1 yılRvlenmeden aynı evde yaşamak tamamen kişisel bir tercih ve yaşam tarzına bağlı. Bazıları bunu birbirini daha iyi tanıma ve evlilik öncesi uyumu test etme fırsatı olarak görürken, diğerleri için bu toplumsal, dini ya da etik sebeplerle uygun olmayabilir.
Eğer iki taraf da bu kararı bilinçli bir şekilde alıyorsa ve birbirine saygı duyuyorsa, birlikte yaşamak mümkün ve faydalı olur. Ancak bu sürecin sorumlulukları ve beklentileri net bir şekilde konuşulmalı, aksi takdirde hayal kırıklıkları oluşur.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılYaşanmaz, yaşamam. Her şey vaktinde ve kitabına uygun şekilde olmalı. Evlenmeden aynı evde yaşayacaksam neden o kişiyle sonradan evleneyim? Evli insanlardan pek bir farkın kalmıyor ne de olsa.
00 Yorumla
1 yılYani ben şöyle bir şey söyleyeyim senin ben bir erkek olarak kesinlikle karşı değilim bana hele bir kız bulayım kesinlikle yaşarım hani Büyük ihtimal nikahı alırım ya hamile kalır Büyük ihtimal bende Direk nikahımı alırım ya Yani yaşam da niye yaşanmaz ki kadın olmadığı yerde zaten dünya Cehennem sana ya her anında da kadın lazım bir İlla oyuna girip yatmak lazım öpmek lazım Ya sevişmek lazım kadın lazım ya yokluk ne kadar kötü ya
01 Yorumla- 1 ay
Dayı ne diyon yazdıklarından hiçbiri anlaşılmıyor
1 kelime bile yani
Yaşanır 3-4 aydan sonrada zaten çiftler nasıl geçindiklerini ve ilişkinin geleceğinden emin olurlar. Zorunlu bir durum değildir kişilerin insiyatifindedir. Burada namus bekçiliği yapanlarada, İsa'dan bir alıntı gelsin. İlk taşı günahsız olanınız atsın...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
81Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 260,5b cevap paylaştı.
u 1 yılisteyen yaşayabilir
10 Yorumla
1 yılBu kişilerin isteklerine bağlı. Bence evlenmeden aynı evde yaşanmalı çünkü bazı çiftler birbiriyle yaşamaya alışamıyorlar ve bu yüzden çok fazla tartışma çıkıyor. Bu yönden başka bir insanla yaşamanın deneyimlenmesi ve partnerlerin birbirini tanıması gerek 🤍
10 Yorumla
1 yılAvrupa da birçok çift bunu yapıyor zaten ama bu ülkede buna ne kadar sıcak bakarlar bilmiyorum. Eşcinsel çiftler de zaten evlenemedikleri için aynı evde yaşıyor ama ikisi de hemcins olduğu için toplum onların bir çift olduğunu bile bilmiyor ve onları arkadaş sanıp bunu normal karşılıyorlar.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı.
s 1 yılYaşanmamalı. Yani ha ben çok seviyorum evlenmesek de olur yıllarca aynı evde yaşarız evlilik şart değil deniyorsa okey. Ama evlilik istiyorsa yaşamamalı. Çünkü erkekler aynı evde yaşayınca evlenmeyi gereksiz görüyor. Bir de kadın için sevgilinin sorumluluğunu almak da saçma yani adam ne kadar yardım ederse etsin yemeği var temizliği var peh
10 Yorumla Ben karşıyım evli olmadığım erkekle sevgilide olsam aynı evi paylaşmam.
40 YorumlaBence bu bir gereklilik ama toplumun örf ve adetlerine ters ne yazık ki ve hiç bir kadın bunu kabul etmez evlenmeden...
239 Yorumla- 1 yıl
Kabul etmez mi dedin
- 1 yıl
Etməyənlər var
- 1 yıl
Örf adet canı cehenneme tabikide yaşanır tanışma süreci falan hem yanlış geliyorsa şöyle düşün o senin ev arkadaşın
- 1 yıl
@LYCANvsWAMPIRE
Senin kız kardeşin evlenmeden önce başka bir erkek ile aynı evde ev arkadaşı olarak kalabilir o zaman - 1 yıl
Evet neden olmasın? Ev arkadaşlığı denen bir şey var aklınıza hep vesat şeyler gelmesin hem birisiyle evlenecekse o kişiyle kalmasında hiç bir sorun yok
- 1 yıl
Kalmak çok normal kalabilir senin neden öyle dediğini biliyorum seks falan yüzünden yani koskoca kadın napabilirimki kalabilir tabi istediğinide yapar
- 1 yıl
Beni hiç ilgilendirmez
- 1 yıl
Bu kızın psikolojisi bozuk, bence uğraşma. Bize de sana da bildirim gelmesin değmez 😅
- 1 yıl
@LYCANvsWAMPIRE
Sevgilisi ile aynı ev de kalan bir kız aynı oda da kalır Ev arkadaşı olacak bir karakter olsalar sevgili olmak yerine arkadaş olurlardı - 1 yıl
@NickBırakmadınız
Bence sen daha fazla aynalama yapma herkesi kendin gibi sanma... - 1 yıl
Evet işte ben örnek verdim aynı odada kalabilirler sorun yok ev arkadaşıda olsa başka odada kalır ev arkadaşıyla yatanlar var isterse yatar bana ne o benim kölem değil istediğini yapar sorun yok bunda yobazlık diz boyu ya
- 1 yıl
@Melisara bak bu sorudaki görüşünde haklısın da profilindeki bir soruya bakmam yetti bu kanıya vardığım 😁
- 1 yıl
@Melisara Hristiyanmısın
- 1 yıl
Çok iyi Hristiyanlık güzel inanç bende Ateistim
- 1 yıl
Ama Meryem Tanrının annesi değildir Meryem Tanrının oğlu İsa Mesihin annesidir
- 1 yıl
Sorunu okudumda
- 1 yıl
@NickBırakmadınız
Profilimde ki sorudan rahatsıs olman senin psikolojik olarak rahatsız olduğun anlamına geliyor Ortaçağ Arap masallarına inanmaya sen devam et - 1 yıl
Ve o yorumda haklısın igrenç arap dini igrenç arap masalları
- 1 yıl
@LYCANvsWAMPIRE
Erkek yapınca çapkın diye iltifat eden kadın yapınca o... bu diye hakaret eden yobazlar ile iç içe yaşıyoruz Tabi ki kalabilir erkek kalıyorsa kız da kalabilir kızlar köle değil - 1 yıl
Haklısın her zaman savunduğum şeydir ve ve her zaman üye hesabımın incelenmesini sağlayan şeydir
- 1 yıl
Yobazlar raporluyor zorlarına gidiyor
- 1 yıl
Şimdi hesabım kapanmasın o malum din en igrenç din en kötü en yobaz din o malum kişide dini kullanan bir dinsiz dini olsa dini kullanamazdı
- 1 yıl
@LYCANvsWAMPIRE
Dindarım diye ortalıkta dolaşıp Firavun'un dindar versiyonu gibi insanlara kin ve nefret kusuyorlar - 1 yıl
Evet
- 1 yıl
@LYCANvsWAMPIRE
Hristiyan değilim ama diğer dinlere göre çok güzel bir din gibi ama Meryem Anneyi çok seviyorum Hristiyan olanlar benim gibi Meryem Anneyi İsa Mesihten daha çok sevemez - 1 yıl
Az önce tartışıyordunuz ne zaman arkadaş oldunuz 😂. Gidin özelde kaynaşın. Erkek olan da sana yürüyor istediğini verirsin belki, bekletme onu 😂
- 1 yıl
Bana geb*r köpek acı çekerek geb*r ızdırap çekerek geb*r cehennemde yan diyenler oluyor ben hiç bir şey yapmasamda sadece sakince abartmadan kibarca kendi fikirlerimi söylesemde bazıları ben hiç bir şey yapmasam bile öyle diyor Ateist olduğumu öğrenince
- 1 yıl
@NickBırakmadınız
İstediğini vermem için senin kesimden olmam lazım - 1 yıl
Fjfjfjjfjf
- 1 yıl
Senin dinin ne o xaman söylemek istersen ya da dinsizmisin?
- 1 yıl
Lycan bu kızdan sana bir şey çıkmaz bak böyle yaparak zamanını harcıyorsun
- 1 yıl
@LYCANvsWAMPIRE
Kalpleri kin ve nefret 😡👿 dolmuş simsiyah ⚫ olmuş İnsanlara hakaret etmeden insanların namusuna laf atmadan daha konuşmayı bilmiyorlar - 1 yıl
Melis aferin, böyle ol. Böylelerine istediğini verme
- 1 yıl
@NickBırakmadınız öyle bir amacım yok
- 1 yıl
Öyle bir amacın da olmasın zaten. Sana tavsiyem bakış açını değiştirmen diyecem bu yaşta zor bu. Belki ilerki yaşlarda anlarsın Allah affedicidir, ben kaçar
- 1 yıl
Tabi olsaydı
ama Tanrı yok
Aynı evde yaşamazsak nasıl sevişeceğiz? Nasıl tanıyacağız birbirimizi?
her şey gönlümüzce diyelim, evlilik arefesinde. Ya uyumsuzsak yatakta, ya birbirimizi mutlu edemezsek? Ya itici bulursak?
Sonrası mutsuz bir yuva, sadakatsizlik falan filan. Nihayeti; boşanma.
Aleyhdarım efenim. Evlenmeden önce aynı evi paylaşmak güzeldir.
Hiç evlenmeden aynı evi paylaşmak daha da güzel...
Tapuyu alınca kaybetme korkusu kalmıyor zira.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKesinlikle yaşanmalı diyorum. Evlenenlerin yüzde 80 90 kesimi belli bir süreden sonra nereden düştüm ben bu belaya dediğinden yüzde bir milyon eminim. Benim çok şükür bunu deneyimleme şansım oldu ve katiyetle evlenmem. Böyle bir yola gireceksemde çok iyi bir muhasebe yaparım.
00 YorumlaTabi yaşanır. Herkes evlenme niyetinde değil, evlenecekler de öncesinde fragmanı yaşamalı ki ilişkiden emin olup sudan çıkmış balığa da dönmesinler.
415 Yorumla- 1 yıl
@Melisara kimse kızlığımı verdi diye ağlamıyor artık eskiden di o.
- 1 yıl
@beyazovic kızına söyle. Birde karina kız kardeşini de unutma varsa.
- 1 yıl
@Papatyaadası
İnsanların hayatlarına saygı duyuyorum ama yanlış seçimler yüzünden ağır bedeller ödeyen kızlara üzülmüyorum artık - 1 yıl
@Papatyaadası
Bu arada haklısın abla 🌹 - 1 yıl
@Melisara kadınlar evli iki cocukluykende bedel ödüyor o kızlık varya fasa fiso erkelerinmhic umrunda değil aslında ilerde anlarsın. Kız olup koca evine gidenler değer görmedi. İnsan kendi degeeini kendi belirler bir kızlık gittti değer gitmoyor erkekler zaten doğası gereği kadınin başarılarından git kazandigi paraya kadar kıskanır doğasında bu var. Savaşları çıkartan dünyayı kana buluysn bunlar kadınları ölduren. Oyuzden onlara göre şekil almak saçma. Hele birde senden sadakat istiyorlarsa kendilerinde yoktur net soyluyorum. .
- 1 yıl
@Papatyaadası
Evet abla çok haklısın dediklerine katılıyorum Erkeklere göre şekil almak çok saçma herkes hayatı gönlünce ysşamalı kimse kimseden üstün değil - 1 yıl
@Papatyaadası bu tavsiyeleri kendi adına kullan ben evli değilim evlenmeyi de istemiyorum
- 1 yıl
@beyazovic bak sen. biraz önce tavsiye ediyordun ya bizlere , erkeklere güvenmeyin bir erkek olarak söylüyorum diye ne oldu? Evlenme ne olur evlenme Allah sözünü kabul etsin inşallah :)
- 1 yıl
@Melisara evet bitanem aynen öyle kendine guven
- 1 yıl
@Papatyaadası
Teşekkürler abla çok sağol evet kendime güveniyorum 🌹❤
Aşk İlişkileri konusunda 567 cevap paylaştı. Doğru değil. aynı evde yaşanılacaksa o raddeye gelmişse zaten nikahla aılelerın onayı ıle taçlanır olur biter. Yanı nıkahsız aynı ev anlamsız olur
10 YorumlaTercihe kalmış ben doğru bulmuyorum, mesele ortalama 2 yıl yaşıyorsun birlikte evde ve o iki yılda tanıdığını sanarsın, iyi veya kötü karar verirsin ama aynı evde yaşarken onun nasıl biri olduğunu anlamaya odaklı olunduğu için kumbarada da birikmeye başlar, o anlar iyi olabilir kötü de olabilir bu kısa sürede hiç bir şey anlaşılmaz
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle katılıyorum 😊👍
evlenmeden ayni evde... yazarak neden kendini yoruyorsuniki
40 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Bu her ne kadar tercih gibi görünse de, bizim toplumumuz bunu hoş karşılamaz ve sizi rahatsız edenler mutlaka olur. O yüzden evlilik dışı sürekli birliktelik şeklinde aynı evde yaşamak zor.
