AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
115Cevap
sevgi bağlanmaktır ve bağımlılıktır takıntı ise bir kişiye duyulan sahip olma hissinin aşırı yoğun olmasıdır
Sevgi saygıdan gelme birşey takıntı dediğin şey duygusal mı maddimi ne açıdan giyim gözlemleme ya da hangisi
Sevgi insanın içinden gelir. Ama takıntı söz konusuyla bir sevgi yoktur bana kalırsa. Belki alışkanlık belki bağlılık. Ama hırs da vardır içinde. Bilemedim pek
Sevginin sonu yoktur.
Takıntı ise kolaylıkla bitebilir.
Asıl sevgi biter takıntı bitmez. Karsindaki sana kötü davransa sevginin biter ama takintiysa bitmez. adı üstünde takıntı takmış sin kafaya. Piskopatlarda takıntı yapiyo karsindaki sevmeyince onu kaçırıyor falan sevse yapar mi?
@Berraaa1 o kişiden uzak durursan veya psikolojik destek alırsan takıntı biter , gerçek sevgi asla bitmez.
Takıntı beyin ile alakalı bir şey, istersen kafadan atarsın ama sevgi kalp ile alakalı. Gerçekten seven insan kalbinden atamaz.
Seni sevmeyeni sevemezsin sana kötü davranani sevemezsin sevgi biter. hala böyle yaptığı halde onu istiyorsan takintilisin demektir ve tabiki tedaviyle geçebilir.
@Berraaa1 gerçek sevginin biteceğine inanıyor musun? Belki yokluğuna alışırsın olmayacağını anlarsın kabullenirsin ama içinde ki sevgi asla bitmez.
Seni sevmeyeni nereye kadar sevebilirsin sadece tipini çok begenirsin o da gerçek sevgi olmaz senin dediğin sevgi değil zararsız, içinde yaptığın takinti oluyor.
@Berraaa1 hiç sevgiyi tattığımı düşünmüyorum, tahminlerim bunlar. Ama gerçek sevgiyi tadarsan bitmez emin ol.
6 yıldır birine aşığım ve beni sevmiyor takıntı yaptığımı dusunuyorum
Karşılıksız sevgi sadece anne ve babaya verilir allah tarafından diğer insanlarınki takıntıdır kimse kimseyi karşılıksız sevemez adı takıntı olur iyi ya da kötü huylu.
@Berraaa1 12 yaşından beri mi?
Evet noldu
@Berraaa1 merak ettim sadece , umarım atlatırsın. Ben karşılıklı sevgiden bahsettim bana göre sevgide karşılıklı olur
Karşılığını gormesen biter yanı :)
@Berraaa1 hayırlısı olsun o zaman :)
sevgi insanın bütün uzuvlarıyla hissetmesidir. ama takıntı hastalıktır.
birlikte olursan seversin sevmezsende ayrılırsın ya da vakit geçirirsin neyse, takıntıda ulaşamadığın kişide olur sevdiğini sanırsın ama ulaşamadığın için takıntı haline getirmişsindir. ben yaşadım şahsen daha güzeliyle çıkıyodum yine aklım ondaydı
Sevgi karşılıklı duygu transferiyle oluşur. Takıntı tek taraflı duygu ile oluşur
Sevdiğine sahip olduğun çıktığında mutlu olursun takıntıysa hevesin kacar bitirirsin
Bilemiyorum kii
Bence takıntı hani oylesine konusmak istersen birset hissetiginden değil
sevgi mi bağımlılık mı oku sağlıklı ilişkinin oluşumu anlatıyor;aslında sevgi diye nitelendirdiğimiz çoğu şey bağımlılık ve sağlıksız
sevdiğin kişiyi kalbinden atamazsım takıntılı olduğunu beyninden
helal. evet budur.
haha @simirnas teşekkür ederim :D
SEVGİ : özlem, hasret, kasvet, vuslat, matem
TAKINTI : yukarda saydığım şeylere kafayı takmak.
Sevgi, çok güçlü bir duygu. Takıntılık hastalıktır. Şöyle de diyebiliriz, sevgi evrenseldir, takıntılık ise bireysel.
Sitede en çok rastladığım kişi @Herhangibiriişte hayırlısı ya..
Sen de öylesin :p
Sevdim deyip sevenleride görüyoruz nasıl sevdiğini..
Takıntılı insanlar daha çok sever kişiye göre değişir bu durum...
takıntılı insanlar o kişiye zarar bile verebilecek şeyleri yapabilirler. ama seven insan zarar verecek bir şey yapamaz. kıyamaz çünkü.
Takıntı haline getirdiği insanın hayatını zehir eder ya allah düşmanımın basına vermesin böyle bir hastalığı olan kişiyi berbat bir durum gerçekten.
Sevginin yeri kalptir. Takıntı ise beyinde olur.
Sevgi kalpten gelen birseydir
Takinti ise hastalik yani aliskanlik durumu
sevgi sevmektir
takıntı takmaktır
. ok açıklayıcı oldu
sevgi yürek işidir yüreksizde olmaz. takıntı hastalıktır. takınsı olanda yürek olmaz
çoğu zaman birbiri içerisine geçmiş, gerçek sınırlarının nerede başlayıp nerede bittiğini kestiremediğimiz ikili. duygu dünyasının kuru pilavı.
Bir insanı seviyorsan canını yakmasın aslında yakamasın ama takıntı öyle bir arzu yeşeriyor ki gözü dönüyor canı yandıysa onunda yanmalı hesabı. Bildiğimden değil sadece iyi bir gözlemciyim.
Platonik gibi Sevgi Zamanla Daha çok aşılanır Ama takıntı Nasıl desem Çok boktan bir duygu ya :)
Daha iyisini bulunca çıkıyorsa aklından takintidir. Ama ne olursa olsun hep izi kaliyorsa sevgi.
sevgiyi kalbinde hissedersin. Takıntı sadece zihninde oluşan bir şeydir
Biri karşılıksız beslenir , diğeri karşılık alamadığı için pislenir
Sevgi tamamen saf ve duygusaldır zararsızdır ama takıntı hastalık gibidir mutlaka kötü sonuçlanır
Takıntı olduğunda karşındakinin seni sevip sevmemesi umurunda olmuyor.
alışkanlık biri digeri ise onusuz olamama ama aslında ikiside fuzuli :)))
sevgi karşılıklı takıntı ise tek taraflı düşünün plotonik gibi
sevginin her türlüsü güzeldir
takıntı hiçbir zaman sevilmez..
Sevgi belirli süre sonra takıntıya döner. Kısa ve öz.
Sevgi sadakat ve şefkati beraberinde getirir
Takıntı ise sadece hirs
Takıntının verdiği acıyı umursamazsın hatta belkide bağımlısı olmuşsundur
ayrıl bakalım. zaman nasıl geçiyor. oda ne yoksa geçmiyor mu
Sevgi kararlılıktır.. takıntı ise kararsızlık. Aslinda kısaca arasındaki fark bu..
Sevgi paylaşımdır deger vermedir onu kendine tercih etmektir takıntı ise tam tersi benciliktir kendini düşünmektir Sadece ben ben ben demektir.
Karninda kelebekler ucuyorsa o asktir ucmuyorsa takinti
Takıntı sevgiden kaynaklarnır. sevgi takıntıdan kaynaklanmaz
Takıntı şu an yasadigim sey galiba
Terk edilip istenmedigini bildigin halde onu hala sevmek dusunmek ona mesaj atmak bir sekilde irtibata gecmeye calismak donecegini sanmak
Bende yeni ayrıldım arasındaki farkı anlamaya çalışıyorum.. Zamanla öğrenebilirsin
Takıntı ayrı bir şey. Alışkanlık olayını abarttıusan o takıntıdır.
İlk gün ne ise tavırları duruşu ve hep aynı ise anlisalabilir bana kalirsa
takıntı sapkınlık oluyo alışkanlık oluyo bağımlılık oluyo.
Sevgi olmayan bir şeydir gerçek adı zaten takıntı onun
Bence takinti o kisinin sadece sıkıldıgın zmanlarda aklina gelmesidir ama gercekten seviyosan en sacma zamanlarda bile aklina gelir o kisi
Elde ettiğinde, isttediklerin olduğunda hala aynı değilsen takıntıdır o.
Takıntı sahiplenince sevgili olunca geçer. Sevgi ömür boyudur.
Sevgi hislerinle olur takinti daha cok inat ve aliskanlik olur
olmasa da olur dediysen sevgi, olsun olsun o benim olsun diyorsan takıntı
Takinti hastalik olabilir cogu zaman..
Sevgi anlatilmaz bir kelime.. Yasanir hissedilir
Birini elde edince soğumazsın
birini nefs kontrol eder diğerini kalp.
3 yılı aştıysa takıntıdır net
Üç yıl boyunca sevemez mi bir insan
Hayır bir yerden sonra sadece alışkanlık olır
ayırt etmek istedigim en önemli seylerden biri.
Sevgi süründürür , takıntı öldürür
sapkınlıktır bunları ayıran
takıntı elde edince geçer. sevgi geçmez
Biri geçici, diğeri kalıcıdır.