Senin saf ve temiz kalbin, gökyüzünden gelen en yüce ışık gibidir, her zaman bize yön gösterse de erkekler ile sevgili olup erkekler ile evlenip c! nsel partner olarak aşk bataklığına düşenler de var. Senin saf sevginin ışığı, dünyanın en karanlık köşelerinde bumut yeşertse bile erkekler ile evlenip cin sel partner olarak aşk karanlığına düşenler de var Yeryüzünün ve Gökyüzünün kraliçesisin Meleklerin bile baş eğdiği kutsal rehbersin İlk insandan son insana en kutsal en üstün bilge sensin Yeryüzünde ki en kutsal anne en kutsal kadın sensin
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Madem haşa tanrının annesi Meryem falansa siz neden insanı tanrılaştırmayı seviyorsunuz tövbe tövbe
Sizler gibi evlendiğimiz erkekleri mi tanrılsştıralım?
İslam dininde nerede yazıyormuş zeka küpü?
Kadınlar erkeklere itaat etsin diyen sizsiniz
Ve kadın düşmanlığı ve cinsiyet ayrımcılığı yapan hiçbir dine inanmıyorum
Sizin rahibeler de isanın eşi olmak istiyor ahirette ona ne diyecez. Bana kadın düşmanı ile ilgili deliller getir ya da sus
Yok yok bana erkeklerin haşa tanrılaştırıldığı ile ilgili deliller getir
Siz delillere inanmayacak kadar körü körüne tapıyorsunuz
Kadın düşmanlığı ve cinsiyet ayrımcılığı ile ilgili delilleri kendi dilinizle diyorsunuz ama körü körüne inandığınız için farkında değilsiniz
Delil mi diyorsun? Delilinize bakınca, insanı tanrı yapacak kadar kör olduğunuzu görüyorum. Biz kör değiliz dostum, sadece gerçeğin nuruyla bakarız. Sizinki karanlıkta mum aramaya benziyor, ama mum da elinizde eriyip gitmiş.
Hadi bekliyorum delilleri bakalım kadın düşmanı mıyız?
Ve senin copy paste yapacağın sahte delillere nazaran sana hakiki delil beyan edecem hadi bakalım
Öyle mi görünmez hayali erkek tanrıya ibadet eden bay bilmiş 😊
Cevabımı neden sildin incilden kadın düşmanı ayetlere örnek verdim
Kabul edemiyormusun
Kendisi dururken meleklere ve şeytana ilk insan erkeğe secde edin diye emir eden erkek Tanrıya inanmıyorum İlk insan erkeğe secde edin diye emir veren erkek Tanrı ilk insan kadına secde edin diye emir de verebilirdi ama erkek Tanrınız sadece ilk insan erkeğe secde edin diye emir veriyor Adem'i Havva'dan daha üstün sanıyor
Acaba erkek tanrıya ibadet eden haşa siz değil misiniz hani isa aleyhisselam bir anda kadın oldu haşa? Bizim ilahımızın erkek olduğuna dair delil getir ya da boş yapma hala konuştukça batıyorsun
İncil'den Herkesin Okuması Gereken 5 Korkunç Cinsiyetçi Alıntı
1. Adet Görmek Kirlidir
“Aybaşı halinde yattığı her yer kirli sayılacaktır. Oturduğu her yer de kirli sayılacaktır.” — Levililer 15:20
2. Kadınlar Eşit Değildir
“Bir kadının bir erkeğe öğretmesine veya onu yönetmesine izin vermiyorum. Aksine, sessiz kalsın.” — Timoteos 2:12
3. Tecavüz Olursa…
“Eğer nişanlı bir genç kadın, nişanlı bir kız varsa ve bir adam onunla kentte karşılaşır ve yatarsa, genç kadını yardım istemek için bağırmadığı için, adamı da komşusunun karısına tecavüz ettiği için taşlayarak öldüreceksiniz.”
“[Kadın nişanlı değilse], onunla yatan adam genç kadının babasına elli şekel gümüş verecek ve kadın onun karısı olacaktır.” — Tesniye 22:23–27
4. Bekâret Testi
"Fakat bu gerçekse ve kızda bekâret belirtileri bulunmazsa: o zaman kızı babasının evinin kapısına çıkaracaklar ve kentin adamları onu taşlayarak öldürecekler." — Tesniye 22:20–21
5. Kadınlar Erkeklerin Malıdır
"Karılar, Rabbe boyun eğdiğiniz gibi kocalarınıza boyun eğin. Çünkü koca, kadının başıdır, tıpkı Mesih'in de kilisenin başı olduğu gibi." — Efesliler 5:22–5
@TuathaDéDanann_şairi eline sağlık
Şeytanın "Ben ateşten yaratıldım topraktan yaratılana secde etmem" demesi kibir oluyor da Tanrınızın ilk iki insana secde edin diye emir vermek yerine ilk insan erkeğe secde edin diye emir vermesi kadın düşmanlığı ve cinsiyet ayrımcılığı olmuyor mu?
@TuathaDéDanann_şairi bir de konuşmanı silecek kadar eleştiri kaldıramayan bir zorba misyoner haha boş ver ya gereken cevabı vermişsin
Bu İncil ayetleri hakkında ne düşünüyorsun acaba bunlar cinsiyetçi olmuyormu?
Haklısın kral karşı örnek verilince hiç cevap bile vermeden kaldırdı
Zorba olan ben değilim site oluyor ben de yorumları silme seçeneği yok Kuralları ihlal eden yorumları sitenin kendisi siliyor
İncilden bu alıntılar hakkında görüşlerinizi merak ediyoruz
#Melisara
Sen secde ve ne anlama geldiğini bilmeyecek kadar m'al olmasaydın, şimdi rezil olmayacaktın.
Bak sana öyle bir cevap vereceğim ki rezil olacaksın zorba misyoner zat. Bak da oku kör değilsen ;
Ve aleyküm selam.
Bu meselede temel cevap şudur: İblis'in Adem'e secde etmesi emredildiğinde bu, ibadet secdesi değil, bir ta'zim ve hürmet secdesiydi. İbadet secdesi yalnızca Allah'a yapılabilir ve bu konuda Allah'ın emri kesindir. Ancak, hürmet secdesi tarih boyunca peygamberlere veya önemli şahsiyetlere bir saygı ifadesi olarak yer almıştır. Bu durum, Kur'an'da İblis'in Adem'e secde etmeyi reddetmesiyle ilgili anlatımlarda (örneğin, Bakara 2:34 ve Araf 7:11-12) açıkça görülmektedir.
Üç Farklı Düşünce Zinciri ile Açıklama:
1. Hüküm Allah'ındır:
Kur'an'da açıkça belirtilmiştir ki, Allah'ın emriyle yapılan bir eylem itaatin bir parçasıdır ve kulların yaratıcılarına olan bağlılıklarını gösterir. Meleklerin Adem'e secdesi, Allah'ın emrine itaattir ve ibadet değildir. Eğer bu bir şirk veya ibadet anlamı taşısaydı, Allah'ın bunu emretmesi çelişki olurdu ki Allah çelişkiden münezzehtir.
2. Secde Türleri:
İslam'da iki tür secde vardır: İbadet secdesi (yalnız Allah'a mahsus) ve hürmet secdesi. Hürmet secdesi, o dönemin kültüründe ve peygamberler arasında bile yeri olan bir saygı göstergesidir. Örneğin, Hz. Yusuf'un kardeşlerinin ona secde etmesi bu saygıyı ifade eder (Yusuf 12:100).
3. Kur'an'daki Hikmet:
Allah, Adem'e secde edilmesini emrederken insanoğlunun şerefini ve meleklerin insanlara hizmetkar olmasını sembolize etmiştir. Secde, Adem'in Allah'ın ruhundan bir nefha taşıyan bir varlık olarak üstün kılındığını ifade eder. Bu, yaratılışın bir şeref göstergesidir, ibadet değil.
Verilecek Cevap:
Bu durumu açıklarken şunları söyleyebilirsiniz:
Adem'e secde, Allah'ın emriyle yapılmış bir hürmet secdesiydi, ibadet değildi.
İbadet secdesi yalnızca Allah'a mahsustur ve melekler bu emri yerine getirmiştir.
Şeytan'ın itirazı, Allah'ın emrine karşı kibir ve isyandı, bu yüzden lanetlendi.
Kur'an'dan alıntı yapabilirsiniz:
> "Hani meleklere, 'Adem’e secde edin!' demiştik; hemen secde ettiler, ancak İblis, dayattı ve kibirlendi; o, kâfirlerden oldu." Bakara 2:34
@TuathaDéDanann_şairi
Erkeklerin uydurduğu hiç bir dine inanmıyorum
@melisara Allahın da senin gibi rezil olmuş birisinin inanmasına ihtiyacı yok zaten. Hadi bakalım şimdi ne mazeret edeceksin cevaplarınla
Söz konusu Atatürk'e saygı duruşu olunca 'Sizler Atatürk'e tapıyorsunuz" diye iftira atıp söz konusu Adem'e secde olunca 'Bu ibadet secdesi değil hürmet secdesi' diyenler mal olanlar rezil olanlar...
Bu yaratılışın bir şeref göstergesi olsaydı 'İlk insan erkeğe secde edin' diye emir veren Tanrı 'ilk insan kadına da secde edin' diye emir verirdi
Bak cevabı nereden aldı nereye getirdi haha
Dünyevi ibadet nerede ile hürmet nerede
Ya erkek olmasına taktı kafaya sen önce incilden ayetler getiren Kasım düşmanı ayetle beyan sunan arkadaşın dediğine cevap ver o zaman çık Hristiyanlıktan haha
meleklerin iilk insan erkeğe secde etmesi meleklerin nsanlara hizmetkar olmasını sembolize etmiyor Sonsuza kadar insanlara cehennem görevlileri olarak insanlara hizmet etmiyorlar kötülük yapıyorlar Ve gerçek bir Tanrı olsaydı Melekleri de İnsanlar ve Cinler gibi imtihan ederdi Emin ol melekler imtihan olsa insanlardan ve cinlerden daha çok cehenneme giderlerdi
Ya sana o kadar delil getirdim ama sen getiremedin konuyu başka yere saptırma haha
Hala banada cevap vermedin sadece soru soruyorsun ve aynı şeyleri tekrarlıyorsun
Eğer hristiyansan daha önce bu İncil ayetlerini gormemismiydin?
İlk iki insan basit hata yaptılar diye bunu bahane edip bütün insanları imtihan eden ama Tanrı'nın lanet ettiği büyüyü insanlara öğreten iki meleğin yaptıkları yanlışı bahane edip de bütün melekleti imtihan etmeyen Tanrıya inanmıyorum
Aynı şeyleri tekrarlıyorsun sohbeti dışarıdan gören biri dalga geçer
Neden soruma cevap vermiyorsun?
Hristiyanmisin? Bu ayetlerden haberin varmiyfi?
@TuathaDéDanann_şairi
Sizin gibi Arap masallarına körü körüne inananların dalga geçmesi çok da umrumda değil
Böyle şeylere inanmayın
Sen de Allah'a inanma 🙂
hristiyan değilim
Ben de müslüman değilim 🙂
O kim
İlk insandan son insana bütün insanlardan daha üstün daha kutsal olan kadın
Kim ki o
Senin taptığın kim ki
Kim o kş