Tercihlerinize göre olacak şey alt konu başlıkları altında değişiklik gösteriyor ama yine de olacak olan oluyor. Mesela bir yol tercih ettiniz bu yolun sonu evlilik ama yol tercihiniz nedeniyle düz ve zahmetsiz. Diğer tercihinizde bu yol bol rampalı ve virajlı ve evlenmek için bu yolu geçmeniz gerekiyor. İkisinin sonucunda da evlilik var
Olması gerekiyorsa yerine olacağı varsa oluyor diyelim böyle daha iyi ifade edilmiş olur. Olması gerekiyorsa diye düşünürken ufak bir tercih hatası olmasını engelleyebilir.
Duruma göre değişebilir denge tercihi. Kriterler ne çok uçuk ne de düşük olmamalı, ortalama bir kriter her zaman daha dengeli olur. İkilemde kalmazsınız bu şekilde
Benimde öyle, çok zor imkansız şeyler istemiyorum ama sonuca da varamıyor ulaşamıyorum. Demekki zamanı bugün değilmiş diyorum, istemekten vazgeçmiyorum
Makine ya da robot değilsin dimi? Durup dinleneceksin de, kendini dinleyecek kendinle ilgileneceksin. Nasıl mutlu olacaksan olduğu kadar o şeyleri yapacaksın, her şeyi doğru ya da yanlış diye düşünmeyeceksin. Canım bunu istiyor, yapabilir miyim yaparım iyi ya da kötü yapabildiğin kadar yapacaksın düşünmeyeceksin. As ya da çok bir şekilde ruhunu tatmin edeceksin dinlendireceksin aklındaki yoğun düşünceleri atacaksın bu sayede
Bunları o kadar unuttum ki daha doğrusu bunlar bana hiç öğretilmedi desem hep bedel ödeme algısıyla büyütüldüm bu kötü düşüncelerden nasıl kurtulabilirim ailemden gelen
Benzeri şeyler bende de var. Bedel ödemekten ziyade sorumluluk olarak baktım ben hep onlara. İnsan alt soyundan sorumlu olur üst soyundan değil. Yani ben bu dünyaya geldiysem ailem benden sorumlu olacak, ben ailemden sorum olmayacağım. Kimi insanda şöyle bi şey vardır mesela, bol bol çocuk yapalım çalışıp bize baksın. Ya hadi ordan sen çocuk mu doğruyorsun yatırım mı yapıyorsun?
Ama çabalıyorum olmuyor Allah isterse yardım etmek için olayların seyrini değiştirebilir bana yardım edebilir çok duada ediyorum ama olmuyor hep zorlanıyorum önüme engel çıkıyor
Amenna her şey Allahtandır ama herşeyi Allahtan deyip kabullenmek doğru değil ki o zaman kimse bişey yapmasın oturduğu yerde yemek yemesin ölünce açlıktan Allahtandır diyelim bence sen kendine bak
Mesela iyi bir insan çıkarabilir yoluma bana manevi olarak destek olcak bana hayatımda yardımcı olcak iyi şeyler yaşamama vesile olcak birini çıkarabilir
ben seni anlıyorumda sen beni anlasan sorun kalmayacak bu arada istemek dua etmekte sıkıntı yok isyana gitme yeter ve Allahı kul gibi beşer gibi insan gibi düşünme mantık aynı mantık değil
Ben artık çok yoruldum ne yapcağımıda bilmiyorum hem çok yalnız hissediyorum kendimi hemde tükenmiş hissediyorum önüme çıkan çekmelerden çok yoruldum ne yapacağımı bilmiyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
hayır maalesef varmaz
Nasıl mesela
Tercihlerin olacak şeylerin değilişikliğe uğramasını sağlar ama her şey genelde olacağına varır
Birnevi bunada değinmek istedim aslında mesela tercihlerimiz değişiyor o yüzden sonuçlarımızda değişiyor ama en sonunda olacağı şeye mi çıkar
Tercihlerinize göre olacak şey alt konu başlıkları altında değişiklik gösteriyor ama yine de olacak olan oluyor. Mesela bir yol tercih ettiniz bu yolun sonu evlilik ama yol tercihiniz nedeniyle düz ve zahmetsiz. Diğer tercihinizde bu yol bol rampalı ve virajlı ve evlenmek için bu yolu geçmeniz gerekiyor. İkisinin sonucunda da evlilik var
Yani hertürlü olması gerekiyorsa oluyor öyle mi
Olması gerekiyorsa yerine olacağı varsa oluyor diyelim böyle daha iyi ifade edilmiş olur. Olması gerekiyorsa diye düşünürken ufak bir tercih hatası olmasını engelleyebilir.
Öyle mi bilmiyordum
Hayat aksiliklerle dolu maalesef bu yüzden en iyi ve en doğru tercihi yapmak zorundayız
En iyi en doğru tercihi nasıl belirlicez peki
En dengeli seçimi yaparak
Dengeli olması neye bağlı peki
Duruma göre değişebilir denge tercihi. Kriterler ne çok uçuk ne de düşük olmamalı, ortalama bir kriter her zaman daha dengeli olur. İkilemde kalmazsınız bu şekilde
Teşekkür ederim
Rica ederim
Evet her şey olacağına varıyor maalesef bazen sonucu değiştiremiyoruz ama durum böyle diye hiç bir şey istemeyerek de yaşanmıyor ki
Evet ben mesela çok çabaladım elimden geleni yapıyorum ama engeller çıkıyor
Benimde öyle, çok zor imkansız şeyler istemiyorum ama sonuca da varamıyor ulaşamıyorum. Demekki zamanı bugün değilmiş diyorum, istemekten vazgeçmiyorum
Çok yoruldum
Evet yoruluyoruz bıkıyoruz yeter artık diyoruz bi kere de olsun diyoruz ama ne yapacağız başka bi alternatifin var mı? İnt*har mı edelim 😊
Ben çok yoruldum
Dinlen o zaman biraz 🙂
Ben çok yoruldum artık
Tamam dur ve biraz dinlen o zaman, kendini düşün biraz. Kendinle ilgilen dinlen
Nasıl
Bu dediğini unuttum biliyor musun yani unutmuşum
Makine ya da robot değilsin dimi? Durup dinleneceksin de, kendini dinleyecek kendinle ilgileneceksin. Nasıl mutlu olacaksan olduğu kadar o şeyleri yapacaksın, her şeyi doğru ya da yanlış diye düşünmeyeceksin. Canım bunu istiyor, yapabilir miyim yaparım iyi ya da kötü yapabildiğin kadar yapacaksın düşünmeyeceksin. As ya da çok bir şekilde ruhunu tatmin edeceksin dinlendireceksin aklındaki yoğun düşünceleri atacaksın bu sayede
Bunları o kadar unuttum ki daha doğrusu bunlar bana hiç öğretilmedi desem hep bedel ödeme algısıyla büyütüldüm bu kötü düşüncelerden nasıl kurtulabilirim ailemden gelen
Teşekkür ederim
Benzeri şeyler bende de var. Bedel ödemekten ziyade sorumluluk olarak baktım ben hep onlara. İnsan alt soyundan sorumlu olur üst soyundan değil. Yani ben bu dünyaya geldiysem ailem benden sorumlu olacak, ben ailemden sorum olmayacağım. Kimi insanda şöyle bi şey vardır mesela, bol bol çocuk yapalım çalışıp bize baksın. Ya hadi ordan sen çocuk mu doğruyorsun yatırım mı yapıyorsun?
Evet sen kırk takla da atsan sana nasip olmayacak bir şey olmaz. Bütün dünya karşı da dursa o başına gelecekse mutlaka yaşarsın.
Sonunet belli olan şeyin sonu olacağına varır.. Soğuk havada çıplak dışarı çıkarsan hasta olmak Allah'ın emridir..
öylede olacağına varır diye kenarı çekilmez Allah muallak kaderi kulun gayretine bağlamıştır.
Ama çabalıyorum olmuyor Allah isterse yardım etmek için olayların seyrini değiştirebilir bana yardım edebilir çok duada ediyorum ama olmuyor hep zorlanıyorum önüme engel çıkıyor
her istediğin senin hayrına diye bir kaidemi var? ya da her istediğin olacak diye mi?
Sadece istekler değil ki normal bir çevre beni seven bana değer veren biri iyi arkadaş çevresi hiçbiri yok ailemi erken kaybettim
Ne yaşadığımı bilmeden konuşma bilmeden ahkam kesmek çok kolay
Amenna her şey Allahtandır ama herşeyi Allahtan deyip kabullenmek doğru değil ki o zaman kimse bişey yapmasın oturduğu yerde yemek yemesin ölünce açlıktan Allahtandır diyelim bence sen kendine bak
Sen kendine bak derken nasıl yani anlamadım ne demek istediğini
kendi hareketlerini yaşamını ilişkilerini içinde bulunduğun ortamı sorgula
Bende öyle demiyorum ki zaten çabalıyorum elimden geleni yapıyorum ama olmuyor hep engel çıkıyor Allah istese engelleri bertaraf edemez mi
eder de sence mantıklı mı? hem etmedğini nerden biliyorsun
Mesela iyi bir insan çıkarabilir yoluma bana manevi olarak destek olcak bana hayatımda yardımcı olcak iyi şeyler yaşamama vesile olcak birini çıkarabilir
bu senin düşüncen olmadığı olmayacağı ne malum?
Herşeyi bilemeyiz bilmediğimiz şeyler vardır belki senin dediğine gelecek olursak ama ben yaşadıklarım için konuşuyorum anladın mı
Sen beni anlamıyorsun boş ver
ben seni anlıyorumda sen beni anlasan sorun kalmayacak bu arada istemek dua etmekte sıkıntı yok isyana gitme yeter ve Allahı kul gibi beşer gibi insan gibi düşünme mantık aynı mantık değil
Herseyde boyle degildir istersen sonucu değistirmek senin elinde gidişati değistirebilirsin kendine olan gucun warsa
Kaderin üstünde biiirrrrr kaaaddeeeeerrrrrr vardırrr
her sey nasil olmasi gerekiyorsa oyle olur
Olacağı varsa olur mu yani bişey
aynen oyle
her şey sen isyedigin sürece olur
Onun için ne yapmalıyız peki ne yapabiliriz
Bazen evet nadiren yani ama herzaman değil
Mesela hangi konularda öyle hangilerinde değil
Kisa yoldan söyliyeyim hem maddiyat hem maneviyat açişindan bazi insanlar gerçekten vurdum duymaz umursamamazliklari başlarina dert oluyor
Valla o insanlara hiç bişey olmuyor olduğunu görmedim
Evet öyle akışına bırak.
Ben artık çok yoruldum ne yapcağımıda bilmiyorum hem çok yalnız hissediyorum kendimi hemde tükenmiş hissediyorum önüme çıkan çekmelerden çok yoruldum ne yapacağımı bilmiyorum
Evet aynen öyle
Çabalarsin kader gösterir yolu
Evet su akar yatagini bulur misali
gayret etmeden bunu demek olmaz
her şey olacağına varır ve bu hiç şaşmaz.
Yeappsss
Öyle sanırım
Aynen öyledir
Yess
Herseyde boyledırr
Gerçekten mi ya ben bunu anlamıyorum çabalıyorum çabalıyorum bişeyler olmuyor
Su akar yolunu bulur.. sen ne yaparsan yap olacagına varır hersey
Teşekkür ederim sağolun