Nasıl aşık olamaktan kurtulurum?

Merhaba , ben mezun olan bir YKS ögrencisiyim derslerime çok çalışıyordum ama şu zamanlarda sınıfımdaki kıza aşık olduğumu anladım en başlarda hoşlanmışımdır dedim aşk öyle kolay değil dedim ama sonradan başkalarıyla konuşması beni kıskandırmaya başladı. Ben mantıklı bir insan olduğumu düşünüyordum kendi kendime dersine odaklanan sevgili veya aşk zamanı değil diyen hele hele üniversiteye gitmeden giç değil diyorum sonuçta şimdi sevgili olsak bike üniversiteye gidince bambaşka bir aleme gidiyirsun farklı insanlar farklı duygular birde farklı yerlerdeyseniz kesinlikle ilişkinin yürümeyeceğine emin oluyorum. Aslindw ben derdimi paylaşacağım bir dost istiyorum ama aynı zamanda ona aşığım bunu ona söylemeyeceğim en azından sınava girene kadar odağımın ve odağının bozulmasını istemiyorum. Gerçek soruma gelirsek benim dikatimi dağıtıyor derslerimi ona göre ayarlıyorum ve bakımıma çok önem veriyorum. Mesela sosyal bir insan değilim ama onun yanında dik durmaya çalışıyorum kesinlikle artıları var. Çok boş yaptım. Bunları yaptığım için negatif etkileri de yanında alıyorum. Peki aşık olan bana, yardım edin bazen ilacım bazen hastalığım olan bu şeyi nasıl bırakabilirim bırakmalı mıyım (noktalama işaretlerinr çok dikkat etmedim affola)

Güncellemeler
1 yıl
Bugün itibari ile öncesinde yaşanan şeyler ile kendime sordum gerçekten asik mıyım sevgili olmak istiyorumuyum cevabimi aldım aklımda değil artık aklımda sadece ideallerim ve hedeflerim var bunları yapmam için çok çabalamam gerek umarım başarırım yorumlariniz için teşekkürler
Nasıl aşık olamaktan kurtulurum?