link
Hıristiyan biriyle birlikte olmak ister misiniz kızlar_
link
Eğer aşk varsa o zaman zaten gönül ferman dinlemiyor ..
yani demek istediğim Allahın yarattığı her şeyi sevmeliyiz nasıl Allah saygı duyuyoruz onun yarattığınıda sevmeliyiz şimdi senin karşındaki insan müslüman diye sende hristiyansın diye aşık olma ihtimali ve biribirinizi sevebilme ihtimaliniz 0 mı olacak hiç bir insanı sınıflandırmazsınız ki o müslüman bu hristiyan asla olmaz diyemezsiniz sonuçta ikisinide Allah yarattı sen aşkını yaşarsın onun dininede saygı duyarsın .
benim çok hristiyan arkadaşım var ama bazıları bizim müslümanız diye geçinenlerden daha iyiler yani en azından dinlerine daha çok saygıları var genelleme yapmıyorum ama böyleleride var yani..
insanın içindeki sevgi önemli
Rica ederim
Ask din,dil,irk falan dinlemez. Ama dinimiz bu konuda ne diyor tam bilgi sahibi degilim. (haci hocalarin ne dediginden degil Kuran-i Kerim'de ne yazdigindan bahsediyorum) Ayet varsa atarsaniz sevinirim cunku bende merak etmekteyim. Bu arada sevgili gizli arkadasim tum din kitaplarini okudugunu soylemissin. İnancli birisin. Peki soyler misin Hiristiyanligi neden sectin?
Dostum iyi diyorsun ancak İslama göre Müslüman bir kadın , gayrimüslim bir adamla evlenemez, evlenmeye niyet ettiği an dinden çıkar . Bu dinimizin bir kuralıdır. Yoksa seni Hristiyan diye dışlayan insanlarda hoş görü falan yoktur ve bunun da dinle bir ilgisi olamaz. O adamın karakteridir . O yüzden sevgili oldunuz diyelim ancak daha sonra evlenmeye karar verirseniz Müslüman bir kız dinden çıkmış sayılır. O yüzden seninle birlikte olmamalarına şaşırmamalısın .
Ama Dostum Ben de Allaha ibadet ediyorum ve Kuranda da incilde yazdığı gibi İnsanı Allah yarattığı için sev demiyor mu. Kim nerede diyor dinden çıkar falan ben anlamıyorum. Dini şekillendirenlere mi uyacağız yoksa dinin aslına mı, Allahın yargılarına mı yoksa Hacı hocanın vesveselerine mi. Sonuçta Namaz kılmasam da ben de Allaha ibadetimi içtenlikle yapıyorum inancım doğrultusunda. İndirilen kitaba göre yapıyorum ama herşeyi. Vebiraz mantıklı olursak Herkesi Allah yarattı ve inanıp ibadet edyorz
Tamam da güzel kardeşim ; insanları sevmek farklı ,onlarla evlenmek farklıdır. Ben her insanı seviyorum ve sevmez zorundayım bu dinimin bir istediği ancak evlenmek zorunda değilim . Şöyle düşün : İleride bir Müslüman kadınla evlendin ve çocuklarınız oldu. Ne olacak şimdi ? Çocuklar hristiyan mı olacak yoksa Müslüman mı olacak ? Büyük bir kargaşa olur ve karaktersiz insanlar oluşur . Kadının dinden çıkması bizim hadislerimizde yazılıdır. Her şey Kur'an da yazmaz ki !
@Basküler dostum neresi saçma anlayamadım ?
waka valla ben fıkıhçılardan duydum kardeşim..bide ömer döngeloğlu var o söyledi..araştır bide sen. erkeklere caiz.
Ben Sadece Allaha ve Kİtaplara inanıyorum dostum, Diğerleri bana dinin sapması olarak geliyor. Allahın emrettiği gibi yaşamak farklıdır, Hadis falan farklıdır. Bunlar toplum hayatını ddeğiştirmek için dini öne atmadır bence. Şuan bile dinin sapması yaşanıyor. Ben Irkçı değilim, İnsanı Allah yarattı diye severim, Hoşgörülüyüm, Allaha ibadet eder, dua ederim, Büyüklüğünden ötürü şükrederim.
Ancak dostum bazı hadisleri inkar eden bir Müslüman kafir olur. Mesela Kur'an da namazın nasıl kılınacağı bile yazmaz biliyor musun ? Sadece namazınızı dos doğru kılın yazar. Şimdi namaz kılmayalım mı yani ? O yüzden Kur'an da yazmıyor diye o söylenilenlerin yanlış olduğu anlamına gelmez .
erkeklerin evlenmesi konusunda görüş ayrılıkları var hala..
sahabe zamanın da bir çok evlilik yapılmış müslüman olamayan kadınlarla..
ama dediğim gibi hala bu konu tam netleşmiş değil.
Dostum Namazı niçin kılıyorsun onu yargıla önce . Ben diyeyim, Allaha İbadet etmek, Ona YAKINLAŞMAK için kılıyorsun. Şimdi sen sadece namazın kuralına uymak için Kılarsan namazın bir anlamı maneviyatı kılmaz. Sen kendini Nasıl Allaha yakın hissediyorsan, o kadar İman etmiş olursun o kadar ibadet etmiş olursun. Namazda Allahın büyüklüğü dile getirilir. Allah-u Ekber denir. Yani Ne diyeceğinden, ne kılacağından önce Allaha olan bağlılığın ona verdiğin GÖNLÜN önemlidir.
islamda tabiki samimiyetr önemli içtenlik önemli . kalpten gönülden olmalı hersey tek düze emirler yapılırsa saten bir anlamı yok. fakat belli başlı kurallarda var ypaılması gerekn islamın şartları gibi. olmazsa olmazla. bunun epiri köpürü yok. yapılcak okadar. yok ben gönülden inandım. şöleyim böleyim yok. emir geldiyse yapcaksın. kıvırmanın anlamı yok.
:))
bende hristiyanım kardeşim bence haklısın bizi çok fazla dışıyorlar kendi inançlarından olmadıgımız için kendi soydaşlarına bile kin ve nefretle dolu olan insanlar var sırf mslüman değiliz diye bizim bu ülkede yaşamamıza tahammül dahi edemiyorlar ama tanrıya hamd olsun türkiyede her geçen gün yayılmakta hristiyanlık amen..
Cevap
8Cevap
sevebiliriz tabi ki..ben insanları inançlarına göre ayırmayı sevmiyorum..fakat bir tanıdığım da bu şekilde evli..çocuk yetiştirirken ya da ibadetlerini yaparken sorun olabiliyor..bu konularda öncelikle anlaşmak gerek ..anlaşıldıktan sonra hala birlikte olma kararı varsa neden olmasın..
eylülüm başağım..aynı inançtayız..ama o konuda da görüş ayrılığı var..
yani kadın kesinlikle gayri müslimle evlenemez..ama erkek konusunda farklı görüşler var.
kimisi evlenbilir kimisi evlenemz diyor.
erkekte kadında salih ve saliha müslümanlarla evlenmek zorundadır çocuklarının ve neslinin devamında dini öğretiler için.. Mesela kadın gayrı müslim bilirsiniz anne yetiştirir çocuğu ne olacak düşünürseniz bunun temelinin neye dayandığını anlarsınız kolalı bey.. diliniz uzun diyceksiniz yine ama, aydınlatiim dedim :)
Irkçılık yapmak yerine, hacının hocanın fısıldılarını burda dökmek yerine kendinizi biraz olsun ALLAH a yakın hissedip Onun için birşeyler yapın.
soran arkadaşım sen neyin amacındasın yaa.. ben böyle yakın hissediyorum böylesinin güzel olduğunu düşünüyorum.. senin basma kalıbına girmek zorunda mıyım ben? istersem hacıya inanırım ki hac islamın şartıdır hacı hacı deyip küçümsemeyin, istersem de hocaya inanırım.. kalbime kim hitap ediyorsa.. ve senin gibi de müslümanlarda var tutturmuşsunuz bişiler.. bırakın ya ben böyle istiyorum böyle düşünüyorum sanane...
sana beni ve inandığım şeyleri küçümseme hakkını kim veriyor?
ben sana ve inandıklarına hakaret ettim mi?
Hiç ağzımdan kör cahil lafı çıktı mı?
Kendine gel arkadaşım kendine gel..
SAçma sapan ve saldırgan tutumunu çekmek zorunda değiliz...
Adama bak yaa tercihimi söylüyorum diye hakaret ediyor resmen..Hakaret etmesini bende biliyorum ama, görülüyor ki ben senden daha saygılı ve daha hümanisitim.. Daha insancıl ve daha olgunum...
Ben kimseye inancından ötürü hakaret etmem, isteyen istediğine inanır. Ama bana çıkıp da Allahın Emri olmayan şeyleri Emir hüküm gibi gösteren ve dolayısıyla kendini Allah gibi gören, Buyruklar vererek şu günahtır şu haramdır diyerek insanlığı şekllendirmek isteyen Buyrukçuların dediklerini bana savunursan sana olan saygımı yerle bir etmiş olursun. Allaha iman ettiğini sanıp da o adamların söylediği kuru laflara inanıyorsun ve allahın sana verdiği o aklı kullanıp sorgulamıyorsun.
arkadaşım sen neyin kafasındasın ya sen kimsin söyle bana sen kimsin he?
ben kalkıp gizli gizli soru sorup saçma sapan hakaret edene mi inanacağım yoksa kuranı kerime mi? senin bu kadar kendini bilmişliğin le kimseye bir şey öğretmez katamazsın.. Senin insan sevgin belli ki senin kurallarına bağlı.. benim insan sevgim inancıma bağlı tamam mı algıla bunu.. Gayette belli ediyorsun fikrini zikrini..senin yaptığın bağnazlık!
Sen kaç kere Kuran okudun ki? Senin yaptığın Bağnazlık. Ben tüm dini kitapları tüm eski kaynakları okudum. Sen saçma sapan konuşmak ve konuşarak vakit kaybetmek yerine git biraz araştır bence
Sen beni gerçekten tanıma lüksünü gösterdin mi ki böyle önyargılı konusabiliyorsun. Ben Her Allaha inanan insan gibi Allahın hükmü dışındaki saçmalıklara inanan insanlara tepkimi yansıtıyorum. Dini insanlar değiştiriyor, Kitabı bile değiştiriyorlar + sözle fetva vs vererek insanların aklını çalıyorlar. Nerde Eski Zamanda Yaşamak. Allah 1 dir onu tanır ona ibadet ederim. HER TÜRLÜ
Katılmıyorum -1
KUR'AN: Kâfirûn Suresi; Sure 109, Ayet 6
Senin dinin sana benim dinim bana...
son din islam geldikten sonra bütün diğer dinler kalkmıştır. islamiyete inanmayan herkez kafir yani nançsın kabul edilir.Allah şüphesiz hepimizi yarattı aynı Allah'a inanıoruz gibi gözüksede. Siz bizimle aynı Allaha inansaydınız. Onun gönderdiği emre uyardınız. SOn din islam Son peygamber Hz Muhammed sav
buda ikinci ayet.