00 Yorumla
1 yılCok ince bir cizgidir. Belli olculerde gereklidir. Hayatini gecirecegin insanin ev davranislari bencilligi yardimseverligi anlasilabilir. Cinsel anlamda bakilirsa iki tarafta rahat kafadaysa bazi seylerin heyecani zamanla azalip evlilikte siradanlasmasina neden olabilir.
00 YorumlaEvlenmek üzgünüm ama şu an çok büyük bir angarya sorumluluğu ve stresi çok hayatımdan vaz geçiyorsun saçma sapan hayattan zevk alamayan baskalari için yaşayan kendini adamış biri
Eşim le bisandik parlak fikir onundu ilk başta haketmedigimi falan düşündüm zoruna gitti psikolojim alt üst oldu şu an
Allah razı olsun diyorum neymiş o hayat öyle amannnn. Tekrarmi kesinlikle aynı evde yaşarım uyusmayincabgerkez kendi yoluna baglayicilik yok
00 YorumlaBana göre ters evlenmeden bi aynı evi paylaşmak
30 Yorumla
1 yılYapanlar çok günümüzde, ama ben şahsen doğru bulmuyorum
20 Yorumla
1 yılHayır ben evlenmeden aynı evde kimseyle yaşamadım ve yaşamam EvelAllah🍎💎
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 865 cevap paylaştı.
1 yılbir kadın olarak resmi nikah can kurtarir. ayrıca gercekten seven erkek o nikahı kıymaktan kacınmaz arkadaslar
00 Yorumla
1 yılYaşanır hatta yaşanmalıda sonra evlendim, 5 ayda sıkıldım ne yapacağım diye yazanları görüyorum.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 304 cevap paylaştı.
1 yılYaşayan arkadaşlarım oldu 3-5 ay sonra kafaları uyuşanlar evlendi
uyuşmayanlar evleri ayırdı ama arkadaş olarak devam ettiler00 Yorumla
1 yılAslında evlilikte pişman olmamak için kısa bir süre aynı çatı altında yaşamak mantıklı, ama pek bize göre değil.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı. Yaşanmamalı.
Nolur nolmaz ayrılık olabilir
İleride evlenilecek insana aşırı büyük saygısızlık ve gelecekteki eşi aldatmak bu bence02 Yorumla- 1 yıl
Ne alaka ilerde karsilasacagin insani aldatmskla ne alakası var.
- 1 yıl
Evlenmeden her sevgiliyle aynı evde yaşarsan evliliğin ne özeli kalıyor?
Belki ileride tanışacağın kişi böyle şeylere tamamen karşı olan ve kendini tamamen evliliğe, eşine saklamış biri olacak ve sırf geçmişte böyle sevgiliyle aynı evde yaşadın diye seni kabul edemeyecek ya da çok aşık olup kabul etse bile bu sürekli aklına takılacak. Bunu söylememekte şerfsizliktir. Yani illaki bilmesi gereken önemli bir detay.
Ha o da her haltı yemişse aldatmak sayılmaz karşılıklı olmuş demektir
1 yılLen sürekli bildirim geliyo özelden konuşsanız aaaaaaaaaa
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılYasanmak zorunda. Ben bakire olarak ve 5 sene görüserek evlendim. Adam megerse odunun tekiymis. Tek atış, sürekli mızlanmak. Aseksuel bir tipmiş. Bunu anlamak mümkün değil baska sekilde.
10 YorumlaYaşanabilir ama kısa sürede bişey anlaşılmaz çünkü 10 20 yıl evli kalıp boşananlarda var sonuçta 🤔
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAslında güzel bişey. Hem sevgilini ev ortamında daha iyi taniyabilirsin. Ama bizim örf ve geleneklere çok ters bir durum. Mesela bizim aile asla böyle bişeye izin vermez.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 991 cevap paylaştı. Bence en mantıklısı olur.. Hiçte pişman değilim onu en doğal halinle tanımış oluyorum..
10 YorumlaHayır günümüzdeki erkekleri biliyorsunuz bu kadar yaklaşmak uygun değil
10 Yorumla
1 yılYaşanabilir ve bence bir süre yaşanmalı. Ama Türkiye'de zor sanırım.
10 Yorumla
1 yılyaşanabilir elbette. bireylerin kararı sonuçta
00 YorumlaTek takılmak benim için en iyisi kimseye ihtiyacım yok
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Kişisel Bir tercih, iyidir kötüdür denmez. Sonuçlarına katlanacak kişi ona karar vermeli
00 YorumlaEvlilik istemezler ise tabi ki yaşanır ama hem öyle hem böyle olmaz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılSence yaşanır mı selin? Bir süre dediğine göre bu işe olur verir gibi duruyosun vibe ı aldım
00 Yorumla
1 yılOrtalama ahlaki kurala göre mi cevapliim, billularımın keyfine göre mi?
00 Yorumla
1 yılYaşanır ama ateşle barut yan yana durmaz bunu da unutma
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Yaşanır ki artık resmi nikah kıymak mantıksız geliyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBu duruma sıcak bakanların ilişkisinin ciddi olduğunu düşünmüyorum eğlencesine bir biriyle yaşıyorlardır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEv işine yardım ediyor mu? Çorabını sağa sola atıyor mu? Yemek vs elinden geliyor mu? Bunları aynı evde yaşayarak anlayabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır kesinlikle yaşanmaz boşuna evlilik demiyorlar aslaa ateşle barut yan yana gelmemeli. Sonuçları SİZE göre ağır olabilir
00 Yorumlaİster erkek arkadaş olsun ister sevgili 😍 olsun evlenmeden önce aynı ev de kalmak için ➡ o... bu olmak lazım
00 YorumlaGerçekten guvendiginiz baya bir geçmişiniz olan bir insanda neden olmasın niyetiniz evlenmekse tabi ev ortamında kendinizi görmeniz açısından iyi olur evlenince aynı evde yaşamak çekilmez olabiliyor
00 YorumlaYapanlar çok var ben üniversite okuyorum sevgilisi ile evde kalan çok gördüm yani insanların daha doğrusu z kuşağının çoğu için normal sayılan bir şey günümüzde
00 Yorumla
1 yılYasanir ve ondan sonra da gorulur ki evlilik iyi bir sey degil
31 Yorumla- 1 yıl
Evlenmeden önce aynı evde yaşayınca anlıyorsunuz zaten
1 yılBence kesinlikle bir süre yasanmali , sevgili olmakla aynı evde yaşamak birbirinden çok farklı şeyler
10 YorumlaBütün erkekler bu soruya yaşanır der şimdi, ama bence yaşanmamalı
10 Yorumla
1 yılEvlenmeye karar vermek için 2 ay yeter aynı evde yaşama kararı için 2 yıl tanımam lazim
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAynı evde yaşamadığın insanı daha iyi tanıyamazsın ki
00 Yorumla
1 yılValla tek yaşıyorum ama birinin gelip düzenime ortak yaşamasını pek istemem doğrusu
00 YorumlaEn az 1 ay bakmakalım nasıl kalkıyo uyuyo nıçıyo gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılErkekler ile sevgili 😍 olup kendini cinsel 👱👐👩 partner olarak kullandıran o.. bu kızlar evlenmeden önce aynı evde yaşar
00 YorumlaBen yaşarım bir sakınca yok, 😂
30 Yorumla
1 yılDinimize göre yanlış. Bana göre de yanlış 😃
10 YorumlaNeden olmasın ki, ne güzel evliliğin demosu...
10 Yorumla
1 yılEvet yaşanır kurallar ve şartlar konuşulur.
11 Yorumla- 1 yıl
Şimdi aynı evde yaşıyorsanız kuralları en baştan sonra tartışma olur. Örnek veriyorum ; Arkadaşlarını eve getirmesin. Anlamadıgım olay şu bunlar canım mı? Abi sevgilinizle aynı evde yaşıyorsunuz nasıl arkadaşınızı eve getüriyorsunuz nasıl güveniyorsunuz ya çok saçma ve mantıksız dogru degil.
1 yılyaşanır, önce iyice tanışmak için
10 Yorumla
1 yılYaşanır, yaşanmalı da
10 Yorumla
1 yılNeden olmasın
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 467 cevap paylaştı.
1 yılYaşanmaması için bir sebep?
10 Yorumla - Devamını Gör (99)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne