Lütfen dürüst cevap verelim?

Arkadaşlar benim çok sevdiğim biri vardı namaz kılıyorum dedi namaz kılmadığını kendisinden öğrendim bıraktım namaz kılıyorum deyip yalan konuştuğu için ama biz hep telefondan konuştuk birbirimizden uzaktık ona da çok sözler vermiştim bırakmayacağım diye seni hiçbir şekilde bırakmayacağım dedim tabii ki ahını aldım birbirimize sözler vermiştik şimdi ben onu bıraktıktan 4 sene sonra evlendi 2 sene oldu evleneli kıza beni söylemiş ben böyle böyle birini sevdim unutamıyorum diye kız da onun olduğu gibi kabul etmiş seni mutlu ederim demiş o kızın da ailesi benim sevdiğim adam kabul etmemiş yaşları büyük diye 10 yaş var ama kız çabalamış çocuk ailesinin yanına gide gele çocuğu tanımışlar kabul etmişler sonra evlilik teklifi de yaptı kıza şu an evliler 2 yıldan beri ben ondan helallik istedim bana hakkını helal etti ama arkadaşlık teklifi de etti ben onu tersledim o kız varken niye istek teklif ediyor diye sizce gerçekten o kızı seviyor mudur beni unutmuş mudur bu kadar mı unuttu beni bu kadar mı nefret etti benden ben hala onu seviyorum tabii ben de evliyim çünkü ben cahilliğimden bıraktığım için pişmanım başkasının eline verdiğim için ne kadar mal olduğumu tekrar anladım sizce onu benden çok mu seversin beni unutmuş mudur
Lütfen dürüst cevap verelim?