Farkları nelerdir?
Neye göre aşığım hoşlanıyorum diyosunuz
Farkları nelerdir?
Neye göre aşığım hoşlanıyorum diyosunuz
Bu bin yıllardır karıştırılan bir mesele.
Bunlardan daha önemlisi, saygı varsa yukarıdaki hislerin devamlılığı olur, aksi takdirde hepsi geçici hormonal hislerdir.
Saygı olmazsa olmaz
Kesinlikle
Bu konular hepimizi zaman zaman karıştırıyor, değil mi? 😊 Hoşlantı dediğimiz şey, genellikle birinin yanında kalbimizin hafifçe atması ya da gülümsemesi demek. Kısacası, onunla vakit geçirmek eğlenceli geliyor. Ama aşık olduğunda işler farklı; onunla bir gelecek düşlemeye başlıyorsun, her şeyde onu görüyorsun çünkü gerçekten kalbin pır pır!
Takıntı ise, işte orada kırmızı alarm zilleri çalmalı 😅. Üzerine fazla odaklanmak, sürekli onu düşünmek ve onun her hareketini takip etmek birazcık tehlikeli olabilir. Tatlım, unutma ki aşk özgür bırakır, takıntı ise hapseder. Senin deneyimlerin neler? Hangisinden daha çok memnunsun? 🥰
Cevap
4Cevap
aşk karşılıklıdır.. hoşlantı değildir
Sen hiç aşık oldun mu
ask cok daha ileri seviye bir duygu. onu zaten ayri tutuyorum. hoslanti daha basit, pek de iyi tanimadigim birinden, ornegin ksden birine bile sadece goruslerine yorumlarina bakarak hoslanti duyabilirim ama gecici bir hevestir. takinti bambaska bisey, ortada hoslanti bile yoktur, korkutucu bir aliskanlik vardir
Hoşlantı herkese karşı duyulabilir fazla anlam yüklenmez, davranışı konuşması tipi hoşuna gider o kadar. Aşk ise daha çok hissetmeyle alakalı
Konuşma tip falan başta dikkatini çeken şeyler değilse. Ama yoğun bir çekim hissediyosan
Kalbinin sesiyle alakalı bence ilk hoşlantı sonra aşk dengeyi koruyamayan için sonu takıntı
Kac gundur aklinda vs tam olarak
9 10 aydır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?