"Yahudî ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirinin dostudurlar. İçinizden kim onları dost edinirse, o da onlardandır. Allah zalim topluluğa hidayet etmez."(Maide, 5/51)
tercih sizin. Kuran a inanan müslümanlara duyrulur.
ben demiyorum Kuranı Kerim diyor.
Elhamdulillah müslümanim ama bana kötülük yapan, yüzüme gülüp arkamdan kuyumu kazanda müslüman ! ben hristiyanlarla katoliklerle,ortadoksalarla calisan biriyim onlardan en ufak bir yanlis görmedim ! hristiyanlari dost edinmeyin sözüne katilmiyorum !
aska gelince birini begenirsin seversin dinini bilmeden ! ask herseyi yaptirir insana !
ben bişey demedim. kuranda yazan bu. inanç meselesi.
Bunu Kesinlikle ALLAH söylemiş olamaz. İnsanları kandırıp Irkçılık yapmayın. Allah insanları Hristiyan, Yahudi diye sınıflandırmaz Asla. Saçma Sapan konuşuyorusnuz
işte sınav burda. inanmak yada inanmamak. ben buna inanıyorum. iman ediyorum.kabul ediyorum. Şüphesiz tekrar dirilince herkez her şey icin hesap verecek.Rabbim sen dinimi imanımı koru. son nefese kadar alma benden.La illallah muhammeden resul allah. yoruma gerek yok bence benle muhattabını kesebilirsin. sana ve hiç bi fikrine saygı duymuorum.
Benim Fikrimde Allaha olan İnanç ve Ona olan İman var. Allah insanları Müslüman Hristiyan diye yaratmadı. EŞİT Yarattı. Ona iman etsinler diye.Saygı duymuyorsan senin sorunun. Bunları diyorsun da Sana göre içki Haram değil mi madem buna inanıyorsun? O Zaman Facebook kapak fotoğrafında neden sigara ve içki var? :) Çelişkilerle dolu birisin...
içki tabiki haram günahkar olmam müslüman olmadıgım anlamına gelmez. kimse 4 4 olamaz öyle olsaydık peygamber olurduk. ben içkinin günah olmadıgını idda ettigim hatırlamıorum
:)
Önce,
Soruyu ne için sorduğunu hatırla.
Soru dışına çıkarak din tartışması yapmak istiyorsan
başka bir soru sor
Herkesin inancı kendindedir.
Derdin kız arkadaşının seni sevip sevmemesi
derdin aşk mı
Ortalığı karıştırmak mı
Tartışma çıkarmak mı ?
Kimsenin Hristiyan ya da Musevi birine karışma hakkı olmadığı gibi
Senin de müslümanlara sözde müslüman deme hakkın yok
Hatalı olduğunu kabul et
Erdemli ol.
ona islamı öğretirsen kelime'i şehadet getittirirsen olabilir. çünkü bir kimse kiminle gezerse onun gibi olur evliya ile gezerse evliya olur hiristiyan ile gezerse hiristiyan olur bence yanlış birşey.bi kere ilişkide uyum olmaz kavga edersiniz çok saçma olur...
Hristiyan olan benim kanka ve sevdiğim bi kadınla din için kavga edecek değilim. Karşılıklı Hoşgörü diye birşey var
soran herşey incilde yazıyormu kuranda yazsın..yere tükürmeyiniz diyor mu incil..burnunu karıştırıp masa altına silmeyin diyor mu? ne alaka herşeyi yazacak diye aramak.
hoşgörü dininde müslüman kadın müslüman erkekle evlenir..budur kardeşim..ben yazmadım sadece inandım.
Aşkın
dini
dili
rengi
mezhebi
kuralı
olmaz.
;
Aşk bir tercih değildir
Aşkı sen seçemezsin
O seni seçer.
;
Türkiye'nin çoğu sözde müslüman demek
Kimsenin haddi değil
İman insanın kalbindedir
Ve kimse kimsenin kalbini bilemez.
;
Sen öne kendi ön yargılarından kurtul.
++
inancımıza göre müslüman bir erkek farklı bir dinden kadınla evlenebilir..fakak kadın için bu geçerli değil..diye bilirim ben..
Ön Yargı değil, Gözlem sonucu bunlar. Sen bunu yargılayacağına toplumunu gözlemle
Kalp işi mi sandın sadece bunu? Akıl işi, Sorgulama işi. Allah sana SIna, Sorgula diye verdi. Kör bir şeye körü körüne diye vermedi. Allaha inanırım ben.
Sen önce düşünce yönünü yücelt Kardeşim. Allaha yakın olmadan ibadet eden, Allahtan çok hacının hocanın dini saptırmalarına inanan adamları ben neyleyim?
bu aşk ile alakali değil din ile alakali. müslüman kızlar hristiyan erkekle evlenemez bu bizim dinimizde yok. sizin dininiz nasıl bilmem ama ıslamda böyle. ama aşık olunmaz demiyorum aşık olabilir ama evlenemez
Neden Olmasın ? Onları Allah Yaratmadı mı ? Burda 3. Sınıfa koyma yok mu? İslam Eşitlik dini değil mi? Allaha İnanan ve ona ibadet eden başka bir insanla evlilik neden olmasın?
Allahın İndirdiği kitaba, ALlahın hükmüne mi inanacağız yoksa hacı hocanın toplumu şekillendirmek için öne attığı laflara mı?
inneddini indallahil ıslam. Allah katinda tek din islamdir. Allah u teala 4 kitap indirdi sonuncusu gelmesi ile ilk üçünün hükmü kalktı. Allah a inanlarin tek dini İslam dir. hacı hocanın değil Kuran i Kerimin hükmü budur. çok güzel konuşuyorsun birde müslüman olup hak yolu bulsan senden iyisi olmaz
Ben bu kavramdan önce Allaha yakınlığı sınıyorum kardeşim. Bağnaz değilim kör bir düşüncem de yok illa hristiyan olacam diye. Ben sadece Allahın bana verdiği Akılla Sınıyorum bazı şeyleri.Şüphesiz Allah bize sınayalım diye verdi. Ben Allahın İnsanlardan İstediğini Yaparım din kavramına bakmadan.Sadece Allaha inanırım. Ona Yakın olmak için çabalarım. İbadetimi kurala uyim diye yapmam. Ona Gönlümü vermek için yaparım, Ona yakın olmak için.
Bak kardeşim diğer kör düşünceli insanlara.. Benim kör bir düşüncem yok ve Allaha istediğim gibi iman ederim, İster namaz kılarım ister dua ederim. Bu bir kuraldan inanıştan çok kendini ALLAH a nasıl yakın hissettiğinle Alakalı. Onun Emir ve Yasaklarına uyduğun sürece hangi dine mensup olursan ol. Ama günümüzde her dinin sapması yaşanıyor, Allahın Yasaklarının haricinde kendini hüküm veren biri olarak gören hacı şeyh hoca peder rahip vs insanların dini saptırmalarına inanıyorlar insanlar.
evet haklısın dini saptiriyorlar. ve en önemlisi dinimizde yasak olan ve hala yasak olan seylergunuzdeki insalarcahafife alınıyor sanki yasak değilde normal olarak görüyor ama sonuç olarak yasak ve haram. flort etmek dinimizde yeri yok ama yaşanıyor. sende hacı hocaya bakma direk eski kaynaklara bak temelini arastir kulak dolması bilgiler sağlam değil.
Bak üsttekine, Ben Allaha İman etmeme karşın o Bana Kafir diyebiliyor bunu bu kadar nitelememe karşın, Ben oruç da tutarım namaz da kılarım zekat da veririm kurban da keserim bir hristiyan olmama karşın çünkü Allaha öyle yakın hissediyorum kendimi. Ama üsttekinin yazdıklarına bakarsın yorumlara. Şimdi sen söyle hangimiz Allaha daha yakınız?
Ben her dakika Tecrübe kazanıyorum. Ömrümü Allaha yakın geçirmeye çalışıyorum. İnandığım net birşey yok sadece ALLAH a inanıyorum. Bunu da zaman gösterecek.
yazdıklarında haklısın, bu ülkede Sünni müslümanlar dışında herkese öcü gözüyle bakılıyor. Sırf sen Hristiyansın diye seni istemiyorlarsa sen de onları isteme. Irkçı kafatasçı kızla evlenip napıcan?
Ben genel bir yargıdan ele aldım. Güncellemelerime bakabilirsin şuan bile dinin Sapması yaşanıyor. İnsanı İNSAN diye sevmediğin sürece, hacı hocanın dediğine baktığın sürece ne anlamı var?
hacı hocanın dedğine bakmayıp kimin dedğine bakcaz? senin gibi hiristiyanın sözlerine mi inancaz?sen hiristiyan oldugunu idda ediorsun. sen kendi dinini ne kadar araştırdın. okdugun incil oldugunu idda ettiğin kitabı ne kadar inceledin. Rabbim kalpleri mühürlemesin.
ne hale gelmişiz...
Ben sizin gibi değilim GevezeGeberik. Ben İncille de yetinmedim Tüm dinlerin kitaplarını defalarca araştırdım okudum. Peki sen ne yaptın? Sen ne kadar araştırdın. Dini şekillendirmek isteyen ipsiz sapsız adamların sözlerine inanmak yerine elle tutulur ne yaptın? Cehalet işte Kör birşeye inanıyorsunuz ve bunu ibadet sanıyorsunuz. Ben Allah a senden daha çok inanıyorum ve kendimi daha yakın hissediyorum.
senin kalbine rabbim umarım islam ışığını yakar. tabiki hepsini okudum benim hayatım hakkında ne fikrin varki. nerden biliorsun dinleğim o mübareklerin ipsiz sapsız oldugunu. senin ne gibi bi yetkin varki benim dinimi inançlarımı yargılıorsun. ne oldu senin saygına? ne oldu humanistliğine. o ipsiz sapsızlar insan değilmi? neden onları dışlıorsun?
Allah Kulunu sınıflandırma yapmaksızın kabul eder. Ben mantığımı ve Allahın bana verdiği aklı kullanarak Allaha olan inancım ve imanım doğrultusunda Sadece kendi buyurduklarına inanıyorum. Allah dışında yetki vermeye şu günah bu yasak demeye kimin hakkı var? Bu kendini Allahtan büyük görmek demektir. Bunun günahını da bilirsin okuduysan. Ben kimseyi dışlamıyorum. Ben Allaha inanan ve ona iman eden bir kulum. Ve kendini Allahtan büyük gören gevezelerin saçmalarına inanmayıp din kavramı olmaksızn
Allah tabiki ayrım yapmaz. senin gibi bir dinsize bile yemek veriyor. sen buna bir örneksin Allahın adaleti ve İyiliğine. Ben Allah değilim ama o yüzden onun emirlerine uyarım. bana acık ve net buyurmuş."Yahud? ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirinin dostudurlar. İçinizden kim onları dost edinirse, o da onlardandır. Allah zalim topluluğa hidayet etmez."(Maide, 5/51)
Sen bana dinsiz diyerek Allaha İnanan ve ona iman eden bir kuluna Kafir diyerek günaha girmiş oluyorsun. Ben dini bir sınıflandırma yapmadan Allaha ne kadar inanıyor ona bakıyorum. Bana Kafir demene karşın sana insancıl davranıyorum
Bunu Kesinlikle ALLAH söylemiş olamaz. İnsanları kandırıp Irkçılık yapmayın. Allah insanları Hristiyan, Yahudi diye sınıflandırmaz Asla. Saçma Sapan konuşuyorusnuz... senin insancıl yakşamın bukadar iste . yukardaki yorumun kadar
İsterse ateist olsun. Beni ilgilendirmez... Kimsenin dinine, diline karışmam, insan ayırmam. Adam gibi adamsa gerisi önemli değil...
İnsanı sadece din mi şekillendirir? İnsan kendini şekillendiremez mi?
senin o müslüman arkadaşların müslamanlıgı yaşamadıkları içinm böyle düşünüorsun. biz bir karıncayı yuvasından etti diğe çöller aşıp koca bi ordu ile onu yuvasına koyan bir diniz. lütfen
Sen öyle mi Yapıyorsun? Allaha İnanan ona iman eden birine kafir gözüyle bakıyorsun, Unutma ki kafir Allaha inanmayan demektir.
allaha ve emirlene inanmayana denir!
Her yoruma musallatsın oku bakayım ben neye inanıyormuşum cahil insan.
okey girl ;)
aşkta sevgide din ayrımı yapılması bana ters... hristiyan biriylede birlikte olurum sonuçta bu benim seçimim isteğim..
buna müslümanlıkta hoş bakılmıyor işte ben de yanaşmaya korkuyorum
ona bakarsan bende lezbiyenim buda müslümanlıkta hoş karşılanmıyor ama kimse kusura bakmasın ben hayata birkez geliyorum ve tabularla yaşamaktansa insan kimliği içinde özğür hür irademle yaşarım..
Müslümanında iyisi kötüsü olabilir sen müslümanları mi eleştiriyorsun müslümanlığı mı? Hem eleştiriyorsun hem de müslüman kız istiyorsun eğer müslümanları eleştiriğyorsan niye hala islamı seçmedin?
lütfen anlamak istediğin yerden çekme
Sevgiye aşkın gücüne inancım var ama müslümanım diyen bir kadın müslüman olmayan bir erkekle evlenemez..evlenirse de müslümanım diyemez.
erkek için sorun yok erkek gayri müsliml kadınla evlenebilir.
bu benim görüşüm değil..dinimin emri.
Yanlış diyorsun dostum. Erkeklerin de kafir kadınlarla evlenmeleri caiz değildir. O halk arasındaki uydurmadır !
Kuranda mı yazıyor bu ? İslamda eşitlik sözkonusu değil mi? Neden erkeğe evet kadına hayır ? Hoşgörü dinine ne oldu
Ancak dostum Kitap Ehli kadınlarla evlenmek caizdir. Şu an dünyada Kitap ehli kadın olmadığı için caiz değildir. Ben de araştırdırdım . İlk indirilen İncil ve Tevrat'a inanmış kadınlarla evlenmk caizdir ancak şu an o kitaplar değiştirildiği için hadisler de yazıyor caiz değildir diye.
Müslüman erkek kitapsız k?firlerle evlenemez. Kitaplı k?fir kadınla yani Hıristiyan ve Yahudilerle evlenmesi caiz ise de, tahrimen mekruhtur, harama yakındır. Zimmi ile evlenmesi tenzihen mekruhtur. (Hindiyye)
soran herşey incilde yazıyormu kuranda yazsın..yere tükürmeyiniz diyor mu incil..burnunu karıştırıp masa altına silmeyin diyor mu? ne alaka herşeyi yazacak diye aramak.
hoşgörü dininde müslüman kadın müslüman erkekle evlenir..budur kardeşim..ben yazmadım sadece inandım.
bugüne kadar başıma gelmedi diye araştırmadım.ama kimisine göre değil de gerçekten bilgi edinip yapmak en güzeli..bir de dediğim gibi ibadetlerin yapılması konusunda her iki taraf açısından sorun olmaaycaksa,çocuk yetiştirmek konusunda sorun olmayacaksa problem yok.
tek ampülüm de patladı bak şimdi :)
sahabeler zamanında islam yayılma ve genişleme tebliğ zamanında olduğu için insanları dine davette gayrı müslim kadınlar evlenmek hoş bile karşılanabilirdi.. Ama şimdi her şey tastamam.. ibu saatten sonrası için salih ve saliha müslüman ile evlenmektir ehil olan bence.. bu daha yakın geliyor bana...
Tercih ederler sadece aileleri baskı yapıyor bazıların birde bildiğim kadarıyla birlikte olsada evlenseler o evlilik sayılmıyor bu bakıs acısıyla iliski yaşamayabilirler.
hristiyan cok sayida arkadasim , bence askin dili dini irki olmaz !
Güzel yaklaşım
Geveze sen Allahın değil kendi kör düşüncenin kulu olmuşsun
Rabbim kalbinin mührünü açar umarım. sana diyeceğimi aşağıda cevabımda dedim. Kuranı oku ! Senin dinin sana benim dinim bana.
Bence gerçekten seviyorsa birlikte olabilir. İki tarafta birbirinin dinine saygı duyarsa sorun olmaz.
senin yaşadıklarının tam tersini yaşadım sevdim hemde çok sevdim sadece doğu kökenliyim diye hristiyan olan aile beni istemedi.Birde burdan yak bakalım.Sizlerdede kas kafalı , dar görüşlü insanlar var sadece müslümanlarda bu durum geçerli değil.
İlerde pürüzler çıkar bence olmaz ama saygım var .Bu arada küçümsendiğinizi sanmıyorum herkes istediğine inanmakta serbest
Ne gibi pürüzler
ben kimseyi eksilemiyorum. Burda fikir alış verişi yapıyoruz
bence dınler ınsanları somurmek ıcın var ınsanları dın catısı altında kullanıyolar ben ınsan ayrım etmem atesıt olmadgı surece cıkablırım hatta evleneblrım ınsan olsunnnonce
hristiyan bi sevgilim olsa, evet olabilirdi. ateist vs. değilsin sonuçta hristiyanlıkta semavi inançlardan bi tanesi. bana uyardı yani:)
müslümanlıkta hoş bakılmıyor şimdi erkekler damlar buraya
yahu beni neden eksiliyosun..ben sana islamiyetin emrini söylüyorum..müslümansan bu..ben napiyim şimdi
blu sinir oldum sana ..sanki ben yazmışım bu emri :( tövbe Yarabbim.
Ya Kör düşünce işte. İslamı adam gibi yaşamıyorlar sapmalarını yaşıyorlar
özür o zaman çemkirdiysem sana..
bak ya..din ayrımı nerde burda..
müslüman kadın müslüman olmayan erkekle evlenemez..evenirsede müslümanım diyemez..
sorunun cevabı bu...bunun hoşgörüyle din ayrımıyla ne ilgisi var ?
silme zaten..kim sana sil diyor ki..soru dini anlamda sorulmuştu ona yorum yaptık..
yoksa ister budistle evlen ister atesitle..
hayırlı bir kısmet bulmanı dilerim.
İsterse ateist olsun sevdikten sonra şahsen benim umrumda olmaz. Gerçi ateist olursa daha bi iyi olur.
benim için önemli. arkadaş olurum ama sevgili olacağımı sanmıyorum..
Neden peki?
tamam hoşgörü dinidir islamiyet ama bir sevgilim varsa onunla evlenmeyi de düşünüyorumdur bir yandan. islam dini buna pek sıcak bakmıyor. olacak çocukların üzerinde babanın sözü daha çok geçer. dine daha çok baba yönlendirir. risklidir bu yüzden. tamam konunun evlilikle alakası yok ama ben kısa vadeli değil uzun vadeli düşünen biriyim. bu yüzden olmaz. imkansız gibi bir şey bu.arkadaş olabilirim uyum sorunu yaşamam ama sevgili de olamam
İnsanı Allah yarattı diye seven ve onunla evlenen, Çocuklarını da Allaha ibadet ettiren, ona inandıran bir çift neden hoş karşılanmasın. IRKÇILIK değil mi bu? Sadece Müslümanları mı Allah yarattı?
yok deve. bunu ırkçılığa bağlamak için affedersin de amacının ortalığı karıştırmak olması gerek. bak aradaşım hristiyanlara kimse laf söz etmiyo tamam mı. sen kendini dışlanmış hissediyosan bir psikolağa görün bence. son derece hoşgörülüyüz biz. söz derki; siz kendiniz vermedikçe kimse elinizden kendinize olan saygınızı alamaz. sen dışlamışsın kendini. allah yarattı diye severim tabiki de ama evlenmem. ortalığı karıştırma arkadaşım. kimsenin değdiği dolaştığı küçümsediği yok!
Saçma sapan konuşma önce bir neden evlenilmiyor onu öğren. YASAKMIŞ, Bu da bir dışlamadır, Yahudilerin yaptığı gibi Irkçılık yapıyorsunuz ve ALLAH bunu istemez. Allah 1 dir Müslümanın Allahı, Hristiyanın Allah ı diye birşey yoktur. İnsanı Allah yarattı ve ona iman ediyor diye evlenir.
bilinçli bir müslüman. bu tip laflar sadece islamiyet hakkında bilgisi olmayan ve senin gibi sapkın düşüncelere kapılmış insanlarda işler . tekrar dirilince rabbim hepimizi Hz muhammet sav sancağı altında toplananlardan eylesin ...
iyi sen evlen o zaman sana evlenme diyen mi var. evlenmiyorum arkadaş zorla mı. yasak demedim ama sakıncaları var diye pek hoş karşılanmıyo dedim. asıl sen saçmalama. bi kere islamiyet belli bir irkın dini mi ki ırkçılık yapalım.ona kaldıysa üzüm yemek yasak değil ama şarap içmek yasak. sırf üzümden yapıldı diye içecek miyiz. başka bir dinden insanla da sırf ALLAH yarattı diye evlenmem o kadar.
amin
tamamm soran bey madem böyle düşünüyorsun o zaman sen de müslümansın bunu kabul ediyor musun? Biz değiştirilmemiş incili ve Hz. Muhammed den önceki bütük peygamberleri kabul ediyoruz sen benim dinimi ve peygamberimi kabul ediyor musun? Namazı orucu ve diğer ibadetleri kabul ediyor musun?
arkadaşım amaç karıştırmak ortalığı. ben daha kimseyi dışlamadım bu yaşıma kadar. madem bu kadar savunuyo görüşünü soruyu gizli sormasın da görelim
birde anlamadıgım neden gizli kullanıcı. madem dedğin kadar iyi birisin. insancılsın. sevgi dolusun herkezi seviyorsun. neden gizlisin. bak kimse gizli değil cevaplayanların. yanlış bişeyler varki saklanıyorsun.
Ben net bir şeye inandığımı söylemedim zed, Sizin gibi tek din islam tarzından sınıflandırma da yapmadım. Benim inandığım tek şey Allah ve emirleri. Ve Allah insanları eşit yarattı. Ona inandığın ona ibadet ettiğin ona kendini yakın hissettiğin takdirde, onun hükümlerine uyduğun takdirde hangi dine mensup olursan ol. Bu bir kabul işi değil ki ben de kör düşünceli biri değilim ille de hristiyanlık diyeyim. Her hristiyan benim gibi de değildir. Siz Allahın değil Kör düşüncelerin Kulu olmuşsunuz...
allaha inanıorsun ama onun dediklerine inanmıorsun. peygamberlerine ne büyük bi çelişki
vakit kaybısın. ne desek düşünmeye gerek bile duymadan sınırlarından çıkmadan geniş düşünmeden cevaplıyosun. artık yorum yazarak vakit harcamıyorum..
zaten benşu ankatolik olan biriyle birlikteym
istemem, din olgusunu önemsiyorum ben..
Senin dininde İnsan'ı Allah Yarattığı için sev demiyor mu? Karşındaki de Allaha ibadet etmiyor mu sonuçta?
O zaman Sadece Müslümanlar Yaşasın, Diğerleri ölsün? Kuran okudun mu , bahsetmiyor mu diğer dinlerden ? Diğer dinlere de kitap ve peygamber verilmedi mi? Allah Yaratmadı mı onları, Allaha ibadet etmiyorlar mı? Neden Hacı Hoca, Hadis vs inanmak yerine Kur anın değiştirilmemiş Aslını okumuyorsun? İnsanı Allah Yarattığı için sevmek yok mu bu inançta. İslam hoşgörü, sevgi dini değil mi size göre?
arkadaşım neyin iddiasındasın sen yaa.. araştırmadan ne gelip bana bir sürü sayıyorsun.. Ben o insanlar ölsün mü dedim, elbette arkadaşım komşum patronum olabilirler.. Ama, eş demek birlikte çocuk yetiştirip nesil sürdüreceğin kişi demek.. Ben bunu istemem, istemiyorum.. Diğer yandan o dinlerin ne kadar tahrif edildikleri de ortada. Ben o insanlardan nefret etmiyorum ne ilgisi var.. sadece payalaşacağım dört duvar arasında benim bakış açıma yakın biri olsun istiyorum bunu tuhaflığı neresinde...
yürü be zed :)
Bak Arkadaşım, Seni de Allah Yarattı Beni de. Ben de Allaha inanıp ona iman ediyorum sen de. Bu ırkçılık Değil mi? Allah sadece Müslümanları mı yarattı? Eğer bir çift evlenip çocuk sahibi olacaksa ve o çocuk da Allaha inanıp iman edecekse ne önemi var bu Kötü yargının. Sana Annen baban Hocan öyle öğretti diye öyle diyorsun ama bunu unutmaki Tüm dinlerin Temelinde Allaha ve İnsana duyulan sevgi vardır. Ben çok şey araştırıyorum bir hristiyanın bu kadar şey bilmesi normal mi?
tamam da soran arkadaşım evlilik konusunda tercihler bana ait değil mi? Ben seni dışladım mı veya sana hakaret mi ettim? Kötü yargı olduğunu nereden çıkardın ki sen şimdi.. Ben kendim şahsım hristiyan bir erkek ile evlendiğimde din namına ne paylaşacağım söyler misin? bir çok insan dine bakış açısının önemsemez ama, ben bu konuda eşimle paylaşımlarda bulunmak istiyorum.. seni geren veya dışlanmış hissetmeni sağlayan ne?kişisel tercih ve inancımın emri bu.senin inancın bunu emretse evlenir msn?
Arkadaşım, Sen demiyormusun Müslümanların Hristiyanlarla evlenmesi yasaktır diye. Neden peki demiyorsun ALLAH a ibadet etmeyen biriyle evlenmesi yasak olsun. Burada ırkçılık yapıyorsun . Hacı hocanın dolduruşuna gelip ne kadar zekisin onu sergiliyorsun. Kafandaki eşarba bakmıyor Allaha yakınlık. Önce Gönlünü vereceksin ibadetini yaparken. Allaha yakın hissedeceksin Kendini. Ve kendini Allaha yakın hisseden biriyle, ona inanan ona iman eden biriyle evleneceksin. Bunun da Müslümanı Hristiyanıolmaz
zed hanım,
sahabelerden bir sürü gayri müslim kadınla evlenen erkek vardır..yani erkeğin evlenmesine serbest diyenlerde var olmaz diyenlerde.
aydınlatırken eksik olmuş..tek ampulunuz yanmış..haber veriim dedim:)
soran arkadaşım başımı kapatmam da, bu dediğin evlilik tercihini de benim kitabım söylüyor bana.. aynı senin kitabının sana söyledikleri gibi.. bunu hacı hoca uydurmuyor tamam mı önce bunu algıla sen.. Diğer yandan sadece Allaha yakınlık kıstas olsaydı eğer kimsenin kalbini göremiyoruz nerden bileceğim ben Allaha yakınlığını söyle bana? Diğer yandan başını örttü diye, namaz kıldı diye de Allaha yakın olamaz.. hayata bakış açısı ve hassasiyetleri ile olur. Allah bana emretmiş ben yapıyorum Allah
rabbim senden gelene amenna diyorum Allaha neden yakın olmayayım şimdi? Allah beni neden sevmesin? yaptığın herşey de Allah rızası gözettikçe sen Allaha yakın olursun. O zaman tamam ben ineğe tapanla da evleneyim oldu mu? Ya da sen evlen.. Doğruluğun ya da dini fikirlerin ortaklığı ya da paylaşımı nasıl olacak.. Lafta kolay soran bey, uygulamada görürsün dediklerimi.. Sende hristiyan bir kız ile evlen ya da önemsemeyen bir çok arkadaş var onlarla birlikte ol.. tercih bu tercih...
yakışır yakışıklısından ama kulakları az duyan bir salih :)
akıllı bir müslüman daha. farkındaysan ugrasamıor ve kelimelrini tekrarlıyor. Huzur islamda!
Sen senin kitabının bugüne kadar bozulmadığına şahit mi oldun da bu kadar eminsin, şuan birikimin olan din bilginin kaçı sana dinin aslından bu yana bozulmadan gelmiştir? Sen neden Hz. Muhammed gibi düşünmeyip İnsanı Allah yarattı diye sevmiyorsun? Neden Allaha inanan başka birini hor görüyorsun? Allaha İnandığın ve ona iman ettiğin sürece aradaki din kavramının önemi ne? Ben hristiyan lığa inanmıyorum bunu aklından çıkar Ben sadece ALLAH a inanıyorum. Keşke beynini büyütebilsen biraz.
beynimi büyütebilsem öylemi. ne kadar da sevgi dolusun. seninle aynı düşüncede değilim diğe neden sinirleniorsun. nerde senin humanistliğin? ne oldu insancıldın saygılıydın. neden bana ırkcılık yapıyorsun?
tıp bilim öyle bir erkek modeli geliştirmek için uğraşıyor ..5 yıla kadar bir portatip deneme için sana verilecek
:)
bana bak soran sen gerçekten artık haddini aşıyorsun.. ama senin gibi hakaret etmeyeceğim ben meraklanma.. sözde hümanist barışcıl insan seni görüyoruz barışcıllığını.. Sen Allah a o yoldan gidiyorsun ben bu yoldan.. ve ben bu yoldan giden birinin elini tutmak istiyorum tamam mı.. Bu da seni bağlamaz soru sordun cevap verdik.. İnsanları hakaret edip durma.. kendi aklın sana yetmiş zaten istemeyiz aklın sana kalsın..
zed,bence kapat bu konuyu artık..
:)) off off..adamı ya müslüman yapıcan ya iyice dinden çıkarıcan..ortası yok :)
Burada Beni hakaret ediyormuşcasına gösterip kendini mi yüceltiyorsun tribüne mi oynuyorsun Anlamıyorum. Ben Allaha inanır her türlü ibadeti yapar, ona iman edeirm. Allah Katında ona yakın hissederim kendimi.
soran bik bikleme..zed adamın nefesini keser
:))
kolalıgömlek ben seni ilk yorumundan sezdim ve farkındaysan sana hiç cevap vermiyorum hala her yorumun altından bana laf sokuşturmaya çalışıyorsun..
kapat konuyu gitsin zed..
engel? :D
Kardeş neden her yoruma musallat oluyorsun.Ben kimseyi kötülemiyorum etmiyorum. Ben sadece dinin sapmalarına karşıyım.Kendini Allahtan yüce görüp de insanları yönlendirmek için buyruklar salan adamlara inananlara karşıyım. Allaha inanır, ibadetimi yaparım. Namaz da kılar Oruç da Tutar Kurban da keser Zekat da veririm bir hristiyan olmama karşın.Allaha öyle yakın hissediyorum ve esas olan budur. Bir dine mensup olmadığım söylenebilir çünkü her din zamanla sapmaya uğramıştırAllahn emirleri esastr
sanırım yediremedin. seninle daha fazla vakit harcamıorum. Senin dinin sana Benim dinim bana
Ben dinimi mi savunuyorum Cahil insan? Ben Allaha İnancı ve Ona olan yakınlığı savunuyorum, Kör düşünceyi ve Din sapmalarına inanmıyorum. Seni de engellemedim.
sana değildi o engel lafı bir.allaha inanmak demek ne demek bana bi anlatırmısın. allaha inanıp ne yapıorsun?
hyr hyr hyr hyr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar