiyorum ne haldedir.
Bakma sen atıp tutanlara kızlar bayılıyor aldatan erkeklere daha güçlü daha karizmatik oluyor gözünde rekabet giriyor devreye başka kızları da elde ediyor diye içten içe gurur duyuyorlar
Affedilmez yazanların yarısı karısını aldatiyor çok komiksiniz
Ben de öyle düşünüyorum.
Aldatanı affeden insanlar ya gidecek yeri ve maddi imkanı olmayanlar ya da toksik bağımlılık geliştiren sağlıksız insanlardır. Aldatılmayı affetsen de o psikoloji ve güvensizlik sorgulama hali kişinin peşini asla bırakmaz. (Affedilmemeli)
Hayır. Bunu bir kere yapan tekrar yapabilir. Yapmayacak olsa dahi yapabilitesinin olması ihtimali beynimizde kurt gibi dolanıp bizi huzursuz eder. O saatten sonra huzur, güven sağlanamaz diye düşünüyorum.
Hata yapan affedilir yanlış yapan affedilmez aldatma ihanet bir hata değil bilerek isteyerek yapılmış bir yanlıştır o yüzden affedilmez
O kadar zavallı, aklı başından atmış bir mahlukat değilim çok şükür. Değerimi bilmeyen hiç kimse de takılı kalmam. Kendime saygım, değerime ve bugune kadar ki yaptıklarıma saygısızlık gibi düşünürüm.
Bence Affedilmemeli. Aldatmak yanlışlıkla olan bir fil degil. Kimse yanlışlıkla soyunmaz. Bilinçli yapılan eylemlerin telafisi yoktur. Karşındaki seni üzeceğini bile bile aldatıyorsa, o kişiyi terk etmekte aynı şekilde bilinçli olmalı.
İhanet affedilemez ama O aldatılma değil Çaresizlik halidir aldatılan için. Affeden o an bunu algılayamaz. Alışkanlıklarından vazgeçmek istemez. Ayrıca onu bırakıp başkasına gitme düşüncesini asla kabul edemez.
Asla affedilmez asla, ayrılık sonrası aldatıldıgimi öğrenmiştim mesela ve beni aldattığı insanlada nişanlanmiş, meğerse aile tanısmasi sürecinde o kizlada konuşmaya başlamış... Hem aldattı hem mutlu hayat çok tuhaf
Oha çok geçmiş olsun
O kızı da aldatır ya da kız onu aldatır sen merak etme. Öyle insanlar mutlu olamazlar
Dilerim öyle olsun mutsuzluğa sebep olanlar da mutlu olmamalı çünkü ilahi adalete inanıyorum
Kesinlikle
Her şeyin affedilir de ihanetle aldatma asla affedilmez bunu yapan gene yapacaktır.
Affedilirse tekrar yapılır bu 2. 2 daha 4 kendinize öz saygınız olsun ayrıca başka bi kızı veya başka bi erkeği sen varken tercih etmesini nasıl hazmedilebilir
Sosyal medyadan iki gülücük ile aldatma olmaz ancak senin yerine bir başkasıyla meşgul oluyorsa ilişkiye girmese bile bu aldatmasın bunun da affı yoktur
Senin arkadaşların hem geniş hem boynuzlu olmayı seviyor hem de köle öyle kadınlar şiddet görse ne üzülürüm ne destek olurum
Bir insan birşeyi birkere yaptıysa gene yapar, birşeyi başkasına yapan sanada yapar. Sadece uygun durum gereklidir.
Affetmem
Hem bir kere başkasına baktıysa demek birşeyler bitmiştir o ilişkide yanyana kalma sebepleri aşk değildir.
Ben aldatmanın boyutu olduğunada inanmıyorum yanlışlıklada kimse kimse ile konuşmaz ya da yatmaz ondan affedilmez
Butun aile bireylerini karsıma almıstım evlenırken, aldatıldıgımı duyunca, annemin yanına gıttım asla afetmem dıyordum, annem daha cok kalbımı kırdı, belki mecburdum bilmiyorum, biraz anlayıs olsaydı aılemde afetmezdım belki, evet çok seviyordum ama mecburıyet mi sevmek mi emın degılım, evet gurursuzluk biliyorum, ama kendımı afedemedım bir turlu.
Seninle aynı kaderi paylaşan çok kadın var bu sitede aileleri sırt vermediği için bir destek vermedikleri için o evde yaşamaya devam ediyorlar ya da yahut bir çocukları olduğu için
Ben aldatmayı yanlışlık olarak görmem bilinçli bir tercihtir bir insan seviyorsa yapmaz büven bir kere kırıldı mı benim için biter kim ne yaparsa yapsın ben kendime bunu kabul etmem
Hayır. En kotu ihtimalle affetmiş gibi görünüp devam edilse bile mutluluk ve huzur kalmaz. Hiçbir zaman eskisi gibi olmaz. Hayat zindan olur
Affetmek ya da kabul etmek duş alırken çıkardığın kirli iç çamaşırını duş aldıktan sonra tekrar giymek ile aynı şeydir
Adam aldatıyor kadın hamile kalıyor çocuğu doğuruyor adamın karısı biliyor yine affediyor artık bu toplumdan midem bulandı kusacağım
Ben affeden taraf oldum.
İnanır mısın? Sev sev kaybediyosun. Bence net affı olmamalı. Biz maalesef iyi niyetten kaybediyoruz.
Bunları affetmek yenisine zemin hazırlamaktır, yenisi olmasa bile zaten aldatma geri dönüşü olmayan bir eylemdir...
Bunu affeden insanın kendine saygısı yoktur şekilcidir goaterise önem verir baktığı şey asla karakter değildir.
Aklıma eşraf rüyadaki kadın geldi kadın kaç kere aldattı en sonunda parasını alıp sevgilisiyle kaçarken vurmuslardi 🤭
affedilmemesi lazım ama ediyorsa da çok sevdiğindendir ayrılık acısı gururdan daha ağır gelir yargılamamak lazım
Bence şöyle
https://www.youtube.com/embed/h79Q1X_dA2EAffetmem intikamımi alırım sessizce sessizlikle. ceza veririm Allah'a havale ederim
Affedilemez
Beni kimse aldatamaz o yüzden sorun yok
Çok büyük konuşuyorsun.
Aldatan kendini aldatir
Buyuk konuşmuyorum
Bekara karı/ koca/ sevgili boşamak kolaydır. Affedilmez diyenlerin çoğu affeder.
Asla asla asla. Aldatma ve ihanetin affı asla olmaz olmayacak.
O kapı açıldıysa daha da kapanmaz o sebeple affedilmemeli.
Fıtratımda ihanet etmek olmadığı gibi,
ihanet edeninde yeri yok.!
Bence afdedilir bir yanı yok çok pişmansa bile sonuçta olan olmuş ben olsam affetmem.
Bende onlardan biriyim seven affeder.
Ama eskisi gibi olmaz maalesef
Gözleri görmez eden sevgi, seveni kör ediyor ve affettiriyor
İhaneti affetmek PKK’yla aynı nefesi aynı ülkede yaşamak demektir.
Asla olmaz 👍 aldatan çeker gider. Bunun affı olamaz..
Ben affetmem ama beni affeden birçok apt*l kişi tanıyorum. Tabiki affedilmemeli çünkü bir kez yapan, bir daha yapar. Tecrübe konuşuyor burada. Siz, siz olun; asla size kalleşlik yapan birisini affetmeyin.
Harikasınız Efendim hem aldatarak hem de hakaret ederek eziyorsunuz keşke sizin tarafınızdan kullanılan bir köle olabilme onuruna erişebilseydim🙏🙏
Affedilmemeli ama insan bazen o kadar seviyor ki gözüne perde iniyor ve affedebiliyor sonrasındada aldatılıyor bu da olabilecek şeylerden bir tanesi
@Betul9213 kesinlikle boşanın maasiniz gayet yeterli bir maddi gücünüzde var ya bosanın kendi ayaklarınız üstünde durun ya da boşanmayıp onu sevmeyi bırakıp kullanın
Bir erkek olarak; derim ki affedersen hep yapar. ama bu sefer daha dikkatli yapar. yakalanmaz yani
@Betul9213 Betül hanım,
Öncelikle çok üzülerek okudum yazınızı.
Eğer Ekonomik Özgürlüğünüz varsa 1 dkk bile düşünmeyin derim. İnsanı Kanser eden tekşey KUŞKU'dur.
@Betul9213 1 dkk bile düşünmeyin derim. İnsanı Kanser eden tekşey KUŞKU'dur.
Anladığım kadarıyla çocuğunuz yok iyi niyetinizi her daim fırsat buldukça suistimal etmiş zor bir hayat kurup o hayatınızda adam sandığınız birine güvenerek seviyorsunuz aynı yatağı paylaşıyorsunuz demem o ki evle kalsanız eşiniz sandığınız kişi size ne vaat edebilir boşanmak en kolayı anılar birliktelikler unutulması sindirimesi zor böyle bir adam bir daha neden şans vereceksiniz bence boşanın destek alın yolunuza devam edin sizi kaybetsin siz onu değil aldanmayın
@a101kekspr Tebrik ederim Çok Güzel Özetlemişsiniz.
Yahuu Betül hanım ne olursa olsun benim eşim var diyip her arayana cevap veremex sizden habersiz geçen bir konuşma var eğer kendisi açıklayacak kadar yürekli olsaydı eşim bugün işten bir arkadaş beni vs vs muhabbet haberin olurdu hatta ne münasebet tebrik falan bunlar bahane palavra gerçeği görmezden gelmek benim için kolay diyorsanız her zaman gerçeği göremeyerek yüzleşemezseniz
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Ben bu olayı şöyle öğrendim. 5 ten sonra bu aramaları görürse Betül sıkıntı olur diye düşünmüş. Beraber dışarıdayken bana Ayşe Hanımın selamı var dedi. Ben de nerede konuştun ki selamı var dedim. O şekilde telefonuna baktığımda olay çıktı. Ben de neden bana böyle saçma bir şey söyledin dediğimde ben artık kadını engelleyecektim. Ama sen 5 aramayı gördüğünde sıkıntı olabilir diye yumuşatmak için öyle soledim. Hemen arkasından engelleyecektim dedi. Ben de böyle öğrendim. Bu arada cevap verdiğiniz için Allah razı olsun. İnsan bir durumun içinde olunca ne düşüneceğini şaşırıyor.
@Betul9213 Rabbim Her daim yolunuzu ve şansını açık eylesin İnşallah
Affeden taraf genelde kadındır o da çoluk çocuğuyla gidecek yeri yoktur, ekonomik özgürlüğü yoktur mecbur katlanmak zorunda kalmıştır. Aksi halde sevgi veya aşk uğruna kimse göz yummaz böyle birşeye. Yumanın da aklından zoru vardır
Swnin gibi ateşli dudaklara sahip biri aldatılıyorsa zktrsn gitsin ne halt yiyiorsa yesin
Fake foto aq
Niye mesela ne güzel yükseldim fotoya. Niye milletin hayalleriyle oynuyon
Bane ne hayalinden
Banane diye bişey yok siz bizim için bizde siizn için varız
Of kes ne kafa ütüledin
Bilim insanımısın hemen kafan ağrıyor
Affetmek için sebebim olmalı eğer çoluk çocuk yoksa hadi ordan çekerim
Aldatılmış ya d aihanete uğramış insanların, karşılarındakini affetmelerinin tek sebebi kendilerine güvenmeyişleri ve kendi kararlarını vermekten korkmalarıdır.
Zamanın aile bakanı " Bir kereden bir şey olmaz" demişti 🤣 🤣 🤣
Asla ihanetin ve aldatılmak affı olmaz olmami bir defa yapan 2 de yapar 3 de 4 de
Hayır affedilmez.
Affedilmez her yüzüne baktığında o aklına gelir şahsen ben deliririm öyle olursa 🤦♀️
Sevmediğim istemediğim şeyler bunlar
Asla affetmen hem bir erkek le findirlesecek hemde gelip benden af beklicez ben nasıl sevgilime ihanet etmiyorsa oda bana etmicek
Asla, aldatan biri affedilmemeli, bir kere yaptı mı devamını da getirir, kesinlikle affetmeyin gerçekten sevselerdi aldatmazlardı.
Ihanetin affi olmaz aldatildim 8 ay pesimde surundu hakkimda bildigi herseyi degistirdim kurtuldum
Affetmek demek bir daha yapabilirsin izin veriyorum demektir
Affı olmayacak 2 şey.
Ben asla affetmem. Benden uzak dursun öylesi
Asla bunların affı olmaz
Erkeğinki af edilmez ama kadininki edilir ya🙃zaten af ediyorlar da şimdiki erkolar sagolsunlar 🙃
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?