+1 yılObsesyon ; Belirli düşünceleri, hisleri ve davranışları tekrarlamaktan, onlara yoğunlaşmaktan uzak duramama, anlamsız ya da gereksiz olduğunun bilinmesine rağmen onları sürekli gerçekleştirmekten kendini alıkoyamama halidir.
Sevgi herkesin bildiği, bildiğini sandığı, bildiğine inandığı ama anlatamadığı bir şeydir. Herkesin üzerinde anlaştığı bir tanımı yok sevginin. Her tanımda bir şeylerin eksik kaldığını hissedersiniz. Sevgi tanımlanamaz, yaşanır ancak.
Sevgi, önemsemek
İlgi göstermektir.
Saygı duymak,
Anlayış göstermek
Sorumluluk hissetmek
Yakınlık duymak,
Sıcaklık hissetmek,
İçinize sinmesidir sevgi.
Benimsemektir.
Bazen sadece bir bakış,
Sıkı sıkı bir sarılma, öpüşme
Bazen sadece bir omuza yaslanış,
İyi ki varsın demek,
Bazen mutluluğun kokusu olmak,
Onu olduğu gibi kabul etmektir sevgi,
SAPLANTILI SEVGİ DEĞİL SAPLANTILI AŞK VARDIR.
Normalde ilişkilerde güven vardır. Esneklik tanınır ve bireysel alanlar mümkün olduğunca korunur ve sınırlar esneyebilir., Ama saplantılı ilişkilerde yapışıklık, yapışma ve kendine yapıştırma arzusu, paylaşamama, tamamen sahiplenme ve kendine saklama söz konusudur. Saplantılı ilişkiler tehdit vardır, huzurun yerini daima şüphe ve endişenin aldığı, vazgeçilemeyen kuşkuların yaşandığı son derece tehlikeli duyguları barındırır. Saplantılı ilişkilerde hayaller genellikle güvensizlik, terk edilme, endişeleri üzerine kurulu olup, gerçeklikten zaman zaman kopan bırakılma korkuları en üst seviyede yaşanır. Karşısındakine güvenmez, eğer güvenirse aptal yerine konmuş olur yada’’ partnerim uzaklaşır’’ düşüncesi ile sürekli bir kontrol söz konusudur.13 Yorumla- +1 yıl
Harikasın çok açıklayıcı oldu bir :)
- +1 yıl
teşekkür ederim.
- +1 yıl
Kıymetli Sevgilim Ayşe; hem ayetleri hem aklı hem geçmiş birikimleri hem kaynakları kullanarak güzel anlatır...
Sevgi, söz vermektir... Sevgi, iyi ve güzel olan davranışları yapmaya söz vermektir...
Aksi taktirde o sevgi değil bir saplantı çeşidi olan aşktır...
Aşk nedeniyle kişiler partnerleri tarafından öldürülür...
En İyi Cevaplar
Takıntı artık psikopata bağlama durumudur bence.
Anlarsın ya, mesela içten içe "onu kimse görmesin, onu sadece ben göreyim. kafese kapatayım" gibi şeyler geçiyorsa, durup durup sinirleniyorsan bu takıntıdır bence. :D
Sevgi daha saf olanıdır. "Ay seviyorum işte kızım ya."00 Yorumla
+1 yılSevilesi yanı olan sevilesi insanlar sevilir.. sana mutluluk ve huzur veren insanlar ile beraber iken bunun adı sevgi olur... ama ilişkide bazı durumlarda kavga , tartışmalar , kısıtlamalar , hayatını yaşanmayacak hale çevirmeler , saygısızlık , şiddet.. yani bir sürü kötü şey de olabilir.. bu tarz yaklaşımda bulunan insanlar sevilesi değildir ama daha önceden sevildiği için takıntı ve saplantı haline gelir.. insan bu huyları değiştirmeye çalıştıkça eskiye döndermeye çalıştıkça iyiden iyiye bu pisliğe batar.. bir öz wardır.. " insan da ağaca benzer, ne kadar yükseğe ve ışığa çıkmak isterse, o kadar yaman kök salar yere, aşağılara, karanlıklara, derinliğe, kötülüğe."
böyle bir şey...00 Yorumla
Sevgi masumsur takinti saldirgan
134 Yorumla- +1 yıl
Eig. bence
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
113Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 558 cevap paylaştı. hep gercek sevenlere takinti derler yazik o takinti yapanlara hic bir zaman aradigi sevgiyi bulamamis rahatsiz kisilerdir onlar herkes de onlardan kacar bu durumu bilsinler ya da bilmesinler kizlar acisindan hayatta hep yanlizdirlar hic kiz arkadasi olamayacak insanlardir arka plana atilan kullanilan everest ten buyuk derdi olan yegane acinasi kisilerdir takintili kisiler takintinjn tek sebebi aradigi sevgiyi hic bir zaman bulamamasi...
22 Yorumla- +1 yıl
Sanırım böyle bişey
+1 yılssorunuza cevabı buldum www.hurriyet.com.tr/magazin/yazarlar/19939185.asp
tr.instela.com/sevgi-degil-takinti-oldugunu-anlama-yollari--298627 bu siteden alıntıdır.
sevgi; güzel düşüncelerde de kötü düşüncelerde de istemektir.
takıntı; her an istemektir.
sevgi; bittiğince can acıtır.
takıntı; unutulabilir, hatırlayana kadar farkedilmez bile.
sevgi; masumdur.
takıntı; vahşidir.
sevgi; ne kadar bitti dense de bitmez.
takıntı; alışkanlıklar gibidir. bırakması önceden gözü korkutur ama, sonradan aranmaz.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevgi onu her gördüğünde kalbinin yerinden çıkması gibi bir şeydir bu genellikle takıntılardada gözlenir bu ikisi arasındaki en temel fark sevdiğin kişiden hiçbir şekilde kopamazken takıntılı olduğun kişiden kopmak için uğraşırsın veya başka kişilerle çıkarsın. Takıntıda takıntılı olduğun kişi ile yaşadığın günleri tarihleri yapılanları unutmaz onun tekrar yaşanmasını istersin fakat aşk yaşıyorsan ondan daha iyi olaylar yaşayacağını bilirsin. Takıntıda o hiç aklından çıkmaz ama sevdiğin aşık olduğun zaman daha değişik bir hal alır bedenini
10 Yorumlasevgi gerçekse bir süre sonra zamana bırakmayı bilir sahip olan kişi çünkü emindir.. takıntı sürekli paronaya şiçerir ve sürekli boğmak ve sıkmak suretiyle tahrik ederek istediğini elde etmeye çalışmaktan ibarettir... ;)
12 Yorumla- +1 yıl
Evet galiba böyle bişey :)
+1 yılSevgi, kişinin kendisine olan güveninden kaynaklanır...
Takıntı ise kişinin çaresizliklerinin ürünüdür...
Kendisine güvenen kişi merhamet ile dolu olur ve sevgisini sunar...
Kendisiyle barışık olmayan kişi ise birisine sülük gibi yapışır...40 Yorumla
+1 yılSigaraya bağımlı bir nevi takıntılı olur insan. Onu istemez hayatında ama onsuz da yapamaz. Zorla sever yani sigarayı, sevmek zorundadır. Şekeri sever insan. Ona vereceği zararla, faydayla sever. O olmazsa onu aramaz. Elindeki şeker limonluysa sen elmalı ol demez. Elmalı isterse gider marketten başka bir şeker alır elindeki bitince. Birinde insan şekeri bitirir. Birinde sigarayı bitirdiğini sanan insan an be an kendini bitirir. Arasındaki fark bu işte
11 Yorumla- +1 yıl
Vay canına güzel
Sevgi de karşı taraf bogulmaz. Takinti da nolursa olsun iliskiyi bitirmez takıntılı kisi. Aldatilsa da dayak da yese vs. Bitirmez. Seven insan karşı tarafı mutsuz gördüğü an bitirir bence.
11 Yorumla- +1 yıl
+1 yılSevmek kendinden önce sevgilinin mutluluğunu düşünmektir. Hani derler ya, yanımda değil ama varsın böyle mutlu olsun. O mutluyken bende mutluyum diye. İşte bu sevgidir.
Takıntı ise, bencillik ile beraberinde gelen bir şeydir. Seni kimselere yar etmem, benim olacaksın gibi fasa fiso şeyler takık , hasta ruhlu insanların düşünceleridir...10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 10,2b cevap paylaştı. Ya benimsin ya toprağın demek takintıdır.. Zarar verebilir..
Takıntısı olan kişi, karşı taraf yanında süs köpeği gibi durdugu surece keyiflidir. Ama başka bir şey önemli değildir..00 YorumlaSeni mutlu edene karşı hissettiğin güzel duygu sevgi, seni mutsuz edene karşı hala hissettiğin o duygu takıntıdır. Çünkü aşk güzel bir duygudur ve mutsuzluk, acı halinde bir yerden sonra bitmelidir. Hala devam ediyor olmasının tek açıklaması takıntı.
10 Yorumla
+1 yılTakıntılı olmak bir şeyin peşini bırakmamak illaki elde etmeyi istemektir. Sonucuna pek odaklanmayız. İyi ya da kotu fark etmez.
Ama sevmek öyle değil. Bu biraz daha yumuşak bir duygu. Seviyorsak incitmek istemeyiz. Yanımızda öylece mutsuz görmek istemeyiz sevdiklerimizi. Ve takıntılı olmanın tam aksine vazgeçeriz. Öylece geride kalıp çekip gitmeleri seyrederiz.. sevginin mesafelerle ya da somutlukla işi yoktur çünkü00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 320 cevap paylaştı. Çoğu insan bağlılıkla bağımlılığı bir birine karıştırıyor. Sevgi karşımızdaki insana bağlılık gerektirir ve saygı çerçevesini kendiliğinden oluşturur; ama bağımlılık, diğer ismiyle takıntı diyebileceğimiz şey, sevginin bir sonucu değil de ruhsal bir bozukluktur; çünkü çoğu zaman bu bağımlılık bir hiddete dönüşür. Bu gün sevgilisinden ayrılıpta sevgilisini tehdit edenler, dövmeye kalkan ve dövenlerin hepsinde bağlılık değil bağımlılık söz konusudur.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Hangi şartlardan bahsediyoruz? Ayrılık sonrası mı? İlişki sırasında mı?
Ayrılık sonrasında ise onun mutluluğu hala senin için önemlidir bu da sevgi oluyor.
İlişki sırasında ise illaki her çift tartışır ve bu tartışmalarda iki taraf gurur yapar alttan almaz ya da bu süre uzar ise yine sıkıntılıdır çünkü seven adam zaten 3 5 dakika dayanabilir.00 YorumlaAslında ona takıntı diyemeyiz. Hayatındaki bir eksik yani karşındaki insanla kapatmaya çalışıp o olmadığında yapamayacağını düşünmekten ibaret. İnsanlar bu yüzden aslında gerçekte sevmediği birisi ile birlikte olur ve bunu bence birçok kişi yaşamıştır. Lakin asil sorun şu takıntı diye adlandırdığın şey aslında insanın ihtiyacı olup da bulamadığı ve bir şekilde de bunu doldurmaya çalıştığı durumdur.
00 YorumlaTakıntı, heves hırs gibi duygularin birlesmesidir. Sevgi ise hiçbir beklentin olmadan hatta asla senin olmayacağını bilsen bile ona iyi dileklerle bakabilip her hücresine karşı birşey hissetmendir. Bu kolay atlatablecegin bir duygu değildir. Bu hafta unuttum pazartesi yeniden sevdimdiye birşey olmaz. Hayatinin buyuk bir bölümünde hep seninle kalır sevgin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsevgide gurur yaparsın ama takıntıda kendini hiçe sayarsın. ben de bu aralar bunu soruyorum kendime, seviyor muyum aşık mıyım yoksa ruh hastası bir takıntılı mıyım. onu incitecek bişey yapmıyorum ama istenmediğim halde onu sıkıyorum ve de her daim aklımdan çıkaramıyorum. ona zarar vermiyorum kendimi mahvediyorum
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. Ben takıntıyı sevgiden sayamıyorum. O bir çeşit hastalıktır, hırs yapmıştır kişi ve takıntı olmuştur, en büyük yanılgısı seviyorum sanmasıdır. Takıntı halinde sevenler genelde öfkeli bir şekilde gösterirler beslediği hislerini ve hatta zarar verici bile olabilirler. Sevgi ise masum, zararsızdır, gerçekten seven kişi asla sevdiğine zarar vermek istemez, mutluluğunu ister.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı. Takıntı mesaj atınca mesaj atma isteği giden şeydir mesaj atmayınca da mesaj atma isteği olan şey
Sevgi mesaj yerine direk arama isteğidir11 Yorumla- +1 yıl
Güzel benzetme bu :)
Sevgi için insan herseyi yapabilir kendinden bile vazgecebilir sevgisi için sevdiği için ama takıntı dersen hah işte orada devreye egoistlik girer ki ego başlı başına insan problem oluşturan bir olgudur.
Takıntı insanların kendi istek ve arzularını karşı tarafın rızası olmadan zorlama ile yaptığı yapacak olduğu kendi ego duygusunu tatmin etme şeklidir01 Yorumla
+1 yılKiskanmayi ele alın. Sevgilinizi bir kiz/erkek yaklaşıyor. Asıl kiskandiginiz sevgiliniz mi yoksa ona yaklaşan kiz/erkek mi? Sevgiliniz ise sevgidir. Ama sorun yaptığınız diğer kiz/erkek ise biraz takıntı, hırs sorunları olabilir diye düşünüyorum.
00 YorumlaBiri seni reddettiyse veya yüz vermiyorsa ona sevginin baya arttığını düşünüyorsan bu takıntıdır onunla olunca geçer ama yüz verdiği halde sevdiğini düşünüyorsan bu gerçek sevgidir onunla oluncada kolay kolay geçmez
00 Yorumla
+1 yılTakıntı, genelde karşıdakini elde ettikten sonra biter gider ve ilişki de sonlanır. Eğer ilişki bittiğinde o kişiyi hala arıyorsanız da bu sevgi değil, "alışkanlık" tır. Ve genelde takıntıların başlangıcında karşıdakinden bir reddedilme mevcuttur.
10 YorumlaTakıntı bir hastalıktır. Hırstır bir nevi. Senin olsun istersin fakat sevgi karşılıksız da olur. Seviyorsan karşında ki insana hiç kimse zarar vermesin istersin fakat takıntı ise sen o kişiye zarar vericek şeyler yaparsin
00 Yorumlatakıntıda bencilce istersin sadece elde edinceye kadardır
ama sevgide seversin karsıdaki kişiyi mutlu etmek istersin karsılık beklemeden onu yanında istersin onun yoklugundfa nefes almak bıle zor gelir00 YorumlaAdama sevmiyorum seni diyorum. Istemiyorum diyorum o zaman hayatini mahvetcem diyor. Aradan 5 dkka geciyor sana cok asigim diyor sen karar ver asik mi takinti mi yapmis beni
20 Yorumlasevgi aşk demektir seviyor demektir buda kaybetme korkusunu tetikler tetikleyince takıntılar olmaya baslar karsınızdaki ona daha çok ilgi güven verirse takıntılar zamanla asılır
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen ya keşke her erkek bunu bilse ilgisizlik yapıyor bunu sonra öfkeye dönüyor öfke ilişkiye zarar veriyor
Kişilik & Karakter konusunda 5,2b cevap paylaştı. Boşuna uğraşma ayırt edemezsin seversin aklından çıkmaz takıntı yaparsın yine aklından çıkmaz sevgimi takıntımı acaba diye düşünür durursun ama sonuca asla varamazsın
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 11b cevap paylaştı. Sevgi eğer karşı taraf sevmiyorsa vazgeçmeyi bilmektir
Takıntı sevmediği zaman bile peşini bırakmayıp sürekli ısrar etmektir Bir süre sonra sonu ölüm ile biter00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılEğer sadece seviyorsan vazgecmen kolay olur soguyabilirsin. Ama vazgecemiyorum, onu unutamiyorum herşey onu hatirlatiyo triplerine giriyosan takinti yapmissindir.
00 Yorumla
+1 yılTakıntı bağımlılıktır, onsuz yapamazsın evet ama başkalarındanda hoşlanırsın, aşık olursun hatta. Ama sevgi farklıdır. Birine karşı sevgi duyduğun zaman bir başkasına aşık olamazsın
00 Yorumlasevgi duygusal bir bağdır çok güzel bir duygudur fedakarlıktır mutlu etmektir
takıntı alışkanlıktır sadece kendini mutlu ettirir ya da sen öyle zannedersin bence bir ruhsal problemdir00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılsevgi kararlarında anlayışlı olmak...
takıntı ise kendi kararlarını ona uygulatmak...40 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 368 cevap paylaştı. böyle bir soru olabilirmi arkadaşım sevgi ayrı bir kavramdır takıntı ayrı bir kavramdır bırak farkını tek bir ortak yön bulamazsınız ki senini soruna soruyla cevap veriyim istersen
yeşil renk kaç kilodur anladın mı kuzum ;)00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılsevgi onu gorunce dayanamazssın sapsik sapsik gulersin gozunun ıcıne bakarsın takıntı ise sevgilin vardır ama o na aklın kayar saplantı olur sende onu dusunursun hep
00 Yorumla bu ikisi arasındaki fark bir doktora tezi canım. ve anlayana da kesin akademik bir unvan verirler herhalde :-)
00 Yorumla
+1 yılHani cani yanmak diye bir kavram varya sevdiğin kişi senin istemediğini bir şeyi yaparsa canin öyle bir yanar ki ama takinti olursa sinirlenip hirsini almak istersin 'bence'
00 Yorumla
+1 yılTakinti-saplanti sevgi obsesyonu da diyebiliriz kişilik bozukluğudur bu kişiler birine taktimi takar taktiği kişinin vay haline..
00 Yorumla
+1 yılSevmek sahiplenmektir takıntı durumu ise başından atmak istemekle atamamak arasında kalanların başvurduğu mecburi davranış halidir.
00 YorumlaTakıntı mutlu etmez, delirtir. Sevgi mutlu eder. Sevgi takıntıya dönüşebilir. Takıntı sevgiye dönüşmez, dönüşemez, delirtir gibi uzayıp giden büyük büyük farklardır ama gel gelelim soyut görecelerdir bunlar, tartışılır.
00 Yorumlatakıntı bence birini tanımadan sevdiğini sanmak dış görünüşünü beğenmek ve sürekli onu düşünmek bunu sevgi zannetmek. Takıntı varsa kişi ruhsal olarak hastadır tedaviye ihtiyacı vardır. Normalbi durum değil
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılSeviyorsan sana zarar verdiğini fark edebilirsin ama göz ardı edersin bunu hep bilirsin. Takıntıysa sana zarar verdiğini anlamazsın ve diyenleri kabullenmezsin hep bir yolunu bulup onu aka çıkarıcak sebepler bulursun.
00 Yorumla
+1 yılsevgide karşındakini de düşünürsün ne istediğini ne istemediğini.
takıntıda tek düşündüğün onu elde edebilmek.00 Yorumla
+1 yılSevgili zarar vermez, zararsızdır. Zararı kendinedir...
Saplantılı, her an her şey yapabilir. Saplantılı bir sözde aşığınız varsa korkmalısınız.00 Yorumla
+1 yılsevgide sürekli ulaşılmak için bir çaba harcanmaz..
yakınında olsun yeter..
ama takıntıda binbir şekle girerler ve sizi iyi hissettirmezler..00 Yorumla
+1 yılSeversen eğer ne olursa olsun onun mutlu olmasını istersin. Ama takıntılıysan senin olması için ona acı çektirirsin.
00 Yorumla
+1 yılSevgi. karşılıklıdır
takıntı ise karsılıgı olmayan bir durumdur :)13 Yorumla- +1 yıl
Sevgi karşılıklı mıdır? Karşılıklı yapılan herşey çıkarlıdır sevgide çıkar olmaz yani karşılık bekleyerek verilen sevgi gerçek değildir anladın mı
- +1 yıl
@charlieninseytani bu sana göre ama bana göre farklı başka bir acıdan baktım ben olaya..
Annenin cocugu sevmesinde ne gibi cıkar var
sevgi sadece.. bir karşı cinse duyulan dar bir anlamda bakılmamalı - +1 yıl
@charlieninseytani yeminle ufkumu açtın.
mutluluguna engel oluyorsa o takintidir seni mutlu ediyorsa o sevgudir saplanti olabilir yani dusunce bozuklugu..
00 Yorumla
+1 yılAşık insan seni düşünür, mutlu olman için çalışır. Takıntılı insan kendini düşünür. Kendi egosuna seni aracı yapıp hislerini ve mutlu olup olmadığını önemsemez.
00 Yorumla
+1 yılTakıntılı kişi sonuç için hırs yapmıştır. Sonuca ulaştığında artık baska zevk alacağı birsey kalmaz. Seven kişi ise her zamanından sevk alır ilişkinin. sonuca ulaşsa bile kitap gibi bastan okur sevdiğini
00 Yorumla
+1 yıl" takıntı mutlu etmez, delirtir. aşk mutlu eder. aşk takıntıya dönüşebilir. takıntı aşka dönüşmez, dönüşemez, delirtir. " gibi uzayıp giden büyük büyük farklardır ama gel gelelim soyut görecelerdir bunlar, tartışılır.
00 Yorumla
+1 yılSevgi beraberinde saygiyi getirir.
Takinti ise saygisizligi getirir00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. en büyük fark hiçbir benzerlik ya da ortak yönü olmamasıdır
00 Yorumla
+1 yılseven kızamaz bağıramaz gidemez ama takıntısı olan gider sonra tekrar gelir bağırır kızar ama tekrar döner ayarlayana kadar böyle sürer
00 YorumlaSevdiğin zaman onu görünce mutlu olursun. Takıntıda ise yine onu görmek istersin ama gördüğünde mutluluk hissetmezsin.
00 Yorumla
+1 yılBirini sevmek ona ilgi duymak ilgi duymak ise takıntıya dönüşür
00 Yorumlaseven insan karşındakinide düşünür ayrıldık hayatım bitti triplerine girmez takıntılı insan onsuz yapamıyorum herşeyim modunda takılır genelde
00 Yorumla
+1 yılTakıntıda onun sana bir adamında soğursun çünkü istediğini, taktığını elde etmişsindir.
Sevgi ise sonu gelmeyen seldir, hep yanında olsa bile özlersin.00 Yorumla
+1 yılBirşeyi severiz ama o şeyi sürekli düşünüp beynimiz eror verise bu takıntıdır
00 Yorumlatakıntı:
Aklından hiç çıkmaz. Yalnızken aklına gelir.
sevgi
Aklına geldikçe yalnızlaştırır00 Yorumla
+1 yılFark yoktur aslında vardır ama anlayacak bir insan varsa vardır.
İkiside yakınlasmayı gerektirir, birisi sevmekten diğeri sevememekten00 Yorumla- Devamını Gör (117)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